IDRE Fórum

Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesülete
Pontos idő: 2010 szept. 7, 4:19

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 612 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Monori börze
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 27, 7:54 

Valódi név: Pintér Gábor
Köszi. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 26, 19:36 

A Monori Börze olyan mint a koldus qla van abba minden :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 26, 19:14 

Valódi név: Pintér Gábor
Sziasztok.

Arról akarlak titeket megkérdezni, hogy a Monori börzén vannak-e barnafülü illetve katalin fiatalok?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 14, 21:56 

Hajnali 3 órakor állunk be a többiek közé, még gurul az autó és jár a motor:
- "Héé ájjá aarébb me' mellé kő álittani a zutánfutót is."
- Azért az a légyszíves jólesett volna.
Egyik rendező:
- Légyszi egy kicsit állj arrébb mert a kocsi mellé szeretnék állítani az utánfutót is. Köszi!

Mennyivel másabb nem???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 10, 13:23 
IDRE tag

Valódi név: Küzmös Csaba
VladTepes írta:

Amit viszont eldöntöttem, jövőben ilyen csoportos helyfogalalást nem vállalok be, mert nem volt jó, hogy hány embertől hallottam morgást e miatt..... osztán, akár jogos a morgás, akár nem rossz volt hallgatni.
A jövő útja szerintem az lenne, hogy a díszmadarász szövetségnek kéne paktálni a monori szervező NGKSZ-szel, hogy legyen az egyik placc pl dedikáltan kanáris/egzótás/díszmadaras...., azaz, hogy szakosodjon a terület....
vagy működő MDOSZ hiányában akár az IDRE is megtehetné ezt, hogy megállapodik a az MGKSZ-szel vmi placc szervezkedésben, sőőőőt - remélem nem vagyok a véleményemmel egyedül - ebbe a szervezkedésbe az is beleférhetne, hogy az Ornitológiás csapatnak, akik kijárnak mindig, nekik is leszervezzük oda helyet egy kupacba velünk :-), mert én pl örülnék ha ott lennének ők is, mert jók a madaraik, és dumálni is (még morogni egymásra is LOL) sokkal könnyebb baráti távolságból, egy kupacban.

Sziasztok,

amikor elindítottuk ezt az egészet, azt szerettük volna elérni, hogy egy alulról szerveződő nagyobb folyamathoz vezessen. Azt gondolom senkinek sem kell ecsetelnem hogy milyen előnyökkel is jár, illetve egy nagyobb szerveződés esetén milyen lehetőségek adódnának akár egyesületi, akár nagyobb szervezeti szinten.
Már a kezdetekkor hangsúlyoztuk, hogy a csoportos helyfoglalás ne korlátozódjon csak az IDRE tagokra. Szívesen látunk bárkit, aki szeretne csatlakozni, vagy részt szeretne venni a kezdeményezésben.

Ma megkerestem az Ornitológiai Egyesület elnökét (Bánfai István), telefonon vázoltam neki az elképzelést, lehetőséget, illetve felajánlottam az együttműködést. A következő monori börze előtt lesz gyűlésük, ahol tájékoztatja a tagokat, visszajelzést ígért. Ettől függetlenül mivel tudom hogy több a MOE tag is olvassa a fórumunkat, jelezni szeretném feléjük is a lehetőséget, szándékot.

Természetesen várjuk valamennyi, más egyesületek jelentkezését is, vagy egyesületen kívüli tenyésztőket. Fogjunk össze és próbáljuk meg egy szerveződéssel megváltoztatni, vagy előremozdítani azt amit tudunk. (Szövetségi szintről egyenlőre nem tudunk beszélni, de mire felfejlődne, talán ott is rendeződnek a sorok...)

Kérésem csak annyi lenne, hogy aki jön és helyet foglaltat, az jöjjön is el! A feleslegesen lefoglaltatott de esetleg be nem töltött helyek miatt problémák lehetnek, ennek a megoldását még pontosítjuk (mondjuk kaució formájában), de kidolgozása még folyamatban. A jelentkezők a börze megrendezése előtti napokban mindenképpen jelezzék szándékukat, a pontos helyfoglalás miatt!
De kérem azokat, akik baromfikat, egyéb lábas jószágokat, kutyákat, nyuszikat stb. állatokat tervezik árusítani (vagy bugyisok, plüss és egyéb „vasasok”) , azok ne jelentkezzenek, maradjunk szigorúan a díszmadaraknál... Valamint szintén ne jelentkezzenek olyan tenyésztők, akiknek esetleg probléma lenne a közelében hasonló fajt áruló társa, „konkurenciája”!

A helyfoglaló munkája, aki hamarabb kimegy és „vigyáz a területre” igen hálátlan feladat jelen pillanatban (Nem a szervezők miatt, hanem a többi árusok végett). Jó lenne ha nem mindig ugyan az-az ember csinálja, kérem akiknek már lett hely foglalva, azok is szálljanak be a munkába, érezzék hogy mit adnak/kapnak a folyamatban.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 9, 22:02 

Na még egy kis elgondolkodtató, volt amikor 40ft-tól már kapott kölest az ember de minőségi gyöngyöt 70-80ft-ért vettem a Pribelinél akkor is 500ft vóót a zebra most meg mikor majd 200ft a köles akkor,hogy is vanez :shock: :cry: :evil: :?: :| ?????????????????????????????????????????????????????????

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 9, 21:59 

Valódi név: Füredi Bernát
Nálam amit eladtam azt is csak féláron vitték el.
A hulliknak még meg se kérdezték az árát. :evil: Igaz 1000 alatt én sem adtam volna el.
Egyedül a sárgaarany fácánkakas árából nem engedtem,de végül elvitték. :D

Csak egy képet csináltam :mrgreen:

Kép

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 9, 21:54 

Köszi a képeket bepeti2.Nem is csoda én kétszer mentem ki géppel és egy képet sem készítettem ez is csak hazafele jutott eszembe.

Tomi neked meg teljesen igazad van ne add fel mert lesz itt még tavasz is most inkább tényleg csak a nézelődők voltak töbségben és a kevés vásárló is csak az ócsóóó madarat kereste vagy még a feléből is csak alkudtak volna a minőséginél is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 9, 21:50 
IDRE tag

leho írta:
Csak egy kis helyrerázás a "monori szervező NGKSZ" az helyesen MGKSZ :D .

Jogos... köszi.

Nagy Tamás írta:
Ugyan erről az asztalról volt már, hogy az összes madaramat eladtam

OK, de pont azt magyarázom, hogy amikor ippeg erősebb a kínálat, mint a kereslet, akkor a legfontosabb a tálalás, a csomagolás, a marketing :-)

Nagy Tamás írta:
....a vevők pedig az olcsó madarat vették, nem a drágább és szebb madarakat! Ezüst rizsekért 1000ft-ot akartak adni... Nekem van egy (szerintem reális) ár-érték arányom, amiből nem engedek. Ezért haza is hoztam a rizseimet,hullámosaimat.
PL hullámosért 1000ft-ot kértem, amikor kimondtam mindenki ott hagyott..., ez van!

Figyu, nekem kisállat kereskedésem van (vagy minek híjják) és nem vettem madarat, csak saját önző hobbista céljaimra :-)
Nem is terveztem, hogy vennék bármit.
Oka egyszerű > boltokban ilyenkor a kisállat eladás (ebben benne van a hobbi/házikedvenc madár is) áll, mint a fene. Amíg el nem múlik a nyári szabadságolási időszak, vége nem lesz a nyári szünetnek, addig kb töredéke sem fogy, mert emberek úgy nem akarnak semmit venni, hogy 2 hét múlva már azon fájjon a fejük, kire bízzák rá, míg ők nyaralnak.
Spájzolni meg senki nem szeret :-)
Így a boltos népek ráérősen csemegéznek, csak azt veszik meg, amit baromira megéri....

A hobbista vevő meg vak, az a boltban is megkérdezi, hogy "kanárit tartanak? ", amikor ott áll egy röpkalitnyi lipo pirostól 0,5 méterre......
Annak a privát hobbista vevőnek, aki a család új kedvencét akarja a börzén beszerezni, annak meg baromi fontos a tálalás, mert nincs szeme fellelni az árut, másrészt ő bolti körülményekhez van szokva, fél az árusoktól, fél, hogy átverik.... így ő bár megadná az 1000et (vagy akár többet is egy jó hullámosért), ő igényli, hogy csinci, jól látható helyen legyen a madár, és baromira igényelné, hogy ki legyen írva a madár faja, kora, ára.
Mint mondtam, én vásárolni járok ki (igaz, főleg magamnak, mert a bolti igényhez megvannak a stabil beszállítóim), így egyrészt van módom körüljárni az egészet, és a vásárló szemével látni.

Azzal vastagon egyetértek (vevőként is!!!), hogy egy bizonyos árszint alá nem szabad menni, mert az csak azzal végződhet hosszútávon, hogy elébb szar madár lesz szar pénzért, aztán olyan se, mert mindenki leáll vele.
Nem is örültem neki, hogy volt ahol már 1500ért kínálták az idei kanárit.... (olyan is volt....de ez akkor is baj lesz)

ratmania.hu
exotickeepersforum.co.uk

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 9, 19:36 

Sziasztok!
Én csináltam pár képet, bár többet szerettem volna, de mindig elkalandozott a figyelmem másra. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 9, 19:16 

Valódi név: Nagy Tamás
Helló VladTepes!

Ugyan erről az asztalról volt már, hogy az összes madaramat eladtam(rövid idő alatt)! Bár biztos jobb az, ha szem magasságban vannak a madarak! A mostani börzével az volt a gond, hogy pl hullámosból rengeteg volt, a vevők pedig az olcsó madarat vették, nem a drágább és szebb madarakat! Ezüst rizsekért 1000ft-ot akartak adni... Nekem van egy (szerintem reális) ár-érték arányom, amiből nem engedek. Ezért haza is hoztam a rizseimet,hullámosaimat.
PL hullámosért 1000ft-ot kértem, amikor kimondtam mindenki ott hagyott..., ez van!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 9, 8:08 

Szia Vlad!
Csak egy kis helyrerázás a "monori szervező NGKSZ" az helyesen MGKSZ :D .

KÉPEKET NEM KÉSZÍTETT SENKI?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 22:09 
IDRE tag

dobozostej írta:
Én is voltam, láttam repülő kis sándort, galambot..

meg ékfarkút, meg hullámosokat reggel kisebb csapatban szállni (húú, hajnalban undok hideg volt)

Kanáriból mind darabszámban, mind minőségben, választékban jóval gyengébb volt a felhozatal a szokásosnál.
Mivel én vásárolni, nézelődni járok ki, így nem köt a helyemhez az eladandó áru, így van módom körbe mászkálni, dumálni az ismerősökkel > találkoztam sok fórumos ismerőssel, megdumáltuk a "világ dolgait", meg az undok madarakat...... meg kellemesen elélcelődtünk az Ornitológiás öregekkel, egyrészről azon hogy a "fránya IDRE-sek már előre lefoglalják fél Monort"... azaz fránya én, mert ugyi én voltam a foglaló...., másrészről dumáltunk az előző napi MDOSZ gyűlésparódia tapasztalatairól....
.... meg mire megleltem Cseh Sanyi bá'-t a világ túlsó végén, két árokkal odébb, addigra csak vettem menetben 2 madarat... pedig annyira nem volt tervben, hogy direkt szállítót sem vittem.....(így vehettem szállítót futtában, hogy tudjam mibe tenni a 2 mozcsit).... úgyhogy amikor asszonynak magyaráztam a bizonyítványt otthon, hogy mibánat a két új madár, mondtam is, hogy Sanyibá bűne.... LOL

Az jól látható volt, hogy a madár eladásban mekkora szerepe van a tálalásnak.

Lásd Emys-ék hoztak egy magas lóca-asztalt (valódi szárnyascsavarmentes őzikelábút... :-)), arra tették ki standard kalitka jellegű kalitokban a madarakat; egyszerre mindig csak annyit, ami átlátható a vevőnek..... A madarak szépek voltak, kalitok tiszták, és szemmagasságban voltak tálalva >>> eredmény a lentebb olvasható sikeres eladás.
Szemben Emysékkel árult egy fiatalember - szintén IDRE-s - és a párja kanárikat.
A madarak nagyon szépek voltak - talán nála láttam legjobb karban levő, leghibátlanabb állagú, "kivitelű" kanáriakt.
Ők két kempingasztalon, Sanyibá féle kalitokból kínálták a portékát - és kb a kihozott madarak harmadát adták el.
Bár nem a legkönnyebben eladható színeket árulták, hisz' sárga mozaikra nem vetik rá úgy magukat a népek, mint egy marék búbos pirosra ....az is biztos közrejátszott, hogy amikor a nyüzsi időszak volt, a deréktájt levő madarak elsikkadtak a tömegben, ha valaki csak nézelődik, sokkal kevésbé "kínálja magát" számára az a madár, amit csak felülről lát, oldalnézetből a kanári mutatósabb; meg a standard kalit ad egy vizuális hátteret is, kiemeli a portékát.
Főnyestéknél is ez volt > hogy lássa a vevő a kínálatot direktben oda kellett tolakodnia a placcukhoz, és felülről belenézni a boxokba.... azaz a véletlen nézelődő kiesik, csak a direkt vevő jön elég közel, az meg sokkal kukacosabb, alkudósabb :-)
---
Magam részemről, amiért mentem azt elintézte, megvettem a magokat, vettem pár kiló fürtös kölest, mert kifogyóban voltam belőle; vettem egy tekercs ponthegesztett hálót, így nekiállhatok a beltéri röpdének a boltban :-)
Találkoztam, beszélgettem szinte mindenkivel, akivel terveztem; jót nézelődtem, finom volt a lángos :-)

Amit viszont eldöntöttem, jövőben ilyen csoportos helyfogalalást nem vállalok be, mert nem volt jó, hogy hány embertől hallottam morgást e miatt..... osztán, akár jogos a morgás, akár nem rossz volt hallgatni.
A jövő útja szerintem az lenne, hogy a díszmadarász szövetségnek kéne paktálni a monori szervező NGKSZ-szel, hogy legyen az egyik placc pl dedikáltan kanáris/egzótás/díszmadaras...., azaz, hogy szakosodjon a terület....
vagy működő MDOSZ hiányában akár az IDRE is megtehetné ezt, hogy megállapodik a az NGKSZ-szel vmi placc szervezkedésben, sőőőőt - remélem nem vagyok a véleményemmel egyedül - ebbe a szervezkedésbe az is beleférhetne, hogy az Ornitológiás csapatnak, akik kijárnak mindig, nekik is leszervezzük oda helyet egy kupacba velünk :-), mert én pl örülnék ha ott lennének ők is, mert jók a madaraik, és dumálni is (még morogni egymásra is LOL) sokkal könnyebb baráti távolságból, egy kupacban.

ratmania.hu
exotickeepersforum.co.uk

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 20:18 

Valódi név: Tomek Róbert
sziasztok
Jó volt ma Monoron lenni mindenből sok volt, madárból , nézelődőből , vásárlóból, ismerősből jó volt néhány szót váltani sok sok ismerőssel csak sajnos ilyenkor nincs idő jól kidumálni a dolgokat máskor , máshol meg nem találkozun .. :( :( :(
üdv Roby

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 19:46 

Valódi név: Bálint
Én is voltam, láttam repülő kis sándort, galambot..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 19:34 

Sziasztok!

Nekem egész jó volt a mai nap. Kivittem 44 madarat, és délig elvittek 36-ot.
Standard sirálykákat 2500-ért, ezüstcsőrűt 1500-ért, normál (fehér) sirálykákat 800-ért vitték.

Rengeteg madár volt kint, és köztük nagyon sok szép is.

üdv:

emys

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 17:23 
Aranykoszorús mestertenyésztő

Zottan írta:
Hi!

Győrben is csak nézegetett a 80%, de Józsi barátomtól 800 Ft-ért, illetve nagyobb tételekben (5, illetve 11 példány) 700-ért vitték a hullámost... Most az egyszer nem bánom, hogy nem mentem Monorra, igaz, Győrben sem sok mindent adtam el...

Szervusz Zoli !

Látom itt vagy.

Kellene a kiállításotokra nevezett fajok listája, legalább fő vonalakban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 17:16 

Valódi név: Herczeg Zoltán
Hi!

Győrben is csak nézegetett a 80%, de Józsi barátomtól 800 Ft-ért, illetve nagyobb tételekben (5, illetve 11 példány) 700-ért vitték a hullámost... Most az egyszer nem bánom, hogy nem mentem Monorra, igaz, Győrben sem sok mindent adtam el...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 17:10 

Valódi név: Nagy Tamás
Helló!

Én is "megjártam" a Monori """-Börzét""". A lefoglalt Madarakon kívül, össz-vissz NÉGY db hullámost adtam el, meg egy kínai törpefürj kakast!
Rengetegen voltak, az biztos! Dehogy az emberek 80% csak nézelődni jött ki a családdal, az is tuti biztos, bár nem baj!
Az Árak pedig az eddigi rövid madarász pályafutásom során most voltak a legalacsonyabbak! Hullámos papagájt kemény 400-450ft-ért már lehetett kapni, ezek után a többi madár áráról nem is kell beszélnem...!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 13:53 

Valódi név: Ferenc
Akkor meg minek?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 612 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.