IDRE Fórum

Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesülete
Pontos idő: 2010 szept. 3, 4:44

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<< - Használati kalauz

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 304 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: ARATINGÁK
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 12, 20:13 

Valódi név: Orsi
Olyan rossz, mint az ördög, :twisted:
Mindent megrág és a lakásban levö összes tárgyrol ugy vélekedik, hogy az sajátja. Ha valamit el akarunk töle venni akkor fel van háborodva és akkor is amikor a kézitáskám kipakolását akarom megakadályozni. Mérges lesz és olyan hangokat ad, hogy hu :shock:
Igy van ez ha az "odujába", minden polcot a szekrényben annak tekint be akarunk valamit tenni, akkor is méregbe gurul és kihajitja rögvest onnan. A ti pipitek jol viselkedik? :?:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 10, 21:37 

Csak úgy süt belőle az értelem....no meg a rosszaság :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 10, 21:12 

A Zöld Szörnyeteg :alien:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

http://kepfeltoltes.hu/100810/f_nyk_p00 ... es.hu_.jpg

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 8, 15:51 

citera87 írta:
[color=#BF00FF]Sziasztok!
Az én pipusom (aratinga mitrata)

.... hiszem, ha látom :lol: ... tehát képet kérünk :wink:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 6, 22:47 
IDRE tag

citera87 írta:
Sziasztok!
Az én pipusom (aratinga mitrata) mindig a kezemen öklendezik. Nem értem miért csinálja...... Egyetlen baj vele, hogy nagyon hangosan tud sikítozni. :cyclops:

Alighanem ivarérett és udvarol neked - etetni akar. Az ordibálása nem egyedi. Emiatt szokták őket "ordibátornak" is becézni. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 6, 21:41 

citera87 írta:
Sziasztok!
Az én pipusom (aratinga mitrata) mindig a kezemen öklendezik. Nem értem miért csinálja, ti tapasztaltatok ilyet? :drunken:
Nagyon ragaszkodó, ha eltávolodunk tőle rögtön kiabálásba kezd. Mindenhova vinnem kell magammal a lakásban. Reggel amikor elindulunk a munkába mindig hisztizik, kiabál és remeg. Folyamatosan látni szeretne minket. Szabadon van az egyik szobában egész nap, ha hazaérkezünk nagyon örül nekünk, azt mondja: "tyútyúrityútyúrityú." Ha eszünk mindig tolakszik oda és kiköveteli magának a kóstolót. Kéthetente szeret megfürdeni. Olyan játékai vannak, mint egy kutyának. Rágja, dobálja a játékokat, sokszor a hátára fordul és úgy kalimpál a lábaival, mint egy cserebogár :lol: . Estére mindig elfárad és magától a kilincsre repül pihenni. Egyetlen baj vele, hogy nagyon hangosan tud sikítozni. :cyclops:

Etetni akarja a kezedet. Érezd magad megtisztelve :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 aug. 6, 21:20 

Sziasztok!
Az én pipusom (aratinga mitrata) mindig a kezemen öklendezik. Nem értem miért csinálja, ti tapasztaltatok ilyet? :drunken:
Nagyon ragaszkodó, ha eltávolodunk tőle rögtön kiabálásba kezd. Mindenhova vinnem kell magammal a lakásban. Reggel amikor elindulunk a munkába mindig hisztizik, kiabál és remeg. Folyamatosan látni szeretne minket. Szabadon van az egyik szobában egész nap, ha hazaérkezünk nagyon örül nekünk, azt mondja: "tyútyúrityútyúrityú." Ha eszünk mindig tolakszik oda és kiköveteli magának a kóstolót. Kéthetente szeret megfürdeni. Olyan játékai vannak, mint egy kutyának. Rágja, dobálja a játékokat, sokszor a hátára fordul és úgy kalimpál a lábaival, mint egy cserebogár :lol: . Estére mindig elfárad és magától a kilincsre repül pihenni. Egyetlen baj vele, hogy nagyon hangosan tud sikítozni. :cyclops:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 júl. 3, 18:55 

Itt vannak apuci szeme fényei, sajnos el kellett hoznom egy havertól, mert a pár túl fiatalnak bizonyult és nem nevelte őket megfelelően.
Amugy eladóak lesznek ha anyuci is megengedi :D Sajnos roppant aranyos jószágok, de mindet nem tudom megtartani.

Itt éppen a 3. repülés lecke utáni pihenést láthatjátok:
Kép
Kép
Kép

Legjobb barát a Barát.
http://quakersandothers.mindenkilapja.hu/

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 jún. 25, 16:17 

Valódi név: Bálint
Tud valaki írni egy jó aratinga magkeveréket százalékos arányben?:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 jún. 9, 12:29 

Valódi név: Sándor
Idézet:
Párosodáson kívül mindent láttam már azonos neműek között.

Láttam én már karón varjút!!!! :-)

Nimfa párom gyönyörűen párosodott, kaptak odut, le is tojtak vagy 12 tojást!
Két szép tojóm volt!
Csak ezért kérdeztem...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 jún. 8, 22:18 
IDRE tag

tasi írta:
A kérdésem az lenne, hogy náluk előfordulhat-e a hasonló neműek közötti párosodás, vagy egyszerűen a tavasz kihozta belőlük a dolgot, és megnyugodhatok, hogy tényleg egy harmonizáló párom van...??

Párosodáson kívül mindent láttam már azonos neműek között. Lehet tényleg mázlid van :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 jún. 8, 21:50 

Valódi név: Sándor
Üdv Mindenkinek!

Egy kérdésem lenne a profik felé!
A minap véletlenül elkaptam amint a jandaya párom párosodik.
Kicsit korainak tartom, mivel kb. egy évesek.
(Tojni nem tojtak, amit egyáltalán nem bánok)
Nincsenek ivarvizsgálva.
A kérdésem az lenne, hogy náluk előfordulhat-e a hasonló neműek közötti párosodás, vagy egyszerűen a tavasz kihozta belőlük a dolgot, és megnyugodhatok, hogy tényleg egy harmonizáló párom van...??

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 máj. 26, 21:00 

Üdv
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen mostanság a természetben fellelhető növényeket adtok a madaraitoknak.?
Enyémek a friss fűzfát nagyon szeretik meg a lucernát is. Mit szóltok hozzá lehet zöld kalászosokat adni most nekik?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 26, 18:03 

Warhawk írta:
És igen, kiabál, de vannak fajok amiknél a csoportos (2 egyedtől felfelé) tartás bizony nemhogy csökkentené, hanem növeli a "zajt". Mert az egyedek közötti kommunikáció is "zajjal" jár nemcsak az, hogy unatkozik. Szerintem ne "floodoljuk" a fórumot tovább ezzel, ha még mindig kételkedsz akkor írj PÜ-ben és megbeszéljük. :)

Hát... én naivan mindig abból indulok ki, hogy max. 1 párt tart egy ember! :lol:

http://www.nimfapapagaj.eoldal.hu/
http://www.tollas-szepsegek.eoldal.hu/

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 26, 16:18 

Warhawk írta:
És igen, kiabál, de vannak fajok amiknél a csoportos (2 egyedtől felfelé) tartás bizony nemhogy csökkentené, hanem növeli a "zajt". Mert az egyedek közötti kommunikáció is "zajjal" jár nemcsak az, hogy unatkozik. Szerintem ne "floodoljuk" a fórumot tovább ezzel, ha még mindig kételkedsz akkor írj PÜ-ben és megbeszéljük. :)

Köszi a tanácsokat!
December óta van nálunk és egy rossz szavunk sem lehet rá, nagyon jó kismadár. Nem viszi túlzásba a kiabálást, néha a hullámos is többet beszél, kiabál, mint ő. Nagyon lehet szeretni, egy kis bohóc és iszonyatosan jófej. Szerintem ideális lakásban is ha ilyen is marad ivarérés után is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 26, 7:54 
IDRE tag

Lacrimosa írta:
Warhawk írta:
Lacrimosa írta:
:| Nem tudom, de én eddig a 15 év madártartás alatt épp az ellenkezőjét tapasztaltam...

Azért gondolj bele: Nem minden fajt tartottál és nem minden faj reagál / viselkedik egyformán.

Azért akkora különbségek nincsenek. A papagáj az papagáj, szociális állat és természetes, hogy kiabál, mikor egyedül van.

Hatalmas különbségek vannak. És igen, kiabál, de vannak fajok amiknél a csoportos (2 egyedtől felfelé) tartás bizony nemhogy csökkentené, hanem növeli a "zajt". Mert az egyedek közötti kommunikáció is "zajjal" jár nemcsak az, hogy unatkozik. Szerintem ne "floodoljuk" a fórumot tovább ezzel, ha még mindig kételkedsz akkor írj PÜ-ben és megbeszéljük. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 26, 6:33 

Warhawk írta:
Lacrimosa írta:
:| Nem tudom, de én eddig a 15 év madártartás alatt épp az ellenkezőjét tapasztaltam... A madarak egyedül sokkal hangosabbak, mint párban, hiszen ha egyedül vannak, folyamatosan kiabálnak társaság után, míg párban csak szokásos - üdvözlés, riasztás, udvarlás - van.

Azért gondolj bele: Nem minden fajt tartottál és nem minden faj reagál / viselkedik egyformán. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne húzz egy "sablont" a viselkedésükre, mert lesz ahol nem vagy nem úgy "működnek a dolgok". Ahogy a világ sem fekete-fehér, úgy fajonként, de még egyedenként is nagy különbségek és eltérések vannak. Főleg a közép és nagy papagájok viselkedését, szokásait nem lehet a kisebb társaikéhoz hasonlítani.

Azért akkora különbségek nincsenek. A papagáj az papagáj, szociális állat és természetes, hogy kiabál, mikor egyedül van. Na már pedig ember nem lehet mindig mellette, sőt lesz olyan idő, mikor akár napokra is egyedül maradhat - ki tudja mit hoz a sors alapon. Ekkor a madár monotonan ordít. (egyáltalán nem kellemes, sőt!!!) Na már most, ha ott a párja, akkor nem ordít - minek is? "kiabálás" ekkor már a normális szituációkra tér vissza: udvarláskor, reggel üdvözlés, este búcsúzás a napocskától, és játék - na meg mikor idegenek érkeznek - de ez természetes! Általam ismert fehérbóbítás kakaduk is ilyenek... meg nem mondanád, hogy abban a házban kakaduk élnek, mert tényleg annyira csend van. Csupán mikor kinn vannak és játszanak eleresztenek egy-két ordítást, meg vinnyogást.
Mikor beszerezték a nappapagájt, tudták, mire számítsanak, tudták, hogy nem feltétlenül lakásba való kedves kis hangocsskája miatt. Viszont a jövő hozhat olyan szituációkat, fordulhat akkorát a madár állapota, mikor a gazdák kétségbeesetten próbálnak neki párt szerezni majd - csak akkor talán már későn? Ezért nem pártolom, hogy ennyire elzárkóznak ettől gondolattól.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 25, 22:09 
IDRE tag

Lacrimosa írta:
:| Nem tudom, de én eddig a 15 év madártartás alatt épp az ellenkezőjét tapasztaltam... A madarak egyedül sokkal hangosabbak, mint párban, hiszen ha egyedül vannak, folyamatosan kiabálnak társaság után, míg párban csak szokásos - üdvözlés, riasztás, udvarlás - van.

Azért gondolj bele: Nem minden fajt tartottál és nem minden faj reagál / viselkedik egyformán. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne húzz egy "sablont" a viselkedésükre, mert lesz ahol nem vagy nem úgy "működnek a dolgok". Ahogy a világ sem fekete-fehér, úgy fajonként, de még egyedenként is nagy különbségek és eltérések vannak. Főleg a közép és nagy papagájok viselkedését, szokásait nem lehet a kisebb társaikéhoz hasonlítani.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 25, 21:07 

Valódi név: Szabó Ildikó
Kedes Annmr!
Köszönjük a bókot!
A Többieknek meg a sok hasznos tanácsot, nagyon Kedvesek vagytok!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 25, 20:15 

annmr írta:
Warhawk írta:
Esetleg egy pár, de akkor hatványozottan nőni fog a hangkibocsátás mértéke és időtartama. :D

Ezzel a lehetőséggel nem élünk, persze azért van mellette másik madár, de nem napocska. Így is kiabál eleget. Főleg ha vendég van. Olyankor felborzolja a tollait is :lol:

:| Nem tudom, de én eddig a 15 év madártartás alatt épp az ellenkezőjét tapasztaltam... A madarak egyedül sokkal hangosabbak, mint párban, hiszen ha egyedül vannak, folyamatosan kiabálnak társaság után, míg párban csak szokásos - üdvözlés, riasztás, udvarlás - van. Nem ártana meggondolni ezt a pár dolgot, hiszen a madárnak csak jó lenne, és nektek is. A másik madárnak sem ártana pár, hiszen a két különböző faj nem tud mit csinálni egymással, nem értik meg egymást, így ez épp olyan, mintha egy solymót zárnál össze egy bagollyal.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 304 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Tmogassa n is adjnak egy szzalkval a Magyar Madarszt.