Gould Amandina Klub céljai

0
2524

Üdvözlünk minden Madárbarátot, gould amandina tenyésztőt és tartót.

A Gould Amandina Faj Klub 2014 januárjában jött létre, az Ifjú Díszmadártenyésztők –Természetvédők Regionális Egyesületének első faj specifikus klubjaként.

 

Klubunk céljai:

  • növelni a gould amandina faj hazai ismertségét és népszerűségét.
  • külföldi irodalmak és a tapasztalataink alapján egy mindenki számára elérhető, magyar nyelvű tudásbázis létrehozása a faj tartásáról, tenyésztéséről, betegségeiről, versenyeztetéséről és a vadon élő gould amandinákról.
  • tagjaink együttműködésével, külföldi tenyésztők segítségével minőségi gould amandina tenyészállomány létrehozása, ami megfelel a hazai és a külföldi kiállítási színvonalnak is. E cél érdekében sikeres külföldi tenyésztőkkel igyekszünk kapcsolatot kialakítani és a jó minőségű tenyészmadarak szaporulatát egymás közt megosztani. Ez megkönnyíti a beltenyésztés elkerülését és a nagyobb génállomány segítségével elősegíti a jobb tenyészállomány létrehozását.
  • hazai kiállításokhoz csatlakozva gould amandina kiállítási szekció szervezése, ahol a fajhoz értő COM bírók végzik el a madarak szakszerű bírálatát és klub foglalkozás keretében segítenek megismerni madaraink előnyös és hátrányos tulajdonságait, ami elősegíti tenyészcéljaink kialakítását. Tenyészmunkánkban a COM faj standardját szeretnénk követni.
  • A tartási és tenyésztési saját ismereteinket,külföldi tenyésztők tudásával,tapasztalataival kiegészítve érdeklődőknek átadni,ezzel segítve a Gouldosok és leendő Gouldosok táborát.
  • a különböző országokban működő Gould amandina klubokkal minél erősebb kapcsolat kialakítása és együttműködés.E kapcsolatok hozzájárulhatnak hasznos információk és minőségi tenyészmadarak beszerzéséhez és új, idehaza még nem elérhető mutációk beszerzéséhez.
  • más kontinensen élőtenyésztők megismerése és velük való együttműködés.
  • A Savethe Gouldian Funddal együttműködve megismertetni a faj hazai kedvelőivel a vadon élő gould amandina állomány helyzetét és a faj megmentéséért tett erőfeszítéseket.

Klubunkba várunk minden gould amandina tartót, tenyésztőt, a faj megszállottjait. Érdeklődők a fórum Gould amandina klub topikjában jelentkezhetnek.