Magunkról

Támogassa egyesületünket adójának 1%ával

 

Kedves Látogatóink, Olvasóink, tisztelt Madarász Társaink!

Az év kezdete az adóbevallások és 1% felajánlások kezdete is egyben. Kérjük az Önöket, hogy az Egyesületünk működését és a Magyar Madarász kiadványunk megjelenését az adójuk 1%-nak felajánlásával támogassák. Amennyiben elégedett a honlapunk által nyújtott szolgáltatásokkal és hasznosnak találja szaklapunkat, kérjük támogassa munkánkat, akkor adója 1%-nak felajánlását kérjük az alábbi adószámunkra ajánlja fel:

Adószámunk : 18472675-1-42

Támogatásukat előre is köszönjük, és kellemes időtöltést kívánunk a honlapunk és a kiadványunk olvasása során.

IDRE vezetősége és a Magyar Madarász szerkesztő bizottsága.

1%

2011. évi versenyszezon

Tisztelt Madarászok,

Lassan elkezdődik az idei év versenyszezonja, a kiállítások és versenyek időszaka. Hamarosan beérik a tenyésztői munkánk idei termése, kiderül kinek milyen minőségi „termése” volt. Mint minden évben, az IDRE most is nagy figyelmet fordít az ezzel kapcsolatos információk terjesztésére, a rendezvények megszervezésének elősegítésére. Az MDOSZ ez évi rendezvény naptára már pár hónapja ismeretes, sorba jelennek meg a nevezési felhívások is. A már tőlünk megszokható módon, minden hozzánk beérkezett információt a legnagyobb publicitással közlünk oldalainkon és média csatornáikon eljuttatunk a madarászokhoz. Most sem teszünk különbül, folyamatosan rakjuk felfelé a nevezéseket. Kérem azon rendezőket, akik még nem küldték el a felhívásukat, a saját érdekükben pótolják azt.

Jó szervezést, jó versenyzést kívánva: IDRE vezetőség.

Tájékoztató

Tájékoztató

Tisztelt érdekeltek, kedves Madarászok, Madárkedvelõk !

Egyesületünk az õszi képzések keretében két témával foglalkozik. Mindkettõ fontos mint az egyén mint a madarászat szempontjából, mivel egyrészt eseti tájékoztatást nyújt, másrészt folyamatos oktatási feladatot lát el.
Egyik kezdeményezésünk kapcsolódik a MAGYAR MADARÁSZ szaklaphoz. Itt az októberben megjelenõ számunkban egy alapfokú oktatási rovatot indítunk, melynek szakírói saját tapasztalataikon keresztül ismertetik meg a madarászat rejtelmeit, gyakorlatát, kezdve az alapoktól, majd folytatva a fajok tartásának – tenyésztésének ismertetésével. Ezt a sorozatot a teljesen kezdõ madárkedvelõknek ajánljuk, mivel hozzájuk jut el legkevésbé céltudatosan az átfogó madarászat ismeretanyaga. Nem kevésbé fontos ez számunkra, mint a kezdõk számára, hiszen az egyik célja egyesületünknek, hogy minél több madárkedvelõ személy lépjen be sorainkba, legyen az egyesületünk tagja és olyan egyesülethez tartozzon ahonnan fontos és szakmailag megalapozott információk birtokába jut. Ezzel is gyarapítva a tudását, majdani madarászati sikereit.

Bővebben: Tájékoztató

Kérjük az Önök támogatását adójúk 1 %-nak felajánlásával.

Tisztelt Támogatóink !

Egyesületünk az IDRE 2009-ben elindította a negyedévenként megjelenõ madarász szakmai kiadványt, a MAGYAR MADARÁSZ-t.

E kiadványunkat azoknak szánjuk, akik vonzalmat éreznek a madártenyésztés és hobbi szintû madártartás iránt. Kiadványunkat ajánljuk azoknak a figyelmébe, akik kezdõk e szép sportban és azoknak is, akik már eredményesen tenyésztik szárnyas kedvenceiket. Lapunkban összefoglaljuk a hazai és külföldi tenyésztõk tapasztalatait, tudományos kutatások eredményeit és a legújabb szakmai sikereket. A MAGYAR MADARÁSZ kiadványunkban szerteágazó belföldi és külföldi kapcsolataink révén igyekszünk eljuttatni a legfrissebb információkat az érdeklõdõkhöz.. E lap terjesztését egyesületen belül végezzük az egyesületünk tagjainak, és nem utolsó sorban azoknak akik pártolják e törekvéseinket. A lapot következetesen magas szakmai szinten kívánjuk megjelentetni ezért a folyamatosan fellépõ elõállítási költségek elõteremtése érdekében

kérjük az Önök támogatását adójúk 1 %-nak felajánlásával.
Adószámunk : 18472675-1-06

Segítségüket hálásan köszönjük és lapunkban igyekszünk azt színvonalas szakmai írásainkkal viszonozni.

Az Ifjú Díszmadártartók-Természetvédõk Regionális Egyesülete nevében a vezetõség köszön minden egyes felajánlást.

Tisztelettel: Berényi András, Küzmös Csaba , Eszteró Lajos.

Bővebben: Kérjük az Önök támogatását adójúk 1 %-nak  felajánlásával.

2009 évi beszámoló

IDRE vezetõségének beszámolója a 2009. évben végzett szervezeti munkáról.

E beszámoló rendhagyó és a madarászati berkekben szokásos egyesületi beszámolóktól nagyon sokban eltérõen fogalmazódott meg. Célunk az, hogy a rendes és pártoló tagjainkat, szimpatizánsainkat közvetlenül az egyesületi tevékenységi körönként végzett bontásban az eredményekrõl és tervekrõl egyaránt tájékoztassuk. Nem kívánunk aprólékos részletekbe bocsátkozni, viszont jövõbeni céljainkat is világossá szeretnénk tenni azok számára akik érdeklõdést mutatnak az egyesületünk tevékenysége iránt.

Bővebben: 2009 évi beszámoló

Szervezeti kérdések 1

Szervezeti kérdések 1.

Alapvetõen a civil egyesületek, köztük a díszmadarakkal foglalkozók is önállóan végzik a saját maguk által elképzelt és tagjaik által meghatározott szervezeti munkát, figyelembe véve a helyi adottságokat, körülményeket, lehetõségeket. Ez így is van rendjén és ebbe nem is igen lehet senkinek sem tanácsot adni hiszen minden szervezetnek más - más igénye és lehetõsége van programjainak megszervezésére. Viszont a szervezeti kérdések kivitelezésénél van egy /vagy több/ olyan tényezõ, mely erõsen befolyásolja az adott egyesület vezetésének tevékenységét és itt találni olyan hézagot, mely nincs megfelelõen kommunikálva és így nem mindenki számára ad egyértelmû eligazodást.
E sorozatban szeretnék bizonyos kérdésekben tájékoztatási jelleggel olyan kérdéseket foglalkozni, melyeknek tisztázása során bizonyos mértékig szinkronba tudnánk tartani a különbözõ szervezõdésû díszmadarász egyesületek, szakkörök, baráti csoportosulások, valamint az országos szövetség, illetve a COM szervezetének kapcsolatait.

Bővebben: Szervezeti kérdések 1

A MINÕSÉGI MADARÁSZAT MEGKEZDÉSÉÉRT...

A MINÕSÉGI MADARÁSZAT MEGKEZDÉSÉÉRT...

Az augusztusi Díszmadár Magazinban beharangoztuk a Karcagon tartandó összevont kiállításunkat, melyrõl már mint egy új a hagyományos rendezvényektõl eltérõ szellemiséget tükrözõ esemény tervezésérõl számoltunk be. A kivitelezésben minden téren a két egyesület között az együttmûködés és segíteni akarás példája volt tapasztalható.

Bővebben: A MINÕSÉGI MADARÁSZAT MEGKEZDÉSÉÉRT...