Roller Kanári

   Kedves Látogatóink,

   Az MDOSz Roller Szakcsoport és a Díszmadarak a lakásban honlappal közösen egyûtmûködve hoztuk létre ezt a szekciót.
Célunk egy, manapság kevésbé ismert madár, a Roller kanári népszerûsítése, ismeretek szélesebb körben való elterjesztése.
Az oldalon a Díszmadár magazinban már korábban megjelent cikkek mellet késõbb újabbak is megtalálhatóak lesznek.
   A forum Roller kanári topikban mestertenyésztõk segítenek a felmerült Tartási-tenyésztési kérdések megválaszolásában, egyéb problémák megoldásában.

Roller kanári tenyésztése

Roller kanári tenyésztése

A következõ cikkünkben szeretnénk bemutatni a roller kanári tenyésztésének fõbb fázisait. E cikk, sorozat formájában már a Díszmadár magazin régebbi számaiban megjelentek, de ezek a számok manapság már szinte elérhetetlenek az érdeklõdõk számára. 
A Roller Szakcsoport és a Díszmadarak a lakásban honlappal közösen indított Roller kanári népszerûsítõ programunk révén a cikksorozatot ismételten megjelenítjük.

Bővebben: Roller kanári tenyésztése

A Magyar Nemes Kanári

A Magyar Nemes Kanári

Mindig a gazdagabb réteg, a finomabb jómódú emberek madara volt a Roller kanári, teljes nevén a Harzer Roller, hazai tenyésztésben a Magyar nemes kanári.
A Föld szinte minden pontján ismerik, s telente, az évutón énekversenyeket rendeznek a fiatal madarak részére. A városi, tartományi versenyeket az országos vetélkedés követi, majd az országok legjobbjai mehetnek a világbajnokságra, a tenyésztõk nemzetközi versenyére.

Bővebben: A Magyar Nemes Kanári