Keresés

Bejelentkezés

Keres-kínál

Hirek

I. COM-PANNÓNIA KÖZÉP- ÉS KELET EURÓPAI KANÁRI BAJNOKSÁG


NEVEZÉSI FELHÍVÁS
                                          

I. COM-PANNÓNIA KÖZÉP- ÉS KELET EURÓPAI KANÁRI BAJNOKSÁG (Szekció D, E)
valamint
XIII.PANNÓNIA VERSELE-LAGA KUPA C.O.M. kiállítás
(Szekció: A, F1, F2, I1, I2, J, K, L, M, N, O )
Nemzetközi Díszmadár Kiállítás és
MAGYAR BAJNOKSÁG,


BUDAPEST, VAJDAHUNYADVÁR
2015.November 12-15


Résztvevők:     Bármely olyan tenyésztő, aki madarászként szeretné a madarát bemutatni és madarai egészséges és esztétikus megjelenésű díszmadarak. A határainkon túli szervezetek delegáltjai a versenyben teljes joggal vesznek részt. A Washingtoni Egyezmény hatálya alá tartozó madarak csak a megfelelő engedélyek birtokában állíthatóak ki.

Állatorvosi papír leadása a beszállításkor KÖTELEZŐ!

Értékelés:    A rendezvényen az érvényben lévő C.O.M szabályok alapján bírálatot tartunk, melyre egy tenyésztő osztályonként tetszőleges számú egyéni és kollekciót nevezhet. Sérülés, elhullás esetén a tenyésztő a madarak leadásakor kérheti a kollekcióból egyénibe történő átsorolását. A bírálatra zárt lábgyűrű kötelező. Bemutató kategória nincs! Csak azok a madarak állíthatók ki, melyek a C.O.M szekciókba besorolhatók! Teljes besorolást papír alapon minden olyan egyesület vezetőjének küldünk, amely szervezethez találtunk elérhetőséget! Az egyes osztályok legtöbb pontszámát elérő egyéni madara vagy kollekciója a győztes. Győztest hirdetünk, ha az adott osztályban min. 3 tenyésztő 10 egyéni madara, vagy 5 kollekciója vetélkedett. A C.O.M szabályokkal összhangban összevonások lehetségesek! Ennek eldöntése a Supervisor és a szervező hatásköre!!! Csak az az egyéni madár és kollekció díjazható, amelyik minimum 90 és 360 pontot szerzett.  Minden helyezett madárnál gyűrűellenőrzést tartunk! A kiállítható madarak életkorát a besorolás tartalmazza!

Supervisor: Marie Claire Tarnus Franciaország

Díjazás:     A osztály győztesek és II.-III. helyezettek, megfelelő résztvevői szám esetén, kokárda díjazásban részesülnek. Egy osztályon belül csak min 90 pont vagy a feletti eredményt díjazunk! Amennyiben egy madár sem ér el 90 pontot egy szekcióban, ott NEM OSZTUNK DÍJAKAT!!! A rendező az előzsűrizés jogát fenntartja! (Beteg, kifogásolható megjelenésű vagy szekciókon kívüli madarak kiszűrése állatorvosi segédlettel.) A kiállítás égisze alatt Magyar Bajnokságot tartunk. A COM bírálat befejezése után minden szekcióban a Magyar madarak közül Egyéni és Kollekció I., II., III., helyezettet hirdetünk. Díjazásuk Kokárda és különdíj. FIGYELEM: Rossz besorolás esetén a madarat a helyszínen átsorolni nem lehet!

Óvás:    Az eredmények nyilvánosságra hozatalát követő 1 órán belül, kellő indoklással 5000 Ft egyidejű befizetése mellett a Supervisor-nál. Jogos óvás esetén az óvadékot visszafizetjük

Bővebben: I. COM-PANNÓNIA KÖZÉP- ÉS KELET EURÓPAI KANÁRI BAJNOKSÁG

Eszteró Lajos Emlékkiállítás

NEVEZÉSI FELHÍVÁS 

    A Karcagi H-10 és H-27 IDRE és a Jászberényi Állat és Növénykert közös rendezésében megtartjuk 2015 október 2-3-4-én az Eszteró Lajos emlékkiállítást.
    A rendezvény több célkitűzést hivatott szolgálni:
- a kiállításra nevezett madarak olyan bírálatban részesüljenek, mely mértékadó a madár tulajdonos számára, ezért a rendezvényen 4 fő OMJ  bíró fog bírálni. a COM előírásoknak, és feltételeknek megfelelően.
- a rendezvényen résztvevő hazai kezdő bírók iránymutatást kapjanak, tapasztalatot szerezzenek.
- a hazai tenyésztők döntő többsége nem teheti meg, hogy egy  COM rendezvényre nevezzen, de jelen esetben olyan bírók végzik a rendezvényen a bírálatot, akik nemzetközi jogosítvánnyal rendelkeznek.
- tenyésztőknek egy magas szintű megmérettetés keretében nemzetközi szintű bírálati lehetőséget nyújtson a tenyésztési eredményeik megismerésére.
A rendezők nevében tisztelettel meghívjuk Önt, mint kiállítót, vagy látogatót, madarász barátot.

A rendezvény helye: Jászberényi Állat- és Növénykert, 5100 Jászberény, Fémnyomó út 3.
Ideje:  2015 október 2-án 9.00 -  18.00
                                 3-án 9.00 -  18.00
                                 4-én 9.00 - 14.00

Bővebben: Eszteró Lajos Emlékkiállítás

H-21 Szegedi Díszmadár kiállítás

A Délterületi Díszmadártenyésztők és Természetvédők H-21. Egyesülete.

2015. Augusztus 20 - 23-án tartja, 50. éves kiállítását. Szegeden a Mars tér 14. szám alatt a Gábor Dénes Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában.

 

XV. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás, Csorna

XV. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás, Csorna

Barna füzike első terepi megfigyelése Magyarországon

Barna füzike első terepi megfigyelése Magyarországon

A barna füzike (Phylloscopus fuscatus) a madarak osztályának verébalakúak (Passeriformes) rendjébe és az óvilági poszátafélék (Sylviidae) családjába tartozó politipikus faj három alfajjal.
Meghatározása: Hossza 10,5-12 cm. Alakja eléggé hasonlít a csilpcsalpfüzike (Phylloscopus collybita) alakjára, de szárnya lekerekített (a kézevező-túlnyúlás rövidebb), a lába pedig kevéssel hosszabb. Színezetét tekintve a kaukázusi csilpcsalpfüzikéhez (más néven Lorenz-füzike, Phylloscopus lorenzii) áll a legközelebb, felsőteste rozsdás árnyalatú, sötét szürkésbarna, alsóteste piszkos szürkésbarna, a néha kissé rozsdás árnyalatú mell- és testoldal a legsötétebb. A szárny és a hát színe megegyezik. Az alsó farkfedők a testoldallal megegyező színűek. Vörösesbarna lába vékony; keskeny csőre tövén kevés a vörösesbarna. Szemöldöksávja hosszú, határozott és világos, a szem előtt kontúros, fehér és általában keskeny, a szem mögött általában szélesebb, néha rozsdás barnássárga. Sötét szemsávja széles. A testoldalról és a hasról a sárga szín teljesen hiányzik, a vastagcsőrű füzikétől (Phylloscopus schwarzi) eltérően. Mindkét fajra jellemző, hogy szárnyát és farkát meg-megrebbenti, farkukat azonban felfelé billegetik, nem lefelé, mint a csilpcsalpfüzike. Terepen nagyon hasonlíthat a barna füzike egy ökörszemre, általában az aljnövényzetben bujkál.

Bővebben: Barna füzike első terepi megfigyelése Magyarországon

XLIX. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás - Szeged

XLIX. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás - Szeged

Nevezési felhívás Szegedi kiállításra

Bővebben: XLIX. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás - Szeged

Roller kanári - nevezési felhívás

Nevezési Felhívás

 
Értesítem a Roller Szakcsoport tagságát, hogy szokásos évi énekversenyünket 2013 01. 04.-én tartjuk Veszprémben az Erdei Kisvendéglőben.
Nevezni : 2013-ban kelt zárt gyűrűvel rendelkező roller típusú hím madarakkal lehet melyek már 03.-án 15 órától leadhatók. A bírálatokat 04.-én 9,30 órakor kezdjük. Ez időig minden nevezésre szánt madárnak meg kell érkezni.

Bővebben: Roller kanári - nevezési felhívás