Bejelentkezés

Fórum hozzászólások

  • AVATARRe: Gould amandina - fekete csaba 2017. máj. 01. (hétfő), 20:36 - Kikelt az első fióka a dilute hím-inó tojó párosításból: [image] Akárhogy is nézem, ez egy vadszínű fióka. Azaz az inó és a dilute nem lehet ugyanannak a génnek allélja.
  • AVATARRe: Gould amandina - brimston 2017. ápr. 20. (csütörtök), 12:46 - Kedves gould amandína tenyésztők A Siroki Alapítvány honlapjáról letölthető az Alapítvány legújabb kiadványa, illetve ugyanitt az első különkiadásunk is, az első...
  • AVATARRe: Gould amandina - fekete csaba 2017. ápr. 03. (hétfő), 10:31 - Szerencsére élni él, de eléggé el van havazva a munkahelyén.
  • AVATARRe: Gould amandina - brimston 2017. ápr. 03. (hétfő), 09:49 - Köszi, ez gyors volt. Számítok rá nagyon. Közmös Csaba egyébként még él? Asszem ebben az évben nem nagyon lehet róla hallani.
  • AVATARRe: Gould amandina - fekete csaba 2017. ápr. 03. (hétfő), 09:44 - A lutino gould még most jön majd ki a karanténból, így párosítás eredményéről még nem tudok beszámolni. Magukat a melanocitákat sajnos...

Gould amandina klub

Üdvözlünk minden madárbarátot, gould amandina tenyésztőt és tartót.

A Gould Amandina Faj Klub 2014 januárjában jött létre, az Ifjú Díszmadártenyésztők –Természetvédők Regionális Egyesületének első faj specifikus klubjaként.

Klubunk céljai:
-    Növelni a gould amandina faj hazai ismertségét és népszerűségét.
-    Külföldi irodalmak és a tapasztalataink alapján egy mindenki számára elérhető, magyar nyelvű tudásbázis létrehozása a faj tartásáról, tenyésztéséről, betegségeiről, versenyeztetéséről és a vadon élő gould amandinákról.
-    Tagjaink együttműködésével, külföldi tenyésztők segítségével minőségi gould amandina tenyészállomány létrehozása, ami megfelel a hazai és a külföldi kiállítási színvonalnak is. E cél érdekében sikeres külföldi tenyésztőkkel igyekszünk kapcsolatot kialakítani és a jó minőségű tenyészmadarak szaporulatát egymás közt megosztani. Ez megkönnyíti a beltenyésztés elkerülését és a nagyobb génállomány segítségével elősegíti a jobb tenyészállomány létrehozását.
-    Hazai kiállításokhoz csatlakozva gould amandina kiállítási szekció szervezése, ahol a fajhoz értő COM bírók végzik el a madarak szakszerű bírálatát és klub foglalkozás keretében segítenek megismerni madaraink előnyös és hátrányos tulajdonságait, ami elősegíti tenyészcéljaink kialakítását. Tenyészmunkánkban a COM faj standardját szeretnénk követni.
-    A tartási és tenyésztési saját ismereteinket,külföldi tenyésztők tudásával,tapasztalataival kiegészítve érdeklődőknek átadni,ezzel segítve a gouldosok és leendő gouldosok táborát.
-    A különböző országokban működő gould amandina klubokkal minél erősebb kapcsolat kialakítása és együttműködés.E kapcsolatok hozzájárulhatnak hasznos információk és minőségi tenyészmadarak beszerzéséhez és új, idehaza még nem elérhető mutációk beszerzéséhez.
-    Más kontinensen élőtenyésztők megismerése és velük való együttműködés.
-    A Save the Gouldian Fundd-al együttműködve megismertetni a faj hazai kedvelőivel a vadon élő gould amandina állomány helyzetét és a faj megmentéséért tett erőfeszítéseket.
Klubunkba várunk minden gould amandina tartót, tenyésztőt, a faj megszállottjait. Érdeklődők a fórum Gould Amandina Klub topikjában jelentkezhetnek: