Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával
IDRE Fórum - Használati feltételek

Általános felhasználói szabályok

Az IDRE elnöksége 3 szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag 11./ 2o13. ( IV. 16.) sz. eln. határozatban elfogadta a www.idre.hu honlap Általános Felhasználói Szabályzatát és az abban megfogalmazottak betartatásával megbízza a honlap kezelésével megbízott adminisztrátort és moderátorokat.

Az IDRE honlap üzemeltetője és tulajdonosa az Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesülete. A honlapot az üzemeltető azzal a céllal hozta létre, hogy a díszmadártenyésztés és tartás népszerűsítése mellett, a hobbi kedvelői számára biztosítsa az információcsere lehetőségét, elősegítse a hobbi iránt érdeklődők kapcsolatfelvételét és kapcsolattartását, az IDRE fórumon kulturált formában szakmai eszmecserének helyet biztosítson, valamint a madarász közösséget összefogja, az Egyesület közösségformáló célját elősegítse.
Továbbá kiemelt célja, hogy a kezdő érdeklődők és díszmadár tartók kezdeti nehézségein, problémáin a tapasztaltabb tenyésztők bevonásával segítsen. Az IDRE honlapon található szolgáltatások (tenyészet nyilvántartó rendszer, fórum, webshop, madarász térkép) használata nem jog, hanem lehetőség. A tulajdonos e szolgáltatásokat építő és jó szándékkal hozta létre. Ha valamely felhasználó ezzel a lehetőséggel ártó szándékkal visszaél, tudatosan rombol vagy a honlap üzemeltetését akadályozza, a Tulajdonos vagy valamely meghatalmazottja (Adminisztrátorok, Moderátorok) figyelmeztetik, vagy szükség szerint a jogosultságainak megvonásával büntethetik.

Az Általános felhasználói szabályok el nem olvasása vagy nem ismerete nem mentesít a be nem tartásából eredő következmények alól.

I. Regisztrálás


A regisztrálás célja a felhasználók azonosítása, a hozzájuk tartozó jogosultságok kiosztása és a spam robotok kiszűrése. A regisztráció során megadott személyi adatokat az üzemeltető az Adatvédelmi irányelvei alapján kezeli. Az IDRE honlap egyes szolgáltatásai csak regisztráció útján érhetőek el, azonban a honlap nyilvános részeit mindenki láthatja, olvashatja.
A regisztrációnál mindenki szabadon választhatja meg a felhasználói nevét (nick-jét) az erkölcsi, stb. szabályok betartása mellett, azonban kerülendő más, már a fórumban használt felhasználói nevekhez nagymértékben hasonló felhasználói név választása. A felhasználói nevét a felhasználó utólag már nem tudja megváltoztatni. Ha mégis erre lenne igény, ezt kizárólag Adminisztrátor segítségével, megfelelő indoklást követően lehet megtenni. Ehhez az adminisztrátori segítséget privát üzenetben (PÜ) lehet kérni. A regisztráció során megadott e-mail címre a rendszer automatikusan megerősítést kérő levelet küld. A megerősítés elmulasztása esetén a regisztráció nem jön létre.
A honlapra bárki szabadon regisztrálhat, illetve használhatja bizonyos szolgáltatásait. Ez alól kivétel a gazdasági társaságok, szervezetek képviselőinek regisztrációja, akik a honlapot „ingyen”reklám céljául kívánják használni. Részükre ezt a tevékenységet folytatni kizárólag az üzemeltetővel történt megegyezés alapján lehetséges. Továbbá nem regisztrálhat a honlapra olyan személy, akinek a honlap használati jogosultságait a Tulajdonos korábban megvonta.
Egy személy csak egy felhasználói névvel regisztrálhat, valamint egy regisztrált felhasználói nevet csak egy személy használhat. A duplikált felhasználókat vagy szándékos megtévesztőket a moderátorok azonnali hatállyal és véglegesen kizárják.

II. Felhasználók lehetőségei és jogosultságai


1. A nem regisztrált, úgynevezett Vendég felhasználók: (Regisztráció vagy az azonosítás céljául szolgáló bejelentkezés nélkül minden felhasználó ebbe a csoportba kerül.)
a. Láthatják a honlap főoldalát, a fórum nyilvános részeit, olvashatják a hozzászólásokat, használhatják a "keresés" funkciót, böngészhetik a webshop termékeit és árait
b. Nem írhatnak, és nem válaszolhatnak a fórumban, nem adhatnak fel hirdetést, nem láthatják a regisztrált tagok adatlapját (e-mail cím, MSN, stb.) nem írhatnak PÜ-t (privát üzenet), nem használhatják a madarász térképet, és a tenyészet nyilvántartó rendszert, nem rendelhetnek termékeket a webshop-ból és nem küldhetnek e-mailt regisztrált felhasználóknak.

2. Újonnan Regisztrált felhasználók: (Automatikusan ebbe a csoportba kerül mindenki, aki regisztrált és bejelentkezett a Fórumra, de a fórumban még nem küldött el egyetlen hozzászólást sem.):
a. A fórum hozzászólásai csak moderátori jóváhagyással jelennek meg, de valamennyi egyéb szolgáltatást használhat, amit a regisztrált felhasználó használhat. Az első jóváhagyott hozzászólás után a felhasználó automatikusan átkerül a Regisztrált felhasználói csoportba.

3. Regisztrált felhasználók: (Automatikusan ebbe a csoportba kerül mindenki, aki regisztrált, bejelentkezett a Fórumra és már van elfogadott hozzászólása.):
a. Láthatják a fórumon a nyilvános topikokat, olvashatják a hozzászólásokat, használhatják a "keresés" funkciót, a „Felhasználói Vezérlőpult” segítségével szerkeszthetik az adatlapjukat, egyéni beállításokat hozhatnak létre, megváltoztathatják belépő jelszavukat. Hozzászólás elküldése után néhány percig szerkeszthetik a hozzászólásukat (fogalmazási és helyesírási hibák kiküszöbölése céljából). Láthatják a regisztrált tagok adatlapját és adatait (e-mail cím, MSN, stb). Írhatnak és kaphatnak PÜ-t (privát üzenet), küldhetnek e-mailt más regisztrált felhasználóknak. Használhatják a madarász térképet, vásárolhatnak a webshop-ban és használhatják a tenyészet nyilvántartó rendszert.
b. Nem láthatják a regisztrált IDRE tagok számára létrehozott nem nyilvános topikokat, nem változtathatják meg a regisztrációs nevüket (csak erős indokkal lehetséges a név változtatása, mely az adminisztrátor egyéni döntése alapján kerül jóváhagyásra). Nem törölhetik hozzászólásaikat.

4. Regisztrált IDRE tag: Ebbe a csoportba kerülnek az Adminisztrátor által jóváhagyott regisztrált tagok, akik az Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesületének, mint civil egyesületnek a rendes tagjai. A tagság hivatalos belépési nyilatkozat benyújtásával és a tagsági díj befizetésével keletkezik.
Rendelkeznek minden jogosultsággal, amivel a regisztrált felhasználók, de ezen felül láthatják az IDRE tagok számára létrehozott zárt topikokat is.

5. Adminisztrátorok és moderátorok az Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesülete, mint üzemeltető által felhatalmazott regisztrált felhasználók, akik Regisztrált IDRE tag jogkörei mellet egyéb moderátori és adminisztrációs jogkörrel, és eszközökkel is fel vannak ruházva.


III. Az IDRE honlap felépítése, szerkezete


Az IDRE honlap főbb szerkezeti elemei, szolgáltatásai:

1. Főlap
Az IDRE honlap fő eleme, mely az Egyesület fontosabb tevékenységét és célkitűzéseit aktívan megvalósító eszköz, mely biztosítja a fontosabb információk átadását a látogatók számára. Itt helyezkedik el az eseménynaptár, fórum áttekintő, keres-kínál áttekintő,szakmai cikkek, fajleírások és egyéb szervezeti információk

2. Fórum
Az IDRE fórum biztosítja a felhasználók eszmei és szakmai tapasztalatainak cseréjét. A fórum további funkciói (privát üzenet küldési lehetőség, email küldési lehetőség) biztosítják a felhasználók egymás közti kapcsolattartását és kapcsolatfelvételét.
A fórum strukturált szerkezetű. Több fő fórumrészből, alfórumból áll, melyek a díszmadarak főbb csoportjainak megfelelően tagolják a fórumot.
IDRE tagjainak zárt fóruma az IDRE tagságával, belső szervezeti életével kapcsolatos témáknak ad helyet. A zárt fórum az egyesületen belüli belső kommunikációt, információáramlást hivatott elősegíteni. E topikokhoz csak a regisztrált IDRE tagoknak van hozzáférésük.
A Keres & Kínál alfórum csak hirdetésre szolgál. Hirdetni csak itt lehet. Használatával kapcsolatos részletes tudnivalókat, előírásokat a különálló Keres & kínál Szabályzat tartalmazza , melyet az alfórum használata előtt feltétlenül javasolt elolvasni. Bármilyen más hozzászólás, ami nem a hirdetéssel kapcsolatos, offtopiknak minősül, így a moderátor értesítés nélkül törli. E fórumban ingyen, előzetes egyeztetés nélkül csak magánszemélyek hirdethetnek. Vállalkozások, cégek képviselői csak a Tulajdonossal folytatott előzetes egyeztetés után, az egyeztetés során megbeszélt feltételeknek megfelelően hirdethetnek

3. Webshop (jelenleg fejlesztés alatt álló szolgáltatás)
Az IDRE webshopon keresztül a Tulajdonos által megbízott Szolgáltatótól madarász termékek megvásárlására van lehetőség. A vásárlási feltételek részletesebben az Általános vásárlói feltételekben találhatóak.(Ez a szabályzat később lesz véglegesítve, illetve publikálva)

4. Madarász térkép
A madarász térképen minden felhasználó bejelölheti tartózkodási, tevékenységi helyét, illetve láthatja más felhasználó által beállított és nyilvánosságra hozott helyeket. Az üzemeltető nem kötelez senkit ezen adatok megadására és nyilvánosságra hozatalára. Minden felhasználó önszántából és saját akaratából teheti ezt meg. A térkép csak regisztráció és belépés után érhető el a következő oldalon:
http://www.idre.hu/index.php?option=com_jfusion&Itemid=23&jfile=phoogle.php&mode=everyone
A megadott adatokkal történő visszaélésért az Egyesület felelősséget nem vállal. Kérjük ennek figyelembevételét az adatok megadásánál.

5. Tenyészet nyilvántartó rendszer
Az IDRE tenyészet nyilvántartó rendszer egy egyedi fejlesztésű rendszer, mely a tenyészeteknek add segítséget az egyedek nyilvántartásában, tenyésztési céljaiknak elérésében számos egyéb funkcióival, elemeivel. A rendszert minden regisztrált felhasználó használhatja. Elérhető a következő oldalon:
http://www.idre.hu/index.php?option=com_jfusion&Itemid=23&jfile=birds.php

6. Hírlevél
Az IDRE hírlevél rendszeresen kiküldött email alapú hírlevél, mely kizárólag madarászattal kapcsolatos információkat tartalmaz. A hírlevélre való feliratkozás nem kizárólag regisztrációhoz kötött, nem regisztrált email címekkel is lehetséges a feliratkozás.

IV. regisztrációval kapcsolatos megkötések, felelősségvállalások


1. A választott felhasználói név vagy jelszó elvesztéséből, elfelejtéséből vagy más személy általi felhasználásából származó problémákért, károkért felelősséget az üzemeltető nem vállal. Elfelejtett jelszó esetén jelszó emlékeztető funkció áll rendelkezésre, mellyel új jelszó állítható be. Elfelejtett email cím és jelszó esetén adminisztrátor segíthet annak visszaállításában, ez azonban minden esetben egyedi elbíráláson alapszik.
2. Egy már létező felhasználói névhez nagyon hasonló névvel való regisztrálás lehetőleg kerüljük, mivel az alkalmas lehet a felhasználók megtévesztésére, lejáratására. Ebben az esetben moderátor vagy adminisztrátor kötelezheti a felhasználót a regisztrált felhasználói nevének megváltoztatására.
3. Tilos olyan felhasználói nevet választani, amely mások személyiségi jogait sértheti, vulgáris vagy faji, vallási, politikai megkülönböztetésre alkalmas szavakat tartalmaz. Ilyen felhasználó név választása esetén a moderátor vagy adminisztrátor külön értesítés nélkül törölheti a regisztrációt, vagy megakadályozhatja annak további használatát.
4. A regisztrációkor megadott személyes adatok valódiságát az üzemeltető nem vizsgálja, annak valótlanságából adódó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

V. Fórum használatával kapcsolatos szabályok


1. Regisztrációjával minden felhasználó elfogadja az IDRE Fórumon mindenkor érvényben levő Általános felhasználói szabályzatot,és a helyi Szabályzatokban foglaltakat
2. A hozzászólásokban tilos a politikai tartalmú, sértegető, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyűlöletkeltő, támadó, közízlést sértő vagy bármely más olyan tartalom megfogalmazása, mely sérti a Fórum közösségének érdekeit, közös nézeteit. Kiemelten tilos a személyeskedés és a kulturált eszmecsere megzavarása. Kerüljék a veszekedést és mások sértegetését, igyekezzünk együttműködni a többiekkel, így a Moderátorokkal és az Adminisztrátorokkal is.
3. Tilos politikai tartalmú, obszcén, reklámnak minősülő vagy másokat sértő képek feltöltése, beillesztése vagy linkelése a fórum területére illetve az avatarhoz. A képeknél megítélésénél illetve az egyedi esetek elbírálásánál a moderátor döntése az irányadó.
4. Regisztrációjával minden felhasználó elfogadta, hogy az általa írt hozzászólások, feltöltött tartalmak fölötti rendelkezés jogáról lemond a Fórum üzemeletetői javára, illetve hogy ezekért, ezekben foglaltakért az IDRE semmilyen felelősséget nem vállal.
5. Tilos más felhasználót privátban, az IDRE szolgáltatásain keresztűl (privát üzenet, email) zaklatni, rágalmazni, vagy sértegetni.
6. A regisztrált felhasználók a hozzászólás elküldése után néhány percig szerkeszthetik a hozzászólásukat. Ez az utólagosan észrevett gépelési, fogalmazási hibák kiküszöbölésére szolgál. Ez idő lejárta után nincs lehetőség a szerkesztésre. Ezért a hozzászólás elküldése előtt célszerű mindig az előnézetet megtekinteni, mert ebből kiderül a kódok helytelen használata és lehetőséget ad a helyesírási hibák kijavítására, valamint a hozzászólás szerkesztése közben érkezett új hozzászólásokra is figyelmeztet a rendszer.
7. Kerüljék a hozzászólásokban túlzottan (olvashatatlanul) kicsi vagy nagy betűméret használatát, illetve a szöveg színezését. Amennyiben ez túlzóan zavaró, vagy indokolatlan, moderátor külön jelzés nélkül megváltoztathatja.
8. A fórum felépítése strukturális jellegű. A hozzászólást a témának legmegfelelőbb helyre küldjük el, segítve ezzel a moderátorok munkáját.
9. A honlapon található kereső nagy segítséget ad a már megvitatott témák megtalálásában és átfogó cikkek keresésében is. Használjuk, hogy elkerüljük olyan kérdések felvetését, melyeket már korábban részletesen megvitattak a felhasználók.
10. Kerüljük a nyilvános fórumokban az egy adott személynek szóló hozzászólásokat. A személyes kérdéseket kérjük privátban megbeszélni, ellenkező esetben több személy is bekapcsolódhat.
11. Az IDRE Fórum publikus fórum, topikjai - néhány kivételtől eltekintve - bárki által olvashatóak, a különböző kereső oldalak által láthatók, így hozzászólás írásakor érdemes nagyon figyelni, óvatosnak lenni, hogy milyen adatokat adunk ki magunkról, másokról. Ha személyes adatokat (tel.szám, lakcím, stb.) írunk magunkról, vagy másokról egy hozzászólásban, azt mindenki a saját felelősségére teheti meg, ezzel kapcsolatban a Fórum üzemeltetője semmilyen formában nem tehető utólag felelőssé. Más magánszemélyek személyes adatainak kiadása, kitárgyalása szigorúan tilos, kivéve, ha az érintett ehhez határozottan (írásban) és utólagosan is bizonyíthatóan hozzájárult.
12. Kerülendő a fórumon madarász szövetségek és más egyesületek bírálata, szidalmazása vagy feldicsérése. A szövetségekkel és más egyesületekkel kapcsolatos észrevételek tárgyalására kérjük, használják az adott szervezet által biztosított kommunikációs felületeket.

VI. Moderáció


A fórum rendjét az üzemeltető által felhatalmazott moderátorok tartják fenn. Minden egyes esetben a moderátorok egyedi elbírálás alapján hoznak határozatot. Súlyosabb esetekben a moderátori testület az IDRE vezetőségével egyeztetve hoz határozatot a szankciókról és jogosultságok megvonásáról. Moderálási eszközök figyelmeztetés nélkül is alkalmazhatók.
Ha egy felhasználó olyan tartalommal találkozik (akár privát üzenetben is), amely a szabályzat előírásaiba ütközik, esetleg személyét vagy a közösséget, rétegcsoportot sérthet vagy irritálhat, kérjük, jelezze a hozzászólás jobb alsó sarkában lévő "hozzászólás jelentése" gombbal ( ) illetve bővebben fejtse ki a véleményét a megjelenő szövegmezőben. Amennyiben észrevétele egy e-maillel kapcsolatos, úgy azt továbbítsa egy moderátornak, vagy adminisztrátornak.
A moderátorok által hozható döntések, határozatok:
1. Amennyiben csak kisebb helyreigazításra van szükség, a moderátor átnevezheti a témákat, átmozgathat hozzászólásokat, azok tartalmát szerkesztheti mindenféle jelzés nélkül. Többszörösen visszatérő probléma esetén figyelmeztetheti a felhasználót a további probléma elkerülése érdekében.
2. Offtopiknak minősülő, vagy több azonos hozzászólás törlése
3. Feltehetően problémát, nézeteltérést okozó hozzászólások eltávolítása a további bonyodalmak elkerülése érdekében.
4. Súlyosabb, vagy halmozott esetben jogosult egy felhasználó jogosultságait korlátozni, egyes szolgáltatások használatát megvonni, legvégső esetben a felhasználót kitiltani.

A moderátori döntés megfellebbezhetetlen.

VII. Regisztráció törlése és ehhez kapcsolódóan hozzászólások törlése


Egy felhasználó regisztrációját és vagy hozzászólásait csak Adminisztrátor, vagy Moderátor tudja törölni.
Regisztráció - bármilyen okból való - törlése után, a törölt felhasználó hozzászólásainak teljes, vagy részleges törléséről, megtartásáról az üzemeltető, illetve megbízottjai (Adminisztrátorok, Moderátorok) jogosultak dönteni, a fórum tartalmi egységének megőrzését tartva szem előtt elsődleges szempontként.
A regisztráció - bármilyen okból való - törlése után, a törölt felhasználó felhasználói neve (nickje) törlődik a taglistából, adatlapja, és az azon megadott adatok sem érhetők el a továbbiakban, valamint a fórumon megmaradó hozzászólásai melletti adatlapon (valamint a hozzászólás fejlécében, a küldőnél) csak a nickje marad látható, egyéb adatai nem, nickje nem kattintható, kereshető a továbbiakban.

VIII. Reklámfelületek hasznosítása


Az IDRE honlapon illetve fórumon weboldalak vagy termékek hirdetése csakis kölcsönösségi alapokon ÉS előzetes megbeszélés/jóváhagyás után lehetséges. Minden egyéb oda nem illő reklámot vagy annak minősülő bejegyzést a moderátorok törölnek. A fórum keres/kínál részlegében csakis magánszemélyek és csak kiskereskedelmi mennyiséget hirdethetnek. Kivétel minden esetben kizárólag előzetes egyéni elbírálás útján lehetséges. A hirdetések elbírálása az IDRE illetve a moderátorok által történik, a nem odaillő hozzászólások előzetes figyelmeztetés nélkül törölve lesznek.

IX. Egyéb megkötések, szabályok


1. Avatar használata: az Avatar (regisztrált névhez tartozó kép) használata nem kötelező, de használata esetén csak a regisztrált felhasználóról készült kép vagy a fórum témájához kapcsolódó kép (például egy madár képe) állítható be. Szigorúan tilos reklám célzatú, politikai vagy a közösséget ingerlő kép használata. Az ilyen Avatárt a moderátorok azonnal eltávolíthatják.
2. Mivel az IDRE által biztosított honlap egy ingyenes szolgáltatás, így annak bárminemű igénybevétele az azt igénybe vevő fél, látogató saját felelősségére történhet. Az IDRE, mint üzemeltető a fórum illetve egyéb szolgáltatásainak elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, az ott található adatok vagy hozzászólások törléséből, adatvesztésből, illetve a szolgáltatás esetleges korlátozásából, kieséséből eredő bármilyen kár megtérítését kizárja.
3. Az IDRE nem vállal felelősséget a honlapon megjelenő hibás információkból eredő károkért.
4. Az IDRE honlap üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a szabályzatot bármikor, saját hatáskörében megváltoztassa. Ez esetben a felhasználók a szolgáltatásokat csak a szabályzat újbóli elfogadása után használhatják.

Reméljük, hogy az itt leírtak hasznos iránymutatást nyújtanak a honlap használatával kapcsolatban. Ha kérdés merülne fel, azt kérjük a Fórum működésével kapcsolatos kérdések című topikban feltenni.


Jó fórumozást, jó madarászást!cron

Pontos idő: 2023 jan. 31, 13:01
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO