Szia Betty,
Nem vagy egyedül ezzel a problémával...
Betty írta:
Minél több ember véleményére lennék kíváncsi az elektromos egérriasztókkal kapcsolatban. Kérdésem, hogy szerintetek egyrészt tényleg elűzi ezeket a dögöket ez a riasztó, másrészt a madarakra milyen hatással lenne?
Elvileg emberre nem veszélyes viszont olvastam olyat, hogy volt akinek megfájdult a feje egy idő után tőle.
Szerintem nem tesz jót a madaraknak... Nem ismerem a készüléket, de az ilyen állatrisztók úgy működnek, hogy valamilyen hangot bocsátanak ki, amit mi emberek nem érzékelünk, viszont a cél-állatok igen, és mivel hangos és idegesítő nekik, így inkább továbbállnak. Ezért is van, hogy valakinek fáj a feje tőle, mert nem hallja igazán, mégis érzékeli... Ezért gondolom hogy a madarakat is idegesítené, mivel ők zsákmány-állatok, biztos hogy nagyobb tartomány az amit hallanak...
Betty írta:
Rengeteget költöttem átlátszó nagy műanyag dobozokra amibe beleraktam az összes magot de ezek a kis dögök nem zavartatják magukat, esznek simán a madaraim táljából. Minden nap elkapok egyet-kettőt de jön helyettük négy.
Észrevettem egy egeret a madárházban, meg főleg a nyomait. Aztán egyszer sikerült elkapni (befutott egy doboz mögé, én meg kicsit megnyomtam a dobozt), de pár napra rá láttam hogy van másik...

Ha minden madarad zárva van és nem engeded ki őket, akkor a ragasztó egy ötlet, bár ha valaki kirepül, biztos hogy baleset lesz a vége

Az ilyen csapkodós (rajzfilmes) egérfogó megintcsak nem jó, mert nehogy madarat fogjon...
Ami szóba jöhet, azok ilyen élve fogók, itt bemegy, fölmegy, eltéved és nem tud kijönni... Egy fajtát használtam, működött..
Az ami még szintén működött egy régi trükk: egy háromliteres befőttesüveg szájjal lefelé. Megdöntöd és egy fél diót teszel alá, a belsejével befelé. egérke bemegy, amikor kajálni akar, magára csukja az üveget. Szépen ki lehet venni, hogy kimanőverezed a farkát és annál fogva emeled ki. Az egésznek a hátránya az hogy a végül neked kell elintézni az egeret... Meg vannak olyan okoskák, akik ki tudják szedni a diót, úgy hogy az üvegben nem marad semmi.
Másnál milyen trükkök működnek?
Üdv, Gábor