Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: szilvi

Hozzászólás 2013 jan. 27, 1:04 
Sziasztok!

Segítségeteket kérném :)

Szerintetek a sárga foltos nimfa tojó vagy hím?:)
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Nikoletta

Hozzászólás 2013 jan. 26, 20:07 
Szia !
Nekünk is rengeteg egerünk volt és vettünk ultrahangos rágcsáló riasztót...használt. Érdemes kipróbálni !

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 jan. 25, 21:10 
Hali!

Egyetértek mindkettő tartásával, de mivel a baglyot nem lehet, marad az őt cipelő személy. :)

Nehéz estém lesz mert ezt ma még meg kell beszélnem a nejemmel és a lányommal. :mrgreen:

Hozzászólás 2013 jan. 25, 20:28 
Idézet:
Nézzétek már milyen édes Egy ilyen kis sárgaszemű kéne nekem egérírtásra..

http://www.keptelenseg.hu/allati/haziallatom-egy-69252

Tényleg nagyon aranyos, elfogadnám mind a kettőt... :D :lol: :P
Kár, hogy Magyarországon nem lehet baglyot tartani, nagyon okos és érdekes jószágok... nálam egy ideig volt egy macska bagoly, még kiskorában esett ki a fészekből, úgyhogy egy ideig volt szerencsém nevelgetni... imádni való volt:)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2013 jan. 25, 20:10 
Nézzétek már milyen édes :) Egy ilyen kis sárgaszemű kéne nekem egérírtásra..

http://www.keptelenseg.hu/allati/haziallatom-egy-69252

IDRE tag

Hozzászólás 2013 jan. 25, 17:33 
Nekem is legfontosabb a madaraim nyugalma. Gondolom ha nálam a madarak tavasztól páronként lesznek elhelyezve, verekedésnek kisebb a valószínűsége viszont amitől tartok az a szaporodási, költési időszakot megzavaró dolog.

Lajos, nálad az egerekre egyébként milyen hatással volt? Elűzte tényleg őket?

Marcsi, nagyon sajnálom Libuskát :( Facebookon láttam mi történt. Sokszor annyira óvjuk őket, hogy csak egy fél pillantást nem vetünk rájuk, máris megvan a baj.
Nyugodjon békében :(

Valódi név: Mészáros Marcsi

Hozzászólás 2013 jan. 25, 12:31 
Kép

Vigyázzatok a lakásban tartott madaraitokra!
Én nem voltam elég figyelmes. Madárkám közelről is megvizsgálta a függönyt, melynek az alja tele van apró ólommal ami kívülről nem látszik, az ember nem is gondolná!
Sajnos Libuskát hiába vittük azonnal az egyetemre, az orvosok nem tudtak rajta segíteni. 1nap alatt elvitte a fémmérgezés :(

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2013 jan. 23, 17:49 
Én egy rövid ideig használtam, de már nem, mivel erősen zavarta a madarakat is az éjszakai pihenési időben.
Sokkal nyugtalanabbak voltak, többet verekedtek/repkedtek és ami a legjobban bosszantott, hogy a fiókák is idő előtt kiugráltak az oduból és hiába raktam őket vissza egy idő után megint kint voltak. (egzoták)

IDRE tag

Hozzászólás 2013 jan. 23, 17:37 
Frici, ez nálunk már kevés sajnos. Van egércsapdánk ami bevált de vannak annyian, hogy kéne még legalább 100 :evil:

Senkinek nincs tapasztalata az ultrahangossal? :roll:

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 jan. 20, 21:44 
Betty írta:
A véleményetekre lennék kíváncsi ezzel a termékkel kapcsolatban: madarak költésénél vagy csak simán a tartásnál nem árt a madárnak? :roll:

http://dx.com/p/electronic-ultrasound-m ... v-ac-26463

Én ilyet használok, nincs már egy egér sem :D

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2013 jan. 20, 21:35 
A véleményetekre lennék kíváncsi ezzel a termékkel kapcsolatban: madarak költésénél vagy csak simán a tartásnál nem árt a madárnak? :roll:

http://dx.com/p/electronic-ultrasound-m ... v-ac-26463

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2013 jan. 6, 23:54 
adam92 írta:
zolikvar írta:
boldog uj evet kivanok mindenkinek . egy kerdesem lenne , itt kolozsvaron egy ismerosommel kezdo papagajosok vagyunk s mindkettonknek van egy madarunk amelynek kihullott ( huzodott ) a farktolla kb 3-5 honapja , es nem akar ujra kinoni .. en az enyemet mar kulonvalasztottam , feldoppingoltam mindenfele vitaminnal , gyumolcsel , lagykajaval , kajaval amennyi belefer de semmi. hogy lehetseges ez ??

Milyen fajta madár? Lehet, hogy francia vedlés csak jobb időszaka volt amikor hozzátok került. Vagy úgy tépte ki neki vmi és sérültek a tokok.

az egyik rozella , a testvereinek semmi baja , ennek en teptem egyszer ki veletlenul . a masik kecske .

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 jan. 6, 23:49 
zolikvar írta:
boldog uj evet kivanok mindenkinek . egy kerdesem lenne , itt kolozsvaron egy ismerosommel kezdo papagajosok vagyunk s mindkettonknek van egy madarunk amelynek kihullott ( huzodott ) a farktolla kb 3-5 honapja , es nem akar ujra kinoni .. en az enyemet mar kulonvalasztottam , feldoppingoltam mindenfele vitaminnal , gyumolcsel , lagykajaval , kajaval amennyi belefer de semmi. hogy lehetseges ez ??

Milyen fajta madár? Lehet, hogy francia vedlés csak jobb időszaka volt amikor hozzátok került. Vagy úgy tépte ki neki vmi és sérültek a tokok.

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2013 jan. 6, 22:15 

Valódi név: Lilla

Hozzászólás 2013 jan. 6, 20:14 
Köszönöm szépen a választ. :) Azt hiszem jobb lesz, ha beszerzem végre az Ivermectint, már többször javasolták. Köszönök minden javaslatot, megfogadom.

L.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 jan. 6, 18:12 
Egy helyen 2 párt tilos tartani, ha megoldható akkor inkább külön-külön ....

Valódi név: Rita

Hozzászólás 2013 jan. 6, 17:24 
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy lehetséges-e együtt tartani egy gould amandina párt egy zebrapinty párral?
Segítségeteket előre is köszönöm,és Buék mindenkinek!

Valódi név: Donát

Hozzászólás 2013 jan. 5, 23:31 
Sziasztok,
Nézegettem, hogy 1-2 videóban a papagájok fém lánccal játszottak. Lehet veszélyes az ilyen fajta játék? Illetve ha szeretnék, milyen láncot kellene vennem, amitől nem kap esetleg fémmérgezést?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Tibor

Hozzászólás 2013 jan. 5, 21:25 
Szia Lafille.Igazábol én gould amandinákkal foglalkozom tehát kicsit távol áll tölem a kanári.Nem azt mondtam,hogy ne kapjanak vitamint,hanem eleségként add nekik.Tehát zöld azaz tyukhur,saláta,gyermekláncfü formájában kapják.Ivovizben könnyen tuladagolhatod ami mérgezést okozhat.A gouldoknál én csak néha kiegészitésként használom a vitamint.Ásványi anyagokat kell,hogy kapjanak de ezt is szilárd állapotban.Amit irtál az már régen azaz1976-ban megjelent Siroki Zoltán Diszmadarak a lakásban cimü könyvében.Ha parazita okozza akkor az Ivermectin használhato.A szárny tövére szoktam 1cseppet tenni egy hét mulva ismét.Igy is kell legalább 1 honap hogy lásd az eredményt.Ha ez sem hat jöhet a gomba elleni kenöcs a Nizoral.Sajnos én nem tudok jobbat,de egy profi kanáris biztos többet tud.Az UV sugárzást bennt a lakásban ne is keresd.Az üveg megszüri tehát csak világosságot kapnak odabennt.Ha kiviszed a szabadba akkor jo.Van még egy lehetséges gond.Lehet genetikai oka is.Szerintem az sem jo,hogy két fehérböl áll a pár.Gouldoknál is inkább szin x szinhordozo párositás a célravezetöbb.Hangsulyozom ez az én véleményem. Üdv

Valódi név: Lilla

Hozzászólás 2013 jan. 5, 19:53 
Köszönöm a gyors választ, Feki.
Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy a kopasz folt nem nagyobbodik. Már egyszer írtam itt a madaramról, Sophie-ról más problémák keretében. Úgy tűnik, hogy szegénykével mindig van valami, a visszatérő megfázás még mindig előjön, de aztán elmúlik. Hallottam olyasmit is, hogy mivel fehér, albino, ezért úgymond hajlamosabb és érzékenyebb a betegségekre. A másik madaram is fehér egy kis vaj színű folttal, hím, veszekedtek is sokat korábban, de nem hiszem, hogy ő lett volna.
Amennyiben tényleg nagyobbodik a kopasz folt, gombásodás vagy paraziták ellen hogyan tudnék biztosra menni? Korábban én is gondoltam parazitákra, de annak más tünete is lenne, nem igaz?
Olyan bonyolult madarak esetében biztosra mondani, mi baja lehet. Több, mint fél éve olvasok én is gombás és paraziták tünetekről is, de mintha mindegyiknél olyan érzésem lenne, hogy.. Lehet is meg nem is.

Megtennéd, hogy kicsit jobban elmondod, miért javaslod a kevesebb vitamin és ásványi anyagot? Nem pont erre lenne most nagyobb szükségük télen? Lágy eleséget kapnak, de csak nagyon ritkán, úgy tudom az inkább költési időszakban fontos.

Ezt találtam most:

Kopaszodás
A külföldi szakkönyvek ezt a kellemetlen jelenséget rövid úton szokták elintézni. Oka szerintük a napfény- és vitaminhiány. Az esetek nagy részében valóban erről van szó, s vitamin adagolásával, valamint ultraibolya sugarakkal való kezeléssel (kvarcolással) a kopaszság 4-6 héten belül megszűnik. Különösen a téli szálláson szokott jelentkezni ez a madarat elcsúfító jelenség a fejen, tarkón, nyakon, sőt a háton is. Ha az ilyen madarakat tavasszal a volierbe kiengedjük, ahol a nap állandóan éri őket és sokat mozoghatnak, minden különösebb kezelés nélkül is rendbe jöhetnek. Láttam azonban olyan eseteket is amikor a legkedvezőbb körülmények között tartott madarakon is jelentkezett tollhiány, amit semmiféle vitamin adagolásával sem lehetett megszűntetni. Például a tigrispinty különösen hajlamos a kopaszodásra. Valószínüleg anyagcserezavar okozza, de segíteni nem mindig tudunk. Van azonban egy másik ok is, amely kopaszodásra vezet. A párban tartott madarak, főleg kis helyen, unalmukban, illetve kapcsolatápolás céljából egymás tollában kaparásznak. Előfordul, hogy ez tolltépésbe fajul, ilyenkor az agresszív egyedeket külön kell választani.
Rendellenes vedlés
Az évente egyszeri vagy kétszeri vedlés normális folyamat, amelyen minden egészséges madárnak át kell esnie. Néha azonban a vedlés hirtelen megszakad vagy nem szabályszerűen történik. Ennek oka lehet ásványi anyag hiánya, frisslevegő- vagy napfényhiány. Tanácsos A- és D - vitamint a vedlés idején az eleséghez keverni. Mivel a normális vedlés alatt is csökken a madár ellenállóképessége, az egyenletes, a szokottnál magasabb hőmérséklet jótékony hatással lehet rájuk. Hiányos tollazatú madarakat eredményesen kezelhetjük ultraibolya besugárzással is.

Sajnos ennek mindnek az esélye fent állhat, ha jobban belegondolok, hisz itt Norvégiában sajnos a hőmérséklet igen kevés ideig teszi lehetővé, hogy kint legyenek kicsit a friss levegőn. Legutóbb nyáron is jó, ha párszor ki mertem őket tenni, mikor stabil "meleg" időjárás volt (úgymond szél nélkül), bár itt a meleg is maximum 28 -29 fokot jelent. Féltem, hogy megfáznak. Viszont a nyári napnak köszönhetően :) akár éjfélig is gyenge nap, 11 körül megy le, de nem is igazán megy le teljesen.. még hajnali 2-kor is félhomály van.
Ráadásul a tavasz is későn kezdődik. Ugyanakkor nem mondanám, hogy nem kapnak elég napfényt! Itt a hideg ellenére télen is sokkal gyakoribb a szép, napos idő, mint a szürke magyarországi télies fény.

Nem igazán értem ugyanakkor az ultraibolya besugárzás lehetőségeit otthon. A és D vitamint hogyan tudok hozzájuk eljuttatni legegyszerűbben?

Előre is köszönök mindent. :)
L.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Következő