Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 okt. 24, 19:29 
Az élvefogó a leghatásosabb, sztem...
Nálam volt olyan egér aki simán átment a ragasztón, mai napig nem tudom hogyan. :D

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 okt. 24, 19:19 
docoo írta:
Sziasztok szeretnék kézzel nevelni egy kecskepapagájt de semmit nem tudok hogy hogyan kell olvastam pár dolgot róla. De pár dolog nem igazán világos. Pl: honnan tudjam hogy kiürült e már a begy????Szeretném a segitségeteket kérni ebben az ügyben és minden olyan apró fortélyt megköszönnék ami segiti munkám?? ja még egy dolog láttam videókon h megfoglyák a fioka nyakát etetés közben ez miért fontos??? és legfontosabb milyen táppal /kajával etessem a kis papagájt?????

Szia!

Nem akarlak lebeszélni, csak figyelmeztetni hogy a papagájok kézzel nevelése óriási munka és felelősség... Mondom ezt úgy, hogy még nem csináltam, csak láttam és gondolkodtam rajta :)
A begy kiürülését látod, mert a madárka vékony bőrén át jól látszik.
A nyakát azért fogják meg, hogy biztosabban tarsa a madár a fejét, nehogy félrenyeljen.
Kézzelnevelő-tápból több félét is lehet találni, de mindenképpen gyárit használj.

De...!
Pont a kecske az, amelyiket nem szükséges kézzel nevelni, mert nagyon könnyen szelidülnek.
Ha már szelíd madarat akarsz, inkább naponta vedd ki a fészekből egy kis babusgatásra, játékra, a szülők meg had csinálják a dolgukat.

És addig is több időd lesz átolvasni ezt a topikot: :D
http://www.idre.hu/index.php?option=com ... &f=7&t=135

Üdv, Gábor

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 okt. 24, 19:10 
Szia Betty,

Nem vagy egyedül ezzel a problémával...

Betty írta:
Minél több ember véleményére lennék kíváncsi az elektromos egérriasztókkal kapcsolatban. Kérdésem, hogy szerintetek egyrészt tényleg elűzi ezeket a dögöket ez a riasztó, másrészt a madarakra milyen hatással lenne?
Elvileg emberre nem veszélyes viszont olvastam olyat, hogy volt akinek megfájdult a feje egy idő után tőle.

Szerintem nem tesz jót a madaraknak... Nem ismerem a készüléket, de az ilyen állatrisztók úgy működnek, hogy valamilyen hangot bocsátanak ki, amit mi emberek nem érzékelünk, viszont a cél-állatok igen, és mivel hangos és idegesítő nekik, így inkább továbbállnak. Ezért is van, hogy valakinek fáj a feje tőle, mert nem hallja igazán, mégis érzékeli... Ezért gondolom hogy a madarakat is idegesítené, mivel ők zsákmány-állatok, biztos hogy nagyobb tartomány az amit hallanak...
Betty írta:
Rengeteget költöttem átlátszó nagy műanyag dobozokra amibe beleraktam az összes magot de ezek a kis dögök nem zavartatják magukat, esznek simán a madaraim táljából. Minden nap elkapok egyet-kettőt de jön helyettük négy.

Észrevettem egy egeret a madárházban, meg főleg a nyomait. Aztán egyszer sikerült elkapni (befutott egy doboz mögé, én meg kicsit megnyomtam a dobozt), de pár napra rá láttam hogy van másik... :(
Ha minden madarad zárva van és nem engeded ki őket, akkor a ragasztó egy ötlet, bár ha valaki kirepül, biztos hogy baleset lesz a vége :(
Az ilyen csapkodós (rajzfilmes) egérfogó megintcsak nem jó, mert nehogy madarat fogjon...
Ami szóba jöhet, azok ilyen élve fogók, itt bemegy, fölmegy, eltéved és nem tud kijönni... Egy fajtát használtam, működött..
Az ami még szintén működött egy régi trükk: egy háromliteres befőttesüveg szájjal lefelé. Megdöntöd és egy fél diót teszel alá, a belsejével befelé. egérke bemegy, amikor kajálni akar, magára csukja az üveget. Szépen ki lehet venni, hogy kimanőverezed a farkát és annál fogva emeled ki. Az egésznek a hátránya az hogy a végül neked kell elintézni az egeret... Meg vannak olyan okoskák, akik ki tudják szedni a diót, úgy hogy az üvegben nem marad semmi.

Másnál milyen trükkök működnek?

Üdv, Gábor

Valódi név: Szűcs Donát

Hozzászólás 2012 okt. 24, 17:18 
Sziasztok szeretnék kézzel nevelni egy kecskepapagájt de semmit nem tudok hogy hogyan kell olvastam pár dolgot róla. De pár dolog nem igazán világos. Pl: honnan tudjam hogy kiürült e már a begy????Szeretném a segitségeteket kérni ebben az ügyben és minden olyan apró fortélyt megköszönnék ami segiti munkám?? ja még egy dolog láttam videókon h megfoglyák a fioka nyakát etetés közben ez miért fontos??? és legfontosabb milyen táppal /kajával etessem a kis papagájt?????

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 okt. 24, 17:11 
Sziasztok!

Egy kicsit szakmázzunk már :)
Minél több ember véleményére lennék kíváncsi az elektromos egérriasztókkal kapcsolatban. Kérdésem, hogy szerintetek egyrészt tényleg elűzi ezeket a dögöket ez a riasztó, másrészt a madarakra milyen hatással lenne?
Elvileg emberre nem veszélyes viszont olvastam olyat, hogy volt akinek megfájdult a feje egy idő után tőle.

Nekem a madaraim mindennél fontosabbak és nem akarom kitenni őket ilyesminek viszont az egerek meg kikészítenek már :twisted:
Rengeteget költöttem átlátszó nagy műanyag dobozokra amibe beleraktam az összes magot de ezek a kis dögök nem zavartatják magukat, esznek simán a madaraim táljából. Minden nap elkapok egyet-kettőt de jön helyettük négy.
Igaz egy száz éves parasztházról van szó ami egér nélkül nem is lenne ház, de azért mindennek van határa :roll:
A válaszokat előre is köszönöm.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 okt. 23, 20:36 
Sziasztok!
Keresek 1db 1 év körüli standard hullámos tojót!
Szín mindegy. Gyűrű előny, de nem feltétel...

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2012 okt. 17, 19:27 
Sziasztok!
Valakinek van eladó Hullámos Tolna megye környékén 3 pár ha van Köszönöm.

Hozzászólás 2012 okt. 17, 6:50 
Sziasztok!
Esetleg nincs valakinek eladó tojó katalin papagája, 5000 Ft értékben?
A papagájt a szentesi börzén tudnám átvenni.
Légyszi írjatok! Sürgőős!

Valódi név: Zsanett

Hozzászólás 2012 okt. 13, 16:12 
Kedves Monorra látogatók!

Hobbi madarászként szívesen társulnék olyan tenyésztőkhöz, akik holnap autóval Tatabánya irányából mennek Monorra. Szívesen beszállok az uti költségbe is.

Köszönöm: Zsanett
Tel: 70/5560888

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 okt. 13, 10:58 
Off.

http://www.origo.hu/tudomany/20121004-g ... lakat.html

Ez a Crispin Atama Tabe egy nagyon szimpatikus ember lehet.
Nem is tudom mit tudnék csinálni vele.
Csak az a baj, hogy érte is annyit kapnék mint egy rendes emberért...

:38:

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 okt. 13, 8:23 
zolikvar írta:
Ma en adtam enni a papagajoknak ( a felesegem nincs itthon ) s ugy ahogy elneztem mennyit megesznek , mennyit pazarolnak , s elgondolkodtam az esetleges - fiokak eladasi aran , nos ha ezt valaki haszonnal tudja muvelni az elott en ketszer is megemelem a kalapom . persze mint hobby viszont csodallatos .

Hát aki igazi madarász az nem is a haszon miatt csinálja, mert az itt nem igazán lehetséges, vagy ha van akkor sem számottevő. Én például örültem, hogy idén egy kevés haszonnal zárok, erre a sárgahasú gallérosok megbontották a drótot, úgyhogy drótozhatom át a röpdét és idén se marad semmi plusz. :D

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2012 okt. 12, 18:12 
Ma en adtam enni a papagajoknak ( a felesegem nincs itthon ) s ugy ahogy elneztem mennyit megesznek , mennyit pazarolnak , s elgondolkodtam az esetleges - fiokak eladasi aran , nos ha ezt valaki haszonnal tudja muvelni az elott en ketszer is megemelem a kalapom . persze mint hobby viszont csodallatos .

Hozzászólás 2012 okt. 11, 11:42 
Gábor, ahogy nézem a térképen Ti Bajához tartoztok azaz a Dél-dunántúli KTVF-hez. Címük Baja,Bajcsy zs. u. 10. Tel: 79/421-153. Legjobb ha telefonon megérdeklődöd, hogy oda tartoztok-e.

Szia Betty.
Utána jártam és mi a Közép-dunántúli KTVF-hez tartozunk. Telefonon beszéltem egy hölggyel és már el is küldtem a másolatokat Székesfehérvárra.
Köszönöm szépen a segítséget.

Valódi név: kovacs gergo

Hozzászólás 2012 okt. 10, 11:01 
sziasztok!

tanácsot szeretnék kérni. Elkészült az alábbi képen látható lakás 2 db hullámos részére.

Középen látható,hogy van bejárat,egy belső ketrecbe. Sajnos ők egyenlőre nem akarnak éjszakára se bemenni. A mostani hajnali hidegek nem annyira kedveznek nekik.
Eddig egyszer voltak bent, mikor kinti ketrecben elfogyott az eleség (szándékosan) és csak bennt találtak, ahol ettek is, és az árulkodó madárkakik szerint el is töltöttek egy kis időt bent.

Mit gondoltok rájönnek maguktól,hogy bent jobb idő van, vagy érdemes betelepíteni őket,és ki se engedi mostantól? Az eleség kizárólag benti elhelyezésével próbálkozzak inkább továbbra?

Kép

Hozzászólás 2012 okt. 9, 19:15 
Betty írta:
Gábor, a jákók tüneményes tollasok :) Vigyázz nagyon rá és olvass rengeteget utánuk. Ami nagyon fontos.....kalcium!!!
Inkább kérdezz 10x, mintsem baj legyen. :wink:

Szia igen olvastam róla én a ORLUX CALCI-LUX port szereztem be.
Ugye az jó neki.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 9, 19:01 
Gábor, a jákók tüneményes tollasok :) Vigyázz nagyon rá és olvass rengeteget utánuk. Ami nagyon fontos.....kalcium!!!
Inkább kérdezz 10x, mintsem baj legyen. :wink:

Hozzászólás 2012 okt. 9, 18:54 
Betty írta:
Gábor, ahogy nézem a térképen Ti Bajához tartoztok azaz a Dél-dunántúli KTVF-hez. Címük Baja,Bajcsy zs. u. 10. Tel: 79/421-153. Legjobb ha telefonon megérdeklődöd, hogy oda tartoztok-e.

A lejelentéshez másold le a cites papírt és tölts ki egy tulajdonos változást bejelentő lapot. Beviheted ezt a két dokumentumot személyesen is vagy postai úton is eljuttathatod hozzájuk. Egy-két héten belül fogsz kapni tőlük egy határozatot amiben a nevedre kerül a madár és nyilvántartásba veszik Dézyt. :)

Aranyos nagyon! :) Ugye tudsz mindent a tartásával, igényeivel kapcsolatban? Ha vannak kérdéseid, gyere a jákós részbe és ott kapsz sok segítséget! :wink:

Szia Betty.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget a holnapi napon megérdeklődőm hogy odatartozunk-e és elküldöm a papírokat már minden kész van le van fénymásolva csak elküldenem kell.

Nagyon szépen köszönöm hogy felajánlottad a segítséget biztos hogy lesz olyan kérdésem majd amire a tapasztaltabb jákó tulajdonosok tudnak nekem válaszolni és ezzel a segítségemre lesznek.
Ha bár mi kérdés merülne fel bennem akkor írni fogok addig is folyamatosan információ küldök majd a hogylétéről és fejlődéséről. Na meg persze képeket is töltök fel.

Nagyon boldog vagyok és már most jó barátok vagyunk.
Ma délután hoztam és már dugja oda a kis bukóját hogy vakargassam meg már puszit is kaptam. :D
Szépen eszik én ebből arra következtetek hogy nincs nagyon meglepődve az új hely miatt.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 9, 18:43 

A lejelentéshez másold le a cites papírt és tölts ki egy tulajdonos változást bejelentő lapot. Beviheted ezt a két dokumentumot személyesen is vagy postai úton is eljuttathatod hozzájuk. Egy-két héten belül fogsz kapni tőlük egy határozatot amiben a nevedre kerül a madár és nyilvántartásba veszik Dézyt. :)

Aranyos nagyon! :) Ugye tudsz mindent a tartásával, igényeivel kapcsolatban? Ha vannak kérdéseid, gyere a jákós részbe és ott kapsz sok segítséget! :wink:

Hozzászólás 2012 okt. 9, 17:47 
Gábor1221 írta:
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne kérem aki tud segítsen.
Van egy Jákó papagájom és azt szeretném megtudni,hogy hova kell bejelentenem hogy az én tulajdonomba van a bejelentő lapom és minden szükséges papírom meg van csak nem tudom hogy mi melyik felügyelőséghez tartozunk. Ha valaki tudna nekem segíteni ebbe azt nagyon szépen köszönöm.
Tolna megyében lakunk Szekszárdtól nem messze egy kis faluba Decsen.

Köszönöm szépen.
És Ő a mi kis Dézynk
Kép

Azt hiszem hogy a
Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez
tartozunk de nem biztos és az ügyintézés folyamatát sem tudom.

Hozzászólás 2012 okt. 9, 17:26 
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne kérem aki tud segítsen.
Van egy Jákó papagájom és azt szeretném megtudni,hogy hova kell bejelentenem hogy az én tulajdonomba van a bejelentő lapom és minden szükséges papírom meg van csak nem tudom hogy mi melyik felügyelőséghez tartozunk. Ha valaki tudna nekem segíteni ebbe azt nagyon szépen köszönöm.
Tolna megyében lakunk Szekszárdtól nem messze egy kis faluba Decsen.

Köszönöm szépen.
És Ő a mi kis Dézynk
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 51  Következő