Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával


Hozzászólás a témához  [ 99 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Csatlakozott: 2007 nov. 7, 11:51
Hozzászólások: 75
Tartózkodási hely: GYÁL
   
 
Hozzászólás 2009 feb. 18, 23:45 
Üdv mindenkinek!!
Gondoltam felteszem ide is !!
Midig voltam madaraim, közel három éve kisérem a fórumokat ,van akit én is személyesen ismerek és persze vannak olyanok is akiket nem, vagy csak látásból, de pár mondat erejéig hadd írjam le én is véleményemet.
Mindenek előtt talán nem ártana tisztázni hogy nagy részünknek ez “csak egy hobby” van persze aki ezt komolyabban veszi és van olyan is aki csak elmadarászgat, de ez valahol lényegtelen mert szeretik a madarakat és azért vagyunk mi itt mert elvileg ez lenne a kapocs köztünk akik fórumoznak, akik működtetik a fórumot, vagy kialításra járunk, vagy szervezik azt……. mindegy de a madaraknak köszönhetően ismerjük vagy fogjuk megismerni egymást .
Ezzel csak azt akarom mondani hogy fel kell ismerni hogy a magtermelőn, a kalitka vagy rács készítőn keresztűl, a tenyésztőig sőt megkockáztatom a madárkereskedőnek is van és lehet szerepe, mert valahol ez egy zárt kör. Na most ennek a kapocsnak köszönhetően születtek és születnek barátságok , mert azonos az érdeklődési kör, mert az ember egy társas lény szívesen megy oda ahol más emberek is arról beszélnek amiről ő is többet szeretne megtudni. Na és itt és ennek következtében kellen-e képbe jönnie a SZÖVETSÉGNEK ami jogilag is ezeket a barátságokat összeköti.
És akkor most mindenki gondolja magába végig: ez most így van? Az elmúlt években ezt a barátságot erőstetten vagy gyengítettem………
Az én véleményem az hogy most elsősorban olyan induljon az elnöki helyért aki 1)képesnek érzi magát embereket összefogni, megkérni azt a még pár idősebb embert akik kisebb vagy nagyobb csalódással kiléptek, (akik lassan már inkább csak titokban madarásznak csak embert ne lássanak) hogy vannak fiatalok akik szeretnének tőlük tanulni, hogy van mit tenni egy közös hobby érdekében hogy azt minél többen magasabb színvonalon űzzék.
2)képesnek érzi magát eltenni kisebb nagyobb sérelmeit egy közös nagyobb célért.
3) úgy érzi van benne alázat arra hogy elfogadja a múltat minden jóval és hibájával együtt és tud előre utat mutatni.
4) tud olyan szabályokat elfogadtatni aminek következtében el tud számolni a szövetség anyagi és pénzügyi tőkéjével nem kitéve magát támadásoknak. Hangsúlyozom a szövetség pénzével ,mert szerintem ahogy mostanában van a saját pénzével akarják elszámoltatni, amihez valóban senkinek semmi köze hiszen mindenki annyit áldoz a madaraira amennyit akar.
Szerintem most ezek lennének a legfontosabbak aztán jöhetnek a szakmai dolgok.De van bőven a tagságnak is amit változtatni :
1)Nem ártana egymást elfogadni olyanak amilyenek vagyunk nem feltétlen az embert kell szeretni hanem azt hogy egy a közös hobby.
2)Nem ártana nem verni az asztalt ha valami nem úgy történik, ne várjuk el senkitől hogy úgy lássa el feladatait mintha ez egy felelős munkahely lenne azaz legyen normálisak az elvárásaink, legyünk tisztába azzal hogy elnök és a többi tag is kikapcsolódásként(hobbyként) vesz részt bármibe is.
3) a szövetséget nem kellene holmi párttal összetéveszteni(szerintem), ez egy barátságon alapuló szervezet ahol mindenki a saját lelkiismerete szerint teszi vagy teheti a dolgát. Abban viszont lehet valami hogy egy lelkiismeretesen végző vezető helyett lehet választani egy még lelkiismeretesebbet.

Na és még sok más……

Tudják kedves madarász társak van egy álmom: elképzeltem egy kiállítást egy bármelyik várban, vagy polgármesteri hivatalban, vagy plázában ahol összevonva volt annyi kanári és papagáj mint szokott lenni a várban, annyi egzótát mint a hivatalban, ehhez még hozzácsatolni a kilépet egyesületek madarait , adj isten belátható időn belül az európai faunát, hát igen…
Aztán egyesített szervezésben e két helyszín szervezőit, olyan reklámot és programot mint ami Szentesen volt………….aztán bilibe a kezem és felébredek.

Egyre viszont kíváncsi lennék, lesz az a bizonyos közgyűlés…hány ember fog ilyen szándékkal(álommal) oda menni.
Szerintetek lesz ilyen?


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 23, 11:19 
Helló!

Ha kell, akkor természetesen részt veszek ennek a kidolgozásában,-átdolgozásában,kiegészítésében vagy bárminek mondjukban- mert ez segítené a további munkánkat. Remélem, hogy sikerül összehozni egy olyan "dolgot", melyet mások is átvesznek, és hasznosan használhatják. Én annak is örülnék, ha ebben többen is részt vennének, és az sem lenne "nagy gond", ha ez olyan jól sikerülne, hogy akár a szövetség is eltudná fogadni.(!??!!)
Örülnék neki, ha ez egy jó darabig "képlékeny" lenne, hogy legyen ideje letisztulni, és lehessen hozzátenni, elvenni, hogy a mai követelményeknek hosszabb távon is megfeleljen, és már jövőre ne kelljen "farigcsálni."
Részemről a "fáklyásmenet".
Persze ehhez az kell, hogy legyen egy kiindulási pont, mely lehet az "előkerült szabályzat", melyet személyesen is köszönök a "megtalálójának."
Én várom a további lépéseket, és indúljunk már valamerre, csak ne hátra.(!!!)

Más: -Én eddig úgy tudtam, hogy az egész elnökség lemondott!!!Persze nem tartozik rám, de nekem ezt mondták.(??????)

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 23, 10:38 
helló

Szentesen csupán a jelenlévő elnökségi tagok mondtak le, és Horváth Gyuri jelezte korábban ezt. Te nem mondtál le, így semmi sem történt a tudtodon kívül. Meg kell nézni az alapszabályt, de szerintem te még aktív elnökségi tag vagy.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 23, 7:40 
Szia Sanyi !

Ha valami sürgős akkor a rendezvények szabályzatának elkészítése az nagyon.
Miután tudtomon kívűl Szentesen felszabadultam a szövetségi tisztségem és az azzal járó intrikák kivédése és annak nyomása alól, így elkezdem a regionális versenyzés "IDRE" szabályzatát "át és ki" dolgozni, ehhez megkaptam a régi öregek által kidolgozott (eltünt, vagy sutba vágott) szabályzatot, el is olvastam többszőr is , nagyon kevés változtatással el lehet készíteni belőle a mai viszonyokra a követelmény rendszert, és így már a területi versenyeket egységes szempontok alapján lehet megrendezni. Kérem, hogy csatlakozz a kidolgozásához és még egy pár igazi szakértőt bevonva hamarosan előállhatunk a javaslatainkkal és új alapokra helyezhetjük a versenymadarászást, legalábbis a mi régiónkban, bár azt hiszem ehhez más régiók is csatlakozni fognak. Már van egy néhány nagyon komoly tudással rendelkező személy aki segítséget ígért e témakőrben. Véleményedet akár itt, akár a belső topikban leírhatod. Megkérem Csabát, hogy adja meg neked a belsö topik állandó használatának lehetőségét, de nálunk bevált a skype is lehet akár hajnalokig is dumálni a jövőről.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 23, 5:51 
Üdvözlök minden olvasót!

A hol is tartunk mi-ben szeretnék kitérni egy nekem fontos dologra. Megvalósult Szentesen egy tenyésszemlének nevezett valami. Tudom, hogy ezt ki találta ki, csak ennek ahhoz semmi köze nem volt, -szerintem. Ha mégis kidolgozásra kerülne egy kiállítási szabályzat, akkor szeretném javasolni a következőt.(Bár azt hiszem, hogy ebben voltak lépések, és ez megrekedt ott, hogy "nehogy Ti mondjátok már meg....". Pedig Mi csak szerettük volna megcsinálni amit elvállaltunk.)Természetesen tudom, hogy nem volt leírva sehol, hogy ez "mit jelent". (Mármint a tenyéssszemle.)
Ezért most leírok ide egy "gondolatot":
- Mindíg "létszám éhséggel" küzdenek a kiállítások, ezért vetődött fel egy ilyen rendezés lehetősége, mely a következőről szólna. (Ez a fogalom sokak szerint ismerős, mert aki állatenyésztéssel foglalkozik (zott), az tudja, hogy mit takar.)Tehát a tenyéssszemle egy szakavatott tájékoztatást adna a szemlézendő állat, -jelen esetben a madár- értékmérő tulajdonságairól , mely a külső jegyek alapján megállapítható. (Ez egy alaki, külemi bírálat, mely értékeli az előnyös, vagy hátrányos külső értékmérő tulajdonságokat.) Ez alapján el lehet dönteni, hogy vannak-e olyan tulajdonságai a madárnak, amiért érdemes vele "komolyabban" foglalkozni, vagy csak "hobbi" szinten szaporítani.(?) Ennek jelentősége csak akkor van, ha valaki ténylegesen "versenyeztetni" szeretné a madarait.
A javaslatom a következő: (Van aki álltal ismert.)
-Ha belekerül ebbe a "dologba" ez a fogalom, akkor a "tenyéssszemlén" a madár a következő "kategóriákba" lehessen besorolható:

-Tenyésztésre javasolt.
-Tenyészthető.-
-Tenyésztésre nem javasolt.

És szeretném kiemelni, hogy az így bemutatott madár "díjjazása" a tenyészérték meghatározása.
Azt hiszem,-remélem- hogy a leírtak sokak álltal ismert "dolgok", és nem én találtam ki, csak úgy gondoltam(tuk!!!!),hogy jó lett volna ha ilyen is bekerül abba a szabályzatba, melyen dolgoztunk, csak nem lett rá szükség.(Amit ez ügyben csináltam már sajnos kitöröltem.)
Ezt én csak azért írtam le, mert egy ilyen megvalósulni látszott,(tenyésszemle) és szerintem ha van rá igény ,akkor ezzel kéne foglalkozni. (Ha nincs igény, akkor természetesen felejthető.)És ha foglalkozunk vele, akkor "kerüljön a helyére".
Ezt azért is írtam le ,mert Szentesen elég sok madár indult ebben a "kategóriában". És ez nem baj, mert így "szemelé" kerülhetnek az esetleg jó külemű madarak, és hátha "erőt vesz magán a madarász", és a bemutatott madaraival "lép egyet". Aki nem ért velem egyet, az nyugodtan érveljen, cáfoljon.
Azért egy- két dolgot "felteszek"" még ide, hátha "valaki meghallja", ha nem, az sem baj.

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 6, 0:13 
Szervusz Sanyi !

Az alábbi megjegyzésedet korábban nem vettem figyelembe, de most, hogy olvasom talán tisztázni kellene valamit.

Idézet:
Konstruktív megoldási terveket nem halottam tőled ezekre (mármint a megfelelő fórumon), ha valóban nem tudsz tenni vagy nem akarsz tenni e problémák megoldásában, én akár a lemondáson is elgondolkoznék. Ezt úgy írom, mit tennék én a te helyedben, de hát ez csak fikció. Folytatom majd...


Ha jól értelmezem, vagy csukott füllel ülsz az elnökségi, üléseken, vagy meditálsz és nem igen figyelsz oda, hogy mit mondok (kivéve a Móri elnökségi ülést)
Csak egy néhány a teljesség igénye nélkűl korábbi és idei javaslataim közűl : amit lehet, hogy nem tartasz konstruktívnak, de elfogadott az elnökség, illetve a tagegyesületek egy része is :

1. Minősítő kiállítások területi (regionális) megszervezése az ország 5 területén + Budapest, 2oo8-ban 4 megvalósult belőle, a Nyíregyházi egyesület nem vállalta be, a H-1 es indokolt technikai okokból visszalépett az idei megszervezésétől. ( ha jól emlékszem csak decemberben kapott rendezési lehetőséget)

2. A 2oo8 -évi Országos Bajnokság megszervezésének javaslata - emlékezz csak a tavaszi küldöttgyűlésen én javasoltam, hogy ne a minősítő versenyeken legyenek a Magyar Bajnokok kihírdetve, hiszen az az MDOSZ-nek szervezési visszaesés még a Lurdy házban megrendezett kiállításhoz is viszonyítva. Itt hangzott el, hogy az IDRE bevállalja a rendezését a Szentesi városi rendezvény keretében. Ott mutatkozott be a főrendező dr. Dobos András, mint az elnökségbe általam frissen javasolt és a küldött közgyűlés által megválasztott elnökségi tag, és szerintem arra is emlékszel, hogy kik és miért nem akarták Őt elfogadni, mint rendezőt, sosem lett volna szentesen országos bajnokság, ha akkor és ott határozottan nem állok ki melette, mint egyesületi vezető.
Ennek a munkának az előkészítésére én ösztökéltem az elnökséget, mely aztán el is látogatott a helyszínre -hangsúlyozom-, hogy a teljes előzetes elképzelést átadtam a jelenlevőknek, igaz nem volt még 1oo %- os és nem csak magam készítettem el, de munka azért bőven volt vele, amit mára már sutba vágtunk. Ugyanezen az elnökségi ülésen sürgettem a kiállítási szabályzat elkészítését felajánva a segítségemet is, sőt Nothof Sanyit külön megkértem rá, hogy ha ideje engedi állítson össze egy vázlatot a témában, hogy elindulhassunk a megalkotása felé. Sajnos még most is azon vitatkozunk, hogy kellene egy ilyen dokumentum, hogy egységesek legyenek a szakmai versenyeink.

3. Karcagon rendeztünk egy minta minősítő versenyt, aminek a viszhangja olyan, amilyen, de szerintem megütötte a többi minősítők szintjét, közösségi munkában, meg ott volt a toppon. Egyedűl ezen a versenyen nem voltak mezitlábas madarak a minősitő termében és nem a látogatok/tenyésztők között bíráltak a felkért bírók. Bár itt is becsúszott egy technikai hiba, nevezetesen a verseny madár leadása alkalmával nem ellenőrztük le minden tenyésztőnél a saját gyűrűket és idegen gyűrűs madár került be a kalitba és kapot egy kiváló elismerést.
Szerintem az is konstruktív dolog volt, hogy a szövetség vezetője által korábban beígért COM bírók költségeit (forrásanyag a Te cikked az MDOSZ honlapján) részfizetés hellyett teljesen átvállaltuk mind az 5 egyesület részéről. Itt nem véletlenűl mondta ki 4 egyesület, hogy jövőre nem tart minősítőt. Bár erről nyilatkozni csak az IDRE nevében tehetem és teszem is.

4. És ami a legjobban érint, hogy januárban a világkiállításra kivittem a standard leírások árát, hogy megvegyük és lefordítsuk saját egyesületünkön belől, majd azt közkinccsé tegyük minden Magyar madarász számára. Sajnos állítólag nem hoztak magukkal a COM-osok standard leírást, igy nem lett belőle semmi.
Aztán egy monori elnökségi ülésen felajánlottam, hogy kifizetjük az árát csak hozassa meg a szövetség és segítünk a fordításban is. Ez a javaslat is elsikkadt, még ma sincs igazából nyoma a standard fordításnak. És ez bizony hátráltatja a bíróképzést is, mégpedig erősen.

5. Meg ne sértődj, de hallottál - e már a H-MNK egyesületről és a decemberi versenyükről Szegeden?
Megkérdezném mit is tettünk szövetségi szinten nekik, mint tagszervezetnek? Mert egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy emlitettük volna a szövetségbe való felvételükön kívűl. Én mint egyesületi elnök, már a második versenyüket szervezem, mert megérdemli ez a maroknyi csapat a felkarolást, bár azt hiszem példamutató szervezeti életük mindannyiunknak követendő lenne.

6. Ha átgondolod és visszalapozol az IDRE honlapján az országos események topikban találsz olyan bejegyzést ami nem kritikát, hanem javaslatokat tartalmaz a Szövetség munkájára és tőlem származik, de ha átnézed ujra a korábbi bejegyzéseket abban is többnyire a megoldásokkal foglalkozunk és nem a kritikával. Kritika akkor szokott megjelenni, amikor már tele van az ember hócipője a szélmalom harccal, de még mindig jót akar tenni. Egyébként aki tenni akar annak semmi sem elég jó, mindig a jobbra törekszik és így nem tud csak bólogatni, hanem kritizál is. Azt vagy megszívlelik, vagy ellenérveket sorolnak fel, bár azt mindég lehet überelni ha van kedve hozzá az embernek.
Én nem a bólogatásra születtem, hanem a tevékeny munkára, és van lehetőségem még most is megválogatni, hogy mit tegyek, kinek, kivel és hogyan. Ez jelenti a szellem szabadságát, és azt nem jó lemondásra ösztökélni, főleg felszólítani.

7. Igaz, hogy ez nem egy igazán konstruktív, de figyelmet érdemlő megnyilatkozásom volt, amikor a félállású szövetségi munkatárs alkalmazásának kérdése felvetődött. Én akkor, és most is két dologra világítanék rá :

- tudunk -e szövetségi szinten a leendő munkatársnak elég munkát adni, vagy csak üldögélni fog egy irodában, néha valamit csinálva ?

- pénzügyileg birjuk -e az évi közel 1 milli 5oo ezres költséget, illetve annak hogyan teremtődik elő a fedezete ? és akkor még nem beszéltem az egyébb + kiadásokról, úgymint helyiség bérlet, telefon, fűtés világítás, stb.. mert azt ne hidd, hogy majd ingyen kapjuk, mint szövetség....

ezekre bizony még most sincs válasz..
Kivéve azt, hogy emeljük a szövetségi tagegyesületek tagdíját és pélyázzuk meg a költségek térítését.

egy nagyon egyszerű számítás:

Ha az évi költséget nem támogatják pályázatok bevételei, azt az egyesületeknek kell finanszírozni, ha figyelembe veszem Kuvik javaslatát, hogy taglétszám után legyen a tagdíj megállapítva akkor minden szövetségben regisztrált tagnak (ami jelenleg kb. 6oo fő körűl mozog) az 2 5oo, Ft. plusz költséget jelent, minden egyes egyesületi tagra nézve, nálunk az IDRE-nél pl : évi 267 5oo,- Ft -ba kerűlne.
El tudja ezt képzelni valaki, hogy ezt keresztűl lehet vinni a mai helyzetben egy egyesületi közgyűlésen ? Mert majd ott kell azt megszavaztatni.
Még fontosabb, hogy mit ajánlunk az MDOSZ részéről ezért az egyesületeknek, mint szervezeti változást, hallottál -e egyszer is ilyesmi felvetéséről az elnökségi üléseken, hogy hogyan képzeljük el a kivitelezést ?
Akkor arról nem is beszélek, hogy ez mekkora ellenálást fog kifejteni mindenhol az egyesületek tagjaiból.
Előbb mutatni kellene valamit a tagjainknak, majd rávezetni a támogatókat a helyes útra és szerintem itt lesznek a legnagyobb problémák már az elnökségen belől is, hogy kinek a nevéhez fűződik a változás/változtatás. Mert nagy úr ám a pénz melett az EGÓ is, mint ahogy tapasztalhatjuk a közelmúlt eseményeit reálisan értékelve.

8. Ezért írtam le mindezt, mert volna egy kérdésem :
- ha végig gondolod a tárgyév elnökségi üléseinek témáit és azokhoz való hozzászólásokat, milyen véleményt alkotnál róla? Elég konstruktívnak tartod -e úgy összességében a határozatokat, azok indoklásait, netán végrehajtását, megvalósulását ?

Remélem azért nem fog az együttműködésünk csorbát szenvedni, ha jó dolgokra szövetkezünk, várom az anyagokat, hogy lefénymásolva sokszorosítsuk mindenki megnyugtatására, hogy azért van nekünk szabályzatunk, csak alkalmazni kell, ha még aktuális, ha meg van rajta igazítani való, nem taku-bakuzni kell, hanem kijavítva megalkotni. Ez már azt hiszem elég konstruktív javaslat.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 5, 18:41 
brimston írta:
Ha Szentesen odadom az jó? Egyébként ez egy darab füzet, már a modosításokkal. Átnézem még az anyagaimat, régebbieket hátha találok. Siroki Zoli bácsi anyagát még nem néztem át, több doboznyi.


Igen jó, majd jelentkezünk érte. Előre is köszönöm

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 5, 18:18 
Ha Szentesen odadom az jó? Egyébként ez egy darab füzet, már a modosításokkal. Átnézem még az anyagaimat, régebbieket hátha találok. Siroki Zoli bácsi anyagát még nem néztem át, több doboznyi.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 5, 17:39 
Szia Sanyi !

Hogyne adhatnád őket ezt keressűk már egy ideje, főleg a módosított is érdekelne. Ha elküldöd én lesokszorosítom azoknak akik igénylik.
Pár napon belől visszaküldöm az eredetiket.

Köszi.
Más :
A lemondás lenne a legegyszerűbb megoldás, de nem így gondolom a dolgokat, hanem úgy,hogy munkára invitálni a többieket is. Egy néhányszor felvetettem, hogy próbáljuk már meg azt, hogy osszuk meg a feladatokat egymás között és feleljünk már azért amivel megbizott bennünket a madarászok egy része, egyszer még elnökségi napirendi pont is volt, dehát a többség sietett haza nem lett a munkamegosztás megtárgyalva. Akkor sem nekem volt sürgős dolgom...
Például elkészítettem a KRB bizottság ügyrendjét, hátha a többi is fogékony lesz rá majd a késöbbiekben, mutass csak egy bizottsági ügyrendet ami elkészült azóta.
Vagy csak a regisztráció terén végzett munka, ami szövetségi téma lenne a mi egyesületünk csak ebben az évben több mint 2o fővel növelte a szövetségi tagok létszámát. Az sem kis dolog, hogy a jövő érdekében az egyesületünk tagjai ez évben több mint 2ooo szabványos gyűrűt rendeltek ebből most összel 15oo fölöttit, mit gondolsz ennek lesz- e hatása a jövő évi kiállításokra ?
Na és be is vállaltam néhány dolgot, azért, hogy mozduljunk előre pl : én még egyszer sem hiányoztam elnökségi ülésről, bár utaztam már tőbb mint 8 órát azért hogy meghallgassam, hogy milyen átkozottul ellensége vagyok a szövetségnek.
Igen ellensége vagyok a tunyaságnak, a hozzá nem értésnek annak igen, de ne feledd én nem ezt a langyos túlélést vállaltam 2oo7- ben, hanem azt, hogy változtatunk a régi megszokott, sőt beidegződött lassú munkán. Ezt nem a szövetség elnökségébe megválasztott tíz embernek vállaltam, hanem annak a pár száznak akik a küldötteiken keresztűl megbíztak bennem és megválasztottak. Én majd nekik számolok be a munkámról nem pedig azoknak akik most áskálódnak. Én nem hiszem, hogy erre lenne szükségünk, de ha így gondoljátok állok elébe. Még csak annyit, hogy én a szakmaiság előrevitelének érdekében azt is bevállaltam, hogy a minősítő versenyeket, mind meglátogatom és majd, ha arra kerül a sor elmondom a tapasztalataimat, illetve beépítem a jó és hasznos ötleteket a további munkámba. Sőt tovább megyek még a tiétekbe is.

Az idén 4 ilyen volt :

- Bácsalmás,
- Karcag,
- Mór,
- Zalaegerszeg :
csak eggyet mondj közülük, amelyen nem voltam jelen .. bár a véleményemre közületek eddig még senki sem volt kíváncsi!

Engem nem a rang inspirál, hanem a jobbítás szándéka, de ez nem mindenkinek tetszik, hát ne tessen, majd a következő választásoknál eldől, hogy kinek volt igaza.
Én elfogadom bizonyos mértékben a véleményedet, de azért egyszer gondold azt is át, hogy milyen hatással vannak az odadobott dolgok a másik vezető munkakedvére.
Pl : Alelnöki tisztségem közel két éve nem tisztázódott le mit is várnak tőlem, miért is felelek, viszont ha kezdeményezek/zünk valamit azt viszont árgus szemekkel figyelik és megsúgom, többen nem segítő szándékkal.

Miért mondtam le a KRB vezetéséről ?

Hát most leírom : Kizárólag azért, mert a szövetség elnöke/elnöksége felülbírált egy küldöttgyűlési határozatot és egy telefon hatására indoklás nélkűl minden megváltozott.. ez a legföbb magyarázat részemről...

_________________
üdvözlettel : -el-


A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 nov. 5, 18:40-kor.

 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 5, 12:31 
Lajos írta:
"Eggyet azért megtettünk hamarosan a kezünkben lesz az a rejtett 1986- ban, vagy e körűl készült, talán még ma is érvényes szabályzat, melyről csak legendák szólnak és valahol eltünt, mint szürke szamár a ködben.
Ha itt lesz feltesszük a honlapra, hogy mindenki megtekinthesse elődeink munkáját. Esetleg a jó és aktuális fejezeteit hasznosítani is tudja szervező tevékenysége során. "

Nekem már egy ideje a kezemben van a 84.-es bírálati szabályzat alapján készült, az 1986- évi modosításokkal készült 1987-.es szabályzat. (Siroki Zoli bácsi és Laskay Sanyi bácsi anyagából) Tehát Lajos ezt fénymásolásra bármikor odadahatom, ha szerinted hasznátvehetjük.

ui: még tombola szabályzatom is van :D

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 5, 11:19 
Helló mindenki

Ennyi dolgot napokig sem tudunk írásban összefoglalni.
Szóval van itt minden, azt sem tudom kinek mire reagáljak, összevissza leszek kicsit.
Lajosnak: Kifogjuk postázni neked a jegyzőkönyvet, de a honlapról magad is letölthetnéd, hivatalos formában úgy is azt kapod meg. A határidőkről ha jól emlékszem nem hangzott el konkrétum, ahogy te sem kérdeztél rá. Ugye ez nem akadálya annak, hogy megkapja a szövetség a kért anyagokat? A szabályzatot megcsináljuk, ha kell én magam, bár egyáltalán nincs közöm ezen dolgokhoz. Ha nem mondtál volna le tisztségedről a szövetségen belül, megkérnénk téged is erre a munkára, mivel bár nem teljesen a te asztalod, de alapvetően nagyobb rálátásod van benne mint nekem. Nagyon sok vélemény hangzik el tőled a szövetséggel kapcsolatban, és ahogy már utaltam rá, kivülállóként nyilatkozol, holott alelnök lennél. Nem bántásból, de ha így gondolod a dolgokat ahogy írod (pl. elnökségi határozat van a szövetségen kívüli tagok és a magyar bajnokok viszonyáról, amin nem szavaztál ez ellen, ugyanakkor írod hogy távol maradsz az ilyen diszkriminatív kiállításoktól)
érdemes lenne elgondolkoznod rajta, akarod e valóban betölteni e posztot, mert ahogy csaba is írta, igen kevesen dolgoznak az elnökségen belül szerinte, és meglátásom szerint a szövetségért nagyon keveset sikerült tenned ez évben. Ugynakkor nekem kimondotan furcsa (a legenyhébb szó), hogy ennyi kritikát fogalmazol meg egy olyan csoportal szemben ahol te lennél az alelnök! Én sem értek egyet sok dologban a vezetéssel, de ezt elnökségen belül kéne megoldani ezeket. Konstruktív megoldási terveket nem halottam tőled ezekre (mármint a megfelelő fórumon), ha valóban nem tudsz tenni vagy nem akarsz tenni e problémák megoldásában, én akár a lemondáson is elgondolkoznék. Ezt úgy írom, mit tennék én a te helyedben, de hát ez csak fikció. Folytatom majd...

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 5, 7:04 
Sziasztok !

Megpróbálom én is kifejteni
ezzel a témával kapcsolatos véleményemet, lehet, hogy ezért megint fejmosást kapok, de ugymond számomra az csak segíteni fogja a tisztánlátást.
Nem személyeskedést kívánok szítani, de ha egyenes az ember mindenképpen neveket is kell leírni erre nemrégen kaptam egy komoly kioktatást Tóth Sándor elnök úrtól. Akkor és most is úgy érzem, hogy igaza volt abban ha leírunk valamit azt nevesítsük is. Ezért aztán névvel is ellátom az esetleges véleményemet, persze ha azt indokoltnak tartom. Ezért aztán előre is mindenkitől elnézést kérek ha sértené a megjegyzésem, vagy esetleg nem látom helyesen a kérdést. Nem szeretnék több ellenséget begyűjteni, bár az utobbi hónapok eseményei csak ezt a tendenciát mutatják számomra, dehát az új és előrevivő dolgok nálunk csak így realizálódhatnak.

Na vágjunk bele :
Idézet:
1)Etikai kódex: -Annak idelyén H. Zsolt felvetette az etika kódex fontosságát, ami aztán szépen befulladt, -pedig igaza volt, -csak szerintem nem így kellett volna hozzá kezdeni. Szerintem ezt úgy kéne megközelíteni, hogy egy ilyen kódex olyan legyen, mint mondjuk az "Úttörő 12 pontja" volt. Rövid, tömör, érthető, és mindenki számára világos. Ezt a szövetség berkein belül gondolom megoldásnak, és aki tagjává válik azokra vonatkozna.(És senki másra, aki nem vállalja a szövetségi tagságot.Kereskedőkre meg végképp NEM!)


Az elkészítésében a befejező szakaszt egyesületünk tagja Zóni Levente végezte, végleges szerkesztését, a beérkezett javaslatok összefésülését, sőt sokszorosítását is, amely addig a pontig jutott el, hogy a tavaszi MDOSZ küldöttgyűlésen Levi személyesen ismertette az ott megjelentekkel, majd saját maga némi segítséggel minden megjelent egyesületnek szét is osztotta azzal a kéréssel, hogy kérjük a véleményüket, pontosításaikat, hogy véglegesíteni tudjuk azt.
A tiszta és világos eredmény az, hogy sem az egyesületünktől sem más egyesülettől, de még a szövetség elnökségétől sem érkezett a mai napig sem visszajelzés a témáról.

Idézet:
2)Verseny szabályzat:- (Én a következő szempontokat javasolom)

-A szabályzat egyértelműen határozza meg, hogy milyen tipúsú kiállítások lehetnek, és azok teljesítésének melyek a kritériumai


Teljes mértékben egyetértek veled azzal a kiegészítéssel, hogy ezt sürgősen készítse el a szövetség illetékes bizottsága, de előzetesen kérje ki a tagegyesületek véleményét, hogy mit is akarnak a továbbiakban a versenykiállításoknál realizálni. Hiszen a szövetség nem egy, vagy két, illetve 11 emberből áll, hanem a tagegyesületekből és ezeknek a szervezeteknek a tagjaiból, ennek a sokadalomnak az akarata kell, hogy érvényesűljön egy - egy fontos szabályzat megalkotásánál. Ha az egyesületek akarata érvényesül benne az érdekeltek támogatni is fogják azt, és végül is ez a cél, vagy mégsem?
Jelenlegi tapasztalatom ezzel kapcsolatban igencsak sok kételyt tartalmaz és gyűjtöget a tarsolyomban. Ez a téma annyíra bő és az alfától az omegáig átfog mindent, hogy ennek a kérdésnek a taglalása napok kérdése lehetne, ezért nem is kezdek bele, de ha netán megalakul egy ilyen írányú témákkal foglalkozó szövetségi "team" szívesen részt vennék benne, bár a jelenlegi Elnökségi elfogadottságomat tekintve nem sok reményt látok rá, hogy ott bárki is respektálná részemről a jobbitó szándékot. ( Előre is elnézést kérek minden elnökségi tagtól aki nem ért eggyet ezzel a megjegyzésemmel, és ezt a megfogalmazást ne sértésnek vegye senki az elnökség tagjai részéről, hanem csak ez szűrtem ki a Móri elnökségi ülés hangulatából és a 2. napirendi pontnál elhangzottakból, nekem a téma tárgyalásánál sokat mondott a leszegett fejek testjelzése.)
Eggyet azért megtettünk hamarosan a kezünkben lesz az a rejtett 1986- ban, vagy e körűl készült, talán még ma is érvényes szabályzat, melyről csak legendák szólnak és valahol eltünt, mint szürke szamár a ködben.
Ha itt lesz feltesszük a honlapra, hogy mindenki megtekinthesse elődeink munkáját. Esetleg a jó és aktuális fejezeteit hasznosítani is tudja szervező tevékenysége során.

Idézet:
-Rendezni kell az egységesítés elvét, a pontozások egységesítését, melynél irány adónak kell lennie a COM szabályoknak.


Teljes mértékbe igazad van, így kikerűlhető lesz a telefonos értelmezése egy egy témának. Mert most ez a divat..lásd minősítő kiállítások témája..

Idézet:
(Ez egy nehéz kérdés, hiszen nincsenek COM minősítéssel rendelkező bíráink.Talán az elindított bíróképzés némi"gyógyír lehetett volna, de már ezt igyekeznek "megtépázni", mert biztos "fáj" valakinek(valakiknek), hogy valaki megint jót akart, és dolgozni is akart. NA EZ NÁLUNK NEM SZOKÁS, csak a h...nek.)


Hát itt aztán vannak mindenféle elképzelések, de egységes javaslat még nem hangzott el senkitől, itt az MDOSZ elnökségére gondolok, azt viszont már elértük, hogy 2oo8 december 31 ig magyarítva megkapjuk a COM standardokat, bár erről még csak szó sem esik sehol, hogy milyen készűltségi fokon van a magyarítás. Pedig az előzetes terveinkben 2oo9 január 1- től ez lenne az oktatás egyik gerinc témája.
Bár az elmúlt Móri elnökségi ülésen kaptam egy feladatot, hogy adjam le az oktatás vázlatát és a jelentkezők névsorát, de határidőt azt nem jelöltek meg a jegyzőkönyvben. Az igaz, hogyaz MDOSZ fórumán jeleztem némi kifogást és kértem a teljes jegyzőkönyvet, hogy teljesíteni tudjam a kirótt penitenciát, de még most sem jutott el hozzám az eredeti jkv. Ennél viszont az a véleményem, hogy legalább az elnökségi tagok kapják már meg azt a k...va jkv.-et, hogy tudják, hogy mi a feladatuk, ha netán el is akarják végezni azt. Az sem ártana ha a tagegyesületek vezetői is megkapnák, hogy legalább néha felszínesen tájékozódhassanak a szövetség vezetőinek határozatairól.
Ha erre adnál választ Varga Sanyi azt megköszönném.

-
Idézet:
Valóban rendezni kéne, ebben a szabályzatban, hogy az elért eredmények honorálva legyenek. Ezt éves szinten ( valaki elvállalja, és összegyüjti) lehetne vezetni, és minden évben közzé lehetne tenni (mondjuk a neten, mondjuk akár én is) ,Csak így lehet mozgósítani a tenyésztőket, nem tartom jónak, ha csak felkérjük a munkára ( kiállításon való megjelenésre) és aztán önkényesen változtatunk a bírók döntésén (osztályok összevonása), mégha nincs is elég pénz a serlegekre, de legalább egy sorrendet megjelentethetnénk az eredményekről mondjuk a DM ben, bárkinek is van baja és személyes indoka a sértődöttségre a főszerkesztővel, (itt nem sorolom a neveket, mert hosszú lenne, magamat is egyes esetekben belesorolva, de eggyet azért mondanék Kovács Úr hajlamos a kompromisszumokra, ha azok reálisak, nekünk ez a tapasztalatunk.)


Idézet:
-Itt kellene foglalkozni azzal,hogy az egyes tipusú kiállításokon, az elért eredményt hogyan kelljen elismerni. Itt kéne foglalkozni azzal, hogy pl. a szövetség bajnokságán milyen címet lehessen kiadni, és azt valóban le kellene védeni. (Rangra egy dolog csak így emelhető!!)


mindenképpen egyetértek veled, és még a további felsorolásokkal is, ha lesz ebben valami megvalósítási szándék én teljes mellbedobással, de nem ész nélkűl segíteni fogom a megvalósulását.Idézet:
-Le kellene ÍRNI, hogy egy-egy versenytipus megrendezéséhez milyen kritériumokkal lehet nekivágni. (NEM értek vele egyet, hogy egy versenyt "családi válalkozásba" adjunk ki, még akkor sem, ha az ötlet jónak "látszik".) Ezzel nem akarok megsérteni senkit, de ehhez egy "kis" háttér, és szervezési tapasztalat szerintem szükséges.(Itt speciális tapasztalatra gondolok, melyek egy-egy kiállítással kapcsolatban felmerülnek.)


Na itt kezdődnek a konfiktusok, ha valaki/kik azt hiszik, hogy mindenhatóak a madarászatban ...
Sajnos egy dolgot sokan félreértenek szerintem a madarászat házon belűl magánügy, ha akarom hobbi, de azonnal megváltozik, ha egy csoport tagjaként végzem azt, ekkor már közüggyé válik és vagy azonosulok a közös akarattal, vagy széllel szembe p....k, és nem sikerűlhet a dolog. Sokan azt hiszik, hogy mindenhatóak, ( néha magam is ) de rá kell jönni, hogy a jó kiállítás csapatmunka és az azon elért eredményeket központilag is el kell ismerni, nemcsak egy odalökött kupával, vagy egy oklevéllel. Azt az eredményt rangra kell emelni, hogy minél többen el akarják érni és kialakuljon egy tisztességes versenyszellem, ne csak utolagos vélemények áradata legyen a jellemző reakció. ( az egészséges versenyszellemen sok - sok etikai kódexben meghatározott cselekvéssort értek Pl: az idegen tollakkal való dicsekvés káros hatásait is )
Én mint kiöregedett sportoló fiatalabb koromban sokszor átéltem egy szívből jövő gratuláció kézfogásának melegségét, és az erőt adott a következő verseny megnyerésének fizikai és szellemi fázisainak megvalósítására a versenyre való felkészülésre. Itt néha tapasztalom, hogy a kézfogás igencsak hidegnek mondható, hát így nem fogunk további tenyésztőket megnyerni a versenykiállítások számára. Ezen is el kellene gondolkodni, hogy helyes írányba haladunk - e ? Vagy netán sürgösen változtatni kell a hozzáállásunkon.

Idézet:
3)Szövetségi tagdíj:


Erről már korábban írtam, nem pénz visszajuttatásra gondolok, hanem olyan intézkedésekre, melyeket a szövetség elnöksége tesz, de a tagság is élvezi (pl: a kalitkák jutányos beszerzésének megvalósítása a tagság és egyesületek részére, ez egy jó gondolat volt, de a megvalósítás már sok keserű pirulát tartogatott főleg nekem személyesen, de ez az én dolgom) persze nem csak ez a fontos, hanem sok minden más pl: a sokunk által igényelt COM standardok közzététele akár idegen nyelven is, hiszen mindenütt vannak idegen nyelven beszélő/olvasó sőt író madarászok akik már csak a nyelvtudásuk csiszolása végett is szívesen lefordítanának egy - egy fajt, és még jutna idő a lektorálására is, szinte hetek alatt magyarosítani lehetne ezt a dokumentum csomagot is. Nem pedig hónapokig húzni-vonni a dolgokat.
Az IDRE-nél megalakult egy tiznél több főből álló fordító klub, talán tudna segítséget adni, ha a szövetség illetékes felelőse (jelenleg nem tudok ilyen személy kinevezéséről) felkérné Küzmös Csabát a segítségre.


A többit holnap, mert görcsől az egy ujjam a pötyögtetés miatt.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 5, 6:26 
Helló!

Mint látható, vannak NÉHÁNYAN akiket érdekel a téma, de sajnos úgy tűnik, hogy a legtöbb madarásznak jó ez a sehova sem vezető "langyosvíz" effektus. Alapvetően nagy problémának gondolom, hogy a madarászok valóban töredéke állít ki rendszeresen, sőt megfigyelhető, hogy melyik madárfajok tenyésztői mutatnak némi aktivitást. Szerintem sokak véleményével nem egyezik az én véleményem, mert én azt mondom, hogy a szövetség ne osszon vissza pénzt senkinek, hanem végezze el azt a feladatot, amire létre lett hozva. Jelenleg viszont, lássuk be, hogy az egyesületek által befizetett tagdíj a működés töredékét is alig fedezi. Ezért fontosnak tartom azt is, hogy legyenek olyanok, akik otthon vannak a pályázatokban. (Nem egyedűl vagyok akinek ez a véleménye, mert igaz, hogy eddig is voltak pályázati forrásokból nyert pénzek, de segítség mindíg jól jönne, ha más is segített volna benne.?)
A "társadalmi munka" (legalább is a léte), pedig "kivonult az oroszokkal", és ismeretlen fogalommá vált. Tehát itt másoktól elvárják(juk), hogy mindent megcsináljon, hogy elmondhassuk, hogy "-ezt is megcsináltuk-".
Engem csak az bosszant, hogy az a néhány ember, aki viszont tenni szeretett volna, vagy magára maradt, vagy cserébe még le is h...ték.Aztán amikor rájött a szélmalomharcának eredménytelenségére, szépen hátatfordított, vagy átmegy "rombolóba" elkeseredettsége miatt.
Nekem egyik legemlékezetesebb momentumom a madarászatban az volt, amikor a Nyíregyházi "összeröffenésen" a "lényegi dolgok" után az éjszakát átbeszélgettem néhány madarásszal, -mert a többinek halaszthatatlan kiszáradási problémája volt. Az elmúlt 28 év legtanulságosabb "madarász eszmecsere" volt a számomra. Sajnos a "szakító próba" című nagy jelenet ott is eljátszódott, mert a magyar vér megtagadhatatlanul csörgedez ereinkben.
Ha bárhol beszélgetek "madarászokkal", megkerülhetetlen téma, a másik b...sa a hátamögött. Szemtől szembe, mér a dolog nem megy, és ez mindíg megosztáshoz vezet.(Gondoljatok bele a mi NAGYSZERŰ POLITIKUSAINK mit is csinálnak : "osszd meg ,és uralkodj.!" Egy nagyon jó játék h... gyerekeknek, de nálunk működik.(!)
Szerintem ezt lehet nem is kéne leírni, mert a hozzászólókkal akár ezt meg is beszélhetem, hisz lehet, hogy mást nem is érdekel a dolog.

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 4, 23:17 
Sziasztok,

Egy kicsit én is leírnám a véleményemet, gondolataimat a dolgokról. Ezekkel a mondataimmal nem szeretnék senkit sem megbántani, nem is olyan szándékkal írom, ezért remélem nem lesz több haragosom sem.

Ahogy Kuvik is írta, a szövetség vezetésén, szervezeti felépítésén változtatni kellene. A szakmai vezetés mellet elengedhetetlen lenne egy gazdasági vezetés is, de emellett a szövetség gazdasági helyzetén, stabilitásán kellene drasztikusan változtatni. Valljuk be, számtalan esetben a szövetség tehetetlen, mert nincs anyagi forrása, fedezete. A pénzügyi stabilitás megoldását ne „csak” a tagdíj emelésében lássuk, az mindig is csak egy töredékét fogja kitenni a bevételnek (ez amúgy is elég érdekes lenne, hiszen az egyesületek tagdíja pár évre előre be lett fizetve…). Nézzünk már egy kicsit ki az országból! Nézzük már meg hogy a szomszédos országok miként csinálják! A Szerb szövetség működésében rengeteg olyan megoldás van amit csak el kellene lesni…

Varga Sanyi azt írod, hogy sok munka, dolog van amit el kellene végezni, amihez sok ember kellene. Én egy kicsit máskép látom. Rengeteg munka van, bármerre nézel, bármerre lépsz, akad dolog rendesen. Jelen pillanatban a szövetség vezetése 10+1 fő. Ebből azonban csak a töredék az aki egyáltalán valamit dolgozik is. (Kérlek cáfoljatok meg és mondjátok azt hogy mindenki a tőle legjobb formáját adva tesz a madarászatért és elvégzi azt amit vállalt a szövetség vezetésében. Sajnos én egyenlőre azt sem tudom, hogy ki mit csinál a szövetség vezetésében pontosan…) Ha mind a 10 ember az elnök vezetésével és koordinálásával ténylegesen dolgozna is, már most nem itt tartanánk. Addig pedig amíg nem hajlandóak bármit is tenni, nincs is értelme „reformokról” beszélni. Ha viszont elkezdődne a tényleges munka, be lehetne vonni a tagegyesületeket is bizonyos célfeladatokkal, megbízásokkal…
Szerintem van megfelelő tömegbázis, akivel el lehetne kezdeni dolgozni…

Egy kicsit elmosolyogtam amikor olvastam Kuvik és Varga Sanyi csevejét a karcagi kiállítás eredményével kapcsolatban. Olyan mintha elfelejtettétek volna, jelen pillanatban nincs a szövetségnek kiállítási szabályzata, nincs miért összesíteni az adatokat, nincsenek elismerve a minősítő kiállítások stb… Persze kimutatásként, publikálás miatt stb. lenne értelme az összesítésnek, de azért hogy a majdani szabályzat egy majdani pontja alapján valaki is az eredményeiért bármiféle piros pontokat kapjon amiket majd különböző színű „nyuszikra” cseréljen be…
(Gyakran elgondolkodom hogy tényleg nincs kiállítási szabályzat? „Idősebb” madarászok emlegetik a szabályzatot. Ha volt is mikor volt ez kiadva? Vissza lett vonva? Erről megint igen nagy a csend…)

Végezetül, talán valaki meg tudja válaszolni nekem a következő kérdéseket, mert nekem nem igazán sikerült. Miért lépjen be bárki is a szövetségbe? Mi érdeke lenne bármely madarásznak (sőt, egyesületnek) hogy csatlakozzon a szövetséghez? Mit kap az egyén/egyesület cserébe azért hogy belépjen? Addig amíg ezekre a kérdésekre nem tudunk egyértelmű és határozott válaszokat adni, a szövetség taglétszáma pár száz lesz csak, a magyar madarász társadalom többpólusú és szétszabdalt marad… (az a tény, hogy csak a szövetség tagja mehet ki Eb-re vagy OB-ra, nem kielégítő, hiszen a csak taglétszám 1-2% állít ki ezeken a versenyeken…)


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 4, 19:02 
Szia!
Rendben, ha megint el nem kerüljük egymást. Nyíregyházán vasárnap 10-14-ig ott voltam.(Persze, hogy beszéltem Lacival, meg még másokkal is, csak szokás szerint "nagy volt a fejem", no nem a piától!!!.A Laci pont tudja, hogy mitől(!), de ez nem publikus, mert nehogy azt higgyék, hogy megint b...tok valakit, akit amúgy becsülök, mert jó srác, csak vannak akik örülnek, ha "megvezethetik".)
Én az utolsó nap leszek Szentesen csak,(!!) illetve szerdán visszük a madarakat a Papp Csabival. Megint ELVISZEM!!!!

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 4, 19:01 
eszterolajos írta:
Szia Kynyoo !

Idézet:
Lajos bá az én regisztrációmról még nincs hír esetleg?


Le van adva a szövetséghez, jelzek, ha megérkezik az igazolvány, illetve kiküldöm postán.


Köszönöm!


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 4, 18:52 
Sikerült elkerülnünk egymást, mert én minden nap ott voltam. Somogyi Laci barátommal, vele sem találkoztál? Szentesen átadhatnád a katalógust :D

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 4, 18:43 
Hoppá!!
Én megigértem - mailben, vagy nem olvasod?- hogy a Nyíregyházi kiállításra viszek neked egy katalógust -melyet neked is adok- ,mely tartalmazza az elért eredményt, az az a pontozás be van bele vezetve. Én ott voltam -kétszer is- de téged nem találtalak ott!? A gépemből nyomtatás után kitöröltem, így ezért ajánlottam fel a katalógus nyomtatot változatát. Mivel én balfék vagyok a gépeléshez, ezért én már vissza nem írom a gépembe, hogy elküldjem. Na meg azért is töröltem ki, mert eddig nemigen érdekelt senkit, hogy mi történt nálunk. Szerintem a Sanyinak is van ebből a katalógusból, -bár biztos nem vagyok benne.
TEHÁT: nem rajtam múlott, hogy eddig nem kaptad meg.(!!!)
(A Nyíregyházi levegő is jól átjárta 4 nap alatt, meg az én "agyamat" is. De lehet, hogy nekem olyan nincs is???.)
U.i.: Van nálam egy HIVATALOS katalógus a számodra- tőlem.

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 4, 18:22 
Szia Kynyoo !

Idézet:
Lajos bá az én regisztrációmról még nincs hír esetleg?


Le van adva a szövetséghez, jelzek, ha megérkezik az igazolvány, illetve kiküldöm postán.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
 
Hozzászólás 2008 nov. 4, 18:15 
Üdv Kuvik

Ne aggódj olvassák sokan a véleményeidet, még ha nem mindenki is ragad "tollat". Amiket leírsz majdhogynem hibátlan okfejtések. Tenne, tenni, dolgozni kell értük, valóban. De ahhoz hogy így mennyenek a dolgok sok embernek, összerendezetten, együtt mozdulva kell dolgozni. Nagyon jó meglátás a helyezettek adminisztrálása, a jövőbeli minősítések miatt. De azt gondold el, hogy hiába határozzuk ezt el, ebben az évben például képtelen vagyok begyűjteni a minősítők helyezettjeit, pontokat. Mivel alapvetően egy egyenes, önkritikus embernek ismerlek, leírom hogy például a ti kiállításotok eredményeit sem tudom addig táblázatba foglalni, amíg nem tudod megmondani ki mennyi pontot kapott. És ugyanígy a többi kiállítással, elnökkel sem jobb a helyzet. Itt mindenkinek alaposnak kellene lennie, nem csak a szövetségtől várni ezt. Folyt. köv.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 99 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  KövetkezőKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2020 feb. 24, 20:13
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO