Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával


Hozzászólás a témához  [ 142 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 10, 9:42 
Szervusztok!

Szeretném létrehozni a Magyar Rizspintytenyésztők Szövetségét az angol és az olasz egyesülethez hasonlóan. A Szövetség elsődleges feladatainak a következőket tekintem:

A rizspinty hazai kedvelőinek egy csoportba tömörítése, a tapasztalati ismeretek továbbadása érdekében.
A rizspintyekkel kapcsolatos külföldi szakirodalom eljuttatása az idegen nyelven nem beszélő madártartókhoz.
Egy a rizspintyre szakosodott szövetségi, magyar/angol nyelvű weboldal létrehozása és fenntartása.
A Szövetség célja az e fajt kedvelő madártartó és –tenyésztő emberek számának növelése.
A Szövetség ismeretterjesztő tevékenységet kíván folytatni a rizspinty megfelelő tartásával, tenyésztésével kapcsolatban.
A rizspinty olasz, német, angol, holland, japán stb. színvonalú tartásának, tenyésztésének meghonosítása Magyarországon.
Segítséget kíván nyújtani a megfelelő tenyészállomány Magyarországon, illetve külföldön való beszerzéséhez.
A Szövetség célja az elméleti és gyakorlati ismeretek megosztásával, színvonalasan felkészíteni tagjait a magyarországi és külföldi kiállításokon, valamint díszmadárbörzéken való részvételre, megjelenésre.
Cél a rizspinty standard leírásának megismertetése a tag és nem tag tenyésztőkkel, a standard-del kapcsolatos változásokra való figyelemfelhívás, a helyes tenyészállomány kialakítása érdekében.
Cél a rizspinty kevésbé ismert színváltozatainak elterjesztése, megismertetése mind a tenyésztőtársakkal, mind a madártartókkal.
A Szövetség feladatának tekinti a tag és nem tag tenyésztők nyilvántartásának kialakítását és vezetését.
A Szövetség célja továbbá magyarországi és külföldi kirándulások szervezése, melyek alkalmával kiállítások, tenyészetek és börzék megtekintése lehetséges.
Az Egyesületnek ezen feladattal megbízott tagja képviseli tenyésztőtársait a magyarországi és az esetleges külföldi megjelenések alkalmával egyaránt.
A Szövetség célja a tagok által tenyésztett madarak egységes, zárt gyűrűvel való azonosíthatóvá tétele, ezzel is garantálva a tagok által tenyésztett madarak minőségét.
Általános célja az Egyesületnek a díszmadártartás és –tenyésztés nyugat-európai kultúrájának Magyarországon való meghonosítása, természetes és épített környezetünk, valamint a madárvilág védelme, ismeretterjesztő tevékenysége révén.

Elkötelezett rajongója vagyok ennek a fajnak, mely véleményem szerint koránt sem kapja meg a neki járó figyelmet és megbecsülést. Két dolog tud rendkívüli módon felbosszantani: az egyik az, hogy a rizspinty a mai napig töltelékmadár a legtöbb tenyésztőnél és mindenféle szelekció nélkül nyakra-főre szaporítják, hiszen nem túl drága és megtermeli a többi madár kajáját. A másik az, hogy nem tudok itthon megvásárolni egy achát, egy vadpasztell, egy topáz, vagy egy valamire való tarka rizspintyet.

Remek rizspintyesek vannak itthon, őket szeretném egy csapatba gyűjteni. Olyanokat, akiket izgat, egy új rizspinty színváltozat, akik szeretnének könnyebben hozzájutni külföldi vérvonalú madarakhoz, aki szívükön viselik ezen madárfaj hazai sorsát.

A szövetség pár száz forintos havi tagdíjjal üzemelne, az összeget úgy szabja meg a majdani közgyűlés, hogy az a pénz, amit erre szánunk, senkinek se hiányozzon otthonról. A későbbiekben a szövetség az 1%-okból, illetve a pártoló tagok felajánlásaiból tudna megerősödni. A pénzből külföldi szakirodalmat vásárolnánk, szövetségi pólókat gyártatnánk, előadásokat tartanánk az ország különböző pontjain gyerekeknek, iskolásoknak, reklámoznánk a szövetséget, hogy a tagok könnyebben értékesíthessék madaraikat, bírálattal egybekötött bemutatót szervezhetnénk.

Én nagyon elvakult vagyok, amit az is hűen tükröz, hogy egy-egy félrelépéstől eltekintve kizárólag rizspintyeim vannak és voltak. Arra kérem az erre fogékony rizspinty rajongókat, hogy adjuk meg a becsületét ennek a madárnak azzal, hogy megtiszteljük egy működő és hasznos szövetség létrehozásával. Teljes tiszteletem az IDRE felé, azon okból, hogy évek óta fenntartja az érdeklődést és az aktivitást a weboldalán. Hasonló dolgot szeretnék megvalósítani egy szakosodott témában a rizspintyesek között.

Nem vagyok nagy fórumozó inkább csak csendes megfigyelő, de azért vannak itt, akik már ismernek. Akik nem, azok nézzék meg weboldalamat www.padda.mlap.hu

Kérem, hogy akinek felkeltettem az érdeklődését a szövetségi tagság iránt, az keressen meg a cserto.gyula@gmail.com email címen.

Email-ben elküldöm az érdeklődőknek az alapszabály tervezetét.

Mindenkinek köszönöm, aki elolvasta kissé hosszúra nyúlt felhívásomat és várom a jelentkezőket a következő elérhetőségeimen: cserto.gyula@gmail.com, 70/453-8564.

A Szövetség leendő email címe is üzemel: rizspintyszovetseg@gmail.com

Bízom abban, hogy a szövetség logóján az alapítás évszámának már 2009-et tudjuk megjelölni 

Üdvözlettel; Csertő Gyula


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2009 jan. 22, 12:15
Hozzászólások: 84
Tartózkodási hely: Érsekcsanád
   
 
Hozzászólás 2009 márc. 19, 11:32 
Tisztelt Esztero Lajos!

Érdeklődni szeretnék,hogy van-e eladó tojó,
lehetóleg vadszínű rizspintye.
Más szín is szóba jöhet.
Plusszban van 3 hímem ezek mellé kellene.
Jövő hét kedden megyünk Szegedre valószínű.
Ez az időpont alkalmas volna önnek az átvételre?
Válaszát előre is köszönöm.

Bujáki Bálint


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2008 dec. 8, 15:42 
Szervusztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Két héten belül szükségem lenne egy olyan, kb. 4-8 napos rizspintyfiókára, amelyiknek még nem nyílt ki a szeme.

Sajnos nekem ebben az időszakban még nincsenek fiókáim, viszon úgy hozta az élet, hogy most lenne időm a kézzel neveléshez.

A madár színe mindegy, és a távolság sem számít!

Kérem jelezze, akinek max. dec. 18-ig lesz ilyen idős madara.

A segítséget előre is köszönöm!

Csertő Gyula (www.padda.mlap.hu)


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
 
Hozzászólás 2008 aug. 22, 20:19 
GRATULA! :04:


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 aug. 22, 18:22 
Gratula a babához!!
:31:

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 aug. 7, 13:39
Hozzászólások: 2369
Tartózkodási hely: Győr
Valódi név: Herczeg Zoltán
   
 
Hozzászólás 2008 aug. 22, 17:58 
Ezúton szeretnék gratulálni Tangarának és a családnak! Én is remélem, hogy mihamarabb visszatér!

_________________
Herczeg Zoltán
http://zottanmadar.hu/
H26 011


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
 
Hozzászólás 2008 aug. 22, 17:56 
Sziasztok,

a minap beszéltem Tangarával.
Megszületett a kisfia, az egész család jól van. Általam is üdvözli az egész csapatot.
Remélem minél hamarabb viszontláthatjuk/olvashatjuk a forumon is.


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 20:25 
Azért jó hogy van itt egy jó csapat és mindenki tudja az eredendő rossz okát! Ma két dolog történt velem! Voltam egy madártartónál aki a maga módján viszonylag jó körülmények között tartja a madarait kacagó gerle zebra illetve hullámos! Akár egy esettanulmány is lehetett volna a látogatás! A lényege az hogy azért tartja ezeket a madarakat mert ezeket Monoron el lehet adni és ezt nem azért írom mert szeretném lehúzni a börzét az olyan amilyen! meglepődve mesélte hogy volt egy osztrák börzén és hogy ott mennyivel magasabb ára van a madárnak én meg gyorsan hozzátettem hogy a mi térségünkben azért nem változik az ár már vagy 5 éve mert nem merjük felvállalni hogy nem adunk többet 300ért zebrapintyet mondjuk! Ilyen szempontból irtó szemét helyen lakom! Nos úgy érzem ez közelít egy véglethez! Na de van egy másik! Ma reggel 8kor egy apuka ugrasztott az ágyból mivel a kislányának szeretne egy hím színkanárit! Mesélte a helyi kereskedésben hogyan járt és elképesztő és annyira felháborodott hogy még egy madár nemét se tudták biztosra mondani neki! Miután odaadtam neki a madárkát természetesen miután elsoroltam melyik mennyi idős mert ez nálunk nem divat itt bárkitől kérdi az ember csak egy éves és maximum 2 éves madarak vannak persze minden jelölés nélkül gondolom ezt nem kell ecsetelnem! Az apukának akartam egy két tanácsot adni hogy jöjjön erre a honlapra stb ha nem tud valamit és mondta hogy már tudja ezt a címet és mostantól olvasni is fogja na ez egy roppant jó érzés volt hogy végre valakit érdekelnek dolgok és nem dől be egy kereskedő szavainak! Ez az eset pedig lehetne egy másik véglet! Egy biztos hogy én minden okulni vágyónak ajánlom ezt a honlapot és természetesen az adóm 1%-a is ide csorog majd! Lehet hogy a hozzászólásom nem teljesen ide illik de majd kuzmi eldönti és max elpakolja valahova én mindennek ellenére tartanék igényt a standardra de ha nem sikerül akkor majd meglátjuk hátha egyszer mégis!


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 20:08 
Sziasztok !

Nekünk COM standard leírás kell, mivel jelenleg nem vagyunk Magyar fajok bírtokában, így igazodnunk kell a nemzetközi szabványhoz.

Azt meg már megrendeltük a COM-nál. Ha megérkezik írány a fordítás.
Viszont a COM honlapján van a Com alapszabály minden pontja azt le lehetne fordítani és feltehetjük a honlapra had adjon tájékoztatást az érdeklődőknek. Ehhez lehet aztán igazítani az egyesületi szabályzatokat is.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 17:45 
Üdv Mindenkinek!

Olvasva a hozzászólásokat az árak rémisztőek leosztva nem de ki tud 300 embert akit érdekel ez a dolog!? A cél érdekében én mint laikus gondolkodó biztosan megvenném akár 5 ezerért és nem másoltatnám hiszen ha mindenki másoltatja akkor el sem készül soha! Kedves madarász társak azt tudjuk hogy a helyzet Magyarországon siralmas a tisztességes madarászok száma csökken vagy stagnál Talán ezért lenne szükség a nagyobb tagdíjra hogy a számtalan egyesület összefogva közösen fordítasson le egy ilyen művet és így minden tagjának polcára odakerülhetne egy ilyen olvasmány nem hinném hogy valakinek is hátrányt okozna maximum ez is lehetne egy módja a felemelkedésnek!


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 22, 9:49
Hozzászólások: 1620
Tartózkodási hely: 2085 Pilisvörösvár Zrínyi u. 64. +36309382862
Valódi név: Neubrandt Gábor
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 16:40 
Sziasztok!

Most lehet, hogy baromságot írok, de a DKB honlapján (http://www.dkb-online.de) a "shop" menüpontban 15-25 euró közt kínálnak néhány COM standardot + a német standardokat szerintem mindenről. A némettel meg talán könnyebben elboldogul néhány madarászunk mint a flamaddal.
Vagy ezek nem ugyanazok lennének, mint amikről Lajos beszél?

Kicsit más (de csak egy kicsit! :wink: )! Amíg ezek, vagy bármely más (akár speciálisan magyar) leírás, standard nincs megfogalmazva, és nem férhető hozzá minden érdeklődő, vagy minden egyesület számára, addíg a nagy többség nem tud mihez igazodni, ergó tenyészt azt ami éppen eladható vagy ami éppen sikerül. A hazai viszonyok ismeretében az illúzió, hogy vevő lesz ezekre a kiadványokra. Ezen lehet bosszankodni, de az infarktust elkerülendő jobb beletörődni. És talán ezért meg kéne próbálni a Zsolt álltal említett pályázati pénzeken ezt beszerezni, elintézni. Mert bizony ezen a falon is át kéne mászni, hiszen a túloldalon van az előre.
(De piszok okos vagyok innen, mennyire tudom mit kéne csinálNOTOK :roll: ! Szegény Lajos bátyám hogy utálhat ezért! :D )

Azért ha lehetőségem van rá tényleg segítek :wink: ! Ismertek! :wink:

_________________
üdv : neco

http://rollercanary.hupont.hu/


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 11:41 
Szia Zsolt !


Igen a teljes szabványra értendő.

A bontás is jó javaslat, de a mentalitásunkat figyelembe véve, ha egy is kimegy már nem kell a többire vevőt keresni, magától sokszorosodik majd...és nem is ez a legnagyobb probléma, hanem, hogy ki fogja össze a dolgokat.. egy rendszerben,mert annak aki felvállalja azért lesz dolga rendesen vele... a kalózok nem hiszem, hogy felajánlanák a költségek térítését és talán ez a legfontosabb tény ami az elmaradásunkat motiválja a jelenlegi hiány pótlásánál, vizsgálatánál..

a digitalizálás szükségszerű, de nem fedi le az igényeket, nagyon kevés madarásznak van hozzáférése, sőt azt sem használja ki mindenki...

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
IDRE díjas
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 12:02
Hozzászólások: 983
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 11:19 
Szia Lajos!
Nagyon köszönöm a választ. Megint okosabb lettem.
A teljes szabvány leírás alatt az összes létező leírást érted?
Esetlegesen ez esetben árcsökkentő tényező lehetne a madarászoknak, ha bontva is megvásárolhatóak lennének. Azaz fajonként is hozzá lehetne férni.
Amennyiben a teljes szabvány leírást csak a rizspintyre értetted, akkor értelemszerűen felejtős a fenti gondolatmenet.
Megoldás lehet még pályázatt igénybevétele a megvásárláshoz, fordításhoz, soksozorosításhoz, vagy digitalizáláshoz. A sokszorosítás helyett lehet, hogy elegendő/vagy váalsztható/ lehetne egy digitalizált változat, egy CD-re kimentve. Ez mindjárt 2400 Ft-al csökkenthetné az árat.
Idegennyelvű anyagok fordítására, dgitalizálásra pedig azért szoktak pályázatokat kiírni.


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 10:45 
Sziasztok !

A standard leírások hazai értelmezése :

- minden madarászatilag fejlett ország rendelkezik saját standard leírással, főleg ha a faj gazdája is egyben. /Pl: a rolleroknál a Németek/
ha nem gazda akkor az országban elterjedt fajok tenyésztési szempontjait a fejlődés irányát jelölik meg benne. Ezért aztán némi eltérés mutatkozik az egyazon fajok standardjainál a különböző országokban.
PL. Francia, Olasz, Német, Holland, Belga stb...nél vannak lényeges eltérések.
Következtetés : hazánkban nem alkalmazhatóak, mivel nem azonosult velük a tenyésztői gárda.

A hazai standardokat, meg eddig nem akadt senki aki leírta volna és azt hivatalosan el is fogadná a madarász társadalom....

Tehát van egy nagy feladata a jövő nemzedékének, mégpedig ezen változtatni.......

Ami mérvadó lehet a számunkra : igazodni a COM szabványhoz, ami viszont, valamilyen módon minden fajra egyenruhát húz és a világversenyeken ezek szerint értékeli a közös és egyéni tenyésztői munkát.
Ettől lehet eltérni, de azt nem tolerálja a világverseny szemlézése.

Ezek után eldöntendő Hogy saját Magyar szabványt követünk e, ( ami nincs) vagy a COM-ét ami viszont van, de nincs megvéve, lefordítva.

Anyagilag tekintve :

- a teljes szabvány leírás kb. 2oo - 25o Euró, mitegy 3oo ooo karakter fordítása után summa 65o - 7oo ezer forint beszerzési ár jön ki, ahhoz, hogy egyáltalán el tudjuk azt magyar nyelven olvasni. Ehhez jön a sokszorosítási költség színes képekkel darabonként úgy 2 5oo, - Ft-al számolva. Tehát kb: 3oo db-ot kell eladni cca 5 ooo Ft áron ahhoz, hogy visszatérüljön a költsége a finanszírozó szervezetnek, vagy személynek.

És itt a nagy kérdés .....Van - e Magyarországon a kb. 6oo regisztrált madarász körében 3oo kötet standard leírásra tényleges fizetőképes igény?????,

Tapasztalatom, hogy az egyetlen az IDRE által kiadott 7o oldalas színes zebrapinty COM leírásra 1 7oo-, / db csak összesen 3 igény volt, viszont ingyen kapkodták, mint kacsa a nokedlit.

A díjtalan fordítók segítsége elkelne, de ennek szervezeti formát kell adni a kalóz fordítások, terjesztések megelőzése végett.

Na erre vállalkoztunk a bíróképzés során, de ezeket az anyagokat csak egy rendszerbe illesztés során fogjuk alacsonyabb dijtétellel és a résztvevők hozzájárulási költségeinek arányos visszatérítésével forgalmazni.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
IDRE díjas
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 12:02
Hozzászólások: 983
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 7, 9:17 
kuvik írta:
Sziasztok!

A türelem rózsát, vagy standardot terem? Nagyon "idegesek" vagytok. Mindennek megvan, vagy lesz a maga sorja, mint a lepényevésnek. A "gyümölcs" még érettlen, de előbb utóbb eljön a "szüret". Csak T Ü R E L E M.


Drága Kuvik!
Dehogy vagyunk idegesek, csak buzog bennünk a tudásvágy! :lol:


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 6, 22:56 
Sziasztok!

A türelem rózsát, vagy standardot terem? Nagyon "idegesek" vagytok. Mindennek megvan, vagy lesz a maga sorja, mint a lepényevésnek. A "gyümölcs" még érettlen, de előbb utóbb eljön a "szüret". Csak T Ü R E L E M.

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Csatlakozott: 2007 szept. 10, 11:36
Hozzászólások: 192
Tartózkodási hely: Százhalombatta
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 6, 22:43 
Hello,

Én gouldos ügyben kértem árajánlatokat, hollandról - magyarra,
2 ft /karakter alatt senki sem vállalta. Kb /70 oldal standardleírás!
Elég húzós. Tényleg kéne az gouldos klub!


 
Offline
IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 nov. 8, 16:30
Hozzászólások: 497
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 6, 21:38 
Hegedűs Zsolt írta:
Sziasztok!
Sehol senki válasz ügyben?


Na mi a helyzet? Három nap után elfogyott a türelmed???? :22:

_________________
Üdvözlettel: Domokos Gyula


 
Offline
IDRE díjas
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 12:02
Hozzászólások: 983
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 6, 15:33 
Sziasztok!
Sehol senki válasz ügyben?


 
Offline
IDRE díjas
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 12:02
Hozzászólások: 983
   
 
Hozzászólás 2008 feb. 3, 8:26 
ckuzmos írta:
Ahogy elnézem, azért csak egy pár "friss" belőle! Ki tudja azótta milyen változtatások voltak.
Ráadásúl pont ugyan annyit értek meg belőle, mint a szerb-ből :)


Tényleg, ki tudja? :lol:
Az is lehet, hogy nem mindegyik standardot változtatják évente.
Az biztos, hogy van még mit fejleszteniük, felrakhatnák németül, angolul is az anyagot, meg persze magyarul. :lol:

Ha jól tudom a zebrapinty standard van meg magyarul. Ez az egyetlen ami elérhető jelenleg magyar nyelven? Az elmúlt években fordított már le valaki valami mást is?

Milyen összegekbe kerülnek az angol és német nyelvű standardok?


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 142 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  KövetkezőKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2020 feb. 24, 20:01
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO