Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2008 jún. 1, 12:28 
Szia!
Akkor azt mondod, hogy abban a kis kalitban ellesznek ketten, később meg a pár kölökkel együtt?
Nem lesz az egy picit kicsi?
Akkor nemtudom, lassan kanárit is keresnem kell...
Üdv: Rasta

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 29, 7:25 
Danikaaa! :D A csajon tűnődsz már??? Hipp-hipp-hurrá! :lol:

Szó se róla, drágábbak a hosszú lábúak :lol: , de jó lesz Picikédnek egy egyszerű de aranyos kis kanári lány :wink: . Ne komplikáld a kalitokat! Pont jó minden ami már megvan! Csak éppen ketten lesznek, boldogan. Egy darabig! Mert aztán számolnod kell az utódokkal, ezt azért ne tévesszük szem elől :!: . Ha ezt a boldogságot megadod Picikédnek, akkor majd vállalnod kell a velük való bíbelődést... Segítségre pedig itt bármikor számíthatsz.

:88:

Ui: Fokozatosan ismertetjük őket össze :wink: . Minimum 2 hét külön! Ez alatt pont jó a meglévő kalitod a csajszinak, Picikének pedig a palota. A két hét meg bőven elég, hogy egymásba szerelmesedjenek :D , vagy legalább is elfogadják egymást.

Hozzászólás 2008 máj. 28, 20:14 
Nekem oly mindegy, hogy hogyan néz ki. Csak ne az a nagy lábú rondaság legyen, de az gondolom nem ilyen olcsó...
Úgy tudom Eszteró Lajos is tenyészt kanárikat. Ugye?
Csak mert ő Szegedi....
És kb. mekkora kalit lenne jó egy kanári párnak, úgy, hogy nem lesznek reptetve?
És szerintetek jól kijönnek egymással?
Mert úgy tudom, hogy nem olyanok mint a papagájok, hogy egy életre választanak párt....

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 28, 18:03 
Persze hogy olcsóbb !...Turkálj a neten és ha nem vagy túl válogatos, akkor 2000 ért kaphatsz szinhibás csajszit de a bugyija ugyanolyan...sőt még talán jobb is mert a hiper szuper tojók mindig sz@rabbak, mint a jó mezei csajok !...Ha kimész a monori börzére akkor még 1000 - ért is kaphatsz....

Hozzászólás 2008 máj. 28, 13:35 
Sziasztok!
Asszem most az lesz, hogy berakom egy nagyobb kalitba a Picikét, meg a csaját. De ez sem biztos, még gondolkozok.
Szerintetek nagy szemétség lenne úgy kaliban tartani őket, hogy nem reptetem?
És kb. mennyibe fog fájni egy kanári asszony?
Gondolom olcsóbbak a fiúknál..

Hozzászólás 2008 máj. 27, 22:02 
Nem értjük Bélusom !
Hogy lehet ilyent kérdezni, hogy nem egyszerre tojnak, esznek, vedlenek a madaraitok stb...?! Millió egy oka lehet a különbségeknek ezt nyilván te is tudod Pl : Ha együtt tartod a párokat akkor a hím sokszor csak ül egylábon és zabál...ezért úgy el hízik, hogy utánna már nem tud és nem is akar kettyinteni, estleg hőmérséklet ingadozásra beindult egy részleges vedlés, ami alig észrevehető de a hormonális dolgokat megzavarja. Lehet ennek az ellenkezője is... Lehet külső parazita is ami megzavarja a költést és emiatt leugrik éjjel a fészekről a tojó...Lehet egy bachteriális fertőzés is....?!
Honnan lehetne ezt innen megmondani ?!... Egy ami biztos, hogy itt a vége az idei esztendőnek...Ilyenkor már kár azon tünődni, hogy a haverod milyen sikeres, hanem azt kell tenned amit a másikon a Csaba leírt : 5×5×5 ! Öt nap anti, majd ugyanennyi pro és öt vitamin...Aztán mehet a tenyésztés...Ezt persze már csak jövőre kell megtenned.... :shock:

Hozzászólás 2008 máj. 27, 21:21 
Drága hölgyek !
Nem értitek a problémát ... Természetesen vissza szoktam olvasni, nem is hülyeségből nyaggatlak ugyanzon kérdésekkel, csak összehasonlitom az én tenyészetemet a barátoméval és csodálkozom, miért vannak ekkora különbségek ?!?
Nálam miért van holtszezon és másnál miért nem ?!? Ez a baj ...
Ráadásul vannak párjaim, amelyek probléma nélkül költenek és nevelnek, sőt a him énekel is. Tehát nem mindnél van a baj ...
Ez a kérdés, értitek már ?!?

Hozzászólás 2008 máj. 27, 21:07 
A régi kalitja benn van a röpdében, majd oda rakom be a kajáját, remélem nem hal éhen. Majd minden nap kiskanálkával mérem az adagját:) Furcsa lesz, az biztos.....
Addig kiveszem a nagy etető tálat.... A nimfák szerintem be sem férnek a kalitkájába:)
De ugye az nem baj, ha a vizük egy helyen van?

Hozzászólás 2008 máj. 27, 18:42 
Hát Rasta szerintem nem lesz szerencsés, ha a nimfák is abból esznek, ugyanis más az igényük és más magkeveréket esznek mindketten .
Neki elég egy kisebb etető, van ilyen félköríves, nekem az jött be felakasztva, vagy akár kicsit szögletes, teljesen mindegy, amilyent kapsz.
Majd a nimfáknak beteheted a nagyobbat ők majd abból esznek, persze lehet, hogy megkóstolják a picike kajáját is... Én egész nap figyelemmel kísérem, mit esznek, miből fogy és úgy pótolom az almát, uborkát stb és közben kifújkálom a magokból a héjakat és felkavarom... (megtehetem, hisz itthon vagyok) Persze az enyémek is először kiválogatják a nekik tetszőt, de talán esznek a többiből is. Főleg az a jó, hogy mindig más a kedvencük, persze a kender vezet, azzal kell vigyázni... Ne görcsölj, biztosan minden rendben van vele, ahogy eddig is megvolt jó egészségben.

Hozzászólás 2008 máj. 27, 16:40 
Szia!
Tudom, hogy először az olajos magvakat eszi meg, ezért, nem is cserélem le azonnal, mikor már kiválogatta a kedvencét, hogy mást is egyen.
Csak attól félek, hogy nem fog akkor enni, és ott pusztul el nekem.
Nemtudom, ki rakok neki 2 mokkáskanál magot akkor azt majd mind megeszi?
Mert szerintem akkor is kiválogatja a kedvencét, a többit meg otthagyja.
Nemtudom mit csináljak.....
Hogy lehetne egészséges evésre nevelni?
A tálja olyan 15cm átmérőjű és 10 cm magas. Azért van akkora tálja, mert elvileg a nimfák is abból fognak enni...
Szóval, nemtudom...
Ötlet?

Hozzászólás 2008 máj. 27, 16:12 
Szia, Rasta!

"Van magocskája, egy nagy tállal, de szerintem már kiszedte belőle a kedvencét..."-ezt írod. Most képzeld el, ha a fiaimnak ebédre egyszerre mindent kitennék eléjük: leves, második és desszert, és ráadásnak többet is a kelletténél..., mit gondolsz, mit ennének meg először? És már eszükbe se jutna a levesből is enni, pedig arra is szükségük van! Talán jó a hasonlat a te kis kedvenced eddigi táplálásához. Ha egyszerre nagyobb mennyiségű kaja van előtte, akkor nyugodtan kiszemelgetheti belőle a kedvenc falatokat, sőt, jól is tud lakni belőle, mert hát bőven jut... és máris kész az egyoldalú táplálkozás! Pedig a többi magra is nagy szüksége lenne a szervezetének, úgy az olajos, mint a lisztes magokra is. Na most egy kanári napi adagja kb. 2 mokkáskanálnyi magkeverék. Emelett mekkora az a bizonyos "nagy tál" :?: . Zöldnek jöhet néha bodzavirág (már fehéren, de még nem teljesen kinyílva a legjobb), a tyúkhúr, a pitypang levele, virága, a pásztortáska szintén elsőrangú takarmánykiegészítő, és vitaminforrás.

Ha vennél egy kanári lányt :D , azaz egy tojót, jól ellennének ők együtt télen is, nem kellene külön kalitot venni neki. Majd talán jövő tavaszra a fiataloknak :lol: ...

Puszi neked: Gabesz

Ui: Ne gondold, hogy feltétlenül hibát akartam találni abban, ahogyan a madaradat tartod, de ezeket fontosnak tartottam elmondani, mert tudom, hogy nagyon szereted őt és éppen ezért a legjobb körülményeket és feltételeket szeretnéd biztosítani számára. Itt ezért vagyunk egymásnak, hogy segítsünk. Nekem is :wink: .

Ui2, Béla, ez neked szól: ha vennéd a fáradtságot, hogy itt kicsit visszaolvasgatsz, bizony sok kérdésedre megkapnád a választ :!: . Vagy: itt fent van a kereső menügomb, ennek segítségével kikeresheted, hogy arról a témáról hol és mikor volt tárgyalva, így nem kellene újból és újból leírni senkinek ugyanazt... Te már régi mákosnak számítasz itt a fórumon, böngéssz kicsit!

Hozzászólás 2008 máj. 27, 15:45 
:D
Igen, lágykaját 1-2 hetente kapott.

Hozzászólás 2008 máj. 27, 15:33 
Sziasztok!
A kanárinak nincs beesve a hasa, csak a szegycsontja áll egy kicsit ki. Oké, nincs zöld (pedig annyira szereti). Van magocskája, egy nagy tállal, de szerintem már kiszedte belőle a kedvencét..... Remélem a többit is eszi...
Igen, muszály, hogy papi legyen, nincs más választás hahahaha....
Ezt a kanárit azért kaptam, hogy egy kicsit szálljak le a papagáj témáról, hátha nem nyaggatom a szülőket, de igen:)
Gondolkodtam, hogy veszek kanári lányt, de télen őt is be kellene zárnom egy kis kalitba... És mégegy kalitot sincs kedvem venni....
A papik télen is kint lesznek, a nimfák bírják a telet... remélem....

Hozzászólás 2008 máj. 27, 12:50 
Béla ha visszaolvasol, akkor valahol én már írtam, hogy nálam is hallgatnak ilyenkor, egészen őszig.... Minden évben ez a nyugalmi időszakuk, közben van amelyik vedlik, van amelyik nem, de az éneket csak aug-ban kezdik próbálgatni, először bizony csak nyikorgás színten, aztán egyre jobban belejönnek.... Most az új Pirkóm vedlik rendesen, szegényemnek alig van pár farka tolla, de ez mindig így volt, amikor újat vettem, lehet, hogy a helyváltozás, hőmérséklet is teszi? A másik kettő nem vedlik, pedig tavaly ilyenkor ők is hullattak rendesen...

Hozzászólás 2008 máj. 27, 7:40 
Sziasztok !
Mivel ez igazából se nem rolleres, se nem szines kérdés, ghondoltam az általánosnál kérdezek utána.
Miért hallgattak el nekem a himeim ? A tavasszal még olyan ... kedvük volt, hogy zengett tőle a ház, most meg semmi ének, semmi udvarlás, a tojók rá se néznek se a fészekre, se a párjukra.
Beütött volna náluk a holtszezon? Nem látom, hogy nagyon vedlenének sem, csak üldögélnek nagy unalmasan ...
A szomszédomban meg csak egy hónapja kezdődött a szezon, egyre-másra tojnak meg fiókáznak, de itt nem ... :46:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 22:54 
Nyugiiiiii, Danika! Ráérsz te még idegroncsalkodni :lol: !

Ha úgy van, ahogyan leírod, akkor szerintem minden oké és talán Dorombolónak volt igaza. Mármint hogy sovány. De nem súlyosan, azt hiszem. Az hogy kicsit kiáll a mellcsontja, úgy gondolom, normális, mert az azért érződik minden madáron, ha kitapintjuk. Akkor lenne baj, ha nagyon, szinte "élesen" érződne... Ugye, a has nem volt beesve? De azt észrevetted volna, biztosan, és jelzed.

Én azt mondanám, hogy egy ideig semmilyen zöldséget és gyümölcsöt ne kapjon, inkább csak magkeveréket adjál neki- esetleg valami "jó füvet", gyógynövényt, burjánt hetente egyszer-kétszer. (Ha lágyeleséget kapott eddig, azt milyen rendszerességgel?) De majd kapsz itt okosabb tanácsot a szakiktól.

Nem írtad még, hogy hány madarat szeretnél a röpdébe?! Muszáj azok papik legyenek??? Nem lehetne mondjuk még egy-két kanári társ Picike mellé :wink: ? Mondjuk tojók :D . Tudom, hogy apudnak nagy beleszólása van a madártartásba... Mi lesz télen a ricsajbandával :roll: ???

Dehogy bántjuk a képeidet! Már mondtam, nagyon jó fotókat készítesz! Mit gondolsz? Egy unalmas képet nekiálltam volna elemezgetni? 8)

Puszi neked: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 26, 21:29 
Sziasztok!
Most idegroncs vagyok, de megpróbálok írni....
Szóval, kimentem, egy kis villanyt azért oltottam, hogy lásson amikor visszarepül a helyére.
Természetesen nem volt ilyen egyszerű.... A madárka a röpde tetején alszik, én vagyok a legmagasabb a suliban, de én sem értem el.... Felébrett, és elkezdett repkedni, oszt megállt... Már majdnem elkaptam...de elrepült... Másodjára már sikerült....
Nem vagyok hozzáértő, de szerintem sovány... Az egész hastályékát, és amit találtam megviszgáltam nem volt kövér, sehol semmi sárga... Viszont a szegycsontja egy kicsit kiemelkedik... Szóval sovány a drága? Amúgy tök normális bőrszíne van....
Tudom, túlreagálom ezt az egészet, nézzétek el nekem....

A bal oldali raszta, az vagyok én, a jobb oldali csaj, meg Tarja, a Nightwish ex-énekese.
Tök jó kép lett, ne bántsátok :oops:
Nah, sziasztok, jó éjt!

Hozzászólás 2008 máj. 26, 20:58 
Hát aki a balodon van te kuka ! :57:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 20:30 
Sziasztok, szia Rasta!

Na, végre szabadúúútam, van most egy kis időm. :roll: Örülök, Dani, hogy megtaláltad a hangot a Főkukorival :lol: , de azért légy résen! Mókuska :D :lol: Hm... és Hi-hi... Még a csajodat is számonkérné tőled 8) !

daniduke írta:
Az a kérdés, hogy hogyan???

Szürkületben már gyengébben látnak a kanárik (is), sötétben pedig könnyedén megfoghatod Picikédet: egy zseblámpa segítségével kicentized és csak símán leemeled a polcról, nem kell hajkurászni vagy vadászni szegényre. Vizsgálódás után madár vissza a röpibe és aztán spuri ide a gép elé: Kövér vagy nem kövér? :wink:

:88:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 19:54 
Jah, és milyen mókuska???

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Következő