Szia, Rasta!
"Van magocskája, egy nagy tállal, de szerintem már kiszedte belőle a kedvencét..."-ezt írod. Most képzeld el, ha a fiaimnak ebédre egyszerre mindent kitennék eléjük: leves, második és desszert, és ráadásnak többet is a kelletténél..., mit gondolsz, mit ennének meg először? És már eszükbe se jutna a levesből is enni, pedig arra is szükségük van! Talán jó a hasonlat a te kis kedvenced eddigi táplálásához. Ha egyszerre nagyobb mennyiségű kaja van előtte, akkor nyugodtan kiszemelgetheti belőle a kedvenc falatokat, sőt, jól is tud lakni belőle, mert hát bőven jut... és máris kész az egyoldalú táplálkozás! Pedig a többi magra is nagy szüksége lenne a szervezetének, úgy az olajos, mint a lisztes magokra is. Na most egy kanári napi adagja kb. 2 mokkáskanálnyi magkeverék. Emelett mekkora az a bizonyos "nagy tál"

. Zöldnek jöhet néha bodzavirág (már fehéren, de még nem teljesen kinyílva a legjobb), a tyúkhúr, a pitypang levele, virága, a pásztortáska szintén elsőrangú takarmánykiegészítő, és vitaminforrás.
Ha vennél egy kanári lányt

, azaz egy tojót, jól ellennének ők együtt télen is, nem kellene külön kalitot venni neki. Majd talán jövő tavaszra a fiataloknak

...
Puszi neked: Gabesz
Ui: Ne gondold, hogy feltétlenül hibát akartam találni abban, ahogyan a madaradat tartod, de ezeket fontosnak tartottam elmondani, mert tudom, hogy nagyon szereted őt és éppen ezért a legjobb körülményeket és feltételeket szeretnéd biztosítani számára. Itt ezért vagyunk egymásnak, hogy segítsünk. Nekem is

.
Ui2, Béla, ez neked szól: ha vennéd a fáradtságot, hogy itt kicsit visszaolvasgatsz, bizony sok kérdésedre megkapnád a választ

. Vagy: itt fent van a kereső menügomb, ennek segítségével kikeresheted, hogy arról a témáról hol és mikor volt tárgyalva, így nem kellene újból és újból leírni senkinek ugyanazt... Te már régi mákosnak számítasz itt a fórumon, böngéssz kicsit!