Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 30, 11:26 
Drága "Kincsem" :wink: !

Atkáról beszélsz, de a képen csóri veréb alig bírja kinyitni a szemét! Az ellen meg füstölöghet Timba, de attól meg nem gyógyul a spacca!

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 30, 11:19 
Szia Vízimadár !
Először valóban a torokatkáról beszélgettünk, aztán zsupsz ! Átlibbentem a sokkal ismerősebb rokonára....
Az előző esetben sokmindent lehet még tenni de a vörös tetűatka egy sokkal nehezebb dió, mert a madárház távolabbi zugaiba is elmennek petézni és ezért van az, hogy mikor már azt hitted, hogy győztél, egyszer csak megint ott van !...
Tényleg Timba, még egyet megpróbálhatnál !...Lehet a méhészboltban kapni ilyen füstölő papírcsíkokat ami a méhek atkáját megöli...Takard le (nem hermetikusan !) a kalitkát és lejjebb gyúlts be egy ilyen szalagocskát. A Madarad azt beszívja kb. fél órán át és tuti, hogy kipurcannak a dögök...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 30, 11:12 
Sziasztok!

Itt elég mélyenszántó és magasröptű eszmecsere bontakozott ki, ha jól értelmezem arról, hogy az ominózus gloszti atkás, vagy hurutos.
Nos jómagam a közeli képet nézegetve azt hiszem a hurutra tippelnék, erre utal a szem gyulladása is.
Szóval a csőrön látható matéria az orrnyílásokból szivárgó, rászáradt trutyi, és szerintem az antibiotikum inkább hatna, mint valamilyen antiparazitikum. Ez utóbbi (ha helyes a diagnózisom) még rontana is a helyzeten, mert egy legyengült, beteg madarat ellvihet egy ivermectines kúra. Ez a madár meg elég ramaty állapotban leledzik.

Egyszóval (kettővel!) : lórugásnyi antibiotikum!
(Szerintem... :idea: )

http://rollercanary.hupont.hu/

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 30, 8:58 
doromboló írta:
1,... egy ellenőrzött fészekanyag másnapra ki tud vörösödni...
2,...A fészkelés előtt pedig szigorúan tilos használni egy hónappal, mert a szer a herék működését hátrányosan befolyásolja...

Sziasztok!

1, Eddig azt hittem, hogy a Légzsákatkáról-Torokatkáról (Sternostoma tracheacolum) beszélgettek. De a vörös szín a Vörös madártetűatkára (Dermanyssus gallinae) jellemző.

2, Ezzel egyetértek. Egyszer 2 héttel a fészkelés előtt kezeltem a madaraim. Az első fészekaljak összes tojása terméketlen lett. A másodiknál 50-50%-os volt az eredmény. Csak a 3. költésre állt helyre a "világ rendje".

csá

Hozzászólás 2008 jan. 30, 8:35 
Azt tudnod kell, hogy a szépségemnél a szerénységem erősebb ! :57:

Hozzászólás 2008 jan. 30, 0:03 
doromboló írta:
Joe ! ...Én vagyok az "utánna"... :01:

:08:
de nagyon izgat, csak nincs időm beleásni magam, még a héten vizsgaidőszak van :?

Hozzászólás 2008 jan. 29, 22:40 
Joe ! ...Én vagyok az "utánna"... :01:

Hozzászólás 2008 jan. 29, 17:59 
doromboló írta:
Józsikám !
Az egészen biztos, hogy a peték hónapokig is életképesek maradnak, míg nem jön a megfelő hőmérséklet. Ha pedig túlságosan meleg lett a környezet, mondjuk egy hét borús idő után egy nyári üvegházhatást követően óránként kelnek az atkák... egy ellenőrzött fészekanyag másnapra ki tud vörösödni !...Sajnos tapasztalat, mert évekkel ezelőtt egy híres Német tenyésztőhöz sötétban érkeztem és hazaérve zapasztaltam, hogy nem várt vendégeket is sikerült behoznom.. Évekig ment a harc ellenük mire sikerült megnyernem a csatát. A madarakat azért kell 3 hét múlva újra cseppenteni, mert a hám és kötőszövetekben felszívódott hatóanyag kb. ennyi idő alatt ürül. A fészkelés előtt pedig szigorúan tilos használni egy hónappal, mert a szer a herék működését hátrányosan befolyásolja...

ööö...
egyenlre fagyasszuk be a vitát, majd utánnalesek részletesen a dolognak :wink:

Hozzászólás 2008 jan. 29, 17:41 
Józsikám !
Az egészen biztos, hogy a peték hónapokig is életképesek maradnak, míg nem jön a megfelő hőmérséklet. Ha pedig túlságosan meleg lett a környezet, mondjuk egy hét borús idő után egy nyári üvegházhatást követően óránként kelnek az atkák... egy ellenőrzött fészekanyag másnapra ki tud vörösödni !...Sajnos tapasztalat, mert évekkel ezelőtt egy híres Német tenyésztőhöz sötétban érkeztem és hazaérve zapasztaltam, hogy nem várt vendégeket is sikerült behoznom.. Évekig ment a harc ellenük mire sikerült megnyernem a csatát. A madarakat azért kell 3 hét múlva újra cseppenteni, mert a hám és kötőszövetekben felszívódott hatóanyag kb. ennyi idő alatt ürül. A fészkelés előtt pedig szigorúan tilos használni egy hónappal, mert a szer a herék működését hátrányosan befolyásolja...

Hozzászólás 2008 jan. 29, 17:08 
doromboló írta:
Ja ! Még annyit Leon, hogy mi, rolleresek bizony sokat játszunk a hőmérséklettel és a fénnyel, nálunk stimulált tojatás folyik, tehát nem akkor mennek férjhez a lányok mikor szeretnének, hanem mi szabályozzuk hogy mikor szeressenek !.....Nem szép dolog tudom, de mi, hivatásos sporttelepet vezetünk ahol szigorú szabályok szerint megy az élet .... Tudod, teljesítmény alapú világ a milyénk .... Azért örülnék, ha egyszer meglátogatnál...biztos :08: nem unatkoznál...ez egy sajátosan érdekes világ....

Mik vannak :D
Egyszer ha arra járok és lesz időm szivesen, előtte majd érdeklődök (nyáron táborozókkal szoktunk arrafele menni) :wink:
Nem vagyok benne a kanáris világba, főleg nem a rolleres-be!
De tartom, hogy a hőváltozás is legfeljebb csak kicsit módosítja a peték kikelését. Mellesleg még a második kezelés után sem biztos a siker, érdemes újból 3 hét múltán megismételni.
Üdv,
Vida József

Hozzászólás 2008 jan. 29, 16:55 
Ja ! Még annyit Leon, hogy mi, rolleresek bizony sokat játszunk a hőmérséklettel és a fénnyel, nálunk stimulált tojatás folyik, tehát nem akkor mennek férjhez a lányok mikor szeretnének, hanem mi szabályozzuk hogy mikor szeressenek !.....Nem szép dolog tudom, de mi, hivatásos sporttelepet vezetünk ahol szigorú szabályok szerint megy az élet .... Tudod, teljesítmény alapú világ a milyénk .... Azért örülnék, ha egyszer meglátogatnál...biztos :08: nem unatkoznál...ez egy sajátosan érdekes világ....

Hozzászólás 2008 jan. 29, 16:35 
Igen ! Valóban egy-két nap azért nem árt....

Hozzászólás 2008 jan. 29, 12:08 
doromboló írta:
Kedves Len-cavalló !
Azt honnan tudod, hogy a peték hány naponként, vagy óránként kelnek, mert ez a külső hatások függvénye, ha melegebb van azonnal kelnek, ha lehül a madárszoba, akkor később !...Az egyidőben alkalmazás káros hatását antibiotikummal semmilyen kisérlet nem igazolta, de más hasonló hatóanyagú szerekkel feltétlenül ! Pl. Peru balzsam... Én már több esetben használtam az általam javasolt bombát, mert vannak helyzetek mikor nem egyértelmű a tünetek alapján a diagnózis és várni meg nincs idő ! Mint a vizsgált esetben is, nem tudni, hogy belső parazita vagy valami makacs baci, vagy mindkettő az orr és a szemkörüli orrváladék okozója ? Elhanyagolt esetben egy atka durva hámsérülést okozó jelenléte erdményezi a másodlagos bakteriális problémát...A cseppekkel sem kell annyira vigyázni, különösen nem a mostanában szinte mindenütt a kanári jelzéssel ellátott gyengített készitménnyel nem. Volt olyan madaram amelyikre véletlenül három csepp is ment mindenféle következmény nélkül ! Azonban arra nagyon kell figyelni, ha a hanyadt fektetett madár TOROK-részét kívülről cseppentés közben, ne follyon a szer le a szembe, mert az rögtön kimarja a szemet !!!...

Én multkor olvastam utánna, kb 6-8 külföldi cikket találtam, és mindegyikben 2-3 hét vagy 3 hét múlva ismétlést javasolt a peték kikelése miatt!
Gondolom egy kanáris madárszobában tartja madarait állandó hőmérsékleten, közel állandó páratartalmon! Nem?
Az általános környezeti-klimatikus tulajdonságoktól való eltérés legfeljebb csak kis mértékben módosítja a peték kikelését, ami amúgy szabályos körforgást mutat.

Én csak elővigyázatosságból mondtam, ismétlem nem lehet tudni milyen hatása lehet egy másik szernek. Lehet elősegíti a feszívódását, így a hirtelen nagy dózis miatt bármi történhet...
Szerintem az a biztos,ha az ember hagy 1-2 napot a két kezelés között, ez csak a javára válhat a madárnak.

Hozzászólás 2008 jan. 29, 10:25 
Kedves Len-cavalló !
Azt honnan tudod, hogy a peték hány naponként, vagy óránként kelnek, mert ez a külső hatások függvénye, ha melegebb van azonnal kelnek, ha lehül a madárszoba, akkor később !...Az egyidőben alkalmazás káros hatását antibiotikummal semmilyen kisérlet nem igazolta, de más hasonló hatóanyagú szerekkel feltétlenül ! Pl. Peru balzsam... Én már több esetben használtam az általam javasolt bombát, mert vannak helyzetek mikor nem egyértelmű a tünetek alapján a diagnózis és várni meg nincs idő ! Mint a vizsgált esetben is, nem tudni, hogy belső parazita vagy valami makacs baci, vagy mindkettő az orr és a szemkörüli orrváladék okozója ? Elhanyagolt esetben egy atka durva hámsérülést okozó jelenléte erdményezi a másodlagos bakteriális problémát...A cseppekkel sem kell annyira vigyázni, különösen nem a mostanában szinte mindenütt a kanári jelzéssel ellátott gyengített készitménnyel nem. Volt olyan madaram amelyikre véletlenül három csepp is ment mindenféle következmény nélkül ! Azonban arra nagyon kell figyelni, ha a hanyadt fektetett madár TOROK-részét kívülről cseppentés közben, ne follyon a szer le a szembe, mert az rögtön kimarja a szemet !!!...

Hozzászólás 2008 jan. 28, 20:41 
doromboló írta:
Máris ! : Ivermektin (spo-ton) egy csepp a torokrészen kívülről és antibiotikum 3 napon át, valami széles spektrumú ( Brulamicin, gentamicin ...) Szomjaztatás 3 óra s utána fél tablettányi hatóanyag a vízbe !...
Csóóóókolom !

Light SH-Ivermectin spot on
1 csepp a nyakbőrre (ne szabad kockáztatni a kettővel, inkább ismételni kell a kezelést)
NEM javaslom semmilyen más szer együttes alkalmazásával (antibiotikumokat is beleértve)!!! A gyártó sem ajánlja!
Sose lehet tudni milyen szinergizmus vagy antagonizmus léphet fel a két szer együttes használatakor, és ez egészségi leromlást, de akár elhullást is eredményezhet!
Ha nagyon akar másik szert is használni javaslom pár nap különbséggel az alkalmazást, semmikép nem egyszerre!!!

Atkára külön ajánlom a perubalzsamot (gyógyszertárban kapható!)
Fülpiszkáló pálcikával a fertőzött területre felkenni, ezt lehet ismételni gyakran, míg a tünet észlelhető!
Mellesleg a perubalzsamnak is van egy kis akaricid hatása!
Szóval ezt se használja senki együtt az ivermectinnel!

Az ivermectines kezelést 2-3 hét után érdemes megismételni, mert a szer a petéket nem öli el.

Sok sikert.

Hozzászólás 2008 jan. 28, 13:12 
Máris ! : Ivermektin (spo-ton) egy csepp a torokrészen kívülről és antibiotikum 3 napon át, valami széles spektrumú ( Brulamicin, gentamicin ...) Szomjaztatás 3 óra s utána fél tablettányi hatóanyag a vízbe !...
Csóóóókolom !

Hozzászólás 2008 jan. 28, 12:29 
Timba most olvastam a rolleresen . pont ott is atkagyógyításról van szó...

Hozzászólás 2008 jan. 28, 12:14 
Sziasztok, Timba ez a szegény kanári tényleg elég csúnyán néz ki...
Szerintem valami atka vagy tolltetű lehet, feltétlen kérj rá orvostól valami kenegetőt, én is kentem a lábukat, amikor olyan megvastagodott szarus volt és javúlt tőle... Meg amikor pár éve a Csirikém is tolltetűs volt neki is ilyesmi fekete volt a tollai között, őt is kezeltem és helyrejött szegénykém, szépen... Hogy mi volt a szer neve, fogalmam sincs, valami ampullában volt...
Doromboló biztos tudna tanácsod adni, vagy valamelyik szaki. Reméljük átnéznek ide is...
puszi:Margó

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 jan. 26, 19:16 
Helló!

Várom kedves madarászok véleméynét a látottak alapján.
Addig is a mai szerény vértesszőlősi kiállítás képei megtekinthatők honlapomon
:oops:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 jan. 26, 18:57 
Timba írta:
Leon írta:
Timba írta:
Sziasztok!
Azt hiszem az egyik glosztimnak valami baj lett a szemével.

Én nem értek a kanárihoz, de nyomnál egy közeli képet a felső csőrkáváról? Sztem ez komolyabb dolog lesz egy megfázásnál...

Szia!

Ilyen képeket sikerült csinálnom.
A csőre olyan, mintha "valami" rá lenne száradva?!??

Tapasztaltabb kollegák!
Vélemény?
Valamilyen Knemidok(c)optes faj nem lehet (atka)???!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 76  Következő