Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 jan. 26, 18:38 
Leon írta:
Timba írta:
Sziasztok!
Azt hiszem az egyik glosztimnak valami baj lett a szemével.

Én nem értek a kanárihoz, de nyomnál egy közeli képet a felső csőrkáváról? Sztem ez komolyabb dolog lesz egy megfázásnál...

Szia!

Ilyen képeket sikerült csinálnom.
A csőre olyan, mintha "valami" rá lenne száradva?!??
Kép
Kép
Kép
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 jan. 25, 23:34 
Timba írta:
Sziasztok!
Azt hiszem az egyik glosztimnak valami baj lett a szemével.

Én nem értek a kanárihoz, de nyomnál egy közeli képet a felső csőrkáváról? Sztem ez komolyabb dolog lesz egy megfázásnál...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 25, 19:19 
kozlov írta:
Egyik hím kanárimat egyik reggel a kalitka alján találtuk, görcsei voltak és mintha az egyik oldala lebénult volna..... de csak lágyeleséget evett, a magokkal nem tudott megbirkózni. Ülve alszik, mert a lábait még nem tudja rendesen használni. Kicsit kattogva lélegzik, és tüsszögött is. Ma elkezdte a fejét rázni. Kezdi produkálni a torokatkás tüneteket. ... A pehelytollai is hullanak....

Kozlov

Szia Kozlov!

A szakik úgy látom átsiklottak a problémádon... :wink:
Itt valami összetett probléma lehet szerintem, tényleg jobb ez esetben az állatorvos, mint látatlanban "távdiagnosztizálni"!
(A bénulás valamilyen mérgezésre utal. Milyen magot etetsz? Nem lehet valamilyen toxinnal szennyezett a mag?
Vagy oly mértékben lenne torokatkás, hogy egyensúlyzavarok léptek fel?
Ezt viszont előbb észre kellett volna venned....?! :roll: )
Egyszóval ehhez az én tudásom kevés sajnos így látatlanban....

Remélem az állatorvos tud segíteni! Jobbulást!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jan. 25, 15:43 
Szia Doromboló!

A rigócskáim (egy része) most 25-27 fokos szobában melegszenek, így a kihülés nem jelenthet gondot. Majd megpróbálok beszélni a golyócskáival! :D
A "szemes" madaramnak adok valami turbót. Omni-Vit-em van, ez olyan multivitamin féle. Ez megteszi?

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 25, 15:18 
Szia Timi !
Milyen melegen vannak a rigókáid, mert ha nincs meg a megfelelő min.18 fok a hímek golyócskáinak a betüzesedéséhez akkor a sperma nem életképes csak sperholnap ! :lol: Szerintem hideg lehet vagy volt, mert a szembalhés madarad tuti, hogy takonyos és szemváladékos ! Adj neki valamilyen antibiotikumot, ami van otthon 3 napon át 3-4 órás szomjaztatás után a vízből. Mondjuk ha kapszulás akkor a felét add a kis patkó etetőben félig engedett vízbe ! Tabletta fele ugyanígy, csak előtte törd össze...Aztán meg valószínű emiatt nem lesznek fiasak a tojások...
Hát nehéz az élet szívem !....

Hozzászólás 2008 jan. 25, 15:03 
Sziasztok!
Azt hiszem az egyik glosztimnak valami baj lett a szemével. Csináltam néhány képet, elég jól látszik, hogy nem olyan, mint amilyennek lenni kéne!
Kép

Kép

Kép

A másik kérdésem, kissé vicces.
Lehet-e egy tojó "prűd"? A hímel együtt van a tojó, építkezik kitartóan, a hím udvarol, fütyül neki ezerrel, de mintha meg se hallaná!? Már volt sikeres költésük, így nem értem miért ilyen passzív. Volt már 4 üres tojása, ezért is aggódom egy kicsit. Akkor is alig pároztak, csak 1-2 alkalommal láttam, de így is üresek maradtak a tojások!???

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 jan. 25, 8:17 
Sziasztok!

Kérlek segítsetek.
Egyik hím kanárimat egyik reggel a kalitka alján találtuk, görcsei voltak és mintha az egyik oldala lebénult volna. Elkülönítettük és melegebb helyre raktuk. Sós inhalálással próbálkoztunk, B vitamint adtunk be csőrön át és vitaminos vizet itattunk vele. Délutánra jobban lett, másnap megjött az étvágya is, de csak lágyeleséget evett, a magokkal nem tudott megbirkózni. Ülve alszik, mert a lábait még nem tudja rendesen használni. Kicsit kattogva lélegzik, és tüsszögött is. Ma elkezdte a fejét rázni. Kezdi produkálni a torokatkás tüneteket. Állatorvoshoz csak ma délután tudnám elvinni. Egyáltalán milyen gyógyszerekkel tudnám itthon kezelni? Ez vajon tényleg atka, vagy megfázás lehet? A pehelytollai is hullanak.

Előre is köszi a segítséget.

Kozlov

Hozzászólás 2008 jan. 15, 16:53 
Sziasztok!
Olyan boldog vagyok,mégsem őrült meg teljesen a madaram,/mondjuk még mindig az etetőbe készíti a fészket/,de ma láttam Ricsivel action közben.. :27:
Asszem sietnem kell a teljes visszaolvasással,mert lehet hamarosan többen leszünk?! :08:

Hozzászólás 2008 jan. 3, 19:26 
Sziasztok!

Marcsi, engem is a lányok bíztattak fel, és kellemesen csalódtam: nagyon okosak ezek a madarak, hidd el! Tényleg szépen visszamennek a helyükre, nekem még hajkurásznom se kellett őket.
Amit még tanácsolnék, hogy ne este engedd el, vagy ha este, akkor ne legyen villany kapcsolva máshol, csak a szobában (vagy ahol vannak), mert a fény felé fog repülni ezerrel a kismadár.
Jobb először mindenképpen világosban kísérletezni vele, és meglátod, milyen kis okosak! Sok sikert!

Hozzászólás 2008 jan. 3, 18:18 
:lol: Na jól felcsigáztatok ezzel a röptetéssel,holnap délelött mikor csak mi leszünk itthon megpróbálkozom az egyik csapattal!!! :72:

Hozzászólás 2008 jan. 3, 17:17 
Marcsika ne félj a kiengedéstől, ők olyan kis okosak, nem mint a papagájok először.... Az enyémek (igaz egyenként vettem őket, először Csiri volt sokáig egyedül, a sárga) rögtön feltalálták magukat kint, persze nagyon óvatosan, csak rövid távon ment és néha a földön találta magát. Akkor szépen felvettem és a helyére tettem. Aztán szép lassan belejött és nagyon otthonosan érezte magát és sokat kiváncsiskodott. Nálam a konyhában vannak és bizony amikor főzök figyelnem kell, nehogy baj történjen, de nem nagyon mennek másfelé, mint a megszokott röppályán a nagyszoba felé, ott egy kör és vissza...A konyhában a szekrény tetejére mennek fel, amikor takarítom a helyüket reggelente.... Amikor a másikakat vettem (sajnos egyik már nem él, ha visszaolvasol láthatod) ők a Csiri mestertanító után mentek és szépen visszacsalogatta őket, nagyon izgalmas idők voltak. Az origo kanáris fórumon esetleg visszaolvasgathatsz, ha érdekel 2-3 évre, ott jöttünk össze Gabival anno...
Amit Gizmó írt próbáld betartani, akkor nem lehet baj. Esetleg csak egyesével engedd ki (bár ez nehéz, mert akkor nem tudna visszmenni), a kajára mindig bemennek, ha valami finomat észlelenek.
Sok sikert és jó szórakozást velük!
Puszi:Margó

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 3, 17:13 
Ja!

Sőt, meg pláne, nehogy kirepüljön az ablakon... :38:

Hozzászólás 2008 jan. 3, 16:00 
Marcsi,

a mi kalitunk is nagy, de néha ki szoktuk engedni.
Amire figyelni jó (mi ezekre figyelünk): ajtó, ablak ahol kirepülhetnek legyen csukva, az ablak elé húzz függönyt, vagy sötétítőt, mert nekirepülhet az ablaknak és megsérülhet...jó ha a konyhába se repülnek ki, hogy láng ne érje őket, vagy ételbe be landoljanak...
Aki még tud mást egészítse ki.

Zsolt

Hozzászólás 2008 jan. 3, 12:54 
Köszönöm a tippeket,én is rájöttem biztos az a baj,hogy egész nap figyelem őket,nagy bajuk nem lehet,csicseregnek,esznek isznak,fűrdőznek,ha látnak versenyt dalolnak nekem.. :88:

A szabadon engedéstől nagyon félek.Ők lakásban vannak,nemrég kaptam őket ugyebár,nemtudom nem lesz e bajuk,ha kiengedem őket??
Olyan törékeny kismadarak,félek megijednek és összetörik magukat..Lehet megint hülyeséget írok,és nem kell ettől se félni??
Viszont a kalitkájuk nem kicsi,40x50x60cm,régebben rozellák otthona volt,szóval elférnének ha akarnának!!
:84:

Igazatok van, amíg itthon kényszerpihenek végig tudom olvasni a fórumot,mert annyi kérdésem lenne,ha azt mind feltenném itt nektek... :lol:

köszönöm a jókívánságot,igyexem gyógyulni,de a bokaszalag szakadást siettetni sajnos nem tudom! :cry:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 dec. 27, 20:58 
umari írta:
Ma reggelig nem is látszott rajta semmi,evett,ivott,nézegette a szomszédokat,,tényleg talány mi van ilyenkor??!!
A többiek ugyanolyan aktívak remélem velük már nem lesz baj... :(
Azért köszönöm a gyors segítséget!!

Sajnos már csak találgatni lehet hogy mi okozta a vesztét.
Elképzelhető hogy megütöttem magát a befogás közben, szálításkor, környezet változási stressz, meghűlt stb…
Rengeteg oka lehetett, előfordulnak ilyen esetek.
Gondolj arra, hogy nemsokára már ott kuporognak a kis tollas labdák a fészekben és egyre csak több madárkád lesz. :lol:
Addig is élvezd a meglévők társaságát és hangját..
:wink:

Hozzászólás 2007 dec. 27, 17:33 
Ma reggelig nem is látszott rajta semmi,evett,ivott,nézegette a szomszédokat,,tényleg talány mi van ilyenkor??!!
A többiek ugyanolyan aktívak remélem velük már nem lesz baj... :(
Azért köszönöm a gyors segítséget!!

Hozzászólás 2007 dec. 27, 17:22 
Még valami: ha nagyon gyenge a madár a kendermagot egy befőttes üveggel roppantsd meg (hengergesd kicsit nyomva a vékon yréteg magon), hogy könnyebben le tudja hántolni a rigód!

Most látom elkéstem :oops: !

Ezen a képen nem tűnik nyamvadtnak :? !
Lehet hogy a környezetváltozás okozta stressz...., de szerintem ez örök talány marad.....

Nagyon sajnálom :cry: !

Hozzászólás 2007 dec. 27, 17:22 
Kép
Ő volt!!!
Különtettem,nem volt hasmenése,de már fel is adta szegénykém!! :cry: :cry:

Hozzászólás 2007 dec. 27, 17:16 
Képet tégy fel róla, az sokat segítene. Nézd meg nincs e rászáradva a kloaka környéki tollakra ürülék! Ha van feltétlen langyos vízzel távolítsd el. Az sem baj ha rövidre (úgy a felére) levágod az ottani tollakat, nehogy újra odaszáradjon a cucc, és ezért ne tudjon üríteni a madár.
Különben ilyenkor az általános recept: többitől elkülöníteni. Meleg helyre rakni (23-26C). Csak száraz kaja felturbózva kender-és négermaggal, és mivel valószínű hasmenése is van, ezért sok MÁK! Tégy fehér papírt alá, és figyeld az ürülék állagát.

Remélem tudtam segíteni!

(A Tóth könyvnél jobb nincs szerintem magyar nyelven, csak ez a forum :wink: !)

Hozzászólás 2007 dec. 27, 17:06 
köszönöm,ezt a könyvet megkaptam a madarak mellé,
valami részletesebb esetleg?
sajnos az egyik új tojó nagyon rossz bőrben van.Őt párban adták egy hímmel,de ma csak gubbaszt a kalitka alján,tegnap még aktív volt..nemtudom mi lehet,ő a legszebb szinű madár,/csokibarna/ nagyon sajnálnám ha elpusztulna ilyen hamar. :cry:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Következő