Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 13:01 
Lehet, hogy az a saláta többet ártott mint használt... Zöldeleség gyanánt inkább a gyermekláncfű levele, tyúkhúr és még sok más zöld növény megteszi, természetesen vegyszermentes helyről szedve!
Amit tenni tudsz, hogy csak magkeveréket kapjon, de azt bőségesen és ivóvíz helyett kamilla teát. Ha valami gyógyszer is javallott, jönnek itt a szakik és súgnak neked!
Amúgy a 12 év az már egy nagyon szép életkor egy kanárinak! Valószínű, emiatt is gyengébb már szegénynek a szervezete.
Gyógyulást!

(André, Emys, Valaki, kérlek!)

Valódi név: Nagyné K. Viktória

Hozzászólás 2012 ápr. 24, 9:26 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Roller kanárim, amit a nagymamámtól örököltem három éve, körülbelül 12 éves. Pár napja adtam neki salátát, amit lemostam és megszárítottam, de azóta egyfolytában hasmenése van, és gyakran alszik, nagyon keveset eszik és iszik. A széklete szinte csak zöldes-sárgás víz. Már sok állatorvost felhívtam, kaptam tanácsot is, amit megfogadtam, ( mákot kevertem a magokhoz, meg porrá őrölt széntablettát, kamillateára cseréltem a vizét), de mivel hogy nem nagyon táplálkozik, nem változik semmi. Orvoshoz elvinni nem merem, mert sajnos egyáltalán nem szelíd, (egyszer vittük el levágatni a körmét és akkor is pár másodpercre elvesztette az eszméletét), ezért félek, hogy a vizsgálatot nem bírja ki. Tegnap már azt hittük jobban van, mert már énekelt is egy pár percig, de estére megint rosszabb lett a helyzet. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tudnék érte tenni?
Előre is köszönöm a tanácsokat!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2012 márc. 28, 21:44 
Mivel személyesen ismerem ezért a fenti állításom még mindig tartom! :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 28, 15:46 
andré írta:
Az állatkereskedésekről meg nem írok semmit.Az ott dolgozók szakértelme nulla.Én még egy hozzáértővel sem találkoztam :D

Azért ez így erős, legalábbis udvariasságból oda lehetne írni, hogy "persze tisztelet a kivételnek" :)

Itt a fórumon is van kereskedő aki azért ért hozzá (szerintem). De kérdezd meg erről Vlad-ot :mrgreen:

Hozzászólás 2012 márc. 22, 23:07 
Szia!
Én akkor teszem ki a kanárikat mikor az éjszakai hőmérséklet sem megy +10 fok alá.
Ha tenyészteni akarod őket akkor nagyon fontos,hogy a kalitkának a helyét ne változtassátok.Maradjanak a megszokott környezetükben.
Nem kell lecserélni....én csupán az ideális kalitka méretét írtam le.Sokkal kisebb helyen is tartják a "tenyésztők" a madaraikat.
Igen jól látod ha nem csinálják rendesen akkor tapasztalatlanok.
Hogy szétszed-e őket?Mivel nem tudom pontosan,hogy mi lehet a gond ezért erre nem lehet válaszolni.A gyógyszer csak beteg állatnak való.Ha nem betegek felesleges őket terhelni vele.
Az állatkereskedésekről meg nem írok semmit.Az ott dolgozók szakértelme nulla.Én még egy hozzáértővel sem találkoztam :D
Persze,hogy azt mondta,hogy jó a kalitka amit veszel.El akarta adni :D és sikerült is neki.

Valódi név: Tóth Erika

Hozzászólás 2012 márc. 22, 20:39 
Szép estét!
Köszönöm a választ!
Akkor ezt a gyógyszert mielőbb be is szerzem, gondolom ha kapják és mégsem az volt a baj abból még nincs nagy gond!
Viszont akkor meddig ne párosodjanak? Szedjük őket szét?
Csak mert konkrétan már reggel is arra keltünk hogy.....
Olyan kérdésem lenne hogy szereztünk egy kint voilert pontos méretet most nem tudok írni, napközben kint voltak a madarak éjszakára behozzuk őket vagy lehetnek kint is.
A mostani kalitkájuk nem téglalap alakú és 60 széles 36 mély és a legmagasabb pontja 76 cm akkor ez nem megfelelő méret? cseréljük le?
az a legjobb hogy kereskedésben vettük őket, mondtuk milyen kalitkánk van ami még ennél is kisebb csak decemberben lecseréltük erre és egy szóval sem mondták hogy az kicsi! Elvileg azt mondták hogy még olyan fiatalok ők sem tudják a nemüket.
MErt ha fiatalok akkor nem tudják felnevelni a fiókákat? Nincs még tapasztalatuk?
Lehet butaságokat is kérdezek de inkább mint hogy rossz legyn a madárkáknak.
Köszönöm a válaszokat szép estét

A könyvet pedig mielőbb beszerezzük!

Hozzászólás 2012 márc. 21, 22:50 
A harcot a baktériumok ellen felveheted antibiotikumokkal.
A salmonella ellen pl:enrofloxacin amoxicilin
a cocci ellen pl:sulfanomid a triho hexa ellen pl:ronidazol
Nem drágák és egész kis kiszerelésekben is vehetsz nálunk(2 liter vízhez 450-550ft)
Az ideális kalit méret mindig téglalap alakú.Szerintem egy 80X40X30cm már megfelelő lehet 12mm-es ülőrudakkal(fémből 6000ft műanyagból 13000ft)
persze nem biztos,hogy betegség a gond.tudni kéne mennyi idősek a madarak stb....lehet,hogy még fiatalok.
Szerintem szerezd be a Színkanári tartása és tenyésztése című könyvet.Az alap dolgok benne vannak a kanári tartásról.

Hozzászólás 2012 márc. 21, 8:12 
Köszönöm a gyors választ André!
ha Tóth Erika is és kanárik is voltak akkor tuti engem láttál.
Én is kerestelek tegnap tudjak veled értekezni de ott nem találtalak.
A fészek azóta már olyan amilyet kerepesen lehet venni a feedben.
A kalitkának mekkorának kellene lennie?
A parazitákkal mit tudok kezdeni?
És a szalmonella?
Olyan szépen ülte a tojásokat is a tojó, bíztunk benne most vége kikelnek!
Szerintem valahogy felveszem veled a kapcsolatot már a nem zavarlak, mivel egy helyen lakunk valamikor esetleg személyesen is kérnék tanácsot.
Tényleg nem tenyészteni akarjuk a madárkákat de ha már vannak akkor maradjanak meg!
Köszönöm válaszod! :lol:

Hozzászólás 2012 márc. 20, 23:05 
Szia Erika!
A fiókák a fészekben legtöbbször a parazita fertőződéstől(trihomonas,hexamithias,coccidiosis) vagy paratifusz coli baktériumtól pusztulnak.
ha a tojások sem szemesek akkor a salmonella a gyanús.
Láttam a madaraidról képeket a facen(már ha téged láttalak :lol: )
A fészekkosár átmérője túl kicsi a mélysége viszont túl vastag.Én a kalitkát is kicsinek találom.Az ülőrúd átmérője is vastagabb mint 12mm.
Ebben a fészekben ha alulra kerül a kicsi a többiek könnyen elnyomják.
Szerintem először ezeken változtass.

Hozzászólás 2012 márc. 20, 22:49 
Szia lacadoky!
Én ekkora helyen egy magányos hímet tartok de még azt is kicsinek találom.
Egy kanári méretű madárnak a min méret 60X40X30cm.
Én jelenleg 80X40X30 cm kalitban tenyésztek de nálam a tojók egyedül nevelnek.Ha a hím is bent van akkor 100X40X30 cm a méret.
gondolj bele ha emberként egy fürdőszoba méretű helyen kéne családot alapítani :lol:

Valódi név: Rácz László

Hozzászólás 2012 márc. 20, 20:16 
Köszi a segítséget a hozzászólóknak!
Tetü a fészekben nincs minden új,ketrec.fészek belevaló bélés,fészekanyag!
A madarak November végén fertötlenitve ,belekerültek .Megnéztem a fiókákat elhullás után a begyük üres volt annak ellenére hogy kaja mindég volt.Bibis a dolog mert tökéletesen látható volt a leendő szinük.Ugyan ezt egy másik pár is elkövette!!!Az elsö költés üres volt a másodikból 2 kelt,4 tojásból 1 hét után látam újból párzani,fióka elhullás után.Másik pár:első költés,üres utánna 5 tojás,3 kikelt,tollasodás - kampec.!!!
Kaja:kanári magkeverék.Tojásos lágyeleség,mindég frissen készítve kis adagban hetente 2x tyúkhúr, napi tiszta víz.
A madarak nem ijedősek,most egy évesek. A tenyész ketrec/pár 30x40 cm és 40 cm magas.
Most erre a problémára kellene most gombot varnom illetve megoldani,bármi jó tanácsot szívesen várok.Kösz.

Hozzászólás 2012 márc. 20, 19:30 
Sziasztok!
Én még új vagyok a fórumon is és a kanári tartásban is!
A segítségeteket szeretném kérni!
Decemberben vettünk 1 majd még egy kanárit pár nap múlva egy kereskedésben.
Elsőre nem tudták megmondani a nemüket.
Amelyiket elsőre vettük ahogy haza hoztuk elkezdett fütyülni.
A másikat amit kinéztünk figyelték, és tojónak vélték az is lett.
Januárban már párosodtak is, lett 3 tojás.
A tojásokat nem vettük el a tojótól ezért sorban keltek ki, amelyik legkésőbb kisebb volt a többieknél és sajnos 3 naposan elpusztult. Szabályosan lehetett látni hogy mikor kér a testvérei nyomják lefelé hogy ne kapjon enni.
A másik kettő 13 naposan pusztult el. Az egyik ráadásul az volt a nagyobb, reggel a fészek alján volt összenyomva, a másik akkor még élt de egyszer csak a szülők elkezdték nem etetni. Alapban a hím is jó etető egész nap fel le, a mamát is és a fiókákat is etette.
Pont előtte pár nappal vettük észre a hím párosodási szándékát.
Sajnos ez a kicsi is még az nap elpusztult.
Pár nap múlva láttuk hogy párosodnának!
Betettem a fészekanyagot meg a fészket a tojó meg is építette a fészket, engedte a hímet magához és nagyjából az utolsó fióka elpusztulása után 1 héttel lerakta az első tojást. Most kivettem és műtojással pótoltam.
Már itt is voltak izgalmak ugyanis a 3-ik tojásnál a földön kuporogva találtuk reggel.
Szerencsére olvasgattam már a neten a kanárikról sokat és tudtam így baj lesz.
Bekentük neki olajjal és melegítettük így nagy nehezen de kijött neki a tojás. Másnap még egy ekkor tettem vissza a tojásokat.
Tegnap telt le a 14 nap és semmi. Ma szintén du az egyik tojás megtörve a fészek szélén volt nem volt benne semmi ekkor már sejtettük nem lesznek fiókák. A többiben sem volt semmi, vagyis csak tojás.
A kérdésem az lenne hogy most vegyük ki a hímet és pihentessük őket? Mitől lehet hogy most nem lettek fiókák.
Kérdezősködtem már börzéken tenyésztőktől, valaki antibiotikumos kúrát javasolt.
A táplálást is felhozták.
Ha valaki lenne olyan kedves írja le nekem hogy mikor mit kell adni a madárnak enni.
Vagy valami olyan oldalt ahol ezt megtalálom.
Nem tenyészteni szeretnénk a madarakat, de ha párban vannak maradjanak meg.
Előre is köszönöm ha segítetek!
Szép estét Erika

Hozzászólás 2012 márc. 20, 15:35 
Sziasztok!

Azt gondolom, érdemes lenne azt is megvizsgálni, nincs-e tetű a fészekben! Erre a korra már annyira leszívják éjjel a kicsiket, hogy már kérni sincs erejük a kaját, a szülők meg érthető módon nem is áldoznak több energiát rájuk. A fiókák elhullás előtt ha sárga, fakó színűek voltak, nagyon meglehet, hogy ez volt az ok. Úgy tudsz megbizonyosodni a legjobban, hogy a fészket kiveszed és meleg helyre teszed. Előjönnek a piros kis ördögök, ha ott lapulnának a fészek belsejében...
Az is könnyen előfordulhat, amit Béla írt le, a tojó túlpörgése. Ámbár ekkor látható a tojó viselkedésén az új hatnék... Új fészeképítés, párzanak. De akkor is etetné még a hím a kicsiket, ha persze olyan a hím is. Úgy hiszem legalább is. Igen, jó lenne többmindent leírni abból, mit megfigyeltél.
Aztán van még egy másik, amit anno Kuvik írt le, a szalmonella. ""Vagy egy jellemző dolog, hogy "pont" öt napos kor körül a kicsik elkezdik nem kérni,nem elfogadni a kaját. Tipikus szalmonellás jelenség..."

Szovel... lehet válogatni :?

Üdv, Gabesz

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 márc. 20, 8:44 
Sziasztok!
Nálam 4tojásból mind a négy kis kanári kikelt és mikor tollasodni kezdtek mindegyik elpusztult.
Jött az újabb fészekrakás megint 4tojás-ám ekkor a hímet kivettem- 4-ből 3kelt ki s lám a tojó egyedül szépen felnevelte őket.(Most kirepülősek)
Szóval van abban valami amit Béla írt.Egy próbát mindenképp megér.
Legyen szerencséd!!!!!

http://www.facebook.com/Petermadarai

Hozzászólás 2012 márc. 19, 23:49 
amikor otthagyják őket, akkor újra kezdenek fészkelni? Mert, ha igen akkor lehet, hogy a tojásrakás után ki kellene venni a hímet. Előfordul, hogy annyira túl vannak pörögve, hogy új költésbe kezdenek. Esetleg kevesebb lágyeleség(a sok fehérjétől újra beindulhatnak) és több csíráztatott mag és zöldkaja. De tudod így látatlanba elég nehéz. Le kéne írd milyen változásokat veszel még észre rajtuk. Van a fórumozók között több jó kanáris is akik tudnak és fognak segíteni, ha több támpontot megadsz!

Valódi név: Rácz László

Hozzászólás 2012 márc. 19, 22:39 
Üdvözlet mindenkinek!
Szeretném segítségeteket kérni, a második fészek alj kanárim pusztul el, amikor elkezdenek tollasodni a kicsik szülök nem etetik tovább őket...?!

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2012 márc. 14, 8:20 
köszi,megpróbálom!Azt mondta tavalyi madarak,és már látta pározni őket.Ahogy látom a hím sem jóindulatúan közeledik a sárga egyedhez,lehet kakas lenne ő is?Bár énekelni nem hallottam.Külön rakom őket,egy próbát megér:)köszönöm

Hozzászólás 2012 márc. 13, 21:39 
Bettike,
remélhetőleg ivarérett madarakat adott el a tenyésztő (nem mondott semmit ezzel kapcsolatosan?), hogy egy kezdő igazán örülhessen a jó kiinduló párnak. Feltételezem, azért vásároltál hímet és tojót, hogy a kis kanárikban is gyönyörködhess majd, nevelésükben részt vegyél. Elsődleges szempont azonban az kellene legyen, hogy tudod, milyen fajta, és mennyi idős kanárit vásároltál. Ha mégis úgy gondolod, te csak örülni szeretnél nekik, akkor javaslom-mint itt alább Péter is ajánlotta-, tedd külön kalitkába a madarakat. A hím felbátrodik és udvarolni fog a tojónak énekével. A tojó is lecsillapodik, és folytonos agressziójával nem fogja elbátortalanítani a hímet. Bár a hím egyedül is jól elvan, vígan fütyül a tavasznak :wink:
Ha pároztatni szeretnéd őket, a hímet tedd be reggel és este kb. 10 percre a tojóhoz. Ez épp elég idő a lamúrhoz. Ha külön tartod őket, bátrabb és tüzesebb lesz a hím a kis amazonnal szemben.

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2012 márc. 13, 15:31 
köszönöm a válaszokat!

Hát a madaraimon csak jelölő gyűrű van,de ma hallottam a hímet énekelni.A tojóként kapott kanárim nem szólalt még meg,remélem nem is fog,de viszont ellenséges a hímmel,megkergeti belecsíp.Mi az oka?Remélem kibékül vele:( :cry:

Valódi név: Horváth Péter

Hozzászólás 2012 márc. 12, 8:13 
Szia Bettike !

Nem írtad mennyi idősek a madarak.Ha gyűrűsek nézd meg mikor születtek! Sok ,,tenyésztő" elad 2-3 hónapos madarakat, úgy , hogy tutira megmondja a nemüket.Pont valamelyik nap láttam egy olyan hirdetést ahol 2012 -ben született kanárikat hirdettek nemek szerint.Ilyen idős madaraknál csak találgatni lehet a nemeket.Ha nagyon fiatalok a madaraid , még nem fog énekelni a hím sem.Esetleg ha van rá módod rakd a két madarat külön kalitkába,Úgy előbb megszólal a hím.Még ha párról is van szó, és a tojó nincs felkészülve a fészkeléshez, verekedés , és kergetőzés alakulhat ki köztük, ami szintén azt eredményezheti, hogy egy nem dominánsabb hím félelmében nem fog fütyülni, amíg a tojó ellenséges vele.

Horváth Péter

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 76  Következő