Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: judit

Hozzászólás 2011 aug. 13, 22:08 
sziasztok szerin tettek lehet egy kapitkaba pl 2 vagy tobb him kanari madar akkor is fognak enekelni, vagy csak 1 madar lehet 1 kalitkaba ,,,,

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 10, 21:57 
tavasz írta:
sziasztok mitol lehet hogy a kanari madarnak nagyon pikelyes a laba ,lehet ezert faj a laba es nem tud ra allni ,,,,,

Nem lehet, hogy atkás a lába? Nem tudnál egy közeli, éles és nagyméretű képet feltenni a beteg lábáról?

Hozzászólás 2011 aug. 10, 21:43 
sziasztok mitol lehet hogy a kanari madarnak nagyon pikelyes a laba ,lehet ezert faj a laba es nem tud ra allni ,,,,,

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 júl. 4, 23:01 
Szia,

hát megmondom őszintén hirtelen nagyon meglepődtem a kérdéseden. Penészes? Az ürülékek nem penészesek, max. ha nem friss. Szőröset nem tojik egyetlen madár sem :D Nem lehet hogy csak félrenéztél valamit? Vagy pontosan milyen penészre gondolsz?
Büdös? Végül is minden ürülék büdös, erősebb a szaga a kelleténél?

Szóval ez így azért eléggé nehézkes. Ha fényképet tudsz felrakni, abból talán látnák valamit. Ha biztosra szeretnél menni, vigyél el egy kis mintát vizsgálatra, ott megmondják mi lehet a gond.

Üdv:
Csaba

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 júl. 4, 18:27 
Nem madár , de talán jó lehet a tengeri malacunknak volt makacs talpfekélye amit a dokik által felirt cuccok nem tudtak gyógyitani sehogysem. Malac madarak is a talpukon állnak mindig és terhelik... Összefutottunk egy idős állatorvossal ő jód tinkturát javasolt amit természetesen már nem lehet kapni. Egy vegyésztől szereztünk MEGGYÓGYULT... gyorsan! Másik amit szoktunk használni bármilyen gyulladás esetén a Betadin kenőcs.

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2011 júl. 4, 12:30 
Sziasztok!

Az egyik kanárinak penészes és bűzös az ürüléke.
Szerintetek ez mitől lehet.
Biztos ami biztos elkülönítettem a többitől.
De jó lenne, ha tudnám mi az oka, hogy kezelni tudjam.

Üdv Andi

Hozzászólás 2011 jún. 29, 4:19 
sziasztok nem tudom mi lehet a kanarim egyik talpaval szegenykem alig bir ra allni, nagyon piros szinu patanas szeru ami meg is van dagadva neki ,el vittem a dokihoz adot ra kenocsot ,de sajnos nem akkar el mulni ,ti mire gyanakotok ,,,,

Hozzászólás 2011 jún. 4, 9:13 
feketemarcsi írta:
Szerintem most veszekszenek rajta, hogy ki kapja a madarat, miután a csaj már másnap utilaput kapott... :wink:

Ahogy éppen néztem, Alek kijelentette, hogy ebbe az új lakásba, se állat, se nő nem jön vele! Akkor???? :( Lehet, hogy anyukájánál marad majd szegényke??? Bár ő talán jobban fog vele törődni...

Hozzászólás 2011 jún. 2, 19:12 
Sziasztok!

Van egy aranyos zöld kanárim, 3 éves és mindig gyönyörűen énekelt. Most kicsit rekedt lett és a hangja is kezd elmenni. Elképzelhető, hogy vedlik? Eddig olyan helyen volt, ahol nehezebben lehetett kivenni a hangját, talán ezért nem figyeltem.
Előre is köszönöm.
Dasi

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2011 jún. 2, 17:42 
Jaj, csajok, én sokkal jobban félek attól, hogy be fognak ide regisztrálni a kanáris fórumba és itt fognak aggodalmas kérdéseket feltenni a nászajándék narancssárga madarukról...
:07: :57:

Hozzászólás 2011 jún. 2, 9:14 
Marcsi azt hiszem félig-meddig megnyugodhatunk, nem engedték el a madarat, de lehet, hogy még rosszabb lesz,... ha odaadták ezeknek az ütődött Alekoszéknak....azt mondta a lökött barátja az Olivér, hogy "ez lesz az egyik nászajándékotok, csak adjatok neki néha egy kis szotyit!" Hááááát nem tudom milyen élete lesz szegénykének ezeknél! Legalább adnák vissza a gazdájának, vagy olyannak, aki ért is hozzá...

Egyébként nálunk is elvannak a madarak, csak sokszor kiborítóak, amikor Pirkó egyfolytában visít, erőszakosan követelőzik a szaros... maga sem tudja már mi kéne neki...mindent megkapnak, röpködnak, sokszor vannak kint az erkélyen, ha az idő engedi...túl jó dolguk van és mint a rossz gyerekek, még többet akarnak...ha kap egy golyót (kendermag) azzal elszórakozik egy ideig...ezek folyton azt ennék, utána meg jönne az agyvérzés, bénulás. Szerencsére a paprikamagot is imádják, azzal is elszórakoznak a salátán, uborkán, fürtöskölesen kívül....na meg a mákos reszelt répát (tojást már nem igen esznek, nem törődnek vele, ha néha adok is nekik)...persze arról is inkább csak a mákot eszik le... Szerencsére az idén nem volt költés, aminek örültem is, mert nem akarok szaporítani. Néha olyanok már , mint a régi házasok, főleg esténként veszekszenek a hálóhelyen, mintha nem lenne elég helyük:)
Mindenkinek további szép napot, jó madarászást!

Hozzászólás 2011 máj. 29, 19:45 
szia gabesz koszon hogy irtal, es mar ki is vetem a feszket a kalitkabol .mindet ugy csinalok hogy irtad ,, szia

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2011 máj. 29, 15:01 
Szia, Jutka!
Mint már sokadszorra elmondtuk neked: hagyd őket pihenni! Most már a vedlés időszaka van a kaáriknál, eléggé megviseli őket... Nem kell fészek, vedd ki! (Ha netán mégis letojik, vedd el a tojást!) Adj nekik normális kaját, hetente egyszer zöldet és hetente egyszer valami gyenge vitaminos vizet. Nyugi, jövőre rendesen beérnek a családalapításra, lesznek fiókáid is, ha igazán egy pár madarad van és nem két tojó.
És kérlek arra is, hogy olvasd el MÉG EGYSZER, amit neked e-mailben írtam a fórum használatáról, a kanárik neveléséről és arról, hogy mit hol találsz meg!
Köszi és sok sikert, szép napokat: Gabesz

Hozzászólás 2011 máj. 29, 14:33 
sziasztok a velemenyetekre lennek kivancsi,a tojom meg epitete a feszket es bele is ul, kis idore , na most szerintettek ez mit jelent hogy ujbol tojast fog rakni, de sajnos sokkszor latom hogy a tojo veszekszik a parjaval, persze nem latom oket parozni se ,,, mit csinajak ,,,,, mit tanacsoltok ,,sziasztok

Hozzászólás 2011 máj. 28, 16:04 
"Hallotátok azt, hogy az Rtl klub idétlen feleségkeresős műsorában szabadon akarják engedni a szív alakú kalitkában lévő kanárit (a műsorban a "boldogság narancssárga madara")?" (Feketemarcsi)

Marcsi én is ki vagyok akadva miattuk! Amikor csak nézem, mindig szegény madarat figyelem, van-e kajája stb..... amikor éjszaka buliztak, az meg ott ugra-bugrált szerencsétlen...legalább lenne annyi eszük, hogy letakarnák egy ruhával, hogy ne zavarják a pihenésben, de neeeem...
Már én is gondoltam rá, hogy valahol írok nekik...
Meglátszik, hogy mi más szemmel nézzük még az "ilyen" idétlen műsort is :(

Hozzászólás 2011 máj. 24, 15:24 
sziasztok sajnos mint irtam a 3 tojasbol nem lett egy fioka se , a lenyeg ki vetem a tojast a feszekbol, de a feszket benne hagytam a kalitkaba ,na most azt vettem eszre hogy a tojo csipkerdi a parjat zavarja , szerintettek mi lehet a oka , olyan jol meg voltak, mit tanacsoltok mit csinajak, tegyem kulon oket ,,,,,,,irjatok sziasztok

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 24, 0:04 
feketemarcsi írta:
Normálisak az ilyenek?!

És ezzel környezetkárosítást követnek el (a jogszabály szerint).

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 23, 20:20 
nagy0118 írta:
Tudtok nekem mondani Pesten jó madaras dokit.
3 hetes raza fiókámnak rossz a lába.

Csak az egyetemet tudom ajánlani neked (azon belül is az Egzotikus osztály).

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2011 máj. 23, 20:16 
Sziasztok!

Tudtok nekem mondani Pesten jó madaras dokit.
3 hetes raza fiókámnak rossz a lába.
Valószínűleg valamikor kiskorában kiurorhatott csípőböl.
Megmutatnám valakinek, hogy lehet e valamit kezdeni vele.
Kár lenne érte szép kis madár.

Üdv Andi

Hozzászólás 2011 máj. 18, 23:00 
szia koszonom a tanacsot ,fel tortem a tojasokkat ,hat a sargaja eleg folyekony volt ,,,de kb mar 3 hete ult rajta ,na hatha meg nem vedlik, sikkerul ujbol ,,tojason ulni, es remelem fog sikkerulni, na majd irok mi tortent ,adig is szia

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 76  Következő