Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 okt. 26, 10:21 
Köszönöm a gyors segítséget!
Nem volt nagyon sovány. De a tollai aránylag megviselten néztek ki, meg elég kedvtelen volt, amikor idekerült. Magkeveréket egyből adtam neki. Az egyik lába fájhat, mert nem használja, ritkán áll csak rá. Mostmár aránylag élénk. Nem félős állatka.
A lábán van egy "gyűrű". De sokmindent nem lehet megtudni róla, mert csak egy rózsaszín műanyag izé, mindneféle felirat nélkül. Majd lehet lefényképezem, de nem akartam egyenlőre zavarni.
Azt mondták ma már énekelt is :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 26, 7:51 
lax20 írta:
Egyik ismerősöm talált egy kanárit egy bolt előtt. Valószínű valahonnan megszökött...

Nincs rajta gyűrű? Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz :D almát módjával, mert az kicsit hajt és ha le van gyengülve arra van a legkevésbé szükség.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 okt. 26, 6:41 
Szeva, Lax! :D Rég láttunk!
Nos, ha a kismadár legyengült állapotban van, ne almát adj neki, hanem normál kanári magkeveréket és heti kétszer spékeld meg egy kis tojásos lágyeleséggel! Majd aztán jöhet alma is, hetente 2x elég abból... Nem alaptakarmánya :wink: Mennyire sovány, és milyen kanári? Ki tudja, mióta lécelt le otthonól?

Hozzászólás 2010 okt. 25, 23:31 
Sziasztok!

Egyik ismerősöm talált egy kanárit egy bolt előtt. Valószínű valahonnan megszökött...
Elég rossz állapotban volt, amikor idekerült hétvégén.
Egy könyvben azt olvastam, hogy nagyon szeretik az almát. Adtam is neki. Már akkor csipkedte (amin csodálkoztam is mert a gyémántok, zebrapintyek, törpefürjek nem igazán szoktak hozzá nyúlni), a mai nap azonban már egész sokat megevett.
Van valakinek esetleg tapasztalata, javaslata ezzel kapcsolatban? Mennyi almát lehet neki adni? Amennyit megeszik, vagy korlátozni kell?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Hozzászólás 2010 okt. 24, 18:52 
Kedves madárbarátok nagyon köszönöm vigasztaló, együttérző soraitokat, bizony még nagyon hiányzik szegénykém, olyan csend van most, mert a Pirkó csak sápítoz és nem énekel nekem....lehet, hogy nekik is hiányzik.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 okt. 23, 22:30 
margareta írta:
Sajnálattal közlöm veletek, hogy szegény kis kedvencem, Csirikém ma reggel váratlanul eltávozott az örök vadászmezőkre:((
Neki már jobb talán, most ott énekel....

Sajnálom, fogadd őszinte részvétem!

Hozzászólás 2010 okt. 23, 18:40 
Kedves Margó!

Őszintén együtt érzek veled most, tudom, hogy Csirike volt a legkedvesebb madarad. Őrizd meg vidám pillanatait emlékedben, neki már tényleg jobb ott... :cry:

Hozzászólás 2010 okt. 23, 18:18 
Sajnálattal közlöm veletek, hogy szegény kis kedvencem, Csirikém ma reggel váratlanul eltávozott az örök vadászmezőkre:((
Neki már jobb talán, most ott énekel....

Hozzászólás 2010 okt. 1, 18:21 
Szia Gabi!
Hát a segélykérőnek izenem, hogy mint Te is tudod nálam Csiri már 2 éve vakon él és aránylag boldogan, mivel ő az énekes nótafám....még néha reptetem is:)
Ehhez azonban úgy kell berendezni neki a kalitkát, hogy a rudakat összekötni másik ruddal körbe, mivel ugrani nem lát, de szépen kitapogatja a csőrével és körbejár U alakban... kettő van keresztben a a kalitka két végén, egy meg hosszában alatta. Az etetőt is megtalálja, sőt a felakasztott almát, fürtöskölest, zöldet is, amiket mindig ugyanoda kell tenni neki. Olyan okosak, szépen ki fogja tapogatni szegény egy idő után...Az ujjamra rálép, ahogy benyúlok, ha ki akar jönni és szépen ki is rakom néha a kalitka tetejére, a fény felé a függönyre száll és vissza, mivel emlékezetből ismeri a terepet. Persze, ha máshova költöztetném, ez már nem menne.... Ennyit tudtam egyenlőre segíteni, ha érdekli valami kérdezzen nyugodtan, ide is be szoktam nézni néha...ja és persze csakis egyedül legyen a kalitkában, mert a másikaktól fél, mivel nem látja őket.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 szept. 30, 21:58 
Kérlek, segítsetek!
A minap kaptam egy segélykérő levelet, mire csak félig tudom, vagy csak sejtem a választ:
"Szia
Szeretném megtudni,hogy a kanárinak lehet e szembetegsége?
A kanárim az egyik pillanatról a másikra megvakult, legalábbis úgy látszik
mert alá s fölé repdes a kalitkának és még engem sem lát, meg az etetőt sem
látja.
Nem tudom mi lehet ez, a kajáján nem volt változás, semmi újat nem kapott
csak a szokásost. Annyi hogy a levegőre volt kirakva a jó időben. Nincs
bedagadva a szeme sem, nem látszik rajta semmi külsérűlés. Vajon ez elfog
múlni? várom válaszod mert sajnos így enni sem tud mit tegyek?"

Ui: mint már olvastam itt pár esetet... végleges a vakulás, ha egyáltalán arról van szó :?

Hozzászólás 2010 aug. 9, 11:02 
Bizosan nem atka Alíz, nyugodj meg! Ahogy mások is írták jön a vedlés nála is, nem mindig egyforma intenzitással hullatnak ám...van amikor csak pár pihe, de van amikor drasztikusan, szinte a hosszú faroktollaikat is elhagyják:) Mindegyik kinő előbb, utóbb, ne izgulj!
A napozás (nem hőségben) is jót tesz a tollaiknak, amikor lehet ki kell használni az időt....és hadd fürödjön, amennyit akar...

Valódi név: Gábor Alíz

Hozzászólás 2010 aug. 9, 8:13 
Szia margareta!

köszönöm szépen válaszod. Márt írt a feketemarcsi is. Picit megnyugodtam attól amit írt, de amit meg te írtál abban érdekes az az "atka". végül ő nem trüsszög, és nem krákog, de csipog. Ez a rúdhoz való csőrtörlés ez mit jelent. Mert a drágám nem törli a csörét a rúdhoz, csak ha hazamegyek, vagy kimegyek hozzá az erkélyre és meglát és elkezdek hozzá beszélni, akkor elkez reülni de szerintem úgy örömében egyik rúdról a másikra, mindíg megáll , szembe fordul velem, rámnéz és ráüt egy párat a rúdra kétoldalról és repül tovább, de ez nekem valamiféle köszöntésnek tünik. Ez nem olyan csörtörtlés hanem ütögetés, és csakis akkor ha elkezdek hozzá folyamatosan beszélni, és ezt is csak egy párszor teszi. Repül, repül, leáll, rámnéz, ütöget, repül. Remélem ez akkor nem az az atka. A tollai mostmár ma reggelre biztosan hullanak. De csak úgy egy két pihe, meg egy nagyobb: - )
Ugye akkor nem atka?
Válaszod előre is megköszönve.

Üdv.: Alíz

Hozzászólás 2010 aug. 8, 18:51 
immortal írta:
Sziasztok:)
Köszönöm a hasznos tanácsokat:). A kanárikat szétválasztottam egymástól. A narancssárga hímem tényleg elhalkult és láthatóan vedlik. A citromsárga tojóm viszont:) érdekesen viselkedik. Egyedül van, a fészek sincs benn ő nem vedlik még (de biztos fog), viszont a tálból kikaparja az eleséget beleül és hordja bele a sárgarépa zöldeket meg a tyúkhúrt is:) szóval az etető tálba rakja a fészket:). Vicces a kicsike
Kérdezném ez milyen viselkedési forma?
Ma olvastam a kanári színezőről ez fontos a madaraknak?
Köszi mindent! :cheers:

A tojód még tojna, fészkelne, de már nem szabad neki. Jól tetted, hogy le választottad a hímet, a tojó meg nemsokára majd megnyugszik és ő is neki fog állni vedleni majd.

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 aug. 8, 18:33 
Sziasztok:)
Köszönöm a hasznos tanácsokat:). A kanárikat szétválasztottam egymástól. A narancssárga hímem tényleg elhalkult és láthatóan vedlik. A citromsárga tojóm viszont:) érdekesen viselkedik. Egyedül van, a fészek sincs benn ő nem vedlik még (de biztos fog), viszont a tálból kikaparja az eleséget beleül és hordja bele a sárgarépa zöldeket meg a tyúkhúrt is:) szóval az etető tálba rakja a fészket:). Vicces a kicsike
Kérdezném ez milyen viselkedési forma?
Ma olvastam a kanári színezőről ez fontos a madaraknak?
Köszi mindent! :cheers:

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 aug. 8, 11:30 
immortal írta:
Sziasztok! :D
Szeretném megkérdezni a tapasztalat tenyésztőktől hogy a kanári költési ideje meddig tart mert most kaptam 1 pár madarat hogy még be -e rakjam nekik a fészket? Köszi

Szia,Immortal!

Ne rakd be a fészket, már vége a költési időszaknak, meg egyébként sem annyiból áll, hogy berakom a fészket! Jelenleg a kanáriknál a vedlés folyik, ilyenkor a hímek elhalkulnak és megindul a tollazat cseréje, ami egy természetes folyamat ebben az időszakban. Ha van fűtött helyed, akkor december vége körül elkezdheted a költést és május végén fejezd be. Ha nincs fűtött helyed, akkor meg kell várnod, amíg kitavaszodik.

gaboraliz írta:
Sziasztok!
Csak általánosságban kérdezném, hogy vajon miért nem énekel a kanárim már vagy két - három hete? Nem vedlik az biztos

Szia, Gáboraliz!

Szerintem meg már vedlik, azért halkult el, majd meglátod lassan megindul a tollazat is, milyen idős?

Hozzászólás 2010 aug. 6, 10:49 
Szia Alíz!

Ezt írtad:
"Csak általánosságban kérdezném, hogy vajon miért nem énekel a kanárim már vagy két - három hete?"

Igaz én csak hobbiként tartok már 6 éve kanárikat, nem tenyésztek, de a megfigyelésem az, hogy vannak időszakok, amikor ők is pihentetnek....főleg ilyenkor, amikor vedleni is kellene, (de nálam ez sem mindig az előírás szerint működött eddig sem, volt, hogy már tavasszal kezdték a vedlést) kevesebbet hallatják hangjukat. Nálam régebben egész nyáron nem énekelt Csirim, aztán ősz felé kezdett újra hangolni, először kicsit mutáló hangon:)...mostanában nyáron is el-elfúj egy-egy strófát, főleg estefelé....de pld. amelyek párban vannak Pirkó és Pircsi, a fickó szinte sosem énekel már, csak a tél közeledtével, amikor az udvarlást kezdi...kéznél van a csajszi, így nem kell keresgetni párt az énekléssel:)) Néha, mikor berepül hozzám, amíg itt dolgozom, felül a polcra és nekem elfúj egy nótát:))
Aztán lehet más probléma is, mert, ha torokatkája van esetleg, akkor sem énekel...de azt talán észrevennéd, sokat krákog, tüsszög is, meg a csőrét többször törölgeti a rúdhoz, nem csak kajálás után...remélem nem ez a baja, de Ivermectin cseppel ezen is lehet segíteni...
Adhatsz ám neki még sárgarépát, uborkaszeletet, vagy majd tyúkhúrt (ősztől már terem mindefelé), esetleg salátát jól megmosva, szárítva és sárgarépa zöldet is lehet, ha megeszi...legalábbis elszórakoznak vele... csak félő, hogy permetesek ezek a zöldségek, ha nem a magad kertjéban teremnek.

Hozzászólás 2010 aug. 5, 20:35 
immortal írta:
Szeretném megkérdezni a tapasztalat tenyésztőktől hogy a kanári költési ideje meddig tart mert most kaptam 1 pár madarat hogy még be -e rakjam nekik a fészket? Köszi

Szia.

Nem vagyok a leg tapasztaltabb, de tudtommal a költési szezonnak vége. Még nagyon erőltetve le tudnának tojni, de már nem egészséges. Most már vedleniük kell és a kettő nem megy egyszerre. Mindkettő elég rendesen igénybe veszi a szervezetüket, főleg a vedlés.

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 aug. 5, 19:04 

Valódi név: Gábor Alíz

Hozzászólás 2010 aug. 5, 15:42 
Sziasztok!
Csak általánosságban kérdezném, hogy vajon miért nem énekel a kanárim már vagy két - három hete? Nem vedlik az biztos. Én csak kaptam őt, és megszerettem és próbálom gondosan gondját viselni, nagy tiszta kalitka, friss víz, árnyék, szabad levegő, vegyes magkeverék, néha friss alma, meg olyan rúd amivel szorakozhat, ahogyan csipkedi le róla a magokat. Van neki fürdető kabin is de abba nem megy bele, a kalitkája egyedül magára olyan 50*50 cm. Szóval régebben elég sokat csicsrgett és most egy ideje ne hajlandó. Olyan a drágám mintha köszörülné a torkát meg csipog néha, de nem énekel. Ha odamegyek beszélek hozzá, egyre jobban figyel. Ugrál, repül a kalitkában ide -oda, tárogatja a szárnyait, szóval összességében úgy tűnik jól van...... DE! nem énekel. Ez nekem nem baj, hacsak nem betegség miatt van. Valaki ha megtenné, hogy válaszol nagyon megköszönném.

Üdv.: Alíz

Hozzászólás 2010 aug. 3, 10:46 
Én olyat is olvastam, hogy egyszerűen lisztbe kell mártani. Az aztán minden háztartásban akad... :-)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 76  Következő