Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 8:24 
[quote="eszterolajos"][quote="feketemarcsi"]Lajos!

A terápiás megfigyelést alany hiány miatt nem tudom elkezdeni, majd veszek néhány döglőfélben lévő egyedet és külön elszeparálva megfigyelem a hatásokat.

A monori börze pont alkalmas hely ilyen alany beszerzésére 8)
Ráadásul már csak 1,5 hét.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 7:58 
1 dl. 1o %-os üveget.
Én majd a tesztelési eredmények után fogok dönteni, hogy alkalmazom - e a szert.
A 1oo dl. azért sok lehet, ha a felnyitás utáni tárolási idő nem elég hosszúra nyújtható, és a szer mennyisége jóval meghaladja az össz állomány szükségletét.

Rollerezek...egyenlőre még tojások vannak, nemsokára kelniük kell, a kötöttsége 75 % lett, de, hogy ebből mennyi kel és mennyi lesz a felnevelődőtt fiatal az még rejtély.

Én a 2o11.-es VB-re kalibrálom őket. Miután ezer éve nem volt Magyar tenyésztő a VB-én talán adnak egy oklevelet nekem is. Aztán vagy sikerűl, vagy nem.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 7:34 
feketemarcsi írta:
Lajos!

Merre vagy?

Hogy áll a citrex teszted?

Nálam az egészséges madaraknál nem láttam negatív hatását, pozitívat sem, bár többet esznek egy kicsit, viszont az anorexiás öreg roller tojóval csodákat tett. :D

Szia !

Most hétfőn indítottam a megelőzés ívóvizes tesztelését, látható eredménye az idő rövidsége miatt még nem lehet.
Az első megfigyelési szakaszt 4o naposra terveztem június elejéig tart, ekkor majd beszámolok a fórumon és az MM - ben is a tapasztalatokról. 3o madárral indítottam.
15 teszt 15 kontroll. a megfigyelést 1o szempontra hegyeztem ki ami a következő :

- Vitalitás változás,
- étrendi változás, (átlagosan csökken, vagy nő az elfogyasztott takarmány napi mennyisége.)
- kültakaró változások, (nő, vagy csökken - e a tollváltás intenzitása ? Újj tollazat sürűségének változásai,
ezt összel meg kell ismételni)
- megbetegedések előfordulásának gyakorisága,
- szaporodási intenzitás mérése, (tojásszám növekedése, csökkenése)
- felnevelt fészekalj egyed száma,
- kelési intenzitás, (a lerakott tojásokhoz és az inkubációs átlagidőhöz viszonyítva,
kötési adatok, kelés elötti elhalások, azok fejlődési periódusa,)
- fészekelhagyás előtti és kirepülés utáni elhullások adatai,
- fiatal egyedek növekedési intenzitásának mérése ( testömeg gyarapodás 3 naponta,
hosszmérés 3 naponta,)
- Citrex megvonása utáni állapot megfigyelése.

A terápiás megfigyelést alany hiány miatt nem tudom elkezdeni, majd veszek néhány döglőfélben lévő egyedet és külön elszeparálva megfigyelem a hatásokat.

Egyenlőre ennyi.
Pontosan mit tapasztaltál a roller tojónál?

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 ápr. 29, 7:45-kor.

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 19:00 
Tepes King!!
A Ny.F. nekem is azt mondta :leválasztani.Akkor nincs mit beszélni.Nomeg a te kalit rendszered mellé raksz egy másikat és ha kell a dróton keresztűl is megy az etetés.Én augusztusban fogok dupla kalitokat gyártatni.Az is igaz a fém kalitok híve vagyok mert az /állítólag/ jobban takarítható és ezt neked figyelembe kell venni főleg azért amit meséltél nekem az üzletben!!
Szotyit üdvözlöm.Add fel.Ki is Ő!!! :40:
Ui.én ott hibáztam h a fém kalitba fa össze fúrással tettem fel a fészkeket.No de idén nem marhulom el!!

Valódi név: Piros András

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 22:36 
ez szerencsére bejött
de ezt ne vedd mindenkor kézpénznek
üdv Tintás

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 11:37 
sziasztok, megint én. fejlemény:
Kép
felül papa, középen mama, balra csemete (Pöri lett a neve)
ma jött ki először a fészekből. :)
csak ennyit szerettem volna, sziasztok :)

Valódi név: Molnár Dávid

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 9:39 
VladTepes írta:
Feltétlenül mutasd meg neki.
Én megnéztem/hallgattam, szerintem pont olyan. (jelzem, nem vagyok orvos, amit ő mond, az a tuti). Patkánynál ez a "kehes ló" hang estére, éjjelre az előrehaladott myco egyik kérlelhetetlen tünete, a másik is megvan, hogy időnként összerázkódik, és mintha prüszkölni próbálna... > szabadulna a feljövő huruttól. A mycoplasma, ha nekiszalad, úgy szétkapja a hörgőket, hogy csak na, rágcsálóknál "jóléti betegségnek" is tekinthető, ha túl jól él a pati, túl sok a bevitt fehérje, akkor a myco gyakoribb. Ami segíteni szokott (nem gyógyítja, csak az életminőséget javítja), ha kap vízhajtót, hörgőtágítót, illetve alacsony fehérjetartalmú kaját, + mellé immunerősítőket, mint immunovet, vagy amikor már a légszomj miatt már enni is alig tud, meg kékülnek a lábai, szédeleg, dülöngél, akkor a calopet nevő turbó-gyógytáp sokat szokott segíteni, illetve az aranyárban levő, de nagyon jó Vetri DMG.
Amit nem tudok, az az, hogy ezek madárnál hogyan alkalmazhatók, milyen adagolásban - már ha egyáltalán szabad. Beszéld mindezt át a dokiddal.

Akkor mit érdemes adni a myco-ra?
Most konkrétan linkospektint kap. Ez megy már a 6. napja, de érdemi javulás még nem történt, viszont sokkal álmosabb lett. Egyedül a tegnap este volt nyugodt,mert végig szunyókálta, este lámpaoltáskor nyöszörgött egy kicsit.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 18:32 
Szia DJackson!
Szerintem fészek le és hagyjad piheni a madarakat főleg a tojódat.Ha minden áron kicsiket szeretnél vásárolj egy plusz tojszit a kanodhoz.A tojó nem csak a nevelés hanem a kotlás is megviseli és az jó,hogy volt egy kis sikerélményed de itt könnyen elpuskázhatod azzal ha ilyen sűrűn költeted a madarat mi vagy te egy "szaporító"?
Erre is fel kell készítened a madarad mert ugye a ca-t potolnia kell meg egy csomó más ásványi anyagot a szervezetbe ha ez megvóót akkor jöhet a fehérje bomba és irány máris a másik szezon.
:25:

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 13:38 
Sziasztok!

Örömmel jelentem hogy az első kanárifiókám túlélte az első megpróbáltatásokat! Kirepült és most már tud a rúdon is ülni (az élet apró örömei). Azt hiszem a sok-sok terméketlen tojás a túlzott tollmennyiség miatt volt, miután ritkítottam a szeméremtollazaton a hímnél egyből fiasak voltak a tojások(4ből 3). Végül 2 kelt ki és egy elpusztult a második napon. 9 fiatlan tojás és így két sikertelen költés után én ezt jó eredménynek nevezem a magam mércéjével :)

A tojóm kezd beindulni megint, és figyelek hogy tudjanak párnzani, úgyhogy reménykedek hogy egy költés még belefér a szezonba. Szerintetek? Mert olvastam olyat, ha nagyon kimerül a tojó akkor a következő évben hajlamos lehet szétszedni a fészkeket és hasonló örültségeket művelni. Szóval ez lenne a negyedik fészek amit rak, de etetnie jóformán csak 1 fiókát kellett neki. Mit gondoltok?

Csaba, olvastam a sok rossz hírt, hát kitartást! A kis madárkádat nagyon megszerettem, mégegyszer köszönöm neked. Remélem ez egy kis vigaszdíj a sok rossz után :)

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 16:58 
VladTepes írta:
Cpt.Dave írta:
...az éjszakától félek mindíg ,mert akkor szenved nagyon, nyöszörög, hirtelen megszédül levegő után kapkod, de ez a roham 1-2 percig tart utána megnyugszik (bár ez is egyre ritkább),....

Más állatnál helyből rávágnám, hogy előrehaladott mycoplazmózios. A múltkori itteni csevej alapján szerintem a madár esetében si nagy a valószínűsége.
Puding egyszerű próbája:
Theospirex (humán gyógyszer - bár állatgyógyászatban is létezik theofilin hatóanyagú cucc) tablettából gyerek kiszerelésű >> eltörni, ici-picit lereszelni, beadni neki szájon (csőrőn) át, pl lágyeleségben, lehetőleg este.
Ha látványosan jobb iccakája lesz, az sajna rossz hír, mert igazolja a fenti sacc per kb nem tudományos diagnózis.
Ja, csirkéknek is van myco-ra készült hatóanyag, gyógyszer.
Legjobb megoldás > dokiddal ha beszélsz, dobd fel neki az estére/éjjelre erősödő tüneteket + a myco gondolatát, oszt ... :-)

Ha már feltettem feketemarcsinak akkor megmutatom neked is. Igaz néhol sötét de a hang jól hallható. Ezt már korábban terveztem dokiknak megmutatni csak utolsó látogatáskor elfelejtettem.

Gyuri

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 15:04 
Na végre André mester hogy itt vagy közöttünk .Is .Tanács megfogadva :D többet nem veszek sárga kanárit mert csak baj van a gazdájával. :61: .
Hogy áll a farmod és a madaraid,legyen az ami van. Én elkezdtem a nap madár otthonát építeni mert nem fogy a zsongás utána az agyamban!!!Ha májusban sem tudok monorra menni akkor abbahagyom a foci oktatást :D /Áprilisi vasárnap azért levertünk mindenkit és a lilákkal is döntetlent játszottunk szóval megvoltam begyesedve!!!/
Csak sűrübben gyere ide és tegyél be javító gondolatokat stb-t.

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 14:40 
Van iciri-piciri etető is, akkora csak, mint a csőitatónak az alsó része. Abba nem tudnak belepancsikálni.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 14:29 
Szia Csiszi!
A méz akkor jó ha kristályos.
Ha kellő képen ikrás akkor biztos nem keni össze magát vele a madár.
Lehet kapni kimondottan méznek való tálkát is amibe nem tud megfürödni :lol:

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 14:16 
Chris én nyáron többször adtam és nem lett semmi.Sőt tegnap nem volt időm vásárolni.Hűtő és betettem egy narancsot kellő "takarítás " után a röpdébe.Agyon ették magukat.Édes mint a dinnye.
Nyíri barátomnál leskelődtem , mit kavar már megint?A röpde oldalára ráakasztott egy kis kerek etetőt ,és mézet rakott be nekik. Állandóan ott voltak és cuppogtatták nagyon érdekesnek találtam.
Én is rohanok haza méz bele kis vitamin stb előtte mikro mert h egy kicsit kristályos volt már a méz.
Kutatok és egykicsit nagyobb tálkába raktam.
A Judittomnak vett sárga belefürdött valahogy és itt nem is mesélném tovább. :D Kaptam a pofámra .Szegény kis madár.Próbáljátok ki lehet beletenni szinezőt is csak kicsi legyen a "bödi"

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 14:16 
feketemarcsi írta:

Atkán kívül más is lehet, de sanszos az is, Ivermectinnel próbáltad?

Igen próbáltam orvossal 3-4 alkalommal, de nem nagyon működött a dolog. Mit feltételezel még? megfázásra kezelve lett, tüdőgyulladásra most van kezelés alatt, de a kattogás nem szűnik, tüdőpenészre is lett kezelve Nizorallal, de arra sem javult. Aspergillosis-t a doki zárta ki mondván ennyi idő alatt már el kellett volna hatalmasodnia a dolognak. Hónapok óta vagyunk ebben a helyzetben. Se nem javul, de nem is romlik. Szórakozik a madár meg el is van, tehát ha a kattogás megszűnne,biztos rendbejönne. Csabának már írtam ezügyben, viszont nála kifelejtettem azt mint tünet, hogy esténként idegből rázza fel a tollait. mintha zavarná valami, de csak este. Semmi kézzel fogható tünete nincs csak ez a nehezített légzés illetve napközbeni nyugtalanság néha, amikor szárazat prüszköl illetve a csőrét dörgöli a rúdhoz. De az éjszakától félek mindíg ,mert akkor szenved nagyon, nyöszörög, hirtelen megszédül levegő után kapkod, de ez a roham 1-2 percig tart utána megnyugszik (bár ez is egyre ritkább), viszont volt hogy leesett a kalitka aljára emiatt és kénytelenek vagyunk minden este egy kisebb fényforrást kapcsolni neki, hogy ha valami zűr lenne akkor ne rémüljön meg (bár hála istennek az utóbbi napokban már nem esik le sehonnan, sőt újabban hintán szundikál az éjszaka első felében, míg a lámpa is ég.)

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 14:02 
Mérgezett ez a rohadt világ minden szinten!!!Aki tudja az a sajátját adja mert lesz nagy gebasz. Amikor papagájoztam én is megszívtam. Szinte toxikus görcsben rázkodott a jákom.Én is kipróbált bácsitól veszek csak cuccot mert így legalább azt hiszem nincs méreg rajta.Örököltem egy bácsit a Nyíri Feritől és ö szokott most már nekem salátát ülteni az talán...
És csak így tovább mert van értelme olyan témákat feltenni ami mást is érdekel és átruccan egy kis csevegésre.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 13:59 
Egy kérdés merült fel bennem, remélem nem nevettek ki, a véleményetekre vagyok kíváncsi. A halaimnak szoktam adni spenótot, algaevőknek. A kanárinak lehet adni, jó nekik, szeretik. Mert pl. spenótot akár egy erkélyen virág ládában is lehet termeszteni, akinek nincs más lehetősége. :wink:

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 13:51 
Lajosbá írta régebben, hogy a bolti salátát 24 órára egy vödör tiszta vízbe kell tenni, többször cserélve rajta a vizet, majd kicsit szikkasztva ehetik a madarak. (egyébként ha a családnak csinálom, akkor is kiáztatom, biztos ami biztos...)

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 13:50 
feketemarcsi írta:
A lisztkukacban szerintem a fehérje a vonzó számukra. :wink:

Én csak akkor adok paprikát, ha van a kertben, mert az tuti bio, eléggé elbizonytalanodtam a bolti zöldségek irányában, mióta egy ismerősnek egy kivételével minden kanária leesett a tescos salátától néhány óra alatt. :?

ELőször is sziasztok :)

Ne is említsd a tescot. pont 1 éve vettem a madárkámnak salátát mely mint kiderült mérgezett volt (azóta csak piac és ott is már megvan a bejáratott emberem). Másfélhónapnyi szenvedés után sikerült egy elnyújtott antibiotikumos kezeléssel rendbehozi OFF hullámos Gyurit :).De azóta meg mással küzd, mert valószínű valami légúti (sanszos hogy torokatkás) baja van. Kattog. Ezt bizton állítom. Emellett tüsszög, és a csőrét dörgöli és főleg estefelé nyöszörög illetve nehezített a légzése. Azért is regeltem ide nemrég mert végre egy kis infót találtam ezen a fórumon a betegség kezelésére.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 13:45 
Saját tapasztalatom is az, nagyon jó barátom a vállamon sírt és temettük el a madarait. A nagyon jó barátom Ausztrál hegyi lórikat tenyészt és a Tescos gyümölcsöktől egy teljes család, hím+ tojó és 2 fióka lórija pusztult el. :cry:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 76  Következő