Hali-hali! Sziasztok!
Köszi, Marcsika, hogy ide írtál! Ez a hely tényleg megfelelő a lekizésre. Itt aztán már mindenről írkáltunk...
Brek, csak nézz át rajtunk nyugodtan, no problem.
Egyáltalán nem vagyok jártas a dísztyúkok, meg fácánok stb. tenyésztésében, ezért is szoktam néha beleolvasni ide is, oda is, és bizony vannak érdekességek! Mint ez a kannibalizmus is, amit említettél. Olvastam a keres-kínál topikot is. Tudok az esetről. Megtisztel, hogy érdekel a véleményem, bár én csak érintőlegesen tudok hozzászólni...
Személy szerint ki nem állhatom a betont! de van eset, amikor a takarítás praktikussága ezt kívánja és valószínű, hogy más komolyabb érv is szól a beton mellett. Ám azt hiszem, hogy itt a nézeteltérések nem is emiatt voltak... Hanem a "berendezés" miatt. Marcsika, tudom értékelni, hogy mindent elkövetsz, hogy a madaraid jól érezzék magukat nálad, táplálékhoz jussanak egyenlő eséllyel- mert mint olvastam, ez is probléma. És még közben fényképezni is szoktad őket nemcsak magadnak, hanem reklámozás céljával.
No itt a bibi! Mert ha te azt mondod, hogy nincsenek kitéve sem fertőzés, sem baleset veszélyének, én elhiszem neked. De egy fotó, amit olyan céllal készítesz, hogy másnak is büszkén megmutathass, azon bizony nem írja, hogy melyik kis szék, és zsák, és doboz minek is van ott éppen felborulva, ilyen-olyan "kellék"szétszóródva és egyáltalán mi célt szolgálnak. A képet viszont nagyon tudja rontani a különböző tárgyak látványa. A száradni kiterített ruhák látványa is rendetlenség hatását kelti, pedig éppen most lettek kimosva, tiszták... Őszintén megmondom, én is mikor láttam a szóban forgó képeket, először csak a szanaszét "hányódó" dolgokat pillantottam meg, a fura színű falat stb., és csak aztán fedeztem fel a képeken a gyönyörű szárnyasokat.
Nem mondom meg neked, hogy hogyan és milyen ketrecben vagy szabványnak megfelelő körülmények között tartsd a madaraidat, de azt tudom tanácsolni, hogyha fényképet szeretnél róluk készíteni, akkor igyekezzél olyan hátteret biztosítani a képnek, hogy a madár legyen a lényeg! A többi az csak mind zavaró tényező. Maga a kép összhatása is kellemes legyen mint látvány! De ezt sem kellene neked mondanom, hisz képeket festesz, alkotsz... Képzeld azt a madaraid fotózásakor, hogy éppen most alapozol, vázlatolsz és festesz

. A többi meg privát ügyed.
Puszillak: Gabesz