Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 18, 10:32 
feketemarcsi írta:
A tojócska már egy hete mászkált mindenféle szeméttel a csőrében, ő már nagyon rá van indulva a témára. :lol:

Hát én mindenfélét beraktam neki, de csak a kaja érdekli, meg a törpe fiókám ami megmaradt... :oops: :shock:

Hozzászólás 2010 jan. 18, 10:27 
Megtettem minden óvintézkedést. A fene a pofájukat, legözelebb nálad hagyom 1 hétre (mármint Marcsinál),aztán ha valamelyikkel eljár randizgatni akkor az lesz a nyerő. :P :lol: :wink:
Egyelőre nem is dalol a lánykának, max ha Lady Gagát vagy Shakirát hallgatok.... :lol: :lol: :lol:

(Köszi hogy segíteni akartok, de elsőre is felfogtam hogy tegyem őket külön.... :oops: :roll: :P :P :P :wink: )
Az a helyzet hogy én az előző tojómmal való kapcsolatából indultam ki....karácsonyra megkaptam, puff be a hím mellé oszt jóvan....végig békében éltek, nem volt szex után bunyó sem, soha egy ross mozdulat. :cry:

Hozzászólás 2010 jan. 18, 10:25 
Orsály írta:
SEGÍTSÉÉÉG!!!!!! Az újdonsült párocska szinte folyamatosan tátott csőrrel kergeti egymást, hol egyik a másikat, hol másik az egyiket. Ez valami különleges szado-mazo szerelmi játék? :shock: Az előző tojóval nem csinálták ezt. :cry:

Szia Orsály!
Szerintem is amíg bunyó van,tedd külön őket,hogy lássák egymást és amikor a tojó megfúrta a fészket,csak akkor tedd csak be a hímet.Ha még ekkor is harcolnak,akkor reggelente kb fél órára tedd be hozzá a hímet,általában ennyi idő elég szokott lenni a párzáshoz.Nálam tavaly és idén is volt hasonló gond,de pár napja pont egy ilyen párnál kelt egy öt fős fészekalj. :)

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 18, 1:44 
Vagy előfordulhat hogy a fürtös tárolási nehézségei okoznak problémát a kanáriknál, nevezetesen könnyen megtelepszik a szorosan zárt fürtökben a gomba helytelen tárolásnál, amire a kanári érzékeny?![/quote]

Sziasztok!!!
Látom,jó nagy galibát okozott ez a dolog de ez nem baj,mert legálább beszélünk,rólla és ez a jó,én igazából azért nem emlékszem a pontos diagnózisra mert én csak a lényeget vettem le és azóta nem is adtam nekik,mert én is főleg anno a kirepűlt fiókáknak adtam mint csemegét amit szívesen csipkedtek és valami kép szóban kerűlt ez a dolog és akkor mondta nekem,hogy vigyázzak mert a kanáriknak nem igazán jó.
De ahogy itt olvasom a hozzászólást itt a "gomba" dologba rejlik szerintem a dolog,amire a kanári érzékeny a papagálynak meg semmi baja,amit ő akkor nekem meg is indokolt csak ....

Hozzászólás 2010 jan. 17, 21:08 
Előre is köszi szépen, remélem még emlékszik az okfejtésre :)

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 jan. 17, 20:47 
Sziasztok!

Holnap úgyis találkozom vele, és megkérdezem.

emys

(magam egyébként Nimfanatikus utolsó ötletére tippelnék.)

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 jan. 17, 18:31 
Hahó!
Ez a fürtös téma sztem pontosításra szorul!
Mielőbb szeretném kérni a kollegákat hogy írják le a körülményeket amelyekben nem szerepelhet a madár étlapján, mert ennek semmi értelme így.
Gondolom van amelyik csak fürtös kölest hajlandó enni ha minden nap előtte van és mellőzi a többi magféleséget, ezért tápanyaghiányban pusztul el?! Vagy szimplán valakinek sikerült kitenyészteni az abszolút selejt kanárit a laborban, ami már nem eszik természetes táplálékot? Vagy előfordulhat hogy a fürtös tárolási nehézségei okoznak problémát a kanáriknál, nevezetesen könnyen megtelepszik a szorosan zárt fürtökben a gomba helytelen tárolásnál, amire a kanári érzékeny?!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 jan. 17, 18:21 
Hogy a fürtös köles nem jó a kanárinak????? :shock: Nekem ez új. A mieink eddig nem tudták, mert mind élnek... :roll:
Gál tanár úr diagnózisát nem vonom kétségbe, de furcsának találom... Feri, megtennéd, hogy megkérdezed pontosan mi az oka ennek? Mióta az NYME-n nem tanít nem találkozom vele...

Hozzászólás 2010 jan. 17, 18:12 
ha tőlem kérdezted Marcsi (bár ha nem akkor is leírom :) ) hogy az első énelkős tojóm után egy szép fehér tojóm lett, akit sajnos a gondatlanságom miatt kellett elvesztenem. A mostani tojóm is elkapta ugyanazt a betegséget amit a második. Ő is fehér, és nagyon szép is, de fiatalabb, 2009-es születésü. Szóval a betegségből őt sikerült megmenteni a tőled kapott segítséggel, illetve pappcsának köszönhetően. Ez a laktiferm pedig egy csoda. A hím pedig végre elfogadja a neki szánt párt, az előzőekkel folyton civakodott, vele legalább már elvannak nagyrészt. Mivel agresszív fajta, ennek örülök. De gondolom a kevesebb cívódásnak köze van ahhoz, hogy mostmár jobban figyelek arra, hogy mi legyen előttük. Gondolok a magon kívül az ásványianyagtartalomra, illetve a vitaminokra. Ja és mostmár figyelek arra is hogy ne rendszertelenül legyenek világosban, hanem nafénnyel kelnek, és fél8-8 körül letakarom öket.

Felépülése után a kis tojócskám olyan boldog kis madárka lett, hogy láttam rajta hogy valami "készül", hát betettem a fészket, és ezzel még talán el is késtem kicsit, mert harmadik nap reggelre már 1 kis tojással örvendeztetett meg a fészekben. Ha minden jól megy holnap reggel jön a 3 tojgli ;) Egyébként még várni akartam 1-2 hetet, hogy erőt gyüjtsön. Rajta kívül beindult tojót még csak a kis satnyát láttam viselkedni, akkor több párzás volt, remélem azért a mostani mennyiség is (napi 1-2) "kielégítő" lesz :)

Csak azért írtam le ezeket, hogy megosszam veletek, hogy szerintem apróságokon múlhat az, hogy egy kanári hogyan érzi magát. Remélem több madarat nem veszítek el banális hibák miatt. További szép napot nektek! :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 17, 1:39 
Még jó, hogy rátaláltam erre a fórumra, ahol felhívjátok a figyelmem a kölesben (és minden másban) lappangó veszélyekre... :roll: :wink: :17:

Hozzászólás 2010 jan. 17, 1:22 
Orsály írta:
fric32 írta:
Hogy miért árulják kanárinak a fürtöskölest?
Egyszerű,mert eladó!!! :72:

Mellette meg 'egyszerűen' kinyírják a madaram... :x :(

Hát sajnos ez nem szempont,csak az eladás!!!

Hozzászólás 2010 jan. 16, 18:56 
Orsály írta:
Megtörpént. :cry:

Szegény kis tojóm, amelyik elpusztult, azzal soha nem volt még hasonló sem és állandóan együtt voltak, 8 hónapig. :cry: Biztos ő volt neki a nagy "ő"... :oops: :roll:

Ó, az meglehet... :26: de majd csak vígasztalódik az új csajszival.. :27:

Hozzászólás 2010 jan. 16, 18:49 
Megtörpént. :cry:

Szegény kis tojóm, amelyik elpusztult, azzal soha nem volt még hasonló sem és állandóan együtt voltak, 8 hónapig. :cry: Biztos ő volt neki a nagy "ő"... :oops: :roll:

Hozzászólás 2010 jan. 16, 18:39 
Orsály írta:
SEGÍTSÉÉÉG!!!!!! Az újdonsült párocska szinte folyamatosan tátott csőrrel kergeti egymást, hol egyik a másikat, hol másik az egyiket. Ez valami különleges szado-mazo szerelmi játék? :shock: Az előző tojóval nem csinálták ezt. :cry:

Korai volt még, hogy összebútoroztak, tedd őket külön cellába, míg meg nem nyugszanak.. :) Talán egyneműek, ha mégsem akkor szokni kell az egyiknek a másikat, de leginkább a másiknak az egyiket. Az'é lássák egymást de ne túl közelről!

Hozzászólás 2010 jan. 16, 16:39 

Hozzászólás 2010 jan. 16, 0:10 
fric32 írta:

Mellette meg 'egyszerűen' kinyírják a madaram... :x :(

Hozzászólás 2010 jan. 15, 23:43 
Orsály írta:
fric32 írta:
Orsály írta:
"Just married": :roll: :lol: :wink:
Kép

Fürdés után.... :wink:

Szia,én csak anyit szeretnék mondani,hogy a fürtösköles nem igazán jó a kanárinak,amenyiben tudod melőzd,mert elhiszem szeretik megeszik,de tobbet árt mint használ.
De saját belátásod szerint tégy....

Annyit eddíg is tudtam, hogy árt a májuknak vagy mifene, ezért csak kb. havi egyszer szoktam adni nekik, aztán elszórakoznak vele egy jó ideig, gondoltam kedveskedek kicsit az "újoncnak". :roll: :? :oops:

De ha ennyire rossz nekik, akkor már ki is vettem, és köszi a figyelmeztetést! :wink:

(Már csak azt nem értem,hogy ha tényleg annyira ártó, akkor miért árulják úgy, hogy "fürtös köles KANÁRIKNAK"..... :evil: )

Megmondom öszintén,a pontos diagnozisra már nem emlészek,csak arra,hogy nem tesz jót a kanárinak,nekem az állatorvos hívta fel a figyelmem,dr.Gál János a Bp állaltorvosi egyetemről,hozzá hordtam az elhúlott madaraim,hogy felboncolja és diagnoztizája ha netán lenne valami korokozó tudjam milyen írányba kezeljem az állományom.

Hozzászólás 2010 jan. 15, 22:16 
fric32 írta:
Orsály írta:
Kép

Szia,én csak anyit szeretnék mondani,hogy a fürtösköles nem igazán jó a kanárinak,amenyiben tudod melőzd,mert elhiszem szeretik megeszik,de tobbet árt mint használ.

Annyit eddíg is tudtam, hogy árt a májuknak vagy mifene, ezért csak kb. havi egyszer szoktam adni nekik, aztán elszórakoznak vele egy jó ideig, gondoltam kedveskedek kicsit az "újoncnak". :roll: :? :oops:

De ha ennyire rossz nekik, akkor már ki is vettem, és köszi a figyelmeztetést! :wink:

(Már csak azt nem értem,hogy ha tényleg annyira ártó, akkor miért árulják úgy, hogy "fürtös köles KANÁRIKNAK"..... :evil: )

Hozzászólás 2010 jan. 15, 19:10 
Sziasztok,

na ő az a kis fél lábára béna kanári, akit múlt héten vettem magamhoz, meg tudnátok mondani hogy pontosan milyen fajta és vajon mennyi idős lehet? Én gloszterre saccolok, de amatőr vagyok..Amikor az extulaját kérdeztem, csak habogott, a testvéreivel volt egy kalitkában, volt egy olyan gyanúm hogy irtó fiatal lehet még...

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 jan. 15, 15:50 
Orsály írta:
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 76  Következő