ha tőlem kérdezted Marcsi (bár ha nem akkor is leírom

) hogy az első énelkős tojóm után egy szép fehér tojóm lett, akit sajnos a gondatlanságom miatt kellett elvesztenem. A mostani tojóm is elkapta ugyanazt a betegséget amit a második. Ő is fehér, és nagyon szép is, de fiatalabb, 2009-es születésü. Szóval a betegségből őt sikerült megmenteni a tőled kapott segítséggel, illetve pappcsának köszönhetően. Ez a laktiferm pedig egy csoda. A hím pedig végre elfogadja a neki szánt párt, az előzőekkel folyton civakodott, vele legalább már elvannak nagyrészt. Mivel agresszív fajta, ennek örülök. De gondolom a kevesebb cívódásnak köze van ahhoz, hogy mostmár jobban figyelek arra, hogy mi legyen előttük. Gondolok a magon kívül az ásványianyagtartalomra, illetve a vitaminokra. Ja és mostmár figyelek arra is hogy ne rendszertelenül legyenek világosban, hanem nafénnyel kelnek, és fél8-8 körül letakarom öket.
Felépülése után a kis tojócskám olyan boldog kis madárka lett, hogy láttam rajta hogy valami "készül", hát betettem a fészket, és ezzel még talán el is késtem kicsit, mert harmadik nap reggelre már 1 kis tojással örvendeztetett meg a fészekben. Ha minden jól megy holnap reggel jön a 3 tojgli

Egyébként még várni akartam 1-2 hetet, hogy erőt gyüjtsön. Rajta kívül beindult tojót még csak a kis satnyát láttam viselkedni, akkor több párzás volt, remélem azért a mostani mennyiség is (napi 1-2) "kielégítő" lesz
Csak azért írtam le ezeket, hogy megosszam veletek, hogy szerintem apróságokon múlhat az, hogy egy kanári hogyan érzi magát. Remélem több madarat nem veszítek el banális hibák miatt. További szép napot nektek!