Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 66  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 6, 2:53 
eszterolajos írta:

Apropó, nálad jelentkezett egy Kiskundorozsmai szaki aki jövőre rollereket tartana. Ő is szegedi ílletőségű, mivel csatolt városrész Kkdma. Tudod -e az elérhetőségét, meghívnám a versenyre, mint megfigyelőt és talán jobban megismeri, megszereti a rollerokat.

Szia Lajos!

Valóban jelentkezett nálam egy szaki, szegedinek mutatkozott be, és előjegyzett két pár rollert. A telefonszáma titkosított volt, más elérhetőséget meg nem hagyott. Abban állapodtunk meg, hogy a két ünnep közt jelentkezik, és megbeszéljük a dolgot konkrétan. Biztosan az lesz a "konkrétum" , hogy a verseny helyszínén átveszi a verebeket, úgyhogy nem kell őt külön megkeresned.

Üdv : neco

Hozzászólás 2007 dec. 6, 2:43 
doromboló írta:
.......A képlet rém egyszerű ! Az a lényeg, hogy minél többen válasszák a roller tenyésztést ! ..... Tehát én úgy gondolom, hogy a látványos roller nyomulás egy specifikusságot feltételez....Azért meglepetés számomra, hogy hol buzdítasz és segítesz szinte mindenben, a következő pillanatban meg más irányokba irányítod a figyelmet ?!... Persze így is lehet haladni, csak lassabban.... :24:

Sok mindenben igazad van, de azért véleményem szerint nem mindenben! Azt nem lehet elvárni egy kezdő rollerestől, hogy eddígi munkáját teljesen felszámolva csak ennek a fajtának éljen. Ha már "megkóstolták egymást, túl vannak néhány sikeres tenyész- és versenyéven úgyis ez a vége, de addíg ez nem várható el.
Ha Amarylt egy pár rizspinty eltántorít a rollertől, akkor csak idő kérdése lenne mikor vált a későbbiekben.
Lajos sem tudja még, hogy néhány éven belül felszámolja az összes haszontalan tollgombócát, és százával fogja a rollert tenyészteni! :wink:

Üdv : neco

Hozzászólás 2007 dec. 6, 2:30 
doromboló írta:
Egyébként a pozitúros kollégának a Géza bá-tól vannak pont a rollerjei..

Nem nem ! A Kituljáktól....

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 dec. 6, 2:56-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 6, 0:36 
Ez egyenesen Lappföldről érkezett...csak a zsákja kiürült mire ideért....nem is hozott nekem semmit!!!! Remélem azért nektek még jutott legalább csokika!!!! :26:
Kép

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 5, 23:24 
Kedves Gabesz !

Nem kritizálom a topikot és nem is azt akarom, hogy ne legyen ilyen kitárulkozó, hiszen ez teszi igazán elfogadottá a honlapot. És főleg azt nem szeretném elérni, hogy kiröppenjetek máshova. Csak szakmai szempontból nézve hasonlitottam össze őket, kizárólag Doromboló részére, de Te válaszoltál.
Nagyon is kell ez a hangnem, hiszen ezt éljük és szerintem minden topiknak kell egy ilyen hangulat a baráti kapcsolatok kialakulásához.
Ha mégis megbántottalak volna ELNÉZÉST KÉREK :30: TÖLLED.
Na erről ennyit.
Csevegjetek csak nyugodtan és ha probléma van, megoldjuk.
Azért néha, ha látok számotokra új dolgokat azért felteszem ide is.

ui : azért megsúgom, hogy én is tartok kanárikat igaz, hogy csak Raza Espanola fajtát, de mit tegyek nekem ez tetszik. :65:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2007 dec. 7, 21:29-kor.

Hozzászólás 2007 dec. 5, 22:33 
Az enyém már itt van, látod, fel is akasztottam a kandalló oldalára, hogy ne kelljen a Mikulásnak messzire mennie! :D

Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 5, 22:06 
Ne búsúlj mostmár miatta... Hiába. A Mikulás majd maga mellé veszi.
Puszi nektek! És tegyétek ki a csizmákat, hogy a Miki felpróbálhassa :lol:

Kép

Hozzászólás 2007 dec. 5, 21:12 
Nem tudtam, 10 centire volt a kezemtől a szomszéd tömbház egyik ablakában, reméltem hogy a sötétbe nem fog repülni, de repült. Csak látott annyit, hogy a fára visszarepüljön. Aztán 3 órára elmentünk itthonról, mostmár nincs ott.
Huhhh

Hozzászólás 2007 dec. 5, 19:14 
Sziasztok!

Igaz, hogy nemrég óta vagyok az idre fórum lakója, de semmiképpen nem lenne jó ezt a topicot megszüntetni. Gabesz, ilyet ne is mondj! :96:
Erre a topicra nagyon is szükség van, ahol kicsit kiengedhetjük a gőzt, ahol tényleg jól mondtad, egy kis lelki segítséget nyújtunk egymásnak + a sürgős esetek.

A roller topic és a positur topic meg a szak topicok, ott a fajtának megfelelő kérdésekben lehet segítséget kapni.

Régebben én is a roller és a kanári topic összevonásán gondolkodtam, de mára már látom mindkettő szerepét. Valóban igaz, hogy néha tényleg összekeveredik a 2 topic, de hát enélkül meg nem lenne olyan színes az élet, nem igaz? :wink:

Természetesen mindenki véleménye fontos!

Hozzászólás 2007 dec. 5, 18:52 
Sziasztok!

Gizmó, sír a szívem nagyon azért a szép madárért.... :73:
Nem tudtad megfogni? Belegondolni is rossz, mi lett a sorsa...

Lajos, nagyon Drága vagy, köszönjük. De mit érnek a tojók a kedves hímek nélkül???

Csak az a baj, hogy most nincs kedvem viccelődni, így küldök mindenkinek egy kis idre mikulást: :santa:

Hozzászólás 2007 dec. 5, 17:47 
eszterolajos írta:
Ezért is van 3 topik, hogy minden ág megfelelő színteret kapjon a problémái megoldására. Sajnos ebből a 3 - ból csak a tietek (rollerosoké) működik igazán jól és odaadóan. A többinek még fejlődni kell ahhoz, hogy a szinteteket elérje. Amit igazán nem értek az - az, hogy miért hallgatnak a színkanárisok, vagy a pozitúrosok?? Pedig van köztük igen sok jó tenyésztő ! De miért hallgat ?? Ezt mond meg.

Kedves Lajos!

Igaz, nem engem kérdeztél, de talán nem olyan nehéz a válasz.

A 3 kanáris topikból 1 db. épen és egészségesen célegyenesen halad a rollertenyésztés göröngyös de megfelelően kitáblázott útján, hála a Főkrampusznak és hasonszőrű cimboráinak!
:76:

A 2-es számú, ezek mi vogymuk, mint már olyan sokszor jeleztem, Kanári SOS!-nek indult. De mivel akkor még nem volt egyetlen egy szem kanári sem az IDRE-n, hát ezért lett Kanári a topik neve... És ide jöhetett alakos, színes és rolleros is, mint már tette Timba, Tangara, a vajdasági Zsolt és még sokan mások. És ez a mai napig nem változott semmit! Ide pont úgy belefér a fodros madár, mint a szép színes és a gyönyörű dalos. Csakhát ha nincsenek most sürgösségi kanári esetek, a kanárisok használják nagy előszeretettel, mint lelkisegély szolgálatot :lol:
Tehát az tévedés, hogy ez kizárólag rolleros, vagy színkanáris topik lenne!
:25:

A harmadik topik az alakos (positur) kanári tartóknak, tenyésztőknek lett nyitva. Lehetséges, hogy akik azt a fajta kanárit tenyésztik, kevesen vannak és azok közül is nem biztos, hogy mindenkinek van Net-hozzáférése, vagy ha van is, éppen nem az IDRE-t látogatja...
:07:

Továbbá javaslom, hogy ha van a fórumon, ki a színknárik elhivatott tenyésztője, nyisson egyet! Biztosan lesz majd lakója annak a topiknak is.
:75:

Puszi nektek: Gabesz
Ui: ha ez a fajta "zöldséges" topik nem felel meg az Idre elvárásainak, szívesen átadjuk a helyet a színeseknek és innen ki-ki a maga óljába költözik.
Kép

Hozzászólás 2007 dec. 5, 17:15 
:03:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 5, 16:44 
Az "egészséges" az nem "külsőség", hanem természetes ! Úgy értem, hogy neked lehetett volna roller, vagy norwich, vagy lipokrom mozaik, vagy lizard, azon a napon, mikor megvásároltad őket, mert nem a fajtatiszta tenyésztés vezérelt, hanem mert akartál egy szerethető kis gyönyörűséget !...Nem ?....

Hozzászólás 2007 dec. 5, 16:42 
Hello,

Szt. Miklós (Eszterolajos): úgy döntött a (félig) rollerunk, Máté, akit Gabesztól kaptunk, hogy gazdát vált, szerintem Mikulási ajándékként szánta magát, valaki másnak. Szólok, hogy tudj róla, s jó helyre juttasd.
Nos, figyelmetlenségem miatt Máté megszökött. A szomszéd fákon énekel félórája 1 fokban 3 emeletnyi magasságban... :26:
Többet most azt sincs mit írjak.
Szép estét, s tessék kifényezni a cipőt.

Hozzászólás 2007 dec. 5, 14:16 
doromboló írta:
pl. Margónak tök mindegy, hogy milyen kanária van, hiszen ő "csak" szerettből tartja őket és nem nemes tenyésztési rohamai miatt...
.

Ennek a második fele igaz csak, mert hogy nagyon is nem mindegy....
Csakis szépek és egészségesek legyenek és fújják nekem a nótájukat...
Nekem fontos a külsőség is :wink:

Hozzászólás 2007 dec. 5, 13:01 
Dorombolóóóóó!!!! ki ne tépd a hajd,még ha van is belőle bőven!!! hallod?????? :02: :61: :61: látom,nehezen emészted meg a rizseimet!!!!! pedig ha látnád,milyen kis édik!!!!!!:74: nem beszélve,hogy ha nem derítenének néha füttyükkel kicsit jobb kedvre,amilyen passzban tegnap óta vagyok,háááát,lehet,hangosan kiabálnám: ááálllítsátok meg,ki akarok szállni....de így csak csendben tépem a :41: ....pedig nekem ritkul rendesen,!!!!Aztán mire kanáriim lesznek,az még odébb van,főleg ha csak januárban tudsz menni értük!!!!

Hozzászólás 2007 dec. 5, 12:20 
Hát persze ! Nyilván nem volna jó ha mindenki ugyanolyan autóval szaladgálna ( Bár erről Mao mester másképp nyilatkozna ha..) sőt tiszteletben is kell (kellene) tartani mások más munkálatait és itt a tenyésztőkre gondolok, mert pl. Margónak tök mindegy, hogy milyen kanária van, hiszen ő "csak" szerettből tartja őket és nem nemes tenyésztési rohamai miatt...
A csajok hajkurászása miatt a két topik teljesen összenőtt ! Ezt már szétszedni kár lenne, tehát az ezüstöket és a fodrosokat bemutató képek nagyon helyénvaló érdekességek, de mikor már valaki belekerült a kosárba annak a cukrosbácsi rízst ad ....?! :41:
Ha mi rolleresek erősödni akarunk az csak komolyan elszánt, csak erre koncentráló társakkal lehetséges ! Hidd el Lajos, a félmegoldások nálunk tiszavirág életűek...Lásd Péter Géza ! A lecsóban voltak rollerek is....
Aztán mi lett belőle ? Az ügyeletes utolsó helyek, egyetlen beszervezett tag sem és a minőség alsó szintje...?! Viszont a megosztott energiákból jutott öklömnyi zebrákra, néhány elég jó lipokrom mozaikra...stb.
Egyébként a pozitúros kollégának a Géza bá-tól vannak pont a rollerjei..

Hozzászólás 2007 dec. 5, 12:00 
:57:

Hozzászólás 2007 dec. 5, 11:30 
Imádom ezeket a kis fehéreket... Mindig is nagyon tetszettek, ezért is vettem meg Fricikémet a sárgák mellé...
Hát a különböző alakosok nekem sem jönnek be, de nyilván ezért vannak az ő tenyésztőik, hogy azok se maradjanak ki a csapatból, hátha van akinek ők jönnek be!
Még jó, hogy valóban ennyi izlés van és minden mások vagyunk:)

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 5, 10:06 
Ez nagyon egyszerű, Én hivatalból minden madárral foglalkozom, hiszen ezt vállaltam tavasszal a választások alkalmával.
A roller tenyésztés segítése a szívügyem is lett közben és ezzel sokkal többet foglalkozom, mint más kanári fajtával. Nekem minden fajta fontos, hogy életképes versenyhelyzet alakuljon ki országosan. Ezért is van 3 topik, hogy minden ág megfelelő színteret kapjon a problémái megoldására. Sajnos ebből a 3 - ból csak a tietek (rollerosoké) működik igazán jól és odaadóan. A többinek még fejlődni kell ahhoz, hogy a szinteteket elérje. Amit igazán nem értek az - az, hogy miért hallgatnak a színkanárisok, vagy a pozitúrosok?? Pedig van köztük igen sok jó tenyésztő ! De miért hallgat ?? Ezt mond meg.
Az egzotások már kezdenek éledezni, egyre több a szinpatizáns régi motoros és örvendetesen szaporodik a kezdők tábora is, de ez egy másik nagy feladat a számomra, melyben sokat segítenek az egzotás társaim. Itt is gyökeres szemlélet váltásra van szükség kis hazánkban. Ezt is szorgalmaznom kell. Na aztán a fejlödő madarászattal egyszerre kell fejlődni a szemlézések színvonalának, tiszteségességének, no itt aztán van mit tenni. Közben bírkózni kell a fauna madarászat megvalósításáért is. Soroljam még ? Minderre jelenleg csak ez a honlap alkalmas és ezt kell üzemeltetni több kevesebb sikerrel. Ezért aztán mindenhol, mindenkor a közös cél elérésének egyengetése buggyan ki belölem a topik hozzászólásokban bármely topik, vagy madár faj (fajta) legyen is az.
Kell egy ökör aki magával ragadja a feladatokat, célt és írányt mutatva, a többieknek, egy részét mi vállaltuk. Remélem a példánk alapján hamarosan mások is beindulnak és segítenek..........

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 66  Következő