Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 szept. 2, 9:58 
Épp most fürdött, ugrál össze-vissza, jó kedve van. Nem tudom mi lehet a baj. :?

Egyszer a hímnek elment a hangja, más tünete nem is volt. A 3.féle antibiotikum után vettek a torkából mintát és kiderült hogy valami penészgomba. :shock:
10ezerben állt meg amit összesen fizettem a dokinak. :? :?

A tesóm azt mondta hogy innkább engedtem volna szabadon és vettem volna másikat.. :roll: :lol: Azt mondtam neki hogy majd őt is szabadon engedjük ha beteg lesz.... 8)

Hozzászólás 2009 szept. 2, 8:17 
Megnéztem, nincs benne neki semmi. Meg ha akarja ki tudja nyitni rendesen, de amint nincs "stresszhelyzet" újra hunyorít. De eddíg nem szokta így pihentetni. Váladékot sem láttam, viszont ha megijed akkor kicsit szörcsögő hangon veszi a levegőt. :?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 aug. 31, 15:15 
Természetesen kiveheted.Húzd szét a szemhéját hátha látsz benne valamit(szöszt,tollpihét,maghéjat stb).

Hozzászólás 2009 aug. 31, 14:03 
Nem tudom. Nem hinném hogy megcsípte volna valami, esetleg megbökhette a hím véletlenül vagy ilyesmi. :?

Kivehetem ilyenkor a kalitkából, hogy közelebbről megnézzem mi a helyzet? :roll:

Hozzászólás 2009 aug. 31, 11:50 
Szia!
Okosabb nem lettem :lol: pont az a kép homályos amin a szeme látszik.
Ha az egyik szeme begyulladna és váladékozna akkor ornitózisra gyanakodnék ami könnyen gyógyytható de én nem látom a képen,hogy könnyezne a madár.Nem lehet,hogy megcsípték vagy bele ment neki vmi?

Hozzászólás 2009 aug. 31, 11:38 
Köszi a tippeket :roll: :) , íme a képek:
bal szem:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

jobb szem: (elég homályos, de remélem a lényeg látszik)
Kép
Egyébként kivételesen jókedélyű, odamentem a kalitkához és nem repült be egyből a fészekbe hanem "csipogással" üdvözölt, ilyet már rég csinált.
:? :?:

Hozzászólás 2009 aug. 31, 10:49 
Szia Orsi!
Tegyél fel egy képet,hogy lássuk nem-e beteg.Lehet,hogy csak pihen a fészkén vagy rásüt a nap vagy...
Ha az öreg madarakat majd ha újra összeengeded akkor már ne kapjanak lágyeleséget és ne tegyél be fészket és használj olyan etetőt amibe nem tud fészkelni a madár.1-2 elpotyogtatott tojás után a tojó általában feladja a költési hajlandóságot.

Hozzászólás 2009 aug. 31, 9:47 
Segítség! :?

Most vettem észre, hogy a tojó szinte teljesen csukva tartja a jobb szemét, épphogy pillogat vele. :(

:?: Mit tegyek? :?:

Hozzászólás 2009 aug. 31, 8:39 
andré írta:
A kanáriknál a hímeket mindig külön tartjuk és csak a tenyésztés idején engedjük a tojókhoz!A tojók lehetnek közös kalitban többen is.Ez a fiuk sorsa :lol: .

Köszi a választ! :)

Bár kicsit elkeseredtem, mert ugye azért vannak így, hogy jól érezzék magukat, ne legyenek egyedül. Gondoltam hogy van esély kismadarakra, de azt nem hittem, hogy beindul a "nagyüzemi madárgyártás"... :shock: :?

Nincs valami kanárifogamzásgátló? :lol: :roll: :wink:

Hozzászólás 2009 aug. 30, 21:08 
A fiatalok és a hím maradjanak a megszokott helyükön.Ha meg tudod oldani akkor ne lássák a tojót azért,hogy a hímnek ne a prütykölésen járjon az esze.
A kanáriknál a hímeket mindig külön tartjuk és csak a tenyésztés idején engedjük a tojókhoz!A tojók lehetnek közös kalitban többen is.Ez a fiuk sorsa :lol: .

Hozzászólás 2009 aug. 30, 21:00 
Köszönöm, köszönöm a válaszokat! :)

A kanárikat "sima mezei" kisállat kereskedésből kaptam,úgyhogy nem lepődnék meg, ha nem fajtatiszták. Meg persze így utólag elnézegeztve a kereskedéseket, annak is örülök hogy egészségesek... Szörnyű dolgokat láttam a minap egy pesti bevásárló-központban. :? :x

Még egy utolsó kérdés (ma :P :wink: ) : úgy is jó, ha a hímet+a kicsiket teszem külön, és a tojó marad a kalitkában, vagy a kicsik mindenképp maradjanak a megszokott helyen? És egymás mellé tegyem a két kalitkát, vagy másik helyiségbe, vagy lényegtelen? :roll:

Kösziköszi!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2009 aug. 30, 20:42 
Szia Orsály!
A kanárik egy évben 4-5-ször is költhetnek.
Általában február vége felé szoktunk nekik fészket adni és 2 költést engedélyezünk a madaraknak.A kézi nevelőtáp felesleges akkor ha a hím kanári részt vesz a fiókák etetésében.
Amikor a fiókák 22-24 naposak lesznek akkor a tojót vedd ki a kalitkából és a hím tovább fogja etetni a kicsiket.
A madaraid valószínű keverék csapper kanárik bár erősen hasonlítanak a rollerekre.
Amikor a fiókák már teljesen önállóak(kb 35 naposan)akkor kiveheted a hímet is mellőlük.
(Csak zárójelben jegyezném meg a Gabesznak,nem az avatar kép miatt válaszoltam :lol: )

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 aug. 30, 20:24 
:24: , na ezziggen avatar! Meglásd, mindjárt hogy fognak jönni a szakos tarajosok!
Előbbi problemhez pedig még csak annyit tennék, hogy valahogyan a tojót kellene akkor rávedd, hogy a fiaival és ne új fészekkel törődjön. Elsőre rögtön azzal kellene kezdd, hogy a hímet külön teszed és nix szex.
No, mondom, olvass kicsit, nézz itt szét! :wink:

Hozzászólás 2009 aug. 30, 19:04 
Ő volt az: :(

Kép

Nem túl jó minőségű a kép, de talán látszik is ahogy ki van tépkedve a szárnyáról a kis tolla.

Ők pedig a "felnőttek":

Kép

Kép

Fel tudnátok világosítani hogy ők melyik kanári-alfajtába tartoznak?
:roll: :roll:

Hozzászólás 2009 aug. 30, 18:46 
Kedves Gabesz!

Köszi a választ! :)

A hímet próbáltam mellé tenni, de sajnos nem törődött vele, csak ugrált össze-vissza, hiába tátotta a csőrét a kicsi. :(
Láttam egy állatos boltban, hogy létezik olyan hogy "eleség kézből tápláláshoz", és egy nagyon apró, pár napos kanári volt a dobozán.
Ha esetleg újra megtörténik a csipkedős dolog, ilyennel nem tudnám én etetni? Vagy az sem lenne nekik elegendő?

Azért vagyok ilyen buzgó, mert az előző pici nagyon a szívemhez nőtt, és nagyon váratlanul ért hogy meghalt. Nem szereném "szándékosan" tenyészteni őket, csak gondoltam hagyom hogy történjen aminek kell.

Idén ugye már nem várható több fészekrakás? Azt olvastam, hogy tavasszal raknak fészket, és hogy csak egyet. Most akkor hogy is van ez pontosan?

Köszi előre is!

Üdv.:

Orsály=Orsi :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 aug. 30, 17:52 
Szia, Orsály! Orsi? :wink:
Nagyon jól csináltál mindent azzal az egy kivétellel, hogy nem vetted észre időben, hogy a tojó újabb fészekrakásra készül... Ehhez neki újabb fészekanyagra volt szüksége és a fiókája volt "kéznél". Ezért csípkedte a tollát a picinek. Azt jól csináltad, hogy külön raktad a picit, csakhát még nem volt önálló. Addig ha a szülők etették, nem volt neki természetes, hogy tőled kapja a kaját és nem kapott elegendő és megfelelő táplálékot, merthogy már zúzott mageleségre is szüksége lett volna. Szerencsésebb lett volna, ha mondjuk a hímet is vele együtt átrakod egy külön kalitba míg a mama újabb családalapításhoz készülődik. A hím továbbra is etette volna. Talán. Vagy másik lehetőség, hogy új fészket és fészekanyagot is teszel be neki bőven, talán megúszta volna a pici. De így sem biztos, ha már ennyire beindult a hölgyemény. Az apával lett volna szerencsésebb felneveltetni a picikét, miközben reggelente és este "meglátogathatta" volna kedvesét. Azaz a párzás erejéig beteszed őt hozzá, ha még mindig szeretnéd, hogy újabb fiókák keljenek.

Hú, de okos vagyok, de tudod, hány fiókám fizette ki a tandíjam?! :?
Úgyhogy csak figyeld őket, gyönyörködj bennük! A lágyeleség mellett bőven kapjanak mageleséget és szépia is legyen betéve nekik. Ha netán újból tollat, fecnit hordozna a csőrében, számíthatsz az újabb fészekre, ám ha megelégedsz ezzel a pici családdal, nem hagyod tovább fészkelni a tojót.

Azért ha van időd, olvasgass kicsit vissza akár ezen vagy a szomszédos rollerkanáris topikon: http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php? ... start=5980. (Főként az elejét ajánlom mindkét topiknak, vagy használd itt fönn a keresőt) Nagyon sok hasznos infót találsz!

Pussz és üdv: Gabesz

Ui: Gucsi, mi baj? Nálad ugyan mi történt? Éleszd fel a fórumot kicsit! :wink:

Hozzászólás 2009 aug. 30, 15:45 
Sziasztok!

Kezdő, ám lelkes kanáritartóként szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni, és egyben elmesélni az előzményeket.

Tavaly nyáron kaptam egy gyönyörű hím, majd karácsonyra egy tojó kanárit. (Nem tudom, hogy melyik alfajtába tartoznak kanárikon belül :roll: )
Júniusban megindult a fészekrakás, nem sokkal később három tojást láttam meg a fészekben, amelyekből sajnos csak egy kelt ki 14 nap múlva. A fióka szépen nődögélt, tettem a kalitkába boltban kapható és házilag késztett lágyeleséget is (reszelt répa, főtt tojás+darált keksz), mellyel a szülők buzgón etették a kicsit. Kb. 20 nap múlva ki"repült"a fészekből, és a két felnőtt a kalitka alján etette tovább. Ám egyik nap megláttam hogy a tojó megtámadja a kicsit és a tollait tépkedi. (Ekkor kb. 25 napos volt) Azonnal áttettem egy másik kalitkába, (ami eleinte szörnyű "sírással" járt), tettem be neki lágyeleséget, némi magot és vizet is, azonban nem tudta ellátni magát, ezért elkezdtem kézből etetni. Némi lágyeleséget eszegetett, szőlőt és almát tudtam neki adni, ez így zajlott kb. 4-5 napig.Egészségesnek tűnt, azonban egy szörnyű reggelen holtan találtam a kalitkájában, azóta sem tudom hogy mi történhetett.
Szerintetek mit csináltam rosszul? Vagy talán beteg lehetett?

Egy másik furcsa dolog, hogy amikor a tojó csipkedni kezdte, ezzel egyidőben újabb fészket kezdtek építeni, és pároztak is, mikor a kicsit külön tettem. Azóta szintén 3 tojást raktak, viszont most mind a három ki is kelt, etetik őket, én úgy látom minden rendben, mégis úgy félek, hátha újra megtörténik ami a múltkor. Arra is gondoltam hogy lehet hogy ki kellene vennem, és kézből etetni? Vagy haggyam hogy a természet "intézze" a dolgokat? Mit adjak nekik hogy biztosan erősek és egészségesek legyenek a kicsik? Most van bent a kalitkában kanáriknak való magkeverék, házi+ bolti lágyeleség amihez kagylótörmelékes Ca, foszfor tartalmú készítményt keverek. (A neten olvastam hogy ez is kell nekik.) Mit tehetnék még, hogy biztosan jól fejlődjenek?
Bocsi hogy kicsit hosszúra sikeredett, és előre is köszi a segítséget!

Hozzászólás 2009 aug. 14, 23:00 
Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsát,és javaslatát,biztosan lesz még egy csomó buta kérdésem,mert még csak most szerettünk bele a férjemmel a kanárikba,eddig csak hullámos papagájunk volt.Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra.Biztosan fogok még jelentkezni,további sok sikert kívánok nektek:Andi :54:

Hozzászólás 2009 aug. 14, 22:47 
Igaz nekem kanárim nincs, de szúnyohcsíoés már volt.

Bavtroban-nal kentem 1-2 napig, aztán Floxal szemkenőccsel (antibiotimuos). Lassan de rendbejött. Amúgy naponta 1-2 alkalommal kenegettem a csőre mellet, mert himlős lett szegényke. De ugye a szúnyogokat sehogy sem lehet teljesen kizárni :roll: :?

Sok szerencsét kívánok a kezeléshez!

Hozzászólás 2009 aug. 14, 20:54 
Szia Andi!
A tylosin-ből egy késhegynyi kell 1 liter vizbe.A szúnyogcsipést inkább jóddal kezeld hatásosabb.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 76  Következő