Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 66  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 19, 20:18 
Sziasztok!

Margó, megnéztem a képeket! Nagyon szépek voltak úgy hármasban!:cry:
És volt ott a rengeteg kép között olyan is, ami még sok-sok évvel ezelőtt készült :wink: - pl. a madár motívummal díszített matyómintás tányér :lol:

A "trió" tetszett a legjobban! El is hoztam:
Kép

Aztán kedves Nyuzilla, megértem abbéli aggodalmadat, hogy itt a tyúkjaidról és a tetvekről folytatott magasröptű eszmecserénk miatt bárki is kiebrudalna, mert te nyuzi vagy :lol: És azért lettél nyuzi, mert nem soroltad be magad sem a tíkok, sem a kokasok közé. Pedig ez egy baromfis topik! 8) És azt sem tudjuk, mid van. Mármint madarad. Szovel?

Hozzászólás 2007 nov. 19, 17:34 
Most eszembe jutott, hátha valaki meg szeretné nézegetni a kedvenceim képeit, itt megteheti a fotótáramban:
http://freemail.hu/fototar/gyujtemeny.jspv?setId=1772702

Hozzászólás 2007 nov. 19, 16:11 
Szia!

Nem tudom, hogy lehetne "szelektíven" távol tartani a "kártékony" madarakat... (Nekem speciel a szarka kinézetre nagyon tetszik, gyönyörű csillogó a tolla, de tényleg gonosz madár hírében áll.)
A tyúkjaim egy másik téma: ezek "kitojt" tyúkok, mielőtt hozzánk kerültek nem láttak se napot, se holdat, se szelet, se esőt. Amíg jó idő volt, nem használták az ólat éjszaka sem, tojtak össze-vissza, egy egész udvart fertőtleníteni meg lehetetlen volt, próbáltam többször. Na, nem tyúkozok, mert elzavartok innen a baromfis topikba... :-)

Hozzászólás 2007 nov. 19, 12:53 
Sziasztok, szia Nyuzi!

Igen, meglehet a kérdés feltevésének módja volt félrevezető :roll: De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megfelelően tudjuk távol tartani a "kártékony" madarakat (- mert a szarkát ki nem állom! hiába olyan szép hófehér és csillogó kékesfeketén szép a tolla, kicibálta a seregélyek odújából a fiókákat!!!- holott maga a seregély is kártékonynak van számon tartva...) és a "hasznosakat" pedig segítsük, ha szükség- pl. téli etetés, odúk kihelyezése stb.

A tyúktetű, akárcsak minden más élősködő, nagyon makacs népség!!! Én egy kicsit kétlem, hogy a tyúkjaid a galamboktól szedték volna össze újra és újra... Inkább arra gondolok, hogy nem sikerült rendesen az ól fertőtlenítése és a tíkok megfelelő lekezelése. Nem lehet? Merthogy valószínű, hogy akárcsak a kedvenceinknél, ezek a dögök éjszaka mennek rá a kiszemelt áldozatra :evil: nappal meg az ülődeszkán leledznek...

Hozzászólás 2007 nov. 18, 22:05 
Kedves Gabesz!
Azt hiszem, félreértettél!
Nagyon szeretem a vadon élő madarakat is, és szerencsére egészen közelről tudom őket figyelni egész nyáron, mert a kertünk leér a határba, és a gondatlan szomszéd miatt egy kisebb "erdő" van a szomszédos telken. Egész nyáron tengelicek és rigók közt kapálgattam, a fácántyúk meg 5 lépésre tőlem zabálta a krumplibogarat. Minden télen etetem a rászorulókat, most is a zebrák kajamaradékát kiteszem az etetőbe.
De: ne tudd meg, hogy mit küzdöttem egész nyáron a tyúktetűvel, akárhogy írtottam, a tyúkocskáim mindig visszafertőződtek a galamboktól, verebektől. Nem szeretném, ha a pintyőkék is összeszednének tetűt-atkát, egyebeket. Lehet, hogy én vagyok túl aggódó, de ami nekik fáj, az nekem is....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 18, 21:56 
.. de ez aztán a dolog.....

Hozzászólás 2007 nov. 18, 20:15 
Hali,

itt a helyzetjelentés. A helyzet változatlan a madaraknál: kotlás. Habár lassan kellene keljen az első. Egyáltalán nem foglalkoztunk a tojásokkal: lámpázás, meg hasonlók. Azt sem tudom melyik tojás kell keljen. Azt figyeltük meg, hogy 3 tojás rózsaszínszerű, egy meg szürke.
Várunk.
Szép estét.

Hozzászólás 2007 nov. 18, 19:55 
Hát persze, hogy dógom vót! Ide alád írtam egy csomót miközben vacsorát adtam a koritól kifáradt kölkeimnek, előástam néhány képet és faltam kettőt és elküldtem ezt a hooosszú irományt, ami hosszabb is lehett volna... Ez nem dolog??? :72:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 18, 19:40 
Gabi vezérkotlóst keresem !...Hahóóó !
Ne nagyon gyüjtögesd most a többieket, mert hétvége van, fele templomban a másik fele meg kocsmázik (hihi) ...neked meg szerintem dógod van ! :33:

Hozzászólás 2007 nov. 18, 19:39 
Kedves Nyuzi!

Én azt gondolom, hogy mi ketten két különböző szemüvegen keresztül szemléljük ezt a témát :roll: .

Először is én nem szoktatom a kint tartott madarak közelébe a vadon élőket. Azok jönnek saját maguk merő kíváncsiságból vagy éppen egy kis eleség reményében. A parlagi galambok nagy előszeretettel eszik meg a tyúkjaink elől a búzát anyósom nagy bosszúságára... A verebek egész a röpde pereméig merészkedtek a nyáron... igaz, a cica is :wink: Mivelhogy egy rács választja el a belsőket a külsőktől, igencsak kevés az esélye annak, hogy éppen egy nyavalyát hordozó külföldi szóbaálljon egy belföldivel és lefertőzze...

Kép

Aztán a csíráztatásra láttam egy nagyon szuper módszert a Waxbill honlapján- érdemes megnézi!- azt könnyűszerrel le tudod fedni valamilyen hálóval, hogy az éhes csibészek ne tudják megenni a kedvenceinknek gondosan előkészített finom kaját.

Kép

Az aranyos kis fecskéket meg egyenesen imádom! Itt nálunk a füstifecskék szoktak étkezni járni az öreg almafára. Képzeld, mennyi szúnyogot, legyet és más kártékony rovartól szabadítanak meg!!!

Kép

A vadon élő madarakat is pont annyira szeretem, mint a bent kalitban tartott kis kedvenceimet. Hálás vagyok munkájukért amit a környezetünkben tesznek, gyönyörködök énekükben, csodálom ahogyan fiókáikat nevelik! A vándorok iránt pedig különös tiszteletet is érzek!
Nem írom le, hogy egész évben kik látogatják meg kertünket, udvarunkat, mert azt már megtettem itt a vadmadaras topikban:
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php? ... C&start=20
Kukkints be, ha gondolod :wink: .

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de így is visszafogtam magam :lol:
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 nov. 18, 18:36 
Sziasztok!
Gabesz!
Erről jut eszembe! Szerintetek mennyire okos dolog a nyáron kint tartott madarak közelébe szoktatni a vad madarakat? Nálunk rengeteg veréb és galamb van, a szemtelenebbje nyáron felzabálta a csíráztatott magokat a teraszon. Van még itt egy fecskefészek is, rendszeres lakókkal. Vajon nem hoznak magukkal a fecskék változatos és egzotikus nyavalyákat??? A verebek közt is láttam olyat, amely nem volt éppen jó bőrben... Ti mit gondoltok erről?

Hozzászólás 2007 nov. 18, 18:09 
Hát gyerekek (jércikék, tyúkocskák, kokasok és nyuzi :lol: ), itt a hegyekben félméteres hó van! Egész hóvárat is lehet építeni egyetlen (hó)ekenyomással...

Csibikém pedig egész nap gyönyörűen danolászott, míg szegény cinegék odakinnt... A kalitokból öszegyűjtött maghéjat, kajamaradékot, hulladékot, potyadékot kiszórom nekik a hó tetejére. Nagyon szívesen válogatnak benne. Túlzásba azért nem viszem az etetésüket, mert van még bogyó, alma és egyéb nekik való élelem, mit csipegessenek :roll: .

Hozzászólás 2007 nov. 18, 17:26 
Nem-nem, itt szakad a hó, építjük a hóembert! :D

A madarak meg csendben vannak, még a fiúknak is elállt a szavuk. :shock:

Hozzászólás 2007 nov. 18, 17:10 
Biztos mindenki kint kapirgál a nem várt késői napsütésben! Itt nálunk hét ágra sütött a nap!

Hozzászólás 2007 nov. 18, 14:23 
Á, dehogy! :77:
Engem a kanárifront érdekel!
:59:

Kokasunk és nyuzink :lol: már van, egy tojó itt kapirgál de a többi vajon merre kóricál?
:78: Pí-pipipi-pí-pí!

Hozzászólás 2007 nov. 18, 13:48 
Jelentkezem a tyukólban ! ....Mit akarsz hallani a gizmókától ? Hogy ráült e a tojásokra ?... :lol:

Hozzászólás 2007 nov. 18, 13:45 
Hát már bánom Nyuzi, hogy nem szaporítottam ezt a szép növényt, biztos többet hozott volna a konyhára mint a bolt ! A nagypapagájok etetnivalójában volt ez a mag... Talán Amazónia volt a zacskóra írva...?! :57:

Hozzászólás 2007 nov. 18, 12:11 
:roll:
Semmi új a Nap alatt?
Gizmó??? Helyzetjelentést kérünk!

Hozzászólás 2007 nov. 15, 11:50 
:-D
Doromboló!

Elképzeltem, ahogy beszipákolsz a kenderből, aztán így fogadod a kedves vevőket:
:29: vagy így: :104:

Hozzászólás 2007 nov. 15, 11:04 
Húúú, ti meg komoly növénytermesztő üzemágat indítottatok be !
Vettek-arattok ?!....Te is parasztasszon letté Monalujzám !?....
Képzeljétek ! Egyszer a korábbi diszállat kereskedésem ajtaján kiöntöttem a nagypapagályok vizestálait a közeli füves területre. Néháhy hét után nőt egy akkora kanabis-om mint egy fenyőfa ! Egész nyáron ott lengedezett a bolt bejárata mellet ! Még a körzeti rendőr is láthatta mivel rendszeres vásárlóm volt, de bizony senki nem tette szóvá ! A tél fagya vitte el az értékes növényt s most gondolkozom hogy engem is elvihetett volna ezért a gestapó. Ezért nem kell dugni semmit és működik minden baj nélkül ! .... :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 66  Következő