Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 nov. 14, 20:11 
Sziasztok!

Ezt a "kelő magos" módszert én is csinálom! Észrevettem, hogy az etetőből kipotyogó mag a virágaim mellet gyönyörűen kibújik és finom zsenge zöld lesz belőle. Na, erre fogtam magam, és a magjukból egy tenyérnyi adagot elvetettem egy virágcserépbe, ott hamar ki is bújtak.Ezeket én ollóval levágom és berakom a madaraknak. A lenyírt "füvecske" pedig szépen újra és újra kihajt!

A salátás módszer is nagyon tetszik, a következő virágcserepembe azt is vetek! 8)

Hozzászólás 2007 nov. 14, 19:41 
Ja, még eszembe jutott, hogy télen, amikor bent laknak a madarak (és nem lehet a koszos vizet elegánsan kilibbenteni az udvarra) tartok egy cserepet a kalitka mellett, ennek a földjére öntöm az elkoszolódott vizet. Az eredeti virág már nem tudom mi volt, mert kirohadt, viszont az itatóban ázogató magok remekül kicsíráznak a cserépben. Ha nincs kedvem összefagyni a teraszon, ebből csipegetek nekik.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 14, 16:51 
Hali, hali! Szia, Nyuzilla!

Gizmó, megcsinálhatod ugyanezt a cserepes zöld-termesztést salátával is! Végy a boltból egy tasak salátamagot és nedves földbe ültesd el. Ne mind! és a szemeket se tedd túl sűrűn. A kikelő palántok majd egyre nagyobb helyet igényelnek, ezért a nagyobbakat máris kiszedheted, hogy a kisebbeknek több hely maradjon. Én még virágok mellé is szoktam szórni :D Egész télen jól jön, ha más csipegetni való nem kerülne. Néha a kert mellől a hó alól szedek én is ilyen-olyan még létező zöldet... És van nálam is tyúkhúr 8) ! Azt gondoltam, hogy ez itt nálunk nem terem... Dehogynem! (Margóval ezt a témát kb. pont ezelőtt egy évvel feszegettük :wink: .) Különben mikor szabadon röpködnek, megkeresik maguknak az ehető zöldet a kis hólyagok! A korallvirágomat teljesen körbecsipkézik, ha nem figyelek oda...

Itt egy éppen a sarjadzó salátarét :D Nem is tudom már, hogy ki ez a lurkó...
Kép

Valódi név: Zsófi

Hozzászólás 2007 nov. 14, 14:54 
Rendben, elismerem, az én ingerküszöböm túl alacsony ebben a témakörben...eztán igyekszem poénra venni a dolgot :) .

Hozzászólás 2007 nov. 14, 14:42 
Csatlakozom Amarylhez kedves kis Almamag.
Tudod Dorombolóval vagyunk annyira jó haverságban, hogy ezeket a "megrovásokat" megengedhetjük magunknak, mivel mi is kapunk Tőle eleget... :wink:
Pont ez a vicces hangulat jó ebben a topikban, persze amikor komoly szakmai dolgokról van szó, az más...

Hozzászólás 2007 nov. 14, 14:05 
Szia!

Nálam a házban nem maradt meg a tyúkhúr, túl meleg van neki. Én pici cserepekbe tettem egy-egy bokorral, és szélvédett helyen, a déli fekvésű teraszomon tartom az ablakpárkányon. Cserepestől teszem be nekik fél órára, azalatt majdnem tövig csipkedik. Kopasztott cserép kicsit meglocsolva megy az ablakba, 3 nap múlva egy másikat teszek be letarolás céljából.

Most fűmag keverékkel kísérletezek, elég szépen nő az is cserépben, csak nem annyira kedvelik a pintyek.

Egyébként ha családi házban laksz, vagy van nem kutyapisis játszótér a környékeden, akkor felesleges ültetni, egész télen nő a hó alatt is. Ha mégis ültetsz, akkor minél nagyobb földlabdával vedd ki, mert nagyon gyenge gyökerei vannak, és nem marad meg.

Hozzászólás 2007 nov. 14, 10:36 
Hellóka, úgy megijedtem a Doromboló leszúrásától, hogy rögtön bejelentkezem :roll:
Végülis ez a rolleros topik, ha jól tudom és én csak egyszerű mezei kanáris vagyok, azért olvaslak ám benneteket folyamatosan, csak ha éppen nincs mit mondanom, inkább hallgatok, mint a bölcsek :12:
Közben lenéztem a pincébe is, ahol Gabi sürög-forog a tűzhely körül, egész jó illatok voltak, szinte magam is megéheztem...
Doromboló azért megszívlelheted kicsit a Gizmó barátunk aggódását és megróvásást, mert hátha a tűz mellé kerülsz, ha eljön az idő :lol: Persze, ha szereted a meleget, semmi baj :86:
Félre a viccel, megvagyunk, madárkáim is vígan repkednek, remélem még sokáig élvezhetem a társaságukat!
Mindenkinek további jó napot, hetet, az énekeseknek sikeres felkészülést a vizsgára....

Hozzászólás 2007 nov. 13, 22:58 
Hali,

élvezem Gabi, hogy én mág nem tartottam ott, hogy kiszámoljam mikor kelnek de te már meg is tetted. :)
Nincs gond a fészek körül, csak nagyon ritkán csaknak bulit. Emmánuel már nem kettyinti az asszonyt.
Jó ötlet a paszuly. Következőre.
Valamikor régen olvastam volt, hogy valaki télen is tenyészt a házban tyúkhúrt. Nem tudom pontosan hol van, de érdekelne a dolog. Ha ismerős valakinek nem írná le, hogyan lehet körforgásszerűen (mert így emlékszem, hogy írta) tenyészteni?
TÁJ

Hozzászólás 2007 nov. 13, 22:55 
Kedveseim,

nem jövök a palacsintasütővel, inkább szomorúan. Doromboló ilyen stílusú beszéde, istenkáromlása nekem nagyon fáj.
Béla ne vedd annak, én nem akarlak téged megváltozásra bírni, úgysem tudnálak, csak annyit mondok neked, hogy nem tudsz semmi olyat tenni, hogy az az Atya aki téged alkotott ne szeressen, hisz gyereke vagy. Még ha káromolod is szeret téged. Én meg tisztellek téged, csak ettől a beszédedtől határolódok el.
Egyébként is titeket ez a beszéd nem zavar???
Ehhez nem kell lelkésznek lenni. Én magam sem vagyok az. Csak nagyon ragaszkodom a szerető Uramhoz. S ezért érint mélyen, fájdalmasan az ilyen beszéd.
Szeretlek én téged mindezek ellenére, Béla.
Nálunk Rebekka továbbra is kotol. A hím meg kényezteti. NAgyon várjuk már mi lesz az eredmény.
Jó éjt.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 10, 20:15 
Este mindig takard le őket és akkor nem zavarod meg őket....
Szia Manó..cska !

Hozzászólás 2007 nov. 10, 17:21 
Csipcsirip -
Megvagyok ám- csak sok a gond - meg a baj -

Elsősorban Monáka szeretnék nagyon boldog szüli napot kivánni - bocsánat a késésért - de hát azt hiszem soha nem késő ha az ember szeretettel küldi.

Képzeljétek - a multkor mentettem - tünk - egy ragadozó madarat. Találtunk egy sérült vörös vércsét - és Csicsőrke segitségével- szakemberhez is adtam.

Nem is hiszitek milyen kedves kis madár volt - egy éjszakát velünk töldött - gyönyörü szép fekete szemei voltak - szóval - én boldog vagyok hogy megmenekült a biztos cica által okozandó haláltól.

A másik sztorim- tegnap dolgoztam egy kicsit még a szobába és felgyujtottam a nagy villanyt ugy este 7 körül - erre a csicsőrkém olyan balhét csapott- mondhatni letolt hogy miért nem hagyom aludni - hogy kénytelen voltam eloltani - és jó éjt kivánni nekik - mindjárt el is helyezkedtek alvó helyükön és csönd lett.

kellemes szép hétvégét -

Hozzászólás 2007 nov. 9, 21:12 
Hali, hali!

Én is mind ezt mondtam neked/nektek!!! Tanulj attól a madártól! :lol:
Sok mindent lehet tanulni tőlük!

Az első tojásból akkor elméletileg 18-án kellene kelni a picinek! A másodiknak 19-én... Addig, mint a magzatukat féltve őrző kismamák, türelemmel várjuk az idő múlását, majd a picik világrajöttét! Nagyon szeretném, hogy ezúttal termékenyek legyenek a tojások, és egészséges pici kis fiókákkal adományozzanak meg titeket Rebekáék. Megérdemelnétek :wink: , annyira odaadóan figyeltetek rájuk, gondoztátok őket.

Közben több dolog is eszembe jutott...

1. A műtojás- beszéltünk róla, itt nálunk nem lehet kapni, de mivel leleményesek vagyunk, műtojásnak használhatunk egy tojás nagyságú fagolyót is pl. Egy nagyon frappáns ötletet Csicsörkétől "loptam": paszulyszem! Mondjuk a kanári tojás méretéhez én a bivalypaszulyt ajánlom (tudod: fuszulyka :lol: ) No persze, ehhez a művelethez otthon kell lenni... Skype-n ez nem megoldható.

2. Egy tel. beszélgetés alkalmával hallottam, hogy rákiáltottál Emanuelre, mert csetepaté volt a fészek fölött. Ha még most is ketyerészni volna kedve, de már Rebekának egyáltalán nem az jár az eszében, lehet belőle cirkusz! Ha még megvan a kis kalitod, akkor lehet, hogy szükség lesz rá...

3. És mint már annyiatoknak felhoztam magam ellenpéldának (Rongy Elek, a példakép...), Gizmó, mondom neked is, készülj fel arra is, hogy a 3. és 4. fióka, ha szerencsésen kikel a tojásból, nagyon meg fogja sinyleni azt a pár nap különbséget... Ezen topik legelső irományai erről szólnak... (Hogy akkor még kakasnak mondtam a hímet? Ma már tyúkot is mondok! És azt gondoltam, hogy 4 év madarazás az már milyen sok...)

Ezt kívánom nektek:
Kép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 9, 8:32 
:54: igaza van Zsuzsának ....

Hozzászólás 2007 nov. 9, 8:18 
Hali,

4 tojat van, Emmánuel meg rendes férj. Amíg lejön az asszonya ő megy oda. Aztán máskor eteti, putyulgatja. Ilyenkor mondja Zsuzsa, hogy tanuljak Emmánuletől.
Máté a hangját komolyan edzi. Naponta. Most is. S közben nagyon figyelmes a szomszédban keltett hangokra. :)
Áldott napot.

Hozzászólás 2007 nov. 8, 20:45 
Ne aggódj, nem fogok! :70:

Hozzászólás 2007 nov. 8, 20:37 
Be ne pisilj !... :13:

Hozzászólás 2007 nov. 8, 20:36 
Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a kedves jókívánságokat, nagyon aranyosak vagytok! Mindjárt elsírom magam, de most az örömtől és a meghatottságtól!

:47: Nagy ölelés nektek!

Hozzászólás 2007 nov. 8, 20:36 
Hurááááá ! :08:

Hozzászólás 2007 nov. 8, 17:16 
Szia, Almamag!

Örülök, hogy a sok keresés után végre itt találtál neked tetsző madarat! Tudtam én, hogy több lesz annál az egy madárnál!!! :lol: És annak is örülök, hogy ebben kicsit nekem is benne volt a kezem 8)
És kilométereket már nem számolunk. :wink:

Üdv: F.

Hozzászólás 2007 nov. 8, 16:09 
Sziasztok!

Hali, Gizmó! Látlak, hogy itt vagy :D Mizújs? Megvan már az 5. tojáska is?
Rendesen kotlik Rebeka? Nem hagyja kicsit sem oda a fészket? a párja vigyáz a tojásokra, míg ő leszáll enni- innei a fészekről? És Máté?

Kellene beszélnünk aztán mag ügyben is, mert onnan Ms-ről hozzák és megtaláltam a forrást sokkal jobb árban!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 66  Következő