Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 66  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 6, 7:43 
Róluk van szó?
Kép
-szegények, a betolakodóktól tartva a röpde végébe menekültek...

Őt szívesen befogadnám, ha mennie kellene :lol:
Kép

... ezt a nyársfarkút meg még inkább :D
Kép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 6, 1:30 
Szia Péter !

Na azt azért 1oox is meggondolnám, mielőtt megtenném.

Hozzászólás 2007 nov. 6, 1:05 
Szia Lajos!
Mielőtt szélnek ereszted a madarakat,légyszives szóljál és megyek egy teherautóval.Sajnálnám szegényeket ha hajléktalanok lennének.
Üdv.:péter

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 6, 0:01 
Kedves Mona !

Így Téged olvasgatva,olyan érzésem támadt, hogy szélnek kell eresztenem a pintyeimet és csak egy fajt tartani.
Ne légy már ilyen elfugult a rollerek iránt.................

Hozzászólás 2007 nov. 5, 21:46 
Az időzítést a véletlen hozta így, de jól hozta! :wink:

A zebrákat meg Doromboló egyik megjegyzése miatt testáltam a szüleimre: az az igazi tenyésztő, aki egy fajtát tenyészt. Ők meg szerencsére megszerették a kis jövevényeket, és én is látom őket sűrűn.

Rollert, egyáltalán kanárit beszerezni nálunk sem könnyű. A nálunk a Zalaegerszeget és a megyét jelenti, de nem csak madarat, hanem igazi, rendes eleséget sem, csak a készre gyártott dobozos magok vannak. Az ország más részeit kell bejárnom, hogy találjak párt nekik és normális eledelt.Tényleg jó, hogy van ez a fórum, mert itt igazi tenyésztők vannak, akikkel lehet érdemleges módon beszélni, és főleg sokat tanulni. :31: E nélkül most rollert sem szeretnék tenyészteni, mert erről a kanári fajtáról is itt olvastam először, persze szintén véletlenül találtam rá a fórumra is. (És mint tudjuk: véletlenek nincsenek. :D )

Hozzászólás 2007 nov. 5, 20:49 
Akkor nem marad hátra más szegény csajszinak, csak a fogyókúra...

A legénykék ha tavaszra "érnek be" az azt is jelenti majd, hogy a nálad kelt fiókák közül a kis pasik jövő decemberre 8 vagy 9 hónaposok lesznek?! Jó az időzítés :thumright:

Én is keresgélek, kutakodom, de csak a kapirgálásig jutottam még roller ügyben... Összetelefonáltam már a megye és a környék fellelhető idősebb madarasait, de csak színkanáriig jutottam. A vásárhelyi rollerost meg a régi számán lehetetlenség elérni- ezért Gizmóra fog hárulni e nemes feladat :lol: , hogy kicsit nézne utána a palinak. Aztán nemsokára kisállat kiállítás lesz itt a Csíkban megszervezve (15 kilós nyúltól kezdve minden szokott lenni...), reménykedem, hogy jutok majd valami érdemesre madaras ügyben :roll:.

Jó taktika a zebrákat, majdani zebracsaládot szülőkre testálni :lol: Konfliktusforrás kiszűrve.

Hozzászólás 2007 nov. 5, 20:33 
Szia Gabesz!

Sajnos nem tudok pasit adni neki, mert fiúban csak a testvérei vannak, neki idegen hímem még nincs. Már Dorombolót megkértem ez ügyben, hogy nézzen nekem egyet. Ja, és még elvileg nem ivarérett, bár nagyon be van indulva.

A hímeim így szintén nem ivarérettek, őket ezért csak a tavasszal tudom párba állítani. Ők nincsenek is beindulva.

Most 5 rollerem van: 3 tojó és 2 hím. Még 1 tojót és egy hímet kellene beszereznem, és az egyik hímet becserélnem, hogy elindulhassak a tenyésztés szép, de rögös útján.

Igen, van egy pár pintyem is, akikről olvastad, milyen szerencsétlenül jártam: ők is testvérek. Most nekik is egy-egy párt keresek, de őket igazából csak a lányaim miatt tartottam meg, és helyileg most nem nálam laknak, mert a rollerezést szeretném igazán komolyan művelni. De családban maradtak, megbízható jó helyen vannak a szüleimnél, és a sorsukat továbbra is a szívemen viselem.

Hozzászólás 2007 nov. 5, 20:20 
Adj pasit a mollett hölgy mellé! :lol:

De tényleg! Hányadán állsz a madarakkal? Van vagy két párra, ha nem többre való madarad és mind magányos? Nem értem... És még zebráid is vannak, mint olvasom más helyeken 8)

Hozzászólás 2007 nov. 5, 19:59 
Sziasztok!

Gabesz, nálam tényleg az lehetett a baj, hogy a tojóm ivarérett lett, kapott új társat, és mivel hímnek vélte valamilyen oknál fogva, elkezdte hajszolni. Az persze nem hagyta magát, és így alakult ki egy harc közöttü.Most, hogy már visszakerült a harmadik társuk és kicsit kisebb kalitba költöztettem őket, eddig szépen elvannak, az előbb békésen csüccsültek egymás mellett a legfelső ágon. Remélem ez a béke most már megmarad.
Tehát igazat adok neked, és biztos, hogy minden madár egy egyéniség: más-más vérmérséklettel bír.

Én is követtem Doromboló (azt hiszem)Korinának adott tanácsát a másik topic-ban: megnéztem milyen kondiban vannak a madaraim. Teljesen elképedtem: két madaram el van hízva, egy viszont csontsovány. Ezért is az említett költöztetés: a "dagi" fiú nagy kalitot kapott, hogy többet tudjon mozogni, a sovány fiú erősebb eleséget. Még a "dagi" lánnyal nem tudom mit tegyek. Őt értem a legkevésbé: ő az, aki "beindult", ő hajszolta naphosszat a másikat a nagy kalitban, mégis ő zsírosodott el. Akkor most hogyan fogyasszam le??? :shock:

Hozzászólás 2007 nov. 5, 19:15 
Sziasztok!

Kedves vagy, Margó! Azért tudom, hogy téged más stílusú zenére szoktattak a madaraid :D Itt nálunk ez a módi :lol: Mindenkinek tetszik, még a párom is elolvad néha, ha Csibike énekel, pedig ő nincs oda kifejezetten a madaraimért... És ha tudná, hogy Karcsikámnak párt keresek! A zebrafiókák csármálása az idegeire megy... és néha nemcsak neki :lol:

Gizmó, hazaértetek? Mizújs? Van tojás???

A Mona és Doromboló bejegyzéséhez apropó: nálam Fióna és Fruzsina csodásan megvannak együtt! Karcsikával együtt vannak egy kisebb röpdében és az égvilágon semmi bajom velük. Nagyon kiegyensúlyozott nőszemélyek. Majd, ha rájukjön a fészekrakási láz, talán akkor lesz kis riadalom- azért is, mert eddig mindig kaptak pasit, konfliktus megoldva, míg idén nem lesz engedélyezve... No majd látjuk.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 nov. 4, 17:53 
Sziasztok!

Gizmó, Máté és Csibike apáról testvérek. Máténak Fruzsina a mamája, Csibikémnek meg Fióna. Úgyhogy egyformán bitangok de pont annyira szeretnivalóak is :P

És míg a homályember jobbat nem hoz, addig még beszúrom Csibike, a vízirigó :D bájos produkcióját. A vájtfülűeket meg figyelmeztetem,hogy elcsattan benne egy-két éles piú-piú, meg néhány kvíp, de a többi szívdöglesztő 8)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Cia5jyTF5L0[/youtube]

Dehogy hozok képet a bugyutáskodásomról :lol: Inkább egy sármos kanárit hozok helyette:

Kép

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 nov. 4, 8:51 
Pálinkás jóreggelt.

Igaz nálam kávés meg németjuhászos. Máté is hasonlóan énekel. Gabi, ugye testvérek?
Gabi, te voltál az aki elkezdett a szexálásról írni, hát kipótolom...esetleg dokumentálhatnád fényképekkel is az eseményt. Igen, tényleg sokat nevettünk. Mindhárman élveztük, kivéve a madarat. De ha gyakorolsz Gabi, még belejössz.
Ha következőbe jövök, lehet galamblesbe látlak, hogy megfogva őket meghatározhasd a nemüket.
:D
Egyébkéntis szexuális zaklatás: statisztika szerint a szexuális zaklatások több mint fele abból a fészekből jön, ahonnan védelmet kellene élvezzenek a gyerekek: a csádból.

Kávés reggel a magyarországi testvéreknek, akik talán ezórában kelnek. Gabesz: Matiné

Hozzászólás 2007 nov. 4, 8:25 
Mondtam is én Csibikémnek, hogy vigyázzon a hangjára és hogy ne visibáljon, meg azt is, hogy nem illik tátott (nyitott) csőrrel énekelni :lol: , dehát mondhatok neki 8) ... Hiába. Az anyjától, Fiónától is örökölt egy jó adagot. Pici Alfoz meg nagyon gyanús nekem... Idáig még csak meg sem mukkant, a szexálásról már rég letettem. Aztán a tegnap mintha burrogott volna picit... Ezeket a kölyköket sem lehet kiismerni :shock: Legelőször, mikor Gizmó itt volt, akkor zaklattam először szexuálisan szegény párát- (akárcsak odaát a szigetlakók :lol:, Kophiphiék, kinek én másik irányba indexeltem a madár viselkedéséből iitélve), de csak komolytalankodás lett a vége, eredmény semmi. Csak röhögés :lol:
Hátha mostanra érik be a drágám... Nagyon szeretném, hogy pasi legyen, már a sziine miatt is! Kiköpött az apja. Na mindjárt szúrok be képet is...

Hozzászólás 2007 nov. 3, 19:37 
OK, Gizmó, megbeszéljük. Csak ne legyen olyan körülményes...

Margó, ma Csibikémet kértem, hogy spéci neked énekeljen egy sort, hátha felvidulsz? Van ebben minden: hűtőzúgás, csapvíz csobogás, varrógép kattogás, billentyű pöttyögés, napsütés, vidámság és sok szeretet.
Ja, és egy halom zebranyerítés :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sy3YYMQY02I[/youtube]

Hozzászólás 2007 nov. 3, 19:13 
Gabi,

hat ha jofajta mag kuldjel is. Tenyleg. Megbeszeljuk, hogy szeredaban kinek s mint adodjon oda. Mar a jovo hetvgen is talakozok egy szeredai alakkal kereszturon. Megmondod mennyi az ara, s kuldom. Lehet?

Hozzászólás 2007 nov. 3, 9:33 
Nagyon aranyos vagy Díszmadár, köszönöm a felajánlott kismadarat, de egyenlőre és lehet, hogy már végleg elég lesz ez a kettő....
Ezek is akkora vircsaftot csapnak most is, hogy már tényleg attól félek a nagy játéknak nehogy baj legyen a vége.. Annyit röpködnek megállás nélkül, mint a villám úgy szelik a levegőt, nem győzzük lehúzni a fejünket és vigyázni kell amikor a röppálya közelében kell mennünk. Az előbb is már kicsit bezártam őket, hogy pihenjenek, mert Frickó már nagyon lihegett. Felváltva mennek a nagyszobába és vissza, mintha tényleg csak fogócskáznának. Aztán van, hogy egyszerre és majdnem összeütköznek, szóval nagyon aktívak és kajlák és tényleg vigyáznom kell velük most már...
Mindenkinek szép napot és jó hétvégét!

Hozzászólás 2007 nov. 2, 20:15 
:47: Cuki ez a Kismadár, de mi lesz, ha tojó? Mondhatom, hogy már évek óta győzködöm a mi Margónkat, hogy ne pasit, hanem tojót vigyen a madarának, de ő csak a fiúkat gyűjti...

No de egy ilyen aranyos kismadár, aki szintén hozzánőhetne?

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 nov. 2, 18:30 
Szia!
Sajnálom a történteket....
Ha esetleg tudsz vígasztalódni vele, /azóta már önálló/ szívesen Neked adom. Sajnos nem tudni, hogy fiú egy vagy lány, de szép kis bronz lesz belőle a szüleiből ítélve.
Kép

Hozzászólás 2007 okt. 31, 23:44 
Margó, olvasom a szomorú hírt,és átérzem amit most érzel....sajnálom!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 okt. 31, 20:06 
Ökörködök a túlodalon, oszt most látom mi történt itt!

Együtt érzek veled Margó! Öszintén sajnálom!

Üdv : neco

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 66  Következő