Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 okt. 31, 17:28 
Drága Margó!

Most értem haza a munkából, és szomorúan olvasom a történteket. Annyira sajnálom... :46:

Azért csak fel a fejjel, oké?

Hozzászólás 2007 okt. 31, 14:46 
Sziasztok,

hosszab távolmaradásomat megtöröm.
Margareta együttérzek veled. Tényleg jó lenne hozzászokni.
A názáreti Jézus áldjon.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 31, 13:54 
:03:
Margo, nagyon sajnalom!

Hozzászólás 2007 okt. 31, 13:52 
Köszönöm Nyuzilla. Sajnos muszály hozzászokni ilyen dolgokhoz is... :(

Hozzászólás 2007 okt. 31, 13:47 
Nagyon sajnálom! :(

:03:

Hozzászólás 2007 okt. 31, 11:14 
:46: Sziasztok, nagyon szomorú reggelünk van......

Fájó szívvel tudatom, hogy drága kis Csipetkénk a reggeli vidám éneklés után váratlanul elhúnyt+ :(((((((((((

Most nem is tudok többet írni, mert csak bőgök, bőgök.........

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 okt. 25, 21:20 
Az a baj csipcsirippem, hogy ha csapperod lesz akkor flesleges a roller mert nem fogod hallani ! Mint mondtam, a csapper élesen erősen magasan fütyül, a roller meg halkan burkoltan puhán és mélyen (is)énekel.
Csapperből kettő biztos diliház (normál kis lakásban), a rolleből meg HIFI tornyot is rakhatsz akkor sem bántó legfeljebb túl sűrű...A legszebb hangzást az egytől négy rollerig lehet elérni ! Én a kettőt tartom ideálisnak, pesze külön kalitba, egymás tetejére rakva...

Hozzászólás 2007 okt. 25, 17:07 
Szia Mona -
Köszi a jó tanácsot - ezért is csiripelek itt hogy - segitsetek eldönteni hogy mit is szeretnék.
Lehet hogy Gabinak van igaza és nem kéne egy régi álmot- vágyat kergetni - hisz ha lesz egy kanárim- akkor nekem az lesz a legszebb hangu- legszebb tollu kis madaram.
A csapper hangját már ismerem- Csirike révén- de Doromboló olyan sok szépet irt a roller dalról - hogy jó lenne azt is ugy igazából hallani - hogy dönthessek.
Időm van- nem akarom elhamarkodni a döntést - kivárom azt a kis tollast aki nekem született - vagy nekem fog születni.

Hozzászólás 2007 okt. 25, 16:40 
Sziasztok!

Manócska, szerintem azt ne tedd, mindenképpen egy fajta madarat vegyél, ha kettőt akarsz, akkor is! Mert a roller fiú magas hangokat is fog használni, és az már nem tiszta roller ének. De természetesen ez a te döntésed, és a nálam szakértőbbek tanácsait is várd meg.

Hozzászólás 2007 okt. 25, 12:31 
Csirip - csirip - csak erre szálltam és becsiripeltem nektek.

Mi lenne ha két fiút szeretnék - egy csappert és egy rollert?- A fene a füleimet- de nekem akkor is hiányzik az a elviselhetetlen hang. :40:

Hozzászólás 2007 okt. 25, 9:11 
Szép napot Mindenkinek!
Hát kedves Doromboló nálam arany életűk van a kedvenceimnek az biztos, ilyen szabadságot kevés helyen élvezhetnek madarak (a vadmadarak kivételével persze), de nekik meg meg kell a kajáért harcolni, ezeknek meg még az is tálcán van kínálva :lol:
Egész nap ki-be járhatnak, ahogy kedvük tartja, sokat repkednek, mozognak, ezzal is lestrapálják kicsit magukat... Persze amikor én odamegyek és zörgök a konyhában, akkor csak nekem akarnak udvarolni és persze, hogy fújják, ahogy bírják. Le nem takanám őket napközben, az csak éjszakára van, akkor is őket védjük, hogy ne zavarja a villanykapcsolgatás, amikor a fiam még éjfélkor is kimegy esetleg valami kajáért.....
Persze a férjem is imádja ám őket, csak közben amikor besokall, akkor mondja nekik viccesen, hogy szélnek ereszti őket, ahogy néha én is .... Aztán szépen megbeszélem velük, hogy ebéd után most szieszta, mert a gazdik is pihizni szeretnének kicsit, és akkor tényleg ők is elcsitúlnak általában...
Szóval mi így elvagyunk velük, ők hoznak egy kis vidámságot a lakásba, nem csak a szomszédok fúrás-faragását, kopácsolását kell legalább hallgatni....
És ugye a mi kutyánk kölyke csak a legkedvesebb, ha fogyatékos akkor is....

Azért amíg lehet választani és valaki tényleg kellemes halk hangokat akar csak hallani, az jó ha megfogadja a tapasztalt bölcs Doromboló tanácsát!
Puszi....

Hozzászólás 2007 okt. 24, 21:47 
Köszi a megszakértést, magyarul jól bekeverték azt a madarat. De azért szép, és biztos ki lehet tisztítani a színét, nem?

Értem én Doromboló, mire gondoltál, és nálam a szép az az ének halkságát, lágyságát is jelenti. Úgy egy az egyben, ahogy énekel a roller, halkan, mélyen, lágyan = szép, oké?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 okt. 24, 21:32 
Ez a madár nagyon szépen színezhető ! A melle egész piros lehetne és a fekete és barna is sokkal intenzívebb lenne ! Akkor lenne vörös-fekete, ha a lába és a csőre is sötét lenne, de az sajnos nem színezhető ! Mondjuk, hogy zöld-sárga keverék !
Gabeszkám ! Te még mindig nem érted a problémát !....Nem az a roller előnye, hogy szebben énekel !...És Mona azthiszem te sem fogod jól a kérdést...Mert van akinek a magasabb csappogás tetszhet !? A lényeg az, hogy lakásban a csapper qrva erős !!! A roller meg sokkal halkabb és mélyebb, letompított pasztelos énekűűűűűű !!!...Tehát nagy baj van ha valaki csappert visz megszeretni a szobába, mert onnan a szerelem gyötrelmekkel jár !...Ezért bátorkodtam kötelességszerűen mondani minden becsengetőnek, hogy a választáskor milyen szempontok alapján döntsön !...Az ének szépsége relatív ! De a hangzás erőssége döntő lehet ha valóban társállatnak választunk egy kanárit a lakásba !...
Látjátok, amit előre beharangoztam hogy bejött a Margóéknál !...Férjuram már világgá készül !..És még hol vannak a "legények" a kiteljesedett csapper füttytől....?! Persze most már nehéz a helyzet mert a Margó jól megszerette őket...Mindig letakarni ? Akkor milyen életük lesz ?!...Azért mondom, hogy a megelőzés !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :24:

Hozzászólás 2007 okt. 24, 20:19 
Sziasztok!

Egy kedves ismerősömnek van egy csapper kanárija, viszont nem tudja, milyen fajta. Értem ezalatt, hogy esetleg bronz-e, azon belül is A-s vagy B-s, stb. Lécci szakértsétek meg neki ezt, jó?

Íme a kép róla, ő egyébként hím:

Kép

Előre is köszi a segítséget!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 24, 20:08 
Perpatvar a tyúkudvarban? :D

Ne félj, Margó, csak kiengedik kicsit ők is a gőzt a roller kontra csapper kuktából... Akárcsak mi is szoktuk néha 8) Mint én is itt alant, mert "féltékeny" lettem :wink: Bocs, Zottan. Arról a lapról nekem tényleg csak az inneye4 tetszett, mert így nevelt a madaram. Ezért is mondtam neked, Manócska, hogy ha hozzádnő egy madár- akár a Díszmadár kis egykéje, az ő dala lesz a legszebb.

És milyen szépen idreszálltak a terelt tojók :D Látom, már Almamag is megérkezett és le is fertőződött rendesen!
Jól végzett munka.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 24, 16:48 
Csiripelős szép estét - :01:

Valódi név: Zsófi

Hozzászólás 2007 okt. 24, 14:18 
Hali Margó! :)

Örülök, hogy sok Veszprém megyei kanárissal találkozni itt :).
Igen, nálam az billentette át a mérleg nyelvét - a hosszan hallgatva is kellemes csengésű és relaxáló ének, mert nem szeretnék családi belháborút....

(Ha később úgy alakul az életem és lesz rá módom, azért csappert is hadrendbe állítok majd, de most egy darabig nem aktuális...)

Hozzászólás 2007 okt. 24, 14:07 
Hé kakasok :68: , csak nyugi........
A végén még fülemüle per lesz itt a fórumban és valakinek a döntőbíró szerepét kell elvállalani.... :cry:

Volt mit olvasnom az elmúlt napok eseményeiből, mivel én nem jutottam gépközelbe. Látom a rossz idő mindenkit idehozott a gép mellé. Azért vigyázzunk, nehogy a parlamenti helyzethez hasonlítson lassan a topik, mert abból ott is elég, az egymásramutogatás és egymásra licitálás terén....
Itt csak maradjon meg a tréfa, legalább kikapcsolódunk kicsit és persze a komolyabb hangvételű okítás sem árt....
Mindenkinek kedvérevaló madárfüttyös napokat!

Hozzászólás 2007 okt. 24, 13:22 
Szia Zsófi (felismertelek ám az index fórumról!)!
Látom a nagy csábítónak nem tudtál ellentállni :lol:
Azt már én is elismerem ám, hogy a 3 "unokám" ugyancsak próbára teszi a fülünket. A hétvégén már a férjuram világgá akart menni, sajnos a rossz idő miatt nem tudott.... :26:
Lehet, hogy füldugókat kell rendszeresíteni....
Persze azért ha rájuk szólok néha szót is fogadnak és elhallgatnak pár percig, vagy ha felemelem a kezem......
Ettől függetlenül a viccet félretéve, imádom őket és nem cserélném el, csak ugye néha a jóból is megárt a sok....
Sok szerencsét az új jövevényhez és gyönyörűséges hangokat.
Puszi:Margó

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2007 okt. 24, 10:06 
Uraim!
Ha szabad hozzászólnom a témához, annyit szeretnék elmondani hogy én magam sosem kanáriztam (leszámítva egy-két pár glostert), ám édesapám idestova 10 éve színkanárizik (több-kevesebb sikerrel). Ennek ellenére figyelemmel követem a kanáris eseményeket is, így a roller kanári "feltámadását". Aminek igazából nagyon örülök, mert mégiscsak A Nemes kanári a roller. Ennek ellenére nagyon jót szórakoztam Díszmadár szatíráján és nem gondolom hogy bárkit elriasztott volna, sőt engem kifejetten ösztönözne (ha kanáriznék) a tartására. Doromboló pedig igazán büszke lehet a munkásságára, hiszen jómagam is -zöldfülű madarásznövendékként- a roller kanáriról elsőként a Díszmadár Magazinban olvastam. Na mit gondoltok ki volt a szerző??? :) :) :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 66  Következő