Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:57 
mona írta:
Manócska!

Itt a fórum 9. oldalán vannak fent az említett keverék illetve csapper füttyök. Talán itt sikerül megnyitnod.

Puszi Mindenkinek!

köszi - ez nagy segitség- visszalapozok - puszi - és köszi - :flower:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:35 
Manócska!

Itt a fórum 9. oldalán vannak fent az említett keverék illetve csapper füttyök. Talán itt sikerül megnyitnod.

Puszi Mindenkinek!

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:34 
szia Mona - :) :08:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:32 
doromboló írta:
Örülj neki ! :lol:

azért én szivesen meghallgatnám- :roll:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:31 
Díszmadár írta:
Röviden összefoglalnám Doromboló elfogultságtól mentes esszéjét: .......

Bizonytott gyógyító hatása miatt a kormányzat erősen fontolgatja, hogy 140%-ban támogatja majd a roller kanári vásárlását és tartását.

No látjátok ez az egy dolog nem igaz abból amit Díszpintyünk írt! Az összes többi tényeken nyugvó valós megállapítás, de ez nem! Figyeljétek meg ez kormányválságot is fog okozni!

És természetesen sem Doromboló, sem én nem vagyunk elfogultak!!! :D :D :D

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:28 
Doromboló, nem ismerek rád! Ezen meg ne sértődj, olyan szintű kifejtés volt ez, mint a Neco csillagok háborúja hasonlata!
Egyszerűen király! :22:

Azért nekünk te maradsz a favorit! :24:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:23 
Örülj neki ! :lol:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:11 
Gizmó írta:
Manócska,

nekem van felvett csapperfüttyöm, nomeg egy rollerkeverék fióka éneke. Utóbbi hangját (Gabesz figyelj) Doromboló olajozatlan fúrógéphanghoz hasonlította. :) Lehet olyan, ahhoz képest milyen lesz. Én nem tudom milyen lesz majd. Tehát ha nem mész Dunába ezektől én szívesen átküldöm. De egy igazi és felnőtt roller elhiszem hogy másként énekel. Én csak ezzel szolgálhatok.

persze - küldjek - köszönöm szépen- csak meg is tudjam hallgatni - az előbb küldött a Mona is - de azt nem sikerült még csak meg se nyitni - :cry: :cry:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 16:05 
Manócska,

nekem van felvett csapperfüttyöm, nomeg egy rollerkeverék fióka éneke. Utóbbi hangját (Gabesz figyelj) Doromboló olajozatlan fúrógéphanghoz hasonlította. :) Lehet olyan, ahhoz képest milyen lesz. Én nem tudom milyen lesz majd. Tehát ha nem mész Dunába ezektől én szívesen átküldöm. De egy igazi és felnőtt roller elhiszem hogy másként énekel. Én csak ezzel szolgálhatok.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:58 
doromboló írta:
....Nem tudom miért kell ezen megsértődni...?!
:shock:
:65:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:57 
doromboló írta:
Ja ! És megkérem a Domonkos Robit, hogy rakjon fel neked valamilyen zegzúgot, ahol jó rollereket lehet hallani. Ne hogy meghallgasd amit a múltkor felraktak a FÓRUM lakók, mert a Dunának mész tőle !

REndben- Te vagy az unikum - azt hallgatom meg amit te raksz fel- vagyis amire azt mondod hogy ez az igazi - :roll:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:42 
hihiiiiiiii....... :85:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:38 
Ja ! És megkérem a Domonkos Robit, hogy rakjon fel neked valamilyen zegzúgot, ahol jó rollereket lehet hallani. Ne hogy meghallgasd amit a múltkor felraktak a FÓRUM lakók, mert a Dunának mész tőle ! Azok még csak gőgicsélő nyikorgások voltak a kedvenckéiktől, ráadásul nem is rollerek csak keverékek, amelyek emiatt lehet, hogy sosem fognak szépen dalolászni...
A timbrádóról, az amerikai énekesről tényleg azért nem írtam mert nem érdemes ha komolyan egy relaxáló szintű lágy kanári éneket keresünk !
A malino áll legközelebb a harzer rollerhez, de a csukott csőr ellenére túlságosan erős az éneke...
A színkanárinak a különféle színváltozatok adják meg az értékét, a rollernek meg az éneke....Nem tudom miért kell ezen megsértődni...?!
:shock:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:32 
doromboló írta:
Igen ! A sok sületlenség mellett nagyjából így van ! A lényeget, ha lepucolnád a túlzásoktól megkapnád azt amit írtam !

mivel beleolvastam a topik elején pár irásodba- nem volt nehéz megérteni hogy Te is mire gondoltál -
:D most már csak koncert jegyeket kéne hogy adjatok - hogy mégiscsak magam dönthessem el - hogy melyik hangzás az ami süket füleimnek mennyi zene lesz - :D

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:30 
Díszmadár írta:
Röviden összefoglalnám Doromboló elfogultságtól mentes esszéjét:

nahát - :D :D :D :D :D :D :D ezért a szövegért már megérte közétek jönni - jót nevettem- nem vagytok igazak - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:20 
Igen ! A sok sületlenség mellett nagyjából így van ! A lényeget, ha lepucolnád a túlzásoktól megkapnád azt amit írtam !

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 23, 15:08 
Röviden összefoglalnám Doromboló elfogultságtól mentes esszéjét:

A roller kanárin kívül nincs élet a földön. A világon az 1 főre jutó rollerkanárik száma 8-10. Az egész világon elterjedt a tartásuk, a többi énekes kanári, mint a pl. timbrado, említést sem érdemel. Ezek az egyéb énekes kanárik tulajdonképpen az érdeklődés hiány miatt kihalófélben vannak.

Roller kanárival még a depressziós vagy idegbeteg is meggyógyul, hallgatva harmónikus és varázserejű énekét. Hallgatni sztereóban érdemes őket, de a teljes körhangzás érdekében célszerű kb. 50 darabot elhelyezni a szobában, a mélyebb hangúakat lejjebb, a magasabb hangfekvésűeket kicsit feljebb helyezve tökéletes hangzás érhető el a természetesen hangszigetelt szobában, kizárva minden külső zavaró madárkornyikálást.
Többen úgy ellazulnak éneküket hallgatva, hogy először eljutnak az alfa szintre, azután találkoznak Buddhával, majd a teljes megvilágosodást is elhagyva az isteni létben lubickolnak. Vigyázzunk, mert az ellazulás következő fázisában az izmaink után már az izületeink is ellazulhatnak, akár oly mértékig, hogy szinte feloldódnak a rollerkanárik mennyi hangjától. Ez esetben a fotelból nehezünkre eshet felállni.
Bizonytott gyógyító hatása miatt a kormányzat erősen fontolgatja, hogy 140%-ban támogatja majd a roller kanári vásárlását és tartását.

Nekik természesen érdemes versenyeket is rendezni. A többi kanárifajtának csak a Riasztógyártók Szövetsége rendez időnként megyei szintű megmérettetést. A rollerek dala mellett a Bécsi Filharmónikusok csak sápadt aluljárós zenészek. Több nemzetközi hírű szimfónikus zenekar megélhetése veszélybe került a közelmúltban, a gyakorlatilag üres koncerttermek miatt. A közvéleménykutatók egyértelműen kimutatták, hogy a korábban ilyen előadásokra járók otthon hallgatják rollerkanárijuk énekét. A zene hallgatás fejlődésének irányvonala:
-gyerekdalok
-lakodalmas
-rock és egyéb könnyű műfajok
-tradicionális népzene
-jazz
-komoly zene
-roller kanári

Ha esetleg valamilyen más, elfajzott, csökött, tollasod van, amit szoktak csak simán kanárinak nevezni, sürgősen szabadulj meg tőle. Add oda ajándékba valakinek, engedd ki az ablakon, mielőtt maradandó halláskárosodást szenvednél tőle! Ha esetleg hallgatni kényszerülnél a kornyikálásukat, sok esélyed van rá, hogy megőrülj, ketté hasadjon személyiséged. Az egyéb kanári tartók 90%-ának válással végződik a házassága. A nem rollerkanárit tartók között 50%-al több a süket, 67% több a személyiségzavaros ember.

Ennek köszönhetően a mezei kanárikat /nem is tudom, miért hívom egyáltalán kanáriknak őket/ tenyésztők egyre magasabb összegeket fizetnek azoknak eltévelyedetteknek, akik megszabadítják őket éves szaporulatuktól, s befogadják a fiatal szörnyeket otthonukba a közismert kockázatok ellenére. Ajándékként szinte kivétel nélkül hangszigetelt kalitka-takaróval kedveskednek a jótevőknek. Természetesen nyilatkozatot kell aláírni, hogy teljes felelősége tudatában vitte el az ifjú kanárit, s vállalni kell sterilizálásnak költségeit, annak érdekében gátat szabjunk ennek a mételynek az elszaporodásának.
Tervezik bevezetni, hogy ilyen madarakat csak őrző-védő, fegyvertartási és vadász vizsga letételével lehessen tartani, s szigorodni fognak a tartását szabályozó rendeletek is. 2008 január 1-től kizárólag olyan területen lehet tartani majd, ahol 3 km körzetben nincsenek szomszédok, a lakás teljesen hangszigetelt, ablaktalan, s bevezető úton kanári tartásra figyelmeztető tábla van elhelyezve.

Hozzászólás 2007 okt. 23, 14:35 
Szia Doromoló itt egy sült Manó jelentkezik :lol: Szóval - én megpróbáltam- elkezdtem olvasgatni az elejéről - de soha nem fogok a végére - jutni.
Viszont- rendesen megzavartál - nem is kicsit.
Mert olvastam amit a roller énekéről irtál - és azon túl hogy meghatódtam azon milyen szeretettel és kedvesen irtad le, fel is csigáztad a kiváncsiságom.
Köszönöm hogy megsütőttél - lekozmáltál - öööö bocs- szóval hogy irtál - igérem bele fogok olvasgatnia topikba.
Tenyésztő biztos nem leszek - de imádom ezeket a kis falat dalnokokat - egyenlőre keresem az igazit - :D
Most pl. hangokat - vagyis énekeket - hol találok ilyet?- szivesen meghallgatnám mindegyik énekét- külön külön -

további szép csicsergős dalolos napot - :D

Hozzászólás 2007 okt. 23, 13:16 
Figyel ide kismanó !
Ha mindenkinek aki becsenget, újra írnánk a topikot abba letörne a kezünk-zem ! De a lényeges külömbséget leírom neked s közben biztos csuklasz mert amit közben mormolok abba lekozmálnál ! :lol:
Szóval, a kanáriknak 3 fő csoportja létezik !
Sorrendben : 1 Az énekeskanárik (ilyen a roller kanári)
2 A színkanárik (ezek a csapperek )
3 Az alakkanárik (pl. a Norwich )
Az énekeskanárik közül az egész világon a Harzer Roller terjedt el, mely kialakulásának érdekes történetét aztán most végképp nem írom le újra.
A lényeges külömbség az a három csoport ének illetve füttye között, hogy a roller éneke közben végig csukva tartja a csőrét és az elporcosodott gégefője miatt mindig egy lágy, zömében fafúvósokra emlékeztető, mélyebb hahgzással igazi szobamadárrá lépett elő. Különösen ha 2 roller összeénekel ad páratlan ellazulási lehetőséget a becsukott szemű hallgatónak.
A színkanárik kivétel nélkül csappert fütyülnek ami azt jelenti, hogy a madár nyitott csőrrel erősen, zömében igen magas hangokat fúj. Eleinte nagyon szépnek és különlegesnek tűnik, de hazudik akinek egészséges a füle és hetek múlva sem érzi azt, hogy na most kell letakarni, mert nem hallja a tévét, nem tud beszélgetni, pihenni stb !
Ha meg állandóan le van takarva akkor meg minek...??? Mondom ezt akkor is ha előfordulnak kissé halkabb példányok is de a fület bántó magas hangok sajnos megmaradnak akkor is.
Az alakkanárik szintén csappert fütyülnek...
Az énekversenyeket kizárólag rollert éneklő fajtáknak rendeznek szerte a világon ahol mindig a mélyebb hangú előadások kapják a nagyobb pontszámot.....
A roller halk, lágy és mélyülő éneke ezért relaxáló hatású, mely sok embernek adott megoldást a nyugodt életre a gyógyszerek helyett...
Hát ez volna a külömbség Mókusm !...

Hozzászólás 2007 okt. 23, 7:10 
Gabesz írta:
Na végre! Zajlik az élet kanáriséknál :D
:54: Manócska!
Már látom, bele is szerelmesedtél ebbe a markáns kis egyedbe! Csakhát várni kell vele, míg dalra fakad...
Díszmadár, gyönyörűek a szülők!!! És micsoda izmos lábak :56:!

Szia Gabi - :D talán emlékszel hogy tavaly is igy kezdtem- hogy kanárit szeretnék - aztán lett belőle csicsőrke- meg sirályka - de ugy látszik az első szerelem- mélyebb nyomott hagyott bennem mint gondoltam- már elképzeltem hogy micsoda - dallam felhőben fogok én itthon lenni - :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 66  Következő