jojo, ideát vagy?
Hoztam én is kis jagert....majd koccintunk.
Félre a hülyeséget... a majáknak valahol húzni kellett egy határt, nem számolhattak előre több évezredet. Az tény, hogy okosak voltak, hisz volt idejük az égboltot kémlelni esténként, nem úgy mint a mai ember, hogy szabadidőnk 80%-át legtöbben a számítógép, tv előtt töltjük.
Sokan pl. a hold fázisokat sem ismerik, mert vagy nem érdekli őket, vagy nincs idejük ilyenekkel foglalkozni. Nem beszélve arról, hogy a nagy göncölt egyeseknek órákig kell keresni az égbolton.
Én is láttam több műsort a világvégével vagy apokalipszissel kapcsolatban. Tegnap azt mondta a spektrumon egy tudós, hogy 2029-ben lehet esetleg félnivalónk ugyanis egy kisbolygó csapódhat akár a földbe. Ugyan nem 100%-ra mondják, de nagy valószínűséggel veszélyben lesz a föld.
Mondjuk annyira érdekes, hogy a sok csillagász vizsgálja mm-re pontosan az égboltot, figyelik, hogy egy-egy aszteroida merre, milyen gyorsasággal mozog és 2004-ben mégsem vették észre a közvetlen közelünkben elhaladó aszteroidát, csak az utolsó pillanatban.
Hallottátok, hogy angliában sokan megvették a kisállataiknak azt a méregkapszulát ami gyorsan átsegíti egy világvégekor őket a szivárványhídon??
Sokan jó kis összegekre tettek szert az elmúlt hetekben-hónapokban.
Beszélnek itt jégkorszakról holott nem az fog jönni hanem globális felmelegedés fogja elpusztítani a földet. Ez már tapasztalható. A jövő hétre is 11 fokot mondanak. Igazából dec. vége van és nem is volt még tél. Lesz majd februárban vagy márciusban egy nagy hideghullám ami miatt lefagynak majd sajnos a gyümölcsösök, kibújó növénykék aztán itt leszünk a bajban. Májusban pedig jön majd megint a 30 fok és kezdődik minden előröl.
Egy másik verzióban hiszek még, mely szerint olyan bolygó állás várható 2013-ban ami miatt sok vulkánkitörés, szökőár lehet. Itt sok ember halhat majd meg.
Világvége csak úgy a semmiből tuti nem lesz.