Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Tibor

Hozzászólás 2013 jan. 5, 14:31 
Szia Lafille.A fejen lévö kopaszodásnak több oka lehet.Okozhatja gombásodás,paraziták vagy egyszerüen a másik madár tépte meg.Szerintem ebben az esetben ez a valoszinübb,mivel azt irtad kb.fél éve ilyen.Ha a többi okozná az elváltozást akkor a kopasz folt nagyobbodna.Azt javaslom várj még.A vitaminok és ásványi anyagok itatását nagyon -nagyon vedd minimumra vagy hagyd is el.Ezeket inkább eleségként kapják,tyukhur,csiráztatott mag kevés lágy eleség.

Üdv:Feki

Valódi név: Lilla

Hozzászólás 2013 jan. 5, 12:11 
Sziasztok,

Az itt jelenlévő tenyésztőktől - és bárkitől, aki esetleg tud segíteni - szeretnék segítséget kérni, mit javasolnátok fejen kezdődő kopaszodásra majdnem két éves (fehér) tojó kanári esetében? Korábban azt hittem - kb féléve vettem először észre- majd rendben lesz, de még mindig kis kisebb kopasz folt (annyira nem is kicsi, kb 7-8 mm nagyságú) tátong szegényke fején, ami azért olykor látható a tollak enyhe takarásában is. Van esetleg valami, amit én is megtehetek, esetleg vitaminhiány lehet? Kap rendszeresen az itatóvizéhez adagolható ásványi, - és vitaminkeveréket.

Előre is köszönök minden segítséget.

L.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2013 jan. 4, 17:58 
Áldjon meg téged az Úr,
és őrizzen meg téged!
ragyogtassa rád orcáját az Úr,
és könyörüljön rajtad!
Fordítsa feléd orcáját az Úr,
és adjon neked békességet!

Ezzel az imával szeretnénk minden IDRE-s ismerősünknek, és mindenkinek aki szereti a madarakat: Isten áldásában gazdag, sikeres új évet kívánni! Laci és ALFI

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Tamás

Hozzászólás 2012 dec. 31, 22:32 
Csatolmány:
418129_313249885453062_617220427_n.jpg
418129_313249885453062_617220427_n.jpg [ 56.14 KiB | Megtekintve 174347 alkalommal. ]

Eredményekben Gazdag Boldog Új Esztendőt minden madár barátnak!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 dec. 31, 16:25 
dobozostej írta:
Régebben hallottam valami túladagolhatatlan csodaszerről, azt hittem azt ismeri valaki.

Nem hiszek a túladagolhatatlanságban. :) Az tény, hogy pl az Ivermectin-t nehéz túladagolni, de sajnos koránt sem lehetetlen.

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2012 dec. 31, 14:36 
Kösz!
Régebben hallottam valami túladagolhatatlan csodaszerről, azt hittem azt ismeri valaki.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 dec. 31, 13:30 
Boldog, sikeres új évet kívánok minden kedves madárbarátnak!

Kép

Katt majd az üvegre :)

http://www.jacquielawson.com/preview.as ... path=83554

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 dec. 29, 19:47 
Túlzás? Ugyan... (és ez nem szarkazmus :D )

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 29, 19:12 
Mik vannak? :D Természetesen amerikai termékek. Ha egy ilyen fülbevalóba bevillannék egy értekezletre biztos pislognának :D Imádom a jákókat de ez nem túlzás?

Kép

Ez az egy ami tetszik :) Mondjuk a madárházba jó lenne.
Kép

Kép

Na még ezt is elfogadnám
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 28, 20:36 
dobozostej írta:
Bélféreg ellen ti mit szoktatok használni?

Ivermectin, Lavamisol vagy esetleg a Flubenol.

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2012 dec. 28, 19:58 
Bélféreg ellen ti mit szoktatok használni?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 28, 13:57 
Warhawk írta:
adam92 írta:
Ugyanezt írd le a jákós topikba is. Ott biztos lesz aki segít.

Átmásolom oda...

Köszönöm Warhawk, ott nagyobb valószínűséggel kap segítséget szerintem.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 28, 11:14 
adam92 írta:

Átmásolom oda...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 28, 0:16 
Tim72 írta:
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Életem álma teljesült be, kaptam egy jákó papagájt karácsonyra. :D Még nincs nálam, majd január végén hozhatom el (most csak a fényképét kaptam meg, és egy óriási kalitkát). Eltekintve attól, hogy kicsit félek, hogy sikerül e boldogulnunk egymással, van egy kardinális problémám. Márciusban egy hétre Ciprusra kellene utaznom, és nem tudom hogy szegénykém hogy viseli majd, illetve azt sem tudom, hogy mi ilyenkor a teendő. Próbáltam a fórumon utána olvasni, de 144 oldalt nehezen sikerült kimazsoláznom. Előre is köszönöm a segítséget! :oops:

Hozzászólás 2012 dec. 27, 21:39 
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Életem álma teljesült be, kaptam egy jákó papagájt karácsonyra. :D Még nincs nálam, majd január végén hozhatom el (most csak a fényképét kaptam meg, és egy óriási kalitkát). Eltekintve attól, hogy kicsit félek, hogy sikerül e boldogulnunk egymással, van egy kardinális problémám. Márciusban egy hétre Ciprusra kellene utaznom, és nem tudom hogy szegénykém hogy viseli majd, illetve azt sem tudom, hogy mi ilyenkor a teendő. Próbáltam a fórumon utána olvasni, de 144 oldalt nehezen sikerült kimazsoláznom. Előre is köszönöm a segítséget! :oops:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 26, 12:25 
Imolasz, szerintem is fel kell keresni egy állatorvost gyorsan. Nem lehet, hogy valami olyasmit evett ami megromlott? Akkor is hányhatnak ha avas a mag vagy szobahőmérsékleten hamar megromlik a kása, fagyasztott zöldség stb....
Én heparenot használtam a madaramnál mikor ugyanilyen esetem volt. Szerencsére rendbejött. Bár tudom, hogy az enyém a stressztől hányt majd egy hétig :?

Remélem meggyógyul a kis drága.
Ha van rá kereted, szerezz be egy vetri-dmg-t. Annak minden madártartónak kell otthon lenni és tapasztalataim szerint a legjobb immunstimuláns. Nagyon sok esetben segít. Az ára 6 ezer körül mozog. Egy pici üvegcse de egy madárnak sokáig elég.

Írj ha van valami!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 26, 1:25 
Imolasz írta:
Sürgős segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom mi tévő legyek!

Azonnal állatorvos! Merre laksz? Hátha tudunk valakit ajánlani a közelben...

Valódi név: Bardócz Melinda

Hozzászólás 2012 dec. 25, 15:37 
Sziasztok!

Sürgős segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom mi tévő legyek! 3 napja folyamatosan hány a jákó papagájom(5 éves) akármit adok neki, nagyon aggódom miatta, próbáltam már kamillateával itatni, pár csepp bethadine-t is bejuttatni, de semmi nem használt eddig, és azt látom rajta, hogy egyre gyengébb, egész nap meg se szólal, csak gunnyaszt.

Üdv, Imolasz

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 24, 14:22 
Esetleg valakinek nincs meg a Magyar Madarász első száma amitől megválna?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 22, 14:17 
jojo, ideát vagy? :mrgreen:
Hoztam én is kis jagert....majd koccintunk.

Félre a hülyeséget... a majáknak valahol húzni kellett egy határt, nem számolhattak előre több évezredet. Az tény, hogy okosak voltak, hisz volt idejük az égboltot kémlelni esténként, nem úgy mint a mai ember, hogy szabadidőnk 80%-át legtöbben a számítógép, tv előtt töltjük.
Sokan pl. a hold fázisokat sem ismerik, mert vagy nem érdekli őket, vagy nincs idejük ilyenekkel foglalkozni. Nem beszélve arról, hogy a nagy göncölt egyeseknek órákig kell keresni az égbolton.

Én is láttam több műsort a világvégével vagy apokalipszissel kapcsolatban. Tegnap azt mondta a spektrumon egy tudós, hogy 2029-ben lehet esetleg félnivalónk ugyanis egy kisbolygó csapódhat akár a földbe. Ugyan nem 100%-ra mondják, de nagy valószínűséggel veszélyben lesz a föld.

Mondjuk annyira érdekes, hogy a sok csillagász vizsgálja mm-re pontosan az égboltot, figyelik, hogy egy-egy aszteroida merre, milyen gyorsasággal mozog és 2004-ben mégsem vették észre a közvetlen közelünkben elhaladó aszteroidát, csak az utolsó pillanatban.

Hallottátok, hogy angliában sokan megvették a kisállataiknak azt a méregkapszulát ami gyorsan átsegíti egy világvégekor őket a szivárványhídon?? :shock:
Sokan jó kis összegekre tettek szert az elmúlt hetekben-hónapokban.

Beszélnek itt jégkorszakról holott nem az fog jönni hanem globális felmelegedés fogja elpusztítani a földet. Ez már tapasztalható. A jövő hétre is 11 fokot mondanak. Igazából dec. vége van és nem is volt még tél. Lesz majd februárban vagy márciusban egy nagy hideghullám ami miatt lefagynak majd sajnos a gyümölcsösök, kibújó növénykék aztán itt leszünk a bajban. Májusban pedig jön majd megint a 30 fok és kezdődik minden előröl.

Egy másik verzióban hiszek még, mely szerint olyan bolygó állás várható 2013-ban ami miatt sok vulkánkitörés, szökőár lehet. Itt sok ember halhat majd meg.
Világvége csak úgy a semmiből tuti nem lesz.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  Következő