Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 51  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2013 feb. 26, 12:19 
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, van-e itt valaki aki Kistarcsa környékén lakik és tudna adni fűzfa ágat a madaraimnak?? :) Mogyoró is jó lenne. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Tibor

Hozzászólás 2013 feb. 24, 20:41 
Warhawk írta:
baltibb írta:
Nem tudjátok, hogy Pesten hol lehet hullámpapírt venni / tekercsben / kalitka alá?

Majd' minden festékboltban lehet kapni, illetve barkácsáruházakban is (OBI, Praktiker, stb).

Köszi !

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 feb. 24, 19:40 
baltibb írta:
Nem tudjátok, hogy Pesten hol lehet hullámpapírt venni / tekercsben / kalitka alá?

Majd' minden festékboltban lehet kapni, illetve barkácsáruházakban is (OBI, Praktiker, stb).

Hozzászólás 2013 feb. 24, 18:32 

Valódi név: Kolozs Norbert

Hozzászólás 2013 feb. 22, 23:41 
Helló segíthetnétek nekem egyértelművé tenni hogy fischeri vagy personata a madár egyértelmű dolgokra gondolok különbségek ismertetők?

IDRE tag

Hozzászólás 2013 feb. 22, 13:08 
Cseppkő írta:
Van-e rá gyakorlati esély, hogy egy madárnál éheztetés nélkül, súlycsökkenést érjünk el?

Mozgással, repüléssel, sok játékkal. Ha repkedni kezd, akkor ennek is változnia kellene. Ugyanakkor (hacsak neked nem valami kistestű alfajhoz tartozó madárkád van) a 440gr nem tűnik olyan vészesen soknak.

"Eclectus is 430 grams with a range of 388 to 524."

Szóval max annak a kis zsírnak kell majd izommá alakulnia ;)

Valódi név: Mészáros Marcsi

Hozzászólás 2013 feb. 22, 12:57 
Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék. Próbáltam olvasgatni a témában, de nem találtam olyan anyagot ami a segítségemre lehetne. Bár az is lehet, hogy nem jó helyen keresgettem.
Szóval, az amazon madaram kicsit el van hízva. Ezt nem én találtam ki, hanem a doki mondta, mikor legutóbb látta. és ha megfigyelem a drágám, hát valóban van rajta pici zsírocska. Mondjuk sok nem lehet, mert amikor 3hónaposan hozzám került 410g volt a súlya, most meg 440g. Na most vagy 3hónaposan is túl volt etetve, vagy neki ez egy normális súly. No de nem is ez a lényeg.
A kérdésem a következő.
Van-e rá gyakorlati esély, hogy egy madárnál éheztetés nélkül, súlycsökkenést érjünk el?
Amit én ez ügyben tettem az utóbbi 1hónapban, hogy a zsíros magokat mint a napraforgó nagyon kicsi mennyiségre csökkentettem (pár szem). Viszont fött kukoricát, főtt babféléket adok neki, de az embernél ezek is kerülendőek a fogynivágyók körében. Lehet, hogy a babfélék, kukorica adását is korlátoznom kéne? És mi a helyzet az édes, energiadús gyümölcsökkel, pl banán?
Olyan ajánlásokat olvastam, hogy miből mennyit adjunk egy-egy fajtájú egészséges madárnak, de olyan cikket , tanulmányt nem ahol az elhízott madarak táplálása lenne taglalva.
Szívesen olvasnék róla okulás gyanánt. Ha van valakinek tudomása ilyen tipusú írásról, vagy esetleg saját tapasztalatát, gondolatát, véleményét kérem ossza meg velem.
Köszi, előre is!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2013 feb. 21, 10:40 
dobozostej írta:
Az biztos, hogy én maradok a microchipnél. Pálmakakadun láttam még olyan gyűrűt, ami indokolaltlanul nagy. Bazi nagy lába van, a gyűrű meg lötyög rajta, mint egy karkötő. :roll:

Ne keverd össze a nem megfelelő gyűrűzést és a gyűrű választást magával a gyűrűzéssel! Ha valaki az előző kettőben nem kellő körültekintéssel jár el és ebből adódó bajok keletkeznek, nem azt jelenti hogy felejtsük el a gyűrűzést!
Jákóra hasított gyűrűt rakni, ráadásul te ezt össze is tudtad nyomni? Miért csodálkozol akkor ha ez balesetveszélyes? Amikor megvetted miért hagytad rajta?
Nem akarlak megbántani, de ezek a kérdések már a te felelősségedet is felvetik.
Ha azt gondolod hogy a mikrochip-el nem lesznek problémáid, akkor tévedsz. Biztos vagy benne hogy a chipezés egész folyamatát és feltételeit legalább annyira kontrollálni tudod mint a gyűrűzését?

Félre értés ne essék, nem kötözködni vagy dorgálni akarok.
Csak időnként vannak olyan történetek a gyűrűzéssel kapcsolatban, amiknek a tanulsága hogy a gyűrűzés eredendően gonosz és rossz dolog. Azt sugallják hogy senki ne gyűrűzzön, le fog száradni a lába, el fog pusztulni a madár stb.
De szinte alig vetődik fel az a kérdés hogy a tenyésztő megfelelően és körültekintően járt e el a gyűrűzés egész folyamatában. Rendszeresen ellenőrzi e a gyűrű állapotát, az elhelyezés biztonságát. Meg sem próbáljuk megkeresni az igazi okot, csak általánosítunk. Ez engem nagyon zavar, nem tartom helyes viselkedésnek...

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2013 feb. 19, 22:00 
Találtam egy olyan fogót, ami akkor nyílik, ha szorítom. 2 lapka van a "fején". Nem tudom mire találták ki, de kb. 5 mp alatt végeztem vele.

Az biztos, hogy én maradok a microchipnél. Pálmakakadun láttam még olyan gyűrűt, ami indokolaltlanul nagy. Bazi nagy lába van, a gyűrű meg lötyög rajta, mint egy karkötő. :roll:

IDRE tag
Valódi név: Puhl Dóra

Hozzászólás 2013 feb. 19, 12:04 
Nekem tavaly a pálmagerlék lábáról kellett leszednem a zárt gyűrűket, hát nem volt egyszerű mutatvány. Kicsi volt a méret és már annyira rájuk nőtt hogy alig forgott.
Pici műszerész vasfűrésszel vágtuk el magát a gyűrűt és nagyon nehezen két kis csipesszel a két végét megfogva szét feszítettük.
Idén fél miliméterrel nagyobb gyűrűt rendeltem, nem akarok még egyszer ilyen helyzetbe kerülni :?

IDRE tag

Hozzászólás 2013 feb. 19, 0:27 
Az a baj, hogy nem a megfelelő ötvözetet (vagy vastagságot) használják néha a gyűrűkészítők. A megfelelő gyűrűt képtelenség összenyomni.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 feb. 18, 21:52 
Hali!

Pedig fogóval a legegyszerűbb.Ha van még egy segítség akkor 2 kombináltfogóval szét lehet húzni.
De egy csípőfogó jó lehet nekem is azzal szedték szét.Ha jól tartod a fogót tuti nem lehet baj.

Hozzászólás 2013 feb. 18, 21:38 
*Bocs, nem zárt, hanem nyílt gyűrűről van szó.

Hozzászólás 2013 feb. 18, 21:38 
A zárt gyűrűt mivel lehet eltávolítani a legkönnyebben?

Fogóval elég balesetveszélyes. Az egyik jákóm gyűrűje egy kicsit szét van nyílva, és beleakad a rácsba. Ma találtam rá így. Most összébb nyomtam, de holnap biztos, hogy leveszem róla valahogy. " chip is van benne... nem tudom miért hagyták ezt rajta.

*Egy másik meg összenyomta magán. Simán elnyomhatta volna az ereket. Szerintem chippeljen mindenki. Egy gyűrű csak akkor nem balesetveszélyes, ha 3 seprűnyélen kívül semmi más nincs a röpdében. Mert ha már van egy komolyabb növény, vagy játék akkor már rizikós...

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2013 feb. 15, 21:06 
Köszönöm a segítségeteket :)

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 feb. 15, 20:43 
Betty írta:
Sziasztok!

Csipkebogyót szerintetek lehet adni a papagájoknak? Úgy mindenestől, nem a szárított változatát.
Köszi.

Nálam legjobban a pyrrhurák meg az egyik sanyi szereti, de a nimfák meg a kecskék is csipegetik. A barátokat csak a gallya érdekli, bár azokat mindennek csak a gallya érdekli :lol: .

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 feb. 15, 20:29 
Hali!

Én szoktam adni, de ha a magok is benne vannak akkor nem eszik meg.Se a tűzfarkú, se a veréb, se a királyok. Viszont ha kiszedem a magokat akkor megeszik.

De ahogy olvastam, van akinél kiszedik a magot a papik a többit meg élvezettel csemegézik.Szóval kinél így, kinél úgy.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2013 feb. 15, 20:06 
Sziasztok!

Csipkebogyót szerintetek lehet adni a papagájoknak? Úgy mindenestől, nem a szárított változatát.
Köszi.

Hozzászólás 2013 feb. 11, 21:28 
feki írta:
A Diszmadár magazinba irtam pont erröl egy cikket,pénteken jelenik meg.

Hát az ott van :(

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Tibor

Hozzászólás 2013 feb. 11, 20:40 
A Diszmadár magazinba irtam pont erröl egy cikket,pénteken jelenik meg.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 51  Következő