canary1 írta:
Az első pikcsört ugyi kilőtték, a harmadik tuti havasi partfutó, viszont a második képre sisegő füzikét tippelek...
A Te képeid pedig jeges réce, téli ruhás vörösnyakú vöcsök, illetve havasi szürkebegy.
áhhoj Canary1 komám!
olvasva a válaszodat elbizonytalanodtam kicsit a fitiszt illetően (nekem is sisegő volt a "B"-verzióm...), de megkérdeztem az illetékeseket az MME titkárságon (jómadarász jóbarátaimat

) íme a válaszok:
"Szerintem fitisz és gondolom ősszel fogták. A fitisz besárgul nyár végére. Tavaszi sisegő sárgább."
"Szerintem egy friss tollazatú (őszi) fitisz!"
"Szerintem fiatal fitisz. az öreg fitiszeknek csíkokba rendeződik a sárga a mellkason, ez meg igencsak homogénsárga."
Jameg szépmagam korábban a netfugl-en is nézegettem fotókat a két füzikéről a tippem beírása előtt és nekem akkor is inkább fitiszes volt a fizimiskája
Fitisz:
Sisegő:
ami az én fotóimat illeti, az uccsó az stimmel

tényleg havasi szürkebegy van a képen, ő volt (jobbanmondva voltak, 12pld. a Visegrádi Várfalon szombaton

) a 243. magyar fajom
saját fotók:
Az első kvízképen (fotó: Lendvai Csaba, beszámoló az MME Bp-i Helyi Csoportjának hétvégi madarásztúrájáról:
http://mmebudapest.wordpress.com/2010/01/16/egy-kellemes-nap-a-dunakanyarban/) pedig egy tojó és egy hím fekete réce látható (ők voltak a 242.fajom

):
A második fotón meg két északi búvár van:
saját fotó: