Szevasztok!
Felteszek IDRE pár jobban sikerült fotót a mostani hosszúhétvégi ULTRA MEGA KISKUNSÁG HARDCORE BIG ROUND TRIP SECOND EDITION THE EXPLORER TRIP-ről!

magyarul megmondva négy profi madarászhaverral elmentünk 3 napra egy Kiskunság-körútra madarászni.
itt egy kis írásos beszámoló:
szenzációs volt ez a hétvége!!!!!! 162 madárfajt láttunk, ebből nekem 6 új fajom lett!!!

így most 236 fajnál tartok

az új fajaim: nagy sárszalonka (5 méteren belül ugrott fel), tavi cankó (jó fényekben, kb.30 méterről), fülemülesitke (ez sem volt messzebb 30 méternél), lappantyú (a második este megpróbáltuk függőhálóval magnózva befogni és meggyűrűzni, de sajnos nem sikerült, viszont kb. 10 méteren belül pillantottuk meg a felröppenő jószágot ), csigaforgató (csak 1-2 percig volt a Böddi-széken, oszt tovarepült, messziről, de jól láttuk a hajnali fényekben), rozsdástorkú pittyer (ők is kb.30 méteren blül voltak, róluk készültek a fotók

Ha lappantyút nem is, de képzeljétek, fogtunk egy nyári ludat

szegénynek valami baja volt, de külsérelmi nyom nem volt rajta látható, viszont annyi erő még volt benne, hogy végül kiszükjön a kezünk közül...
szerencsére megúsztuk az esőt, viszont péntek éjjel baromi hideg volt, az autó hőmérője szerint 6,5fok, de lehet, hogy korahajnalban még ennyi sem volt... én meg mondom vagány gyerek vagyok, majd alszom a magaslesben, hát azóta életem legkeményebb fázásai között tartom számon azt az éjjelt... bizony a többieknek sem volt melegük a 3személyes sátorban… a második este inkább a kocsit választottam, kissé kényelmetlen volt ugyan, de legalább nem fáztam annyira… ettől az apróságtól eltekintve hatalmas élmény volt ez a túra, az a rengeteg madár, folyamatos madárének, gyönyörű természet, szabadság érzés, mindig azt csináltuk, amihez éppen kedvünk volt, csomót ökörködtünk, nagyon jól éreztük magunkat, sokat tanultam és rengeteg tapasztalatot szereztem madarászati szempontból. Az őszintét megmondva kijelenthetem, hogy ez a hétvége is bekerül az életem legjobb hétvégéi közé
vándorsólyom:
kékbegy:
kék vércse pár:
rozsdástorkú pityer:
nyári lúd: