...hi-hi, "kedves csicsörke"...
Más:
Képzeljétek!!! Újságoltam már a nagy örömhírt, hogy megjöttek a seregélyek. Nna, amellett, hogy minden reggel a kávém mellé itt énekelnek több sort is az ablakom felett, reggel suliba menet minden 50 méterre egy almafán, vagy villanypóznán (

még nem madárbarát..., talán sok év múlva), vagy pedig egy terebélyes körtefa száraz ágain ott fütyülnek kegyetlenül fiúsan a seregélyek, egymást túllicitálva keresik leendő párjukat

. Aranyosak!
Végérvényesen és visszavonhatatlanul hozzánk is megérkezett a tavasz!
Nos, a minap egy csodálatos látványban volt részem!!!! Eddig csak filmen láttam ilyen égi tüneményt, (tettem is be jópárat a filmes topikra mások untatására...) élőben eddig még soha nem volt szerencsém. Egy csapat (gondolom

) seregély cikázott teljesen összehangolva a levegőégben: egyszer láttam őket, máskor- mikor hirtelen irányt változtattak, akkor meg egy pillanatra láthatatlanok lettek, hogy másik másodpercben újból egytömegben de állandóan más alakot formálva továbbsuhanjanak gyönyörűséges égi jelenségként.

(Feltételezem, hogy seregélyek lehettek, eddig egyetlen olyan madárról sincs tudomásom, akik hasonló módon röpülnek egy csapatban

és itt a mi vidékünkön..., talán csak a galambok, de azok nincsenek ilyen sokan

és teljesen egyforma feketék...)
Üdv: Gabesz