Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 márc. 26, 19:36 
Jojo, privátba. :mrgreen:
Köszi a tippet. :) :wink:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 márc. 26, 19:23 
Hali!

Írod:
"szóval az anyag nemsokára érkezik," ---- 4 grammot kérnék, hétvégén buli lesz...:mrgreen:

Nem tudom, hogy mennyire szeretnek rágicsálni de szerintem semmi sem atombiztos.

Anno én Cellkolor fekete festékkel festettem le a röpdéket, egy elhullás se volt, pedig voltak nagy csőrű madarak is.

Mindenesetre nagyon jó időjárásálló festékkel kell lekenni, persze alapozni szinte kötelező.

az ilyen 2:1-ben meg 3:1 -ben festékek baromságok, rengeteget festettem, én sokat csalódtam bennük.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 márc. 26, 19:09 
Sziasztok!
Új lakhelyet kapnak a standardjaim, illetve (egy-két pár törpe lesz még bele.) Szóval készül egy 6 boxot tartalmazó kalit. A boxok egyenként 100*50*50 (h*m*sz) lesznek. A vázat 20*20-as zártszelvényből fogjuk készíteni, hát- és oldallapok osbből, kihúzható alutálcákkal.. szóval az anyag nemsokára érkezik, s neki is látunk... DE! Édesapámtól azt a tippet kaptam, hogy a zártszelvényt fessem le... Milyen festéket lehet alkalmazni, hogy ne legyen semmilyen bajuk a madaraknak??

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 26, 19:02 
15.-én ki akartam rakni a madarakat. De ide?:

Kép

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2013 márc. 26, 13:58 
Hali!
Azt nem tudom hogy hamis-e,de ha jól tévedek kell egy behozatali cites engedély is aminek kell legyen valami száma (én most ez miatt sz...k szeptember óta)
Zárt gyűrűs vagy csippelt kell legyen a madár.(vágott gyűrűt nem fogadják el!!!) Ha nem eu-s madár honosítani kell nekem 2 madár 4200ft-ba került.
Szerintem jobb ha náluk érdeklődsz hogy mik az elvárások ez ügyben én vele beszéltem Versecki Nikoletta 0614784662 szerintem tőle többet tudsz meg :wink:

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2013 márc. 26, 11:33 
Üdv!

Ki tudja mit kell nézni külföldi CITES papíron, hogy eredeti-e?
pl ezen:

Kép

Valódi név: Szilvia

Hozzászólás 2013 márc. 24, 11:15 
Szia!
Ohh az nagyon jó. És merre szoktál lenni? Minden börzére megyek ki, elsőn is kint voltam. És tudnál infot adni, hogy mennyibe kerül?
Köszi előre is.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2013 márc. 23, 22:51 
Szia,

igen, rendszeresen kint vagyok vele a börzén, illetve például nálam vagy Eszteró Lajosnál is lehet "kapni".
Ha jöszz ki jövő hónapban, ott találkozhatunk.

Üdv:
Csaba

Valódi név: Szilvia

Hozzászólás 2013 márc. 23, 14:46 
Sziasztok!
Valaki megtudja nekem mondani, hogy a Magyar madarász szaklapot hol tudnám megvenni? Hallotam olyanról hogy a Monori börzén is lehet venni. Tényleg így van?

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 22, 22:35 
Isten látja lelkemet tudtam, hogy valaki ezt mondja....

Én is gondoltam, hogy naponta pótolja a pár ezer alkalmazott..

De ez nem azonos az Aquascaping-vel, hogy pár havonta cseréljék. :lol:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 márc. 22, 20:54 
jojo írta:
Annyi képet látok a neten ahol gyönyörű dzsungel van a papagájoknál.

Jurongról már nem is beszélek, hogy a fenében ilyen ép minden növény?

A./ Beültetik és azonnal lefényképezik amíg még épp...

B./ Gyakran cserélik az egészet... :roll:

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 22, 19:34 
Hali!

Valaki legyen olyan jó és magyarázza el, hogy hogyan lehet benövényesíteni a papagájok röpdéjét?

Annyi képet látok a neten ahol gyönyörű dzsungel van a papagájoknál.

Jurongról már nem is beszélek, hogy a fenében ilyen ép minden növény?
Házirend van kiosztva a papagájoknál, hogy tudják mit nem szabad?

Látom a jáccintoknál olyan sűrű a növényzet alul, hogy eszméletlen gyönyörű.Gondolom a jáccint nemigen megy le a földre.Talán azért...jó, legyen de a kecskéknél virágzó nyári orgonákat látok egy amúgy is dúsan növényesített nagy röpdében.És minden épp! Milyen indokkal???

Nekem is volt egy meggyfa hajtás a röpdében de még a gyenge csőrű vörösbegyűek is leamortizálták...

Az természetes, hogy itt a fórumon sokat olvastam erről tehát nem csak úgy vaktában kérdezek...

Tegyek be szép mérgező növényeket, és az ösztönükre appellálva hagyatkozzak rájuk, hogy úgysem kóstólják meg? :D (na jó, ez tudjátok vicc..)

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2013 márc. 22, 16:26 
Ez kész. :D

Kép

Hozzászólás 2013 márc. 20, 14:17 
Ez megnyugtató :D Köszi
Majd igyekszem mindent úgy intézni, hogy a lehető legkevesebbet vegyenek észre a hajnali motoszkálásokból.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2013 márc. 20, 13:51 
Elektra írta:
Hullámosok, de tervben van, hogy Katalinokkal bővítem a családot. Világítás nem fogja érni őket, de a fürdőszobai zajok, ajtócsapódás, kulcszörgés, ezek biztos áthallatszanak a szobájukba.
Szia! Évek óta lakásban tartom télen a madaraimat,voltak nimfák,katik,kecske,zöld arcú, most csak ékeseket és gouldokat tartok de semelyik fajjal eddig nem voltak gondjaim a reggeli keléssel,(05.00) munkába készülődéssel járó zajok miatt. Még a csöndes,óvatos hajnali etetés is belefért a félhomályban,nem ugrottak meg csak szoktatás kérdése.(na jó kivétel azért volt amikor megbotlottam a sötétben és fejjel estem a röpdének :D).

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 20, 12:58 
Hali!

Minden madaram (több papifaj) reggel hangosan üdvözöl, már annyira amennyire tőle telik.
Amikor bent voltak a lakásban akkor ez bizony hajnalban "fülügyileg" nem volt szerencsés az emeleten fent alvó családom számára.(épp csak a holtak nem ébredtek fel ) Ezért peticiót nyújtottak be a kilakoltatás érdekében, hogy záros határidőn belül hagyják el a lakást ami meg is történt.
Bár nem hulik voltak, de az is tud zajt csapni, ha épp olyan egyedet fogtál ki amelyik szereti hallani a saját hangját.

Gyakorlatilag elég volt a lépcsőn egy reccsenés mikor lejöttem és már is kezdetek üvölteni, hogy éhesek.

Hozzászólás 2013 márc. 20, 12:36 
Hullámosok, de tervben van, hogy Katalinokkal bővítem a családot. Világítás nem fogja érni őket, de a fürdőszobai zajok, ajtócsapódás, kulcszörgés, ezek biztos áthallatszanak a szobájukba.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 20, 12:03 
Elektra írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Hamarosan összeköltözök a párommal, természetesen a papagájokat is viszem magammal. Hogy fogják viselni, hogy a párom hajnalban megy dolgozni, így 4 óra magasságában 15-20 percig folyamatos zörgés van?

majd hangos kurjantgatásokkal köszöntik és attól függően hol vannak felvernek téged is :D
(a viccet félretéve, attól függ milyen faj, hozzájuk képest hol lesz a matatás, villany kapcsolgatás stb. Utánna meg milyen egyéniségek, mennyire kézhez szokottak. Nem lehet egyszerűen megválaszolni...)

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 20, 12:00 
Betty írta:
Sziasztok!

Valaki SOS-be tudna nekem írni egy IDRE adószámot az adó 1%-hoz?

Köszi.

hmhm,
kint van a logó a fórum fejlécében:
Kép
Nem látszik vagy elrontottam valamit?

Hozzászólás 2013 márc. 20, 10:03 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Hamarosan összeköltözök a párommal, természetesen a papagájokat is viszem magammal. Hogy fogják viselni, hogy a párom hajnalban megy dolgozni, így 4 óra magasságában 15-20 percig folyamatos zörgés van?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 51  Következő