Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Tibor

Hozzászólás 2013 máj. 8, 21:45 
Igazad van, szétszórtan valóban megtalálható, de megérne egy egységes topikot. Konkrétan a két fajt csak példának említettem.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2013 máj. 8, 21:22 
baltibb írta:
Köszönöm, egyszer majd csak megélénkül ez is. Jó lenne még egy olyan topik is ahol a télen is a szabadban tartható énekesek lenne a téma / kardinális, pirók stb. /. Ez sokszor felmerül, ha madarászokkal beszélgetek. Jó lenne benne egy faj felsorolás is, hogy az esetleges vásárló már ebben a körben keresgéljen.

hali,

kardinális és mexikói pirók topik már rég óta van a magevős szekcióban:
http://www.idre.hu/index.php?option=com ... m.php&f=16

Szerintem alap infókat itt meg is találsz az elgondolásodról.

Valódi név: Szabó Boglárka

Hozzászólás 2013 máj. 8, 17:34 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy egy pár Katalin papagájt, egy pár kanárit és egy pár bourk papagájt össze lehet rakni egy röpdőbe, jelenleg nem lenne fel rakva odú vagy fészek nekik. Milyen lyuk nagyságú drótháló kell egy olyan röpdére amiben kanári is van?

Hozzászólás 2013 máj. 8, 13:39 
Köszönöm, egyszer majd csak megélénkül ez is. Jó lenne még egy olyan topik is ahol a télen is a szabadban tartható énekesek lenne a téma / kardinális, pirók stb. /. Ez sokszor felmerül, ha madarászokkal beszélgetek. Jó lenne benne egy faj felsorolás is, hogy az esetleges vásárló már ebben a körben keresgéljen.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 máj. 2, 9:06 
baltibb írta:
Köszönöm, ilyen madarakat szereztem be, nem tudom, hogy tart-e valaki ilyeneket.

Már van is ilyen topik (friss, ropogós) ;)

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 máj. 1, 21:49 
pakito írta:
Sziasztok, kedves madár kedvelő társak. Volna egy gondom, kérdésem. Törpepapagájomnak társat szeretnék venni. Sajnos nem vagyok teljesen biztos, hogy az én kismadaram nőstény e avagy hím. Tudnátok segíteni eldönteni, hogy mi is ő tulajdonképpen ?? Választ előre is köszönöm . Üdv : Kata
Kép

Kép

Ezt így képről nem fogjuk tudni megmondani. Nincs valaki a közeledben aki megtudná nézni tojócsontot esetleg? Vagy te mondjuk.

Valódi név: Fábos Katalin

Hozzászólás 2013 máj. 1, 16:12 
Sziasztok, kedves madár kedvelő társak. Volna egy gondom, kérdésem. Törpepapagájomnak társat szeretnék venni. Sajnos nem vagyok teljesen biztos, hogy az én kismadaram nőstény e avagy hím. Tudnátok segíteni eldönteni, hogy mi is ő tulajdonképpen ?? Választ előre is köszönöm . Üdv : Kata
Kép

Kép

Hozzászólás 2013 máj. 1, 13:38 
Köszönöm, ilyen madarakat szereztem be, nem tudom, hogy tart-e valaki ilyeneket.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 máj. 1, 8:41 
vörösszemsávos pinty (Neochmia temporalis):
Kép

Kép

Hozzászólás 2013 máj. 1, 0:01 
A Dorn Astrilde - nak mi a magyar neve ?

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 21:13 
ckuzmos írta:
debi írta:
Kép

Ezt láttam! :roll:

Be tudnál rakni linket hogy hol találtad ezt a képet?

Néhány napja találtam én is ezt a képet a FB-én: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=516367335086830&set=a.344107335646165.85787.343625492361016&type=1&theater
Akkor be is linkeltem a nimfás részhez.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 21:10 
africz írta:
Nem hiszem el,hogy nincs szabadság vágyuk. Ugyanolyan érzelmeik vannak mint nekünk , ahogy mi sem ők sem arra termettek, hogy zárt helyen éljék le az életüket. Az emberek azzal, hogy föléjük helyezik magukat , nincs szabadság vágy stb könnyebben igazolják, hogy amit csinálnak az jó , pedig nem jó. Önzésből tartunk a legtöbben madarat, nem lakásban, röpdében , kalitkában van a helyük. Kutya, tengeri malac talán aminek az igényeit megtudjuk teremteni megfelelően.

Hát érdekes megközelítés. Ezzel én úgy vagyok, hogy ezek a madarak nem szabadban születtek, nem vadbefogottak, így nem tudják miről csúsznak le... Igényeik pedig eléggé primitívek: fajnak megfelelő elhelyezés, takarmányozás, fajtársak, esetleg szaporodásra való lehetőség. Ez utóbbi ösztönös, a szabadságvágy nem, mégis minden ember azon síránkozik, hogy a madár szabadnak született, de az igazi problémát nem akarják megoldani: mégpedig hogy egy papagáj szociális állat, zömük párban, csapatban él.
Végülis minek akarnának a szabadság felé vágyni, mikor van kaja, víz, biztonság, fűtés. Nem lenne nekik sem móka kimenni a végtelen bizonytalanságba, ahol nem biztos, hogy megélik a holnapot...
A repülés is olyan, a vadonban napi több száz kilométert is megtehetnek akár, de nem azért, mert úgy gondolják, hogy a repülés egészséges, jót tesz a keringésnek, tüdőnek stb., hanem mert szomjasak és éhesek. Ha orruk elé lenne rakva a kaja nekik is, nem biztos, hogy ez a megtett kilométerszám tartaná magát...
Főleg ha megnézem a mai "papagájtársadalmat"...

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 29, 8:33 
debi írta:
Kép

Ezt láttam! :roll:

Be tudnál rakni linket hogy hol találtad ezt a képet?

Hozzászólás 2013 ápr. 28, 21:11 
Max. öt kilótól én is szívesen megszabadulanák, de hogy CH-t , meg kardiót egyek :shock: , az már túlzás!
Maradok inkább a cukor mentes szalonna light -nál. :lol:

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 ápr. 28, 12:56 
Kitartással nincs gond :D . Inkább valami időnyerő bűbáj kéne... :mrgreen: Én bringázni szoktam elmenni kardió gyanánt, a héten már egyszer sikerült is eljutnom :twisted: . Ma már nem hiszem, hogy be tudom pótolni :mrgreen: .

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 28, 10:11 
Frici írta:
Enyém is egész hasonló, csak emelnem kellett a 1,5 ch-n, mert túl gyorsan kezdtem fogyni :D . Már 11 kilót fogytam eddig. Van még kb. 12 :mrgreen: . Kitartás, a rizs meg fincsi :mrgreen: .

Egy ideig az... :D Én a kardió mennyiségen változtatok, hogy ne legyen heti 1 kilónál semmiképpen se több a fogyás, nem a kaján. Tavaly elrontottam és relatíve gyorsan ment le 30+pár kg. Idén figyelek, hogy izomból ne menjen sok... Ja és persze neked is kitartást akkor még.

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 23:46 
Enyém is egész hasonló, csak emelnem kellett a 1,5 ch-n, mert túl gyorsan kezdtem fogyni :D . Már 11 kilót fogytam eddig. Van még kb. 12 :mrgreen: . Kitartás, a rizs meg fincsi :mrgreen: .

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 23:11 
Frici írta:
adam92 írta:
(Szomorú dolog, hogy mit hoz ki az emberből az alacsony CH-s diéta... :D )

Hány g/ttkg ? :mrgreen:

1-1,5g/ttkg CH és 3g/ttkg fehérje megy most. Szénhidrát attól függ hogy 1 vagy 1,5, hogy mennyire undorodok már éppen a rizstől nap végére... :lol: Sajnos van amikor semmi szénhidrátot nem viszek be, mert már egyszerűen nem kívánom a rizst, ami nem jó... Meg persze néha van kis töltés azért, főleg amikor otthon vagyok. :D Mindez ugye úgy, hogy súlyzós edzés és kardió mellett. Plusz ma például betonoztunk és mivel nem volt keverő, így kézzel kevertem talicskába a betont. Szóval csupa vidámság az élet. :D

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 22:40 
adam92 írta:
(Szomorú dolog, hogy mit hoz ki az emberből az alacsony CH-s diéta... :D )

Hány g/ttkg ? :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 22:22 
Warhawk írta:
Na, így már nem off :D

adam92 írta:
szerinted mi a szabadság?

Szerintem egy állapot. Mindenki mást hisz (érez/gondol) annak, ennélfogva pontos definiálása lehetetlen, mert mindenki másképp érzi/gondolja. A szabadság pontos meghatározása ennélfogva nem érzelmi, hanem inkább filozófiai kérdés. A filozófiai eszmefuttatások és viták közös jellemzője, hogy a következő ezer évben sem jutnának a részvevők egységes álláspontra benne. :lol: Az állatok viszont szerencsére nem filozofálnak ;)

Ez így van. Pont ezért írtam le a kérdést is. Lehet, hogy az aki kevesebbet tud sokkal szabadabb, mint te aki elméletben több mindent csinálhatnál és nagyobb mozgás tered van, de mégsem teheted meg. Innentől kezdve pedig nem vagy igazán szabad. Így már át is ültetheted a madarakra. Egy madár aki fogságban született soha nem fog az afrikai pusztákra vágyni. Nem a szabadságvágy hajtja hanem a félelem vagy esetleg a kíváncsiság amikor elrepül. (Szomorú dolog, hogy mit hoz ki az emberből az alacsony CH-s diéta... :D )

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 51  Következő