Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 21:33 
Na, így már nem off :D

adam92 írta:
szerinted mi a szabadság?

Szerintem egy állapot. Mindenki mást hisz (érez/gondol) annak, ennélfogva pontos definiálása lehetetlen, mert mindenki másképp érzi/gondolja. A szabadság pontos meghatározása ennélfogva nem érzelmi, hanem inkább filozófiai kérdés. A filozófiai eszmefuttatások és viták közös jellemzője, hogy a következő ezer évben sem jutnának a részvevők egységes álláspontra benne. :lol: Az állatok viszont szerencsére nem filozofálnak ;)

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 19:54 
Én még ide offolok egyet. :P Ez a szabadság vágy elég érdekes dolog szerintem. Lehet nem tiszta mire gondolok most, de egy egyszerű kérdést teszek fel ezzel kapcsolatban. Szerinted ki a szabadabb egy ember aki egy behatárolt területen él (és persze nem tudja, hogy milyen a világ többi része vagy mekkora), de mindene megvan ami szükséges neki a létfenntartáshoz és az élethez vagy te? Vagy szerinted mi a szabadság?

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 17:47 
Kép

Ezt láttam! :roll:

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 13:24 
africz írta:
Ugyanolyan érzelmeik vannak mint nekünk....

Vannak érzéseik, sőt vannak érzelmeik is. De nem ugyanolyanok mint nekünk. (Közben most veszem észre, ez a Képes, videós topik, lehet át kellene "költözni" az általánosabb csevegéshez ezzel a témával ;)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2013 ápr. 27, 2:16 
Nem hiszem el,hogy nincs szabadság vágyuk. Ugyanolyan érzelmeik vannak mint nekünk , ahogy mi sem ők sem arra termettek, hogy zárt helyen éljék le az életüket. Az emberek azzal, hogy föléjük helyezik magukat , nincs szabadság vágy stb könnyebben igazolják, hogy amit csinálnak az jó , pedig nem jó. Önzésből tartunk a legtöbben madarat, nem lakásban, röpdében , kalitkában van a helyük. Kutya, tengeri malac talán aminek az igényeit megtudjuk teremteni megfelelően.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 26, 20:56 
hali86 írta:
Sziasztok ki tudna nekem segíteni van egy pár énekes papagájom a tojó már két hónapja nem jön ki az odúból mi lehet a baj?

Lehet elpusztult. :lol: Na jó komolyra fordítva a szót valószínűleg semmi. Nem eszi esetleg a tojásokat? Lehet lerakja aztán összetöri vagy eszi. Egyáltalán nem jön ki vagy ideje nagy részét bent tölti?

Valódi név: halász istván

Hozzászólás 2013 ápr. 26, 20:47 
Gabee95 írta:
Oké, köszi :)

Sziasztok ki tudna nekem segíteni van egy pár énekes papagájom a tojó már két hónapja nem jön ki az odúból mi lehet a baj?

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 26, 20:47 
Warhawk írta:
A szabadság egy olyan fogalom ami csak az emberek elméjében él (és ráadásul nem is létezik igazi szabadság).

Ezt most nagyon adom!

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 25, 22:45 
africz írta:
Hát az enyém nem ijed meg semmitől egy puszta közepén vettem ki az autóból, sehol senki , út sem volt , 1-2 perc után úgy elrepült, hogy vissza sem nézett, pedig nagyon szoros a kapcsolatunk.

Akármitől megijedhetnek. Egy színtől, egy árnyéktól, egy mozdulattól is... nálam pl a kakadu két hétig szó szerint halálra rémült egy összecsukott széktől. Eleinte azt hittem megszokja, de aztán én sajnáltam meg, inkább eltüntettem a széket a lakásból. A nemes néha (szó szerint) képes a saját árnyékától is megijedni. Olyan is volt már, hogy repült és leszállás közben találta ki, hogy ott valami rémületes dolog van. Majdnem nekirepült a falnak ijedtében. Kiderült egy dióhéj (!) volt az a borzalom amitől a frászt kapta.

Szóval amikor azt mondom megijed, akkor ne egy habzó szájjal támadó pitbullra gondoljatok, hanem BÁRMIRE. Egy mozgó falevél is rémisztő lehet (különösen ha nem látott még olyat). Tulajdonképp az idegen környezet is elég rémisztő a madárnak. Minden madár "neofóbiás", így ha kiviszed a pusztába, akkor simán bepánikolhat attól is, hogy nem tudja hol van (ez aztán csak tovább ront a helyzeten és páni menekülésre késztetheti őt).

Még az alapos szoktatás sem jelent 100% garanciát arra, hogy nem rémül meg valami teljesen hétköznapi dologtól. Legfeljebb ha megfelelően szoktatva van hozzá, akkor hamarabb megnyugszik.

Volt egy "elszökött" papagáj aki a 2 méterre lévő gazdihoz nem mert a fáról lerepülni. Több órás tornamutatványok és próbálkozások után egy bot segítségével sikerült lehozni a fáról (pedig egy jól repülő madár volt). Miután sikerült lehozni, akkor meg úgy bújt, hogy este a helyére is csak hosszas könyörgéssel tudták visszatenni.

Szóval hidd el, nem a nagy szabadságvágy az ami vezérli az ilyen elrepüléseket. A szabadság egy olyan fogalom ami csak az emberek elméjében él (és ráadásul nem is létezik igazi szabadság).

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2013 ápr. 25, 21:06 
Warhawk írta:
sonyextreme írta:
Szerintem elrepülni csak akkor akar amikor megijed valamitől.Ezért kell a hám!!!!!

Igen, sokan azt képzelik a madarak emberi módon rajonganak valamiféle "szabadság" után, valójában csak azért repülnek világgá, mert halálra rémülnek (szinte bármitől képesek megijedni). Ha viszont megszokták, akkor is ragaszkodnak az ember ("gazdi") társaságához. Csak azt nem értik meg, mi miért nem repülünk velük együtt...

Hát az enyém nem ijed meg semmitől egy puszta közepén vettem ki az autóból, sehol senki , út sem volt , 1-2 perc után úgy elrepült, hogy vissza sem nézett, pedig nagyon szoros a kapcsolatunk.

Ez volt előszőr.

Másodszor rosszul csuktam be a macska dobozt le esett az ajtó és huss... akkor sem óhajtott vissza jönni egy percig se.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 24, 10:13 
sonyextreme írta:
Szerintem elrepülni csak akkor akar amikor megijed valamitől.Ezért kell a hám!!!!!

Igen, sokan azt képzelik a madarak emberi módon rajonganak valamiféle "szabadság" után, valójában csak azért repülnek világgá, mert halálra rémülnek (szinte bármitől képesek megijedni). Ha viszont megszokták, akkor is ragaszkodnak az ember ("gazdi") társaságához. Csak azt nem értik meg, mi miért nem repülünk velük együtt...

Hozzászólás 2013 ápr. 21, 22:03 
Oké, köszi :)

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2013 ápr. 21, 21:04 
Lehet, semmi gond nincs vele.

Hozzászólás 2013 ápr. 21, 20:50 
Nádat lehet volierbe rakni, vagy nem ajánlott? Lesz valami baja a madaraknak?

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2013 ápr. 21, 20:40 
klarika írta:
sziasztok!

van egy kis gond az egyik madarammal, a tojóval.
sokat felborzolja magát, és szerintem kakilni szeretne, de nem megy neki.
néha erőlködik és kis hang is jön neki néha. olyan fura popsirisza mozdulatot tesz.
leszedtem neki 2-3 kakit a popsijáról, gondoltam, hátha az segít. viszont eszik, jól néz ki,
csak emiatt aggódom...

tudtok tanácsot adni????

köszi: Klári

Valószínű, hogy tojni fog. Remélhetőleg nincs elakadva a tojás :roll: Van fenn nekik odú? Milyen idős a madarad?

Hozzászólás 2013 ápr. 21, 20:00 
ckuzmos írta:
makeszfiu írta:
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy van e valamiféle iromány, dokumentum, hogy kiállításokon az egyes madárfajokon a bírák mi alapján pontoznak? Ha létezik ilyen ez letölthető valahonnan? Vagy meg lehet vásárolni könyv formájában?

Konkrétan hullámos papagáj érdekel.

Még új nekem ez a téma, de érdekelne.

Szia,

standard illetve bírálati segédletek magyar nyelven nagyon kevés van, szinte csak az IDRE készített ilyeneket illetve folyamatban vannak a COM vagy különböző nemzetek standardjainak figyelembe vételével.
Hullámos papagáj standard magyar nyelven tudtommal nincs jelenleg, korábban megjelentek nem lettek frissítve. Makai Pál adott ki egy könyvet még 1997-ben ami standard megfogalmazásokat/követelményeket is tartalmaz.

Üdv:
Csaba

Köszönöm szépen, elolvasom azt.

Valódi név: Petra

Hozzászólás 2013 ápr. 21, 12:02 
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a hím hullámosom csőrének viaszhártyája körül a csőr megváltozott az utóbbi pár hétben. Remélem a képeken látszani fog. A kérdésem az lenne, hogy ez atka, vagy valami más áll a hátterében?

Csatolmányok:
WP_000314.jpg
WP_000314.jpg [ 41.04 KiB | Megtekintve 171675 alkalommal. ]
WP_000315.jpg
WP_000315.jpg [ 41.17 KiB | Megtekintve 171675 alkalommal. ]
WP_000313.jpg
WP_000313.jpg [ 41.31 KiB | Megtekintve 171675 alkalommal. ]

Valódi név: Klári

Hozzászólás 2013 ápr. 20, 23:02 
sziasztok!

van egy kis gond az egyik madarammal, a tojóval.
sokat felborzolja magát, és szerintem kakilni szeretne, de nem megy neki.
néha erőlködik és kis hang is jön neki néha. olyan fura popsirisza mozdulatot tesz.
leszedtem neki 2-3 kakit a popsijáról, gondoltam, hátha az segít. viszont eszik, jól néz ki,
csak emiatt aggódom...

tudtok tanácsot adni????

köszi: Klári

Valódi név: Harkai Ádám

Hozzászólás 2013 ápr. 20, 12:50 
Sziasztok

azt szeretném kérdezni,hogy valaki járt e úgy,hogy letojt a kanárijaés nem a fészekbe hanem a kalitka aljára !!!????Milehet e probléma oka????Ja és meg is ette a tojást!Minden másnap kapnak főtt tojást,sárgarépát,reszelt sajtot!Aki tud segítcsen!Kérem!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2013 ápr. 19, 10:24 
makeszfiu írta:
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy van e valamiféle iromány, dokumentum, hogy kiállításokon az egyes madárfajokon a bírák mi alapján pontoznak? Ha létezik ilyen ez letölthető valahonnan? Vagy meg lehet vásárolni könyv formájában?

Konkrétan hullámos papagáj érdekel.

Még új nekem ez a téma, de érdekelne.

Szia,

standard illetve bírálati segédletek magyar nyelven nagyon kevés van, szinte csak az IDRE készített ilyeneket illetve folyamatban vannak a COM vagy különböző nemzetek standardjainak figyelembe vételével.
Hullámos papagáj standard magyar nyelven tudtommal nincs jelenleg, korábban megjelentek nem lettek frissítve. Makai Pál adott ki egy könyvet még 1997-ben ami standard megfogalmazásokat/követelményeket is tartalmaz.

Üdv:
Csaba

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 51  Következő