Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 11, 21:48 
Káprázatos. Hallani és látni ilyet... hát kevés gyönyörűségesebb dolog van (egy kettő azért van, de kevés :lol: )

Szóval ami szerintem fritz-et megtéveszthette, az a hím, ami tutira nem az európai alfajok egyike, hanem szerintem valamelyik afrikai. Nézzétek a hátát, meg a szemcsíkját. Ami azért is nagyon durva, mert ez tényleg egy mutáció, de ezek szerint az afrikai alfajnak (ssp. africana) is van már. Csuda dolog, na :shock:

Hozzászólás 2010 jan. 11, 21:39 
Ölég népes a mezőny Zöldikékből... :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V9GMuftq50k&feature=related[/youtube]

no meg a Stigókból sincs kevés..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dlRJslT6wuE&feature=related[/youtube]

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 jan. 11, 21:27 
Semmi fenyőpintyeset nem vélek felfedezni a madárkában. Pláne, hogy még az e fajok terén nálunk rutinosabb országok tenyésztőinek is eleve siker a fenyőpinty költetése, nemhogy színváltozatok kialakítása... :shock:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 11, 21:02 
canary1 írta:
Ahhoj fric32 !

Légy nyugodt.
A képen tutibiztifrankóhótzihher, hogy erdei pintyek kopulálnak !!!

canary1

Igen,csak nézd meg a hímnek,olyan mintha fenyőpinyt lenne,de most jobban megnéztem lehet nem jól néztem előszőr. :06:

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2010 jan. 11, 20:57 
Ahhoj fric32 !

Légy nyugodt.
A képen tutibiztifrankóhótzihher, hogy erdei pintyek kopulálnak !!!

canary1

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 11, 20:48 
Zottan írta:
Opál erdei pintyek párzása... :shock:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ngrXyG8X3_Q[/youtube]

Én ahogy elnézem nem is bíztos erdei pinty,hanem fenyő pinty(Smék).
A hímről gondolom ezt mert azért ezekről nem egyérteműen lehet megmondani de én annak saccolom,inkább.

Hozzászólás 2010 jan. 11, 16:22 
DE!
Igazából azért nem is a fajtörőbe tettem, mert a szinét találtam érdekesnek. Nem tudtam, h a csicsörit megfogja a szinező. Akkor a síma vad kanárit is megfogja?

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 11, 10:03 
berenyibela írta:
Kép

Kép

Szevasztok!

Nem lehet, hogy egyszerűen csak: Serinus serinus??????????? :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 9, 22:47 
Csicsörkepaszta?

Szerk: Másodszorra megnézve nincs ez annyira kanáris, hogy paszta legyen. :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 9, 22:44 
Kép

Kép

Hozzászólás 2010 jan. 5, 15:17 
Rég voltam erre! z.tibor hozzászólásait örömmel olvastam! Jó, hogy van valaki aki ismeri a főbb veréseket még! :) Amit még valószínű megismernék az a durcil, a két (pilisi, börzsönyi) varmos, tiftere, holcipir, ezeket volt alkalmam tartani. Megtaláltam néhány ősöreg kazettát, sajnos csak a fencirol, és a durcil van rajta, az utóbbi kissé lassítva van felvéve. Sikerült mikrofonnal felvenni a pc-re, bár nem százas minőség. :) De nemtom hogyan lehetne megmutatni nektek itt, hangformátumot nemtok feltölteni. Valahol volt egy gyönyörű íves pergőtifterém is, de nem találom azt a felvételt. Az első pintyem egy csúnya kopogós vilca volt, ha mond ez nektek valamit.. :D

Hozzászólás 2009 dec. 27, 0:31 
Opál erdei pintyek párzása... :shock:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ngrXyG8X3_Q[/youtube]

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 dec. 14, 5:09 
Skrachlaci írta:
Egy szép kanáriX süvöltő paszta :)
Té'lleg pofás kis tollas! :lol:

Nyuzilla írta:
A jelek szerint sokan varjút, szarkát, szajkót vesznek papagáj helyett, ami új fejlemény.

Egy erdőjáró haverom szokta'volt mondani: "Magyar ember szobájába szajkó való, nem kakadu! "
Ezek szerint hallgatnak rá a népek. :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 dec. 12, 10:25 
Egy szép kanáriX süvöltő paszta :)

http://www.youtube.com/watch?v=DKnXtcvO ... re=related

Hozzászólás 2009 nov. 19, 18:56 
Ezt ma olvastam:

A takarékosság egyre fontosabb szemponttá válik a hobbiállattartóknál, amire a kínálati oldal is gyorsan reagál. Amint arra az egyik budapesti kisállatkereskedésben felhívták a figyelmünket, az interneten megszaporodtak a vadon befogott állatokat (olcsón) kínáló hirdetések. A jelek szerint sokan varjút, szarkát, szajkót vesznek papagáj helyett, ami új fejlemény.

Az egyik Békés megyei hirdető telefonos érdeklődésünkre elárulta: több fészekaljnyi, a kirepülés előtt a fészekből kiszedett és otthon felnevelt szarkát adott el apróhirdetési portálon keresztül, egyenként 2–4 ezer forintért, és már a jövő évi szezonra is vannak előjegyzései. (Egy gyors internetes keresés tanúsága szerint fácánt, tőkés récét, vaddisznót, őzet, rókát is lehet venni a világhálón.)

Ezek a tranzakciók jogilag nem teljesen tiszták – még akkor sem, ha nem védett állatról van szó –, ugyanakkor kockázatosak is, hiszen a vadon élő állatok sokféle betegséget terjeszthetnek az agyhártyagyulladástól a veszettségen át a mételyekig. Tartásukhoz az engedély mellett általában speciális tudásra is szükség van. A többnyire szelíd őzek például a szaporodási időszakban gyakran válnak agreszszívvá, és a háznál tartott vaddisznó is veszélyes lehet.

Teljes cikk: http://nol.hu/lap/mozaik/20091119-a_kri ... llattartas

Hozzászólás 2009 okt. 31, 20:52 
Helló

Érdekes írás. Ha nem köt titoktartási fogadalom, privát üzenetben megírhatnád kiről van szó. Ahogy már régebben írtam, jó pár éve elkezdtem összeállítani egy átfogó anyagot erről a témáról, és egy esetleges majdani publikációhoz (könyvhöz) sok ilyen irodalmi közlés kéne.

A másik hogy a 12 tengelic és társaik mind hibridek? Ha igen mit csinál a tenyésztő ezzel a töménytelen madárral, hiszen tudjuk, lehetőségei a továbbadásra igen szűkek. A tojó hibridekkel meg végképp nincs mit kezdenie, azokat évek óta gyűjti?

Hozzászólás 2009 okt. 31, 16:05 
Üdv mindenkinek!
A következő anyagot emailben kaptam egy lelkes madarásztól, a süvöltő szaporításáról szól. ;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A süvöltő párom kb. fél éve van együtt, a hím 1 éve, a tojó fél éve van nálam. Azonnal elfogadták egymást. Külön röpdében vannak. 2009 januárban a tojó a szájában cipel egy-egy fűszálat. Április 15.: A tojó és a hím fűszállal a csőrükben körbe-körbe járkálnak, úgy nézem ez az udvarlás náluk. Április 24.: Hosszas udvarlás után végre párosodnak du. 6 órakor. Április 27.: du. 5 óra, újabb párzás. Április 28.: du.7 óra ismét. Én csak du. vagyok itthon. Közben én raktam be fészket ,kész fészket konzervdoboz, sima doboz ,műanyag tál,legalább 4 helyre de egyiket sem fogadta el a tojó. végre az ötödiknek felkínált ajándékkosár alsó fele az jó volt .elkezdte hordani bele a vékony pici gallyakat és a selyemfüvet máj május.5. reggel végre 1 tojás. máj. 10 ig naponta 1 összesen 6. már a negyedik után folyamatosan ülte őket. Május 21. kikelt az első pici süvi , majd még kettő . A többi sajnos üres maradt. Csak a tojó etette őket de csak a lisztkukaccal, a lágyeleséget egyáltalán nem fogyasztották. Fogtam neki finom hálóval a nagy fűben szöcskét, pókot, legyet mindenféle bogarakat volt benn egy két apró csiga is, azokat azonnal feltörte és megetette a kicsikkel. Ekkor írtam üzenetet egy szlovák tenyésztőnek aki az IDRE fórumán már írta hogy nála már költöttek süvik. Tanácsot szerettem volna kérni hogy mivel nevelnek nála, sajnos azóta sem válaszolt. Közben a fiókák 10 naposak lettek és ekkor jött egy szombat reggeli hűvös idő, mind a három kicsi kihűlve feküdt a fészekben. Június 6. a tojó újra letojt, ismét 6 tojás. Most négy kelt ki, de most a tojó nem etette őket, csak ímmel-ámmal. Mivel vannak kanárik is és ők is keltettek, gondoltam alárakom a megmaradt két kicsit. Az nevelte is őket 2 hétig, de már kevés volt amit adott nekik. Tudtam, hogy ha nem etetek rá akkor végük, ezért kevertem nekik egy kis pótkaját, ami be is vált . Kanári eleség, gyári lágyeleség kávédarálóval összedarálva, hozzá 1 főtt tojás egy késhegynyi laktiferm. Vízzel hígra kevertem utána finom szitán átpasszíroztam és fecskendőbe rakva etettem. A kanári tojóm közben újra fészkelni akart és jól megtépte őket úgyhogy különraktam a fiakat és 3 óránként a munkából hazafutva etettem. Szépen fejlődtek, majd kb. 3 hét után már önállóan ettek, de ha megláttak imbolyogva kérték tőlem is a kaját. Azóta már szépen kivedlettek, egyik tojó a másik hím lett. Közben a szüleik újra fészkeltek, de most már nem a régi fészekbe hanem a tojó a röpdében lévő fenyőágra hordta a fészekanyagot. Június 3. 1 tojás,majd még 4. Kettő tojást elhelyeztem egy-egy kanári alá, akikkel egy időben tojtak. A süvik alatt egyik sem kelt ki, a kanárik alatt viszont mindegyik, egyidőben a kanári fiakkal. Mindegyik alatt volt 2 kanári és egy süvi,de sajnos 3 nap után, mivel csak a kanárikat etették, a kis süvik elpusztultak. Tehát az eredmény 17 tojásból 2 kis süvi, de ennek is nagyon örülök, majd jövőre... Amit leírtam azt fényképekkel és tanúkkal tudom bizonyítani. Mindenesetre tanulságokkal, tapasztalatokkal gazdagodtam , és ez idő alatt kelt 12 tengelic 7 csicsörke 1 kenderike és 1 csíz paszta, valamint 24 kanári. Még annyi hogy a süvöltő udvarlása és párosodása teljesen eltér más pintyféle általam látott viselkedésétől, nagyon különleges, érdekes.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 máj. 23, 20:27 
Üdvözlet Mindenkinek

Egy felhívást tennék közzé, melyet Lakó Antal madarásztársunk fogalmazott meg az európai fajok tartásának ügyében. Mint MDOSZ elnökségi tag, mind magán ember is e területen tevékenykedik a jövőben is, és egy kéréssel fordul a hazai madarászok felé, melynek szövege így hangzik:

A tényleges igény ismeretére csak úgy tudunk adatokat adni, ha azokat mi is ismerjük. Kérem azokat, akik szerepet vállalnak e területen, nyilatkozatukat levélben mielőbb küldjék meg címemre. 1204. Budapest Magyar u, 4. A csoportok azon tagjait, akik nem olvassák, segítsék az olvasók, hogy az ország minden madarásza tudjon kérésemről. A személyes adatokat és vállalásokat összesítjük, azokat az adatvédelmi szabályoknak megfelelően titkosan kezeljük!
Lakó Antal

NYILATKOZAT

Név:………………………………irsz:………….település………………….u……………….

Kijelentem, hogy az alábbi hazánkban védett eurázsiai fajokat kívánom tartani-tenyészteni kizárólag szervezett keretek között, oktatási, bemutatási, hagyományőrzési célból.

Fajok megnevezése:…………………………egyed sz.:………..

A tenyésztett egyedeket szabályosan legyűrűzöm, eredményeimet az egyesületemnek rendszeresen bejelentem.

A környezetemben vállalom az alábbi fajok………………..sérült egyedeinek befogadását, nyilvántartását
Betartom, és másokkal is betartatom az állattartáshoz szükséges feltételeket, környezetvédelmi, állategészségügyi előírásokat
Egyéb önkéntes és anyagi vállalásaim:…………………………………………………….

Dátum……………………………………..Aláírás…………………………………………….

A nyilatkozat letölthető nyomtatható formátumban az MDOSZ honlapjáról a letöltések menüpont egyéb kategóriában is.

Köszönjük a segítséget.

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 máj. 4, 18:56 
a seregély, amelyik telente szokott megjelenni

?????????????????
Biztos, hogy az seregély???????????

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 máj. 4, 13:41 
Nem, nem így értettem! :lol: :D

Ennyire nem "szabadszájúak" az erdei pintyek, kevésbé szednek össze számukra idegen hangokat, mint az általad említett fajok.
A pintyeknél az ének alapja -véleményem szerint- genetikailag rögzült. Az én pintyem kb. 8 napos korában került hozzám (abban sem voltam biztos néhány napig hogy pinty) mégis "pinttyül énekel.
A hibás madarak nem elég hosszan énekelnek, nem elég sima a hangjuk. Ezt szavakkal elég nehéz leírni, de ha pintyverésből sikerül lediplomáznom, majd e'ccer egy terepgyakorlaton elmagyarázom néked mi , miért, micsoda? :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Következő