Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 dec. 2, 17:57 
Sziasztok
Ismerősökkel kint jártunk Reggio Emiliában a börzén sok egyéb mellett beszereztem egy keresztcsőrű párt. Íme a tojó.
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 26, 3:16 
Tóni írta:
Sziasztok
A vadmadarakat úgyanúgy kell színezni mint a piros kanárit can-taxal. A kenderike és a többi csak ott lesz piros ahol van benne piros toll az egész madár nem. Mivel a kenderikén a párzási időszakban van piros szín lehet tavasszal is színezni de a vedlésnél jobb. A többi madarat (zsezse,gimpli,keresztcsőrű,mexikói pirók,stiglinc) a vedlésnél kell színezni.

Szevasztok!
Rég nem jártam erre,más elfoglalcságom is van "szerencsére",na de vissza térve a témához ugy van ahogy a "Tóni", leirta. Can-tax!

Hozzászólás 2008 nov. 25, 11:07 
Kösz a tanácsot. Már azóta megcsináltam neki. Úgy veszem észre, hogy nem hízékony madár, vagy csak többet használ fűtésre mint hízásra. Nem sokat van bent. Amúgy elég idegeske ő, nem egy kézenülő típus. A tojó egészen nyugodt, mondhatni szangvinikus.
A kenderike elég borzasan lett lekapva, már majdnem feladtam a küzdelmet, mire végül mégis megfogtam. Lehet, hogy ezért tűnik olyan rongyosnak. A múlt hét közepéig kint lakott egy nyitott helyen.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 nov. 25, 10:03 
Szia Béla! Köszönöm Néked is a hozzászólást a témához.
Az alsó képen levő madár különben kapott mesterséges színezőt?

Kösz a képeket Vili! Úgy látom ez a madár még nem teljesen vedlett ki. Lehet, hogy ennek is el fog tűnni a bordó szín a melléből ?!? :roll:

A pasztád füttykalitjánál meg valahogy meg kéne oldani azt a "kívületetőt". Nem szerencsés ha csak egy ülőpálca van a kalitban. Ének közben is szeret ugrálni a madár, és ha a rácsba szeret bele csúnyán össze tudja törni a farkát. Ráadásul össze tud szedni mindenféle lehetetlen pótcselekvést. A rollernél jellemzően pl. a gyűrű vagy a rács őrült módon való csipkedését. Vékonyan etesd, mert a kondis kajánál még inkább fennáll a veszélye annak, hogy valami ilyesmi előjön.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 nov. 24, 22:54 
Szoasztok! A pirókoknál az is gond, h több alfaj van amelyek eltárő szinezettel bírnak.Mivel a tojókat megkülönböztetni szerintem lehetetlen, símán összekeverhetjük őket.Sárga alfaj tojója+ piros hím=nempiros ivadék. Ezeket aztán szinezgethetjük nem lesz az igazi. De ez csak az én teoriám.
Kép

Kép

Hozzászólás 2008 nov. 24, 16:10 
Ennyire kibarnult. Éppen hogy van benne egy kis rózsaszín toll.
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 24, 14:32 
Kösz' a választ mindenkinek! A gyommagvak idényben nálam is heti szinten szerepelnek a palettán a kakaslábfűtől a vadmuharig minden.
Akkor augusztus elejétől színezek, oszt meglátjuk mire jutok. Érdekes, a valamikori stigóim, gimplijeim szépen megtartották a piros színüket, a zsezsékkel, ricékkel meg mindig gondban voltam.

Hozzászólás 2008 nov. 24, 13:03 
Sziasztok
A vadmadarakat úgyanúgy kell színezni mint a piros kanárit can-taxal. A kenderike és a többi csak ott lesz piros ahol van benne piros toll az egész madár nem. Mivel a kenderikén a párzási időszakban van piros szín lehet tavasszal is színezni de a vedlésnél jobb. A többi madarat (zsezse,gimpli,keresztcsőrű,mexikói pirók,stiglinc) a vedlésnél kell színezni.

Hozzászólás 2008 nov. 24, 12:26 
Neco! Itt a nagy lábtörésben rögtön a barátok ismerőseivel foglalkozol? Ez dícséretes. :25:
Ahogy írod, a gyommagvakon kívül minden szerepel a kajájában ami tartalmazhat természetes színanyagot. Én még külön szoktam gyűjteni ezek magjait, (fehér libatop, disznóparéj, lándzás és széleslevelű útifű stb.) és ezeket éréskor zölden is kapják. Ennek ellenére a kenderikém ami tavaly szép színes volt, az idén nem mondható annak. Képet majd teszek fel róla délután. A röpde amiben lakott, az majd 3 négyzetméteres és három méter magas. Én majd valahogy az őrölt fűszerpaprikát próbálom adni nekik, ezt egy holland oldalon találtam, külön fajra kevert spec eleség alkotójaként. Zsezsém még nincs, de azt tudom, hogy az is elveszti a színét a búrájáról. Talán Tóni tudna néhány jó dolgot mondani a pritaminpaprikáról, meg a természetes színezőkről. Én a gyári színezőről semmit nem tudok. Üdv: vili

Hozzászólás 2008 nov. 24, 10:45 
Helló

Az én véleményem szerint csak mesterséges színezéssel kapható meg a piros szín a mellen. Az majdnem biztos, hogy a madár a színezőtől nem fog mindenhol bepirosodni, csak az amúgy is piros területeken. Gondolom én...

Hozzászólás 2008 nov. 24, 10:29 
Sziasztok Remus, Commandante, Tóni és a többiek!
A kenderike mellének-homlokának vörös színét mi módon lehetne előhozni? Tudom, hogy csak nászidőszakban pompázik a hím ilyen színekben, de a mellén az aljtollazat vörös színű télen is.
No már most egy kanárik által nevelt hím madárka mellén pasztellbarna az aljtollazat. Kanári keveréket kap a madár alaptakarmánynak, meg amit a kanárik falnak. S.répás-tojásos lágykaja, zöld, csíráztattott repce, alma stb. Gondolom ha piros színezővel beetetem piros árnyalatú lesz az egész madár, amit nem szeretnék. Valahol azt olvastam (a franc sem tudja hogy hol :? ) a mozgásnak van szerepe a zsezse, kenderike, keresztcsőrű, mex. pirók vörös színének megtartásában, de lehet hogy a kajában kéne valami plussz? (Kb. egy m3 helyen van most a madár.)
Természetesen nem az én gondom, hanem egy ismerősöm hallott olyanról, hogy valakinél előfordult ilyen. ;)

Hozzászólás 2008 nov. 20, 13:16 
"Veszélyes dolog ha az embernek igaza van, amiben a hivatalok tévednek"

Hozzászólás 2008 nov. 11, 19:01 
Hát próbáltam egyet összeütni. Nem standard, de nem baj. Duzzogni meg füttyögni ebben is nagyon jót lehet. Remélem nekem nem kell kipróbálni. Olyan külső etetőt ha szerzek akkor a kaját meg a piát is kirakom. Aztán lehet megsajnálom két hét múlva és megy vissza a nagy kalitba.

Hozzászólás 2008 nov. 11, 17:51 
cwg írta:
Ő pedig az én kedves madaram az új kéglijében. Szépen kivedlett és ha rásüt a nap, póbálkozik már a danolással is. Ha behozom a szobába, akkor pedig figyelmesen hallgatja a szgépről lejátszott repertoárokat.
Kép

Látom rendes dolgozó szobája van.. :) Füttykalitban nyomja az akkordokat.. :D

Hozzászólás 2008 nov. 11, 15:29 
Ő pedig az én kedves madaram az új kéglijében. Szépen kivedlett és ha rásüt a nap, póbálkozik már a danolással is. Ha behozom a szobába, akkor pedig figyelmesen hallgatja a szgépről lejátszott repertoárokat.
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 8, 12:53 
Helló mindenki!
http://cafemigao.idoo.com/carchlo/
Szerintem szép kis kép gyüjtemény,már akinek tetszik a zöldike.

A képre kel klikelni !!!!!!!!!!!,ha valaki esetleg nem értené hogy müködik.

Hozzászólás 2008 nov. 3, 17:38 
Sziasztok
Ez egy kedves madár, sajnos nem az enyém.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=As6b6xY51qM&feature=related[/youtube]

Hozzászólás 2008 okt. 27, 9:03 
Én nem hinném, hogy van helye itten kérem a vitának, esetleg az alfajok tekintetében amibe én nem kívánok beszállni. Az alaposabb vizsgálódás és szemüvegek le-fel cseréje során úgy találom, hogy utoljára Canary barátunk mondotta a frankót. A lábak színe a legegyértelműbben meggyőző a számomra. A témába meg szerintem bőven belefér ez a kis kollokvium, mivelhogy európai madárról van szó, amit jól bezártak ebbe a kalitba. Már csak az alma fajtáját kéne valakinek jól megmondania! Tán JonaGold?! No?

Hozzászólás 2008 okt. 27, 0:57 
Zottan írta:
EU-konform almatartás. :lol:

Hihihihihihihi !
Hát biza Canary koma ez nem a fajtörő,már én is azt hitem rosz helyre klikeltem!!!!!

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 okt. 26, 19:56 
Csáleszmatéle Fajtörő tzimboráim !

Hűha wazze, most látom csak, rossz topicban nyomulok (lunk) ebben a témában, mindettől függetlenül ki kell, hogy 1ezzek Veletek egy igazságosnak mondható döntetlenben.
A legfelős képen ugyanis sárga és hegyi billegetőt is +csodálhatunk. Az itató mögötti csuri, mint említettem volt, tutkó cinerea, hosszú farok, fehéres torok és mell, illetve hasi oldal, valamint néki a legrövidebb a lába a három hazánkban előforduló billegetőfaj közül, nem utolsósorban tipegői hússzínűek. A vele szemben ülő példány flava (alfajt ne kérdezzetek) valamivel hosszabb lába pedig majdnem fekete, ugyanakkor észrevehetően rövidebbek a faroktollai, vagyis ő a sárga.
A barázdát meg asszem nem kell bemutatni.
De vitatkozhatunk még, csak tudjatok meggyőzni.

Sziasztok !

canary1

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Következő