remus írta:
Olvastam én is egy olyan cikket hogy, nehézségek a tenyésztésben pl.stigónál meg szerintem más fajokra is igaz ami még nem költöt fogságban hogy, nagy kalitka másik évben kisebb és utánna nem gond mert megszokják olyan is van hogy első évben nem akarózzik nekik de utána már megy a dolog legalább is simában-
Legkönnyebb a röpdés költetés, elöl vagy kétoldalt nyitott nem zsúfolt helyen. Nekem a régi röpdém 3 fakkos kb. 2x2x1,5 m volt. Egy egy részbe tettem 2 kanári tojót, (lehetőleg testvéreket, vagy anyját lányával)...a lényeg összeszokott madarakat. Melléjük 3 hímet, pl Tengelic, Csíz Csicsörke, figyelni kell a nagyon agresszív madarakat nem lehet közösben költetni.Legalább 4 fészekládika szétrakva ( bár 1x egy 3 fakkos elölnyitott fészekoduban egymás mellett költött 2 kanári. Érdekességként-költött már egy sárga kanári tojó hullámos oduban is, ráadásul Zöldike hímmel volt összerakva. A Zöldi nem ment be az oduba. Az új röpdében ahol a szélen kb 10-15 cm magas fű maradt egy tojó kanári a fűbe rakott fészket a földre!).A kalitban mindíg figyelnem kellet a hímet, mert sokszor összetöri a tojásokat, főleg a stigó, meg a csíz. Vagy csak párzásra általában kora reggel betenni, nekem kalitban macerásabb volt.Van egy kis könyvecske-Csontos Gábor Csíz-címmel, igen érdekes kapcsolatban él a madarakkal. Tanulságos olvasmány. Ő szabadon tartott a szobájában egy Csíz párt, akik rendszeresen a karnison költenek..