Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 32  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 23, 22:41 
Sziasztok ! Valaki tudna nekem segíteni, hogy és milyen anyagból építhetek kerti röpdét hullámos papagájaimnak amibe télen is kint maradhatnak? Kíváncsi vagyok a méretekre, az anyagokra.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 márc. 20, 4:10 
Helló!!!

Azt galambháznak hívják, és nem madárháznak.
Én sokáíg galambásztam, de ez nem olyan mint egy kalitka, hogy mekkora legyen. Az is fontos, hogy a szabadba ki fognak-e járni, vagy zártan tartod őket. (Viszont én azt tanácsolom, hogy egy galambász fórumra "tévedj be.")

Hozzászólás 2009 márc. 18, 12:31 
2-4 pár texán galambnak mekkora építény kell? padlásban szeretném kialakitani , tetőre szerelt kibúvoval egyenlőre ennyi elképzeléles van, láttam már képeket tenyésztőktől de ott 50 párak vannak lécci segitsetek kössz

Szabolcs

Hozzászólás 2009 márc. 17, 17:15 
Köszi. :D Reméltem hogy így van, csak a biztonság kedvéért azért megkérdeztem.

Hozzászólás 2009 márc. 16, 15:56 
Helo!

Kérdésem lenne:
Gyémántgalambjaim és törpefürjeim vannak, ha egy nagy barackágat teszek be nekik, akkor abból nem lehet gond, ugye? Szal van-e vmi jelentősen negatív élettani hatása a rajta levő rügyeknek? A válaszokat előre is köszönöm!

Valódi név: Horváth Péter

Hozzászólás 2009 márc. 10, 11:39 
Ckuzmos te milyen madarakat tartassz! Biztos irtadmár, annyit tudok,hogy egzóták azonbelül ezüstcsőrű!
Bocsánat a figyelmetlenségemért

Üdv: Petya

Hozzászólás 2009 márc. 10, 11:36 
Üdv!

Persze mindenképp szemelőtt fogom tartani a tájolást!
Viszont a hangszigetelést is meg kell oldanom, úgy próbálok választani,h a madárszoba a szélére essen, hogy oldalról ne legyenek szomszédok, reméle lenti és a fenti szomszédokhoz nem fog hallatszódni!

Köszönöm Ckuzmos!
Várom a további hozzászólásokat!

Köszönöm előre is !!!

Petya!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 márc. 9, 15:51 
Természetesen lehet egy szobában is jól elrendezni őket! A madárház is falakból áll, csak szabadtéri röpdét is csatolhatsz hozzá :wink: ,

A vásárláskor azonban célszerű figyelembe venni a lakás (madárszoba) tájolását.

Hozzászólás 2009 márc. 9, 15:11 
Szia mindenkinek!

A véleményeteket szeretném kérni! Közeljövőben szeretnék vásárolni lakást, de sajnos egyenlőre csak lakásra tellik(nem panel)! Ugy hogy nem lessz külön madárházam :cry: , de viszont egy szobát kizárolag a madaraknak fogok berendezni! Ja és egzótáim vannak!
Mit szoltok meg lehet teremteni a megfelelő körülményeket a madarak számára???

Előre is köszönöm!

Üdv Petya

Hozzászólás 2009 jan. 8, 20:36 
Szia Fofo77.
A nagyobbikban 1 pár gould 1 pár kanári 1 pár ezüst csőrű 1 pár rácsos szárnyú 1 pár gyémánt galamb 1 pár káka és 1 pár szalag volt de a tojója most elpusztult sajna.És 1 pár fürj szedegeti a kiszórt magokat a földről.
Itt se volt még nagyobb veszekedés.

Hozzászólás 2009 jan. 8, 19:14 
Szia krissz!Köszi a help-et!

Azt is megirnád hogy a nagyobbikban hogyan társitottad a fajokat?
Csak azért kérdem mert már most ohatatlanul azon jár az agyam ,hogy a hamarosan készülő röpdéimbe milyen madarakat szerezzek be,annak függvényében hogy még igencsak kezdő vagyok!
Előre is köszi!

Hozzászólás 2009 jan. 8, 18:58 
Szia Fofo77.
Én a kisebbik röpdémben 1 pár szakállas amandinát 1 pár gouldot 2 pár kanárit 1 pár sirálykát és 1 pár ezüst csőrűt tartok együtt.
A kanárik nem foglalkoznak az egzotákkal az egzotáknál meg kialakult egy rangsor és azóta béke van.
Persze a szakállas párral az élen.

Hozzászólás 2009 jan. 8, 18:20 
Krissz írta:
Sziasztok.
Nekem is van 3 röpdém egy 120x200cm-es és kettő 100x120cm-es.Mindhárom belmagassága 250cm-es.Persze a nagyobb a jobb mert több madárka fér el benne de a két kisebb is nagyon jó bevált.Lent e talajon etetek és mindig le-fel kel repüljenek ha éhesek.És ahogy Gyula is írta a függőleges repülés jobb kondíciót eredményez.Az egyik kisebbik röpdét csak a fiataloknak tartom fent.Ebbe most kb 20 kismadár van de még férne bele több is.A másik kicsibe 6 pár madár van ebből 3 pár költ jelenleg.Persze kisebb civakodás előfordul de jól össze kel válogatni a párokat,hogy nagyobb gond ne legyen.Idén akarok még egy-két kisseb röpdét építeni a helység másik oldalára úgy,hogy középen egy közlekedő folyosó legyen csak.

Krissz milyen fajtákat társitottál össze,hogy viszonylag kis civakodással megférnek sőt szaporodnak is ilyen ,,kis" helyen?/6pár 3köbméteren-ezért raktam idézőjelbe a kicsit/

Ma áthelyeztem a zebráimat a két ünnep között kreált kis szekrénybe! :)
Teljesen meg vannak illetődve :D
Azt se tudják mit kezdjenek a megszokott kicsi hely után/35x23x35/ ezzel a,, naggyal"! :wink:/80x70x35/

Gyuszi ha küldtél emilt,akkor nem kaptam meg megint! :roll:

Hozzászólás 2009 jan. 8, 10:07 
Sziasztok.
Nekem is van 3 röpdém egy 120x200cm-es és kettő 100x120cm-es.Mindhárom belmagassága 250cm-es.Persze a nagyobb a jobb mert több madárka fér el benne de a két kisebb is nagyon jó bevált.Lent e talajon etetek és mindig le-fel kel repüljenek ha éhesek.És ahogy Gyula is írta a függőleges repülés jobb kondíciót eredményez.Az egyik kisebbik röpdét csak a fiataloknak tartom fent.Ebbe most kb 20 kismadár van de még férne bele több is.A másik kicsibe 6 pár madár van ebből 3 pár költ jelenleg.Persze kisebb civakodás előfordul de jól össze kel válogatni a párokat,hogy nagyobb gond ne legyen.Idén akarok még egy-két kisseb röpdét építeni a helység másik oldalára úgy,hogy középen egy közlekedő folyosó legyen csak.

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 7, 21:13 
fofo77 írta:
Mit értesz a kissebb alapterületű röpdék alatt?Akár a 2x1 méteres alapterületű röpdét is tervezhetem kissebbre?
A T-alakú megoldásnál lenne 2db2x1-es röpde,az L-alakúnál lehet akár 3db2x1-es vagy 1db2x1-es és 1db2x2-es röpde!

Szerintem igen, ennek az az előnye, hogy több költőpárt tudsz elhelyezni. Az én belső röpdéim: 230x200, 66x132, 75x112 és 75x120 cm-esek, és a 3 kisebb alapterületű is nagyon jól megfelel a célnak. Belmagasságuk 280 cm, mint nálad.
Majd eldöntöd, nyilván több helyről kell ilyenkor infót gyűjteni.

Hozzászólás 2009 jan. 7, 13:01 
waxbill írta:

Szia Jani!

Először is: az előbb elküldtem az e-mail címedre a múltkori levelemet, remélem most megkapod.

Másodszor: szó szerint hetekig gondolkodtam azon, hogyan rendezzem be a 10 nm-es madárházamat, úgy, hogy jó legyen. Legalább 5x rajzoltam át, mire kialakult a végleges elrendezés, és nem bántam meg, hogy ennyit variáltam vele. Ha egyszer megcsinálod, jól csináld meg.
Egy tanács: ha kevés a helyed, ne idegenkedj a kisebb alapterületű, de teljes belmagasságú röpdéktől sem, nekem (és a madaraknak) nagyon beváltak!!!! Így akár több röpdét is kialakíthatsz. Ha nekem nem hiszel, kérdezd Kuvikot, tőle lestem el, azt hiszem a kiváló szaporítási eredményei magukért beszélnek. A madarak teljes egészében kihasználják (belakják) a 2,80 m-es magasságot, a kondíciójuk pedig a sok függőleges repüléstől kiváló!

Emilt megkaptam,köszi!
A madárházat illetően,irtam hogy ez ideinglenes megoldás lesz,mert majd idén épiteni fogok egy külön madárházat,és ide ebbe az épületbe kerül majd a mühelyem/bővitéssel/ ahova most a röpdét tervezgetem ideinglenesen!
Mit értesz a kissebb alapterületű röpdék alatt?Akár a 2x1 méteres alapterületű röpdét is tervezhetem kissebbre?
A T-alakú megoldásnál lenne 2db2x1-es röpde,az L-alakúnál lehet akár 3db2x1-es vagy 1db2x1-es és 1db2x2-es röpde!
Persze hogy hiszek neked is! :wink: Az én szememben ugyanolyan profi vagy mint Kuvik kolléga! 8)

Hozzászólás 2009 jan. 7, 12:41 
Szia gyuszi köszi a segitséget!

Hozzászólás 2009 jan. 7, 11:20 
ckuzmos írta:
Hali,

úgy látom a citromosok észbe kaptak, most működni látszik a dolog.
fofo77 ha nem kapsz rendszeresen Téma értesítő leveleket, vagy hiányérzeted van, szólj légyszíves.

Üdv
Csaba

Köszi csaba a segitséget!
Egy kicsit kuka vagyok a számitástechnkához,épp ezért azt sem tudtam hogy mi lehet a baj!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jan. 7, 10:41 
Hali,

úgy látom a citromosok észbe kaptak, most működni látszik a dolog.
fofo77 ha nem kapsz rendszeresen Téma értesítő leveleket, vagy hiányérzeted van, szólj légyszíves.

Üdv
Csaba

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jan. 6, 23:22 
Hali,

sajnos a citromail szervere visszautasítja a leveleket amit a fórumtól kap.
Úgy látom ez az újévi ajándék tőlük :)
Nem tudom más leveleket hogy kezel le, de aki citromail-os, az számítson arra hogy nem kap e-mail -t a fórumon keresztül.

Megpróbálom kicselezni a szervert, remélem sikerül :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 32  Következő