Endroo írta:
Sziasztok!
80.000-100.000Ft körül mekkora röpdét lehetne használtan venni vagy inkább csinálni papagájoknak? Télen is ebbe lennének ha megoldható és Nimfák biztos lennének bent meg még ezekből a fajokból választanák bele valamiket: Hullámos,Kecske,Rozella,Katalin,Törpe meg egyéb ilyen "ólcsobb" fajokból ..

Ha a röpde vázát betonacélból csináljátok, azon sokat lehet spórolni.
Ha védőházikót is tervezel azt betonit (betonyp, vagy CK) lappal érdemes burkolni, mert az olcsó.
(Az expressz.hu-n lehet találni olcsón, kb. 0.5-1 négyzetméteres táblákban árulják).
Én a 40 négyzetméteres alapterületű madárházamat is ezzel burkoltam, és kb. 100 db ezresből megvolt a felrakáshoz szükséges anyagköltséggel együtt. (A fuvar kb. a fele költséget tette ki mert messzire kellett érte menni...

)
Én a helyedben olyat csinálnék aminek 3 oldala burkolt, az eleje nyitott, amit télire le lehet fóliázni.
A felsorolt madarak elég "télállóak", ilyen röpdében simán áttelelnek.
Hát én is ilyenre gondoltam, hogy egyik oldala legyen nyitott. A tetejét hullám palából csinálnánk ( hullámpala alatt lenne pluszba még lemez vagy valami, hogyha valami baja lenne hullámpalának akkor a madarak véletlen se szökjenek el) ,a nyitott részhez fonott drótot alkalmaznánk (20x20mm-es lyukasztásút és 2-2,5 mm vastagot, mert nehogy valami is kibontsa meg ki tudja később milyen madár lenne bent) , alul betonozva lenne oldalai abból amit írtál és a váz betonacél lenne. Így kb. mekkorát tudnák csinálni 80-100ezerből?