Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2013 ápr. 18, 11:47 
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy van e valamiféle iromány, dokumentum, hogy kiállításokon az egyes madárfajokon a bírák mi alapján pontoznak? Ha létezik ilyen ez letölthető valahonnan? Vagy meg lehet vásárolni könyv formájában?

Konkrétan hullámos papagáj érdekel.

Még új nekem ez a téma, de érdekelne.

IDRE tag
Valódi név: Puhl Dóra

Hozzászólás 2013 ápr. 17, 21:13 
ckuzmos írta:
Nem off, itt semmi sem az :)
Pont ezért van.

Ne foglalkozz ilyen dolgokkal, nem érdemes. Inkább mindig csak előretekints és gyarapítsd a tudásodat, azt senki sem tudja elvenni...

Rendben :)
Csak fura volt, hogy bevettek aztán kitették a szűröm.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2013 ápr. 17, 21:05 
Nem off, itt semmi sem az :)
Pont ezért van.

Ne foglalkozz ilyen dolgokkal, nem érdemes. Inkább mindig csak előretekints és gyarapítsd a tudásodat, azt senki sem tudja elvenni...

IDRE tag
Valódi név: Puhl Dóra

Hozzászólás 2013 ápr. 17, 20:38 
Sziasztok!
Kicsit OFF lesz a téma, de megosztom veletek:

A minap bevettek a fácánok, fürjek, foglyok ect. facebook csoportba. Nem tudom ki vett be. Tettem fel 3 képet a fürjeimről és rá pár órára kidobtak a csoportból...

Ez volt az indok:
"Ő (azaz Én) etikátlan viselkedése miatt az egyesület valamennyi felületén nem kívánatos személy, ugyanis a mi oldalunkon akart eladni egy köztudottan beteg galambot, csak ezt a tényt elfelejtette közölni, így tiltó listára került."

Tudom ki az illetékes...gratulálni tudok neki.

"tiltó listára került" Oh my God :13:

Valódi név: Barbara

Hozzászólás 2013 ápr. 16, 19:30 
Imici írta:
Sziasztok!

Olvasva Tamás jogos "felháborodását" azon gondolkoztam, hogy...............
Részben igazat adok, hogy már a csapból is "tenyésztőtől hullámosok kaphatóak". Nos!
Én már feladom, mert egy olyan "igényem" lenne, ami egy, azaz egy kis madárról szólna, ami nincs!! Az, hogy szinte teljesíthetetlen itt a környékemen? Hihetetlen.
Végső "elkeseredésemben adtam fel ide is, meg még sok helyre is "kérésem", hirdetésem. Elhihetitek, hogy mint ahogy Ti írtatok, úgy válaszolt más is. Senki, tehát senki nem jelentkezett. Kb. egy hónapja keresek és kis madár NINCS! Menjek Monorra?! Nos. Mehetnék, csak egy (sok) a baj. Ahhoz, hogy innen odajussak, jó pár ezer kemény forintba kerülne. és így már sokallanám azt az 5-8000.-Ft-ot szegénykére, igazatok van, akkor minek szövegelek, reklamálok? Oké, ott vagyok esetleg. Kihez forduljak, kit keressek, tenyésztőt? Nincs kiírva ki tenyésztő, ki a megbízható. Neten kerestem Hullámos papagáj tenyésztőt. Szerintetek? De kb. hasonló, mint itt. Lett nyitva egy topic tenyésztő nevekkel. Kérdezem én hány van benne? Megsúgom, egy sem! Olvastam olyan hirdetést,(expressz) hogy Monoron felvásárolna madarakat. Felhívtam titkosított számról, hogy árul is, vagy csak felvásárol. Letagadta magát maximálisan! ŐŐŐŐ? ugyan már nem is tud erről, nem is ismer, nem is ott lakik ami a hirdetésben szerepel, ő nem is ő! Hát ki? Pedig 2 hirdetése is fut .
Kereskedés? Hmmm, fiatal, kedves ismeretlen kis madárkák vannak, azt sem tudják honnan stb....................

Akkor hol van ömlesztve, hol az a sok tenyésztő, stb...........

Tomi, ne érts félre, csak az a helyzet, hogy egy bizonyos helyen, körzetben sok hirdetés fut, az még nem jelenti azt, hogy alapja is van és országos probléma.

Lehet, hogy én is problémás vagyok, de nem érdekel, én meg olyanhoz értek amihez meg mások nem. Emberek vagyunk, mindenki más és más. De legalább próbálkozom, ha már (igaz, csak 2 éve) belefogtam és szeretném, ha a madaraimnak a legjobb lenne. (nem tenyészet, hobbi) (egy apró kitérő megjegyzés volt)
Innen is a régiek valóban eltűntek. Feladták, vagy belefásultak kitudja. Kérdeztem még régen mi lett M...val. Válasz semmi. Érdekelt volna, mert jókat írt. Lehet, hogy valakinek ellensége,(a hátteret nem tudom) de mégis................, miért van "zárdába".
nah, mindegy. De legalább "ott volt", ha valakinek segítség, vagy tájékoztatás kellett.

Brahiból felhívtam egy tenyésztőt! Kedvesen tájékoztatott, hogy neki nincs, de megkérdezi az ismerősét. Visszahívott, sajna neki sem volt! De legalább megtisztelt azzal, hogy utánajárt. (spontán hirdetés volt még januári és bepróbáltam) Köszönet Neki.

Tehát összegezve.
Nagyok az igényeim. Ez van.

Üdv:
Imi

"Akkor hol van ömlesztve, hol az a sok tenyésztő, stb..........."
Nyugat-dunántúl tekintetében is kihaltak... :( pedig nem alkudozunk!

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 23:03 
Cingiii írta:
Ehelyett van 80000 idegesítő újonnan megnyitott topik, hogy a te nimfád hány szót tud, meg milyen az év...

Ez egy igen érdekes jelenség, de azt vettem észre hogy ebben mi magyarok vagyunk a másak. Ha valaki olvasgat külföldi fórumokat, akkor ott teljesen szokványos az hogy egy kérdés, egy topik. Ha naponta 20 új topik keletkezik, akkor 20. Senkit nem zavar, mert az a természetes. Sőt, aki mást felvet, azt kitessékelik (innen ered az "off topik" kifejezés) , vagy modisok terelgetik a dolgokat. (Ez a felállás mondjuk keresés szempontból sokkal kedvezőbb, böngészős olvasgatáskor hátrányosabb)
Erre az IDRE-n mi még ráraktunk egy lapáttal szerintem, így bizony vannak olyan újonnan érkező emberkék, akik elsőre nem tudják mi a szokás (hiába van szabályzat, átpörgetik vagy még azt sem). Na ilyenkor szoktunk a háttérben egy kicsit irkálni, hogy az itteni szokásjogot ismertessük, több kevesebb sikerrel.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 21:22 
Küzmi, rajta vagyok az ügyön... :)
Normálokkal még nem mertem elindulni, de most véleményem szerint sikerült egy elég jó minőségű standard csapatot beszereznem. :D
Csatolok képet, ha nem bánjátok:
1.pár:
Kép
Kép

2.pár:
Kép

3.pár:
Kép
Kép

Remélhetőleg tőlük már tudok kiállításra alkalmas egyedet fogni. :)

((A minap felhívott egy srác, ha lesznek fiókák 2000-ért megveszi őket, de többet nem ad értük... Kedves elküldtem, hogy keressen akkor másnál...))

Valódi név: B. Imi

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 19:32 
Sziasztok!

Olvasva Tamás jogos "felháborodását" azon gondolkoztam, hogy...............
Részben igazat adok, hogy már a csapból is "tenyésztőtől hullámosok kaphatóak". Nos!
Én már feladom, mert egy olyan "igényem" lenne, ami egy, azaz egy kis madárról szólna, ami nincs!! Az, hogy szinte teljesíthetetlen itt a környékemen? Hihetetlen.
Végső "elkeseredésemben adtam fel ide is, meg még sok helyre is "kérésem", hirdetésem. Elhihetitek, hogy mint ahogy Ti írtatok, úgy válaszolt más is. Senki, tehát senki nem jelentkezett. Kb. egy hónapja keresek és kis madár NINCS! Menjek Monorra?! Nos. Mehetnék, csak egy (sok) a baj. Ahhoz, hogy innen odajussak, jó pár ezer kemény forintba kerülne. és így már sokallanám azt az 5-8000.-Ft-ot szegénykére, igazatok van, akkor minek szövegelek, reklamálok? Oké, ott vagyok esetleg. Kihez forduljak, kit keressek, tenyésztőt? Nincs kiírva ki tenyésztő, ki a megbízható. Neten kerestem Hullámos papagáj tenyésztőt. Szerintetek? De kb. hasonló, mint itt. Lett nyitva egy topic tenyésztő nevekkel. Kérdezem én hány van benne? Megsúgom, egy sem! Olvastam olyan hirdetést,(expressz) hogy Monoron felvásárolna madarakat. Felhívtam titkosított számról, hogy árul is, vagy csak felvásárol. Letagadta magát maximálisan! ŐŐŐŐ? ugyan már nem is tud erről, nem is ismer, nem is ott lakik ami a hirdetésben szerepel, ő nem is ő! Hát ki? Pedig 2 hirdetése is fut .
Kereskedés? Hmmm, fiatal, kedves ismeretlen kis madárkák vannak, azt sem tudják honnan stb....................

Akkor hol van ömlesztve, hol az a sok tenyésztő, stb...........

Tomi, ne érts félre, csak az a helyzet, hogy egy bizonyos helyen, körzetben sok hirdetés fut, az még nem jelenti azt, hogy alapja is van és országos probléma.

Lehet, hogy én is problémás vagyok, de nem érdekel, én meg olyanhoz értek amihez meg mások nem. Emberek vagyunk, mindenki más és más. De legalább próbálkozom, ha már (igaz, csak 2 éve) belefogtam és szeretném, ha a madaraimnak a legjobb lenne. (nem tenyészet, hobbi) (egy apró kitérő megjegyzés volt)
Innen is a régiek valóban eltűntek. Feladták, vagy belefásultak kitudja. Kérdeztem még régen mi lett M...val. Válasz semmi. Érdekelt volna, mert jókat írt. Lehet, hogy valakinek ellensége,(a hátteret nem tudom) de mégis................, miért van "zárdába".
nah, mindegy. De legalább "ott volt", ha valakinek segítség, vagy tájékoztatás kellett.

Brahiból felhívtam egy tenyésztőt! Kedvesen tájékoztatott, hogy neki nincs, de megkérdezi az ismerősét. Visszahívott, sajna neki sem volt! De legalább megtisztelt azzal, hogy utánajárt. (spontán hirdetés volt még januári és bepróbáltam) Köszönet Neki.

Tehát összegezve.
Nagyok az igényeim. Ez van.

Üdv:
Imi

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 17:49 
Tamás,

Azt aláírom hogy igen nehéz kitűnni a tömegtermelő emberektől, de nem lehetetlen. Ennek is megvan a klasszikus modellje, amit lehet használni, vagy lehet más utakon járni. Nem tudom te ezt hogy próbálod megoldani, de ajánlanám neked a kiállításokat. Ha minőségi madaraid vannak, azokat szeretnéd eladni, akkor ne az apróhirdetéseken próbáld, mert ott nem mutatkozik a minőségi különbség.
Jelenj meg minél több kiállításon, ott ahol megfelelően bánnak velük, hagyd hogy a tenyésztők megismerjenek.
Ha tényleg jók a madaraid, akkor egy kiállításról biztos nem fogod mind hazavinni (mert megveszik), de ha nem akkor az is kiderül...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 16:50 
Cingiii írta:
Ehelyett van 80000 idegesítő újonnan megnyitott topik, hogy a te nimfád hány szót tud, meg milyen az év... Ugyanmár. hagyjuk...

Na, ezért annyi nincs, de az igazi nagy baj, hogy annyira nincs "forgalom", hogy azok vannak elől. És ez azt mutatja, hogy a régi topikokban túl nagy a "csend". (És az is elég szomorú, hogy nem egy ember hagyta abba a madarászatot anyagi okok miatt, de ez már más téma). :(

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 16:30 
Nos a monori börzés topikot olvasba Én inkább itt fakadok ki.
Nimfanatikusnak adnék igazat... :roll:

5 éve lassan hogy hullámosozok. De a maradék kedvem is elmegy lassan... Elkezdtem mint mezei hobbi, egy dolog,ami nemcsak tetszik az embernek, de állít elé egy olyan felelősséget, hogy minél jobb, minél szebb madarakat produkáljon. Nekem alapba nem egyszerű a helyzetem, mert nem egy konfliktushelyzetem volt a családommal mígnem elfogadták, hogy nekem ez már nem is igazán hobbi. Egy kicsit több... Igyekszem mindig a jobbakat összeválogatni, s egy jó madárra nem sajnálom a pénzt. DE a kis tudatom tele van azzal, hogy gürizek, hogy minél jobb madarakat tudjak kihozni, gyűrűzök, meg miegymás. S mikor arra kerül a sor, hogy meghirdessem eladásra őket, az életkedvem is elmegy... Az összes hirdetési oldal telis-tele van eladásra kínált hullámosokkal... Még a bokorból is hullámosok potyognak. A kedvencem, hogy mindegyikben odaírva: "Tenyésztőtől eladó"... Na neeee. :evil: Miért van az, hogy manapság mindenki madarat akar "tenyészteni"???

Valóban ennyire [cenzúrázva] a helyzet??

Egy utolsó észrevétel, mert még órákat tudnék írni... A fórum színvonala is jelentősen hanyatlóban van... A régi tagokból szinte már senki sincs fent, azok, akik valóban értettek a madarakhoz. Ehelyett van 80000 idegesítő újonnan megnyitott topik, hogy a te nimfád hány szót tud, meg milyen az év... Ugyanmár. hagyjuk...

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 15, 11:50 
Szia,

semmi baja nincs, vedlik. :) (igaz nem szokványos időszakban...)
Majd az új ruciban elkezd megint énekelni ne aggódj. :mrgreen:

betti írta:
Hello mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem: Tavaly kaptam egy barátomtól szép intenzív sárga kanári hímet. Nagyon szépen és nagyon sokat fütyült. A vedlés óta azonban néma... Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?

A segítséget előre is köszönöm mindenkinek :)

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2013 ápr. 14, 10:36 
Hello mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem: Tavaly kaptam egy barátomtól szép intenzív sárga kanári hímet. Nagyon szépen és nagyon sokat fütyült. A vedlés óta azonban néma... Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?

A segítséget előre is köszönöm mindenkinek :)

Valódi név: Lilla

Hozzászólás 2013 ápr. 12, 16:40 
Sziasztok,

Hallott már bárki kanáriknál daganatról a fejen?

Valódi név: Barbara

Hozzászólás 2013 ápr. 11, 19:28 
Sziasztok!
Van vkinek eladó fiatal hím hullámosa Szombathelyen, vagy a közelben?
Minél hamarabb kellene... :) :)
Esetleg tudja vki mikor lesz börze/kiállítás az idén?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 ápr. 11, 16:20 
Én megnéztem, mert szeretem a Jack Blacket, de nem egy jó film.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2013 ápr. 10, 20:56 
adam92 írta:
RBK25 írta:
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik a kérdés,de hátha tudtok nekem segíteni...
Van egy 2 éves hím Pennantom,gyönyörű szép kék...
A gond vele,hogy állandóan felugrik a rácsra és csapkod a szárnyával meg remeg mintha ideges lenne...
Létezik ilyen vagy idegesíti valami szín,már letakartam mindent de semmi nem segít... Mi lehet a baj??
Amúgy imádni való,utánoz minden hangot,csak ilyenkor amikor remeg akkor rikácsol ám rendesen...
Köszönöm a segítséget!

Lehet valami vitamin vagy ásványi anyag hiány.

Tipp: de nem lehet, hogy szimplán csak ki akar jönni, mozgásra vágyik? Legalábbis mikor az én madaraim anno nagyon régen kalitkában éltek, mind ezt csinálták, kiengedtem őket, röpködtek 3-4 kört, aztán nyugalom volt...

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 10, 14:46 
Én az utóbbi időben már eleve nem nézek meg olyan filmet amiben Steve Martin szerepel. Meg olyant sem amit Jason Friedberg rendezett.

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 10, 13:46 
Sziasztok,

a hétvégén megpróbáltam megnézni a "Vad évad" című filmet.
Hát nem tudom kinek hogy jött be ez a film, biztos jó kis blőd filmvígjáték, de én kb 10 percig bírtam.
Nagyon irritált az a mód, ahogy a terepmadarászokat, listás madármegfigyelőket beállítja. Szerintem a terepmadarászat egyáltalán nem erről szól...

Ti hogy vagytok vele? Volt aki meg tudta nézni?

IDRE tag

Hozzászólás 2013 ápr. 8, 16:51 
Rolcsy írta:
Kép

Ez nem rossz, kíváncsi vagyok hogy válna be a gyakorlatban... :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1018 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Következő