Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 dec. 8, 12:45 
[quote="Balage"]Nem feltétlenül bonyolult, inkább időigényes, és nagyon képben kell legyél, melyik madár valójában mit hordoz. Olykor pont azzal megy el az idő, hogy különböző párosításokkal kinyomozzuk, melyik madár mit fog hozni, míg végre össze lehet rakni az elméletileg ideális utódokat hozó párosítás(oka)t.
A lila faktor nehezen azonosítható, főleg eleve sötét madarakon mint a mályva, vagy más sötétítő faktorok mellett mint a szürke. Az opalin viszont a lilát is szépen erősíti, de ha ez nem volt célod, ne vedd bele az opalint a képletedbe, mert úgy már valóban bonyolódik a helyzet a nemhez kötött öröklődéssel. :roll:
Ja, és a szürkeszárny: a világos szárny egyik verziója, recesszív a normállal szemben, domináns a fakóval szemben és kodomináns a világos szárnyúval...
Az elmúlt szezont én is egy megbízható szürkeszárnyú csapat szelektálásával töltöttem a további tenyészcél irányába haladva, de a nyomozásnak még nem vagyok a végén, majd lesz is kérdésem ide nekem is. Nálam a lila nem tervezetten van jelen, és épphogy ki szeretném gyomlálni. Szürkeszárnyú opalin lilát is adtam el a nyáron... :P
Ez itt az egyik megtartott világosszárnyú hímem.
Kép

Aha kösz a segítséget amúgy szép madár :)

Valódi név: Balázs

Hozzászólás 2013 dec. 8, 12:26 
Nem feltétlenül bonyolult, inkább időigényes, és nagyon képben kell legyél, melyik madár valójában mit hordoz. Olykor pont azzal megy el az idő, hogy különböző párosításokkal kinyomozzuk, melyik madár mit fog hozni, míg végre össze lehet rakni az elméletileg ideális utódokat hozó párosítás(oka)t.
A lila faktor nehezen azonosítható, főleg eleve sötét madarakon mint a mályva, vagy más sötétítő faktorok mellett mint a szürke. Az opalin viszont a lilát is szépen erősíti, de ha ez nem volt célod, ne vedd bele az opalint a képletedbe, mert úgy már valóban bonyolódik a helyzet a nemhez kötött öröklődéssel. :roll:
Ja, és a szürkeszárny: a világos szárny egyik verziója, recesszív a normállal szemben, domináns a fakóval szemben és kodomináns a világos szárnyúval...
Az elmúlt szezont én is egy megbízható szürkeszárnyú csapat szelektálásával töltöttem a további tenyészcél irányába haladva, de a nyomozásnak még nem vagyok a végén, majd lesz is kérdésem ide nekem is. Nálam a lila nem tervezetten van jelen, és épphogy ki szeretném gyomlálni. Szürkeszárnyú opalin lilát is adtam el a nyáron... :P
Ez itt az egyik megtartott világosszárnyú hímem.
Kép

Rolcsy írta:
Frici írta:
Frici írta:
Szerintem mályvának túl kék a közelebbi madár, bár én is gondolkodtam ezen. De szerintem nem mályva. Ha mindkettőben van lila faktor, akkor kimaradt a felsorolásból, hogy lesznek dupla faktoros lila utódok, amit Rolcsy szeretne. Szürkeszárnyú lilát legkönnyebben úgy kapsz, ha veszel :mrgreen: . Ha ez a két madár nem szürkeszárnyú hordozó, sosem születik tőlük szürkeszárnyú utód. Tehát be kell hoznod valahonnan szürkeszárnyú, vagy legalább hordozó madarakat.

Attól függ, hány évet szánsz rá. Kezdhetsz akár szürkeszárnyú zölddel is :lol: . Leggyorsabb, ha mindkét szülő szürkeszárnyú, és legalább kékek meg lilák :D . A szükeszárnyú recesszíven öröklődik, ha csak az egyik szülő az, elsőre minden fióka normál szárnyú lesz. Ezeket újra szürkeszárnyúval kell párosítanod, vagy olyannal aminek szintén legalább az egyik őse szürkeszárnyú volt, hogy sz. szárnyú utódokat kapj. És közben figyelned kell, hogy a lila szín is ott legyen. Szép lilához mindkét szülőnek valamilyen lilának kell lennie. Így kb. két év.

Huha ez akkor bonyolult dolog :D

Hozzászólás 2013 dec. 8, 4:12 
Frici írta:
Rolcsy írta:
Frici írta:
Szerintem mályvának túl kék a közelebbi madár, bár én is gondolkodtam ezen. De szerintem nem mályva. Ha mindkettőben van lila faktor, akkor kimaradt a felsorolásból, hogy lesznek dupla faktoros lila utódok, amit Rolcsy szeretne. Szürkeszárnyú lilát legkönnyebben úgy kapsz, ha veszel :mrgreen: . Ha ez a két madár nem szürkeszárnyú hordozó, sosem születik tőlük szürkeszárnyú utód. Tehát be kell hoznod valahonnan szürkeszárnyú, vagy legalább hordozó madarakat.

Csak szürke szárnyú lila lehet vagy lehet másik szürke szárnyú is? pl: kék szürke szárnyú. és akkor lesz belőlük szürke szárnyú lila meg kék is :)

Attól függ, hány évet szánsz rá. Kezdhetsz akár szürkeszárnyú zölddel is :lol: . Leggyorsabb, ha mindkét szülő szürkeszárnyú, és legalább kékek meg lilák :D . A szükeszárnyú recesszíven öröklődik, ha csak az egyik szülő az, elsőre minden fióka normál szárnyú lesz. Ezeket újra szürkeszárnyúval kell párosítanod, vagy olyannal aminek szintén legalább az egyik őse szürkeszárnyú volt, hogy sz. szárnyú utódokat kapj. És közben figyelned kell, hogy a lila szín is ott legyen. Szép lilához mindkét szülőnek valamilyen lilának kell lennie. Így kb. két év.

Huha ez akkor bonyolult dolog :D

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 dec. 7, 21:23 
Rolcsy írta:
Frici írta:

Csak szürke szárnyú lila lehet vagy lehet másik szürke szárnyú is? pl: kék szürke szárnyú. és akkor lesz belőlük szürke szárnyú lila meg kék is :)

Hozzászólás 2013 dec. 7, 21:09 
Frici írta:

Hozzászólás 2013 dec. 7, 20:21 

Hozzászólás 2013 dec. 7, 19:55 
[quote="Balage"]Kobaltot kobalttal párosítva náluk sötétebb (mályva) és világosabb (világoskék) is fog jönni, a kicsik durván fele pedig kobalt lesz.
Amúgy a képen a közelebbi nem biztos hogy nem mályva. Ez esetben fele-fele arányban lesz a kobalt és a mályva az utódok között.
Ha valóban lila faktor van bennük (bármelyikben vagy mindkettőben), az az utódokban a kobaltot és a világoskéket sötétíti lila irányban (de a fenti alapszín megoszlás akkor is érvényes).

Aha És milyen színűre kéne cseréljem az egyiket hogy világos lila legyen belőle vagy pl: szürke szárnyú lilát akarok azt hogy lehetne ki hozni ? mert szürke szárnyú lilát szeretnék :)

Valódi név: Balázs

Hozzászólás 2013 dec. 7, 19:13 
Kobaltot kobalttal párosítva náluk sötétebb (mályva) és világosabb (világoskék) is fog jönni, a kicsik durván fele pedig kobalt lesz.
Amúgy a képen a közelebbi nem biztos hogy nem mályva. Ez esetben fele-fele arányban lesz a kobalt és a mályva az utódok között.
Ha valóban lila faktor van bennük (bármelyikben vagy mindkettőben), az az utódokban a kobaltot és a világoskéket sötétíti lila irányban (de a fenti alapszín megoszlás akkor is érvényes).

Rolcsy írta:
Frici írta:
Rolcsy írta:
Sziasztok!

Kép

Szerintem lila faktoros kobaltok.

És milyen színű kicsik lehetnek nekik? mert párnak vetem őket.

Hozzászólás 2013 dec. 7, 17:40 
Frici írta:
Rolcsy írta:
Rolcsy írta:
Sziasztok!

Kép

Na valaki meg tudná mondani a színüket pontosan ?

És milyen színű kicsik lehetnek nekik? mert párnak vetem őket.

Hozzászólás 2013 dec. 6, 21:20 
hullamos23 írta:
Sziasztok!

Kb. egy hete megy a párzás, lassan jönnie kéne a tojásnak is nem? Normális hogy még nem tojt le? A szépiát is nagyon eszi. Olvastam itt olyasmit is hogy a hullámost a többi hullámos pár jelenléte ösztönzi a fészkelésre, na nálunk csak ők vannak, de ha nem akarnának szaporodni akkor nem foglalkoznának az odúval és nem is pároznának nem? Vagy ez csak a tojásképződésre vonatkozik? Előre is köszönöm a segítséget! (tojást, zöldet, csíráztatott magot is kapnak)

Szia!
Változó, hogy odúfoglalás után mikor tojik le, lehet két hét is. Csapatban jobban szaporodnak, de lehet, hogy a kanárik jelenléte is hatásos :D . Ha odúzik van esély a költésre, légy türelmes :) .

Hozzászólás 2013 dec. 6, 21:15 
Rolcsy írta:
Rolcsy írta:
Sziasztok!

Kép

Hozzászólás 2013 dec. 4, 19:28 
Rolcsy írta:
Sziasztok!

Itt vannak a mai szerzeményeim pontos szín meg határozást kérhetnék ? :)
Kép

Kép

Hozzászólás 2013 dec. 4, 13:11 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Van egy hullámos párom. A hím másfél év körüli, a tojó is hasonló korú (nem tudom pontosan, sajnos csak kereskedésben tudtam papagájhoz jutni). Nyáron kint tartottam őket az erkélyen, szeptemberben lettek behozva mikor egy nap nagyon lehűlt az idő és már nem érezték magukat kint jól. Kanárikat is tenyésztünk és egy helyiségben vannak velük, így ők is részesültek a megnövelt világítási idő, hőmérséklet hatásaiból, tehát beindultak. Odút is tettem fel, mivel szinte minden nap párzanak, a tojó jár is az odúba, a nap nagy részét ott tölti és kaparászik benne, enni is ritkán jön ki inkább a hím eteti, de tojás meg sehol. Kb. egy hete megy a párzás, lassan jönnie kéne a tojásnak is nem? Normális hogy még nem tojt le? A szépiát is nagyon eszi. Olvastam itt olyasmit is hogy a hullámost a többi hullámos pár jelenléte ösztönzi a fészkelésre, na nálunk csak ők vannak, de ha nem akarnának szaporodni akkor nem foglalkoznának az odúval és nem is pároznának nem? Vagy ez csak a tojásképződésre vonatkozik? Előre is köszönöm a segítséget! (tojást, zöldet, csíráztatott magot is kapnak)

IDRE tag
Valódi név: Viszmeg Zalán

Hozzászólás 2013 dec. 2, 21:29 
Rolcsy írta:
Ilona írta:
Szervusz Rolcsy!
Jobb volna egy állatorvos,de minden esetre a magjába tegyél mákot,az ivóvizébe Laktifermet és ne adj neki lágy eleséget.

Értem. Azt a Laktifermet honnan lehet be szerezni ?

Szekszárdon a TolnAgro-nál biztos kapsz.

Hozzászólás 2013 dec. 1, 21:42 
Ilona írta:
Szervusz Rolcsy!
Jobb volna egy állatorvos,de minden esetre a magjába tegyél mákot,az ivóvizébe Laktifermet és ne adj neki lágy eleséget.

Értem. Azt a Laktifermet honnan lehet be szerezni ?

Hozzászólás 2013 dec. 1, 21:12 
Szervusz Rolcsy!

Hozzászólás 2013 dec. 1, 18:30 
Sziasztok!!

Van egy kis gondom az egyik hullámosommal álandoan gubaszt és rá van ragadva az ürüléke is le mosom kamilla teával és külön raktam a többitől is és szerintem el is lehet gyengülve mert nem nagyon repked inkább mászik pedig tud repülni is. Mit csináljak vele még ? enni eszik rendesen.

Hozzászólás 2013 nov. 30, 13:27 
Sziasztok!

Itt vannak a mai szerzeményeim pontos szín meg határozást kérhetnék ? :)
Kép

Kép

Hozzászólás 2013 nov. 28, 18:59 
Ilyet szerintem csak a Monori árusoktól tudnál venni. Sajna az elérhetőségüket nem tudom.Én már mindent átkutattam a neten tavaly de nem árulnak sehol ilyen szállítókat.Ezért vettem a Monori börzén.

Hozzászólás 2013 nov. 27, 23:06 
Mokos Richárd írta:
Szia Boby 78!Nemtudom pontosan melyik lapos szállítóra gondolsz.Rakok fel képeket és majd ráböksz milyet is szeretnél.Általában ezt a kettő fajtát szokták használni.Az első képen lévőből azthiszem 3 fajta méret van.Ez a legnagyobb 2200ft-ért vásároltam darabját.A közepes méretű 1200ft/db.A kicsinek nemtudom az árát.A második képen lévő is lapos szállító csak 2 fele van osztva.Az is olyan 1800-2000ft körül mozog.Monori börzén minda két fajtából szokott lenni.

Kép

Kép

Az első képen lévőre gondoltam,de nekem már a héten kellene!A börzén kívül hol lehet beszerezni?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 422  Következő