Akkor elmondom, hogy mire jutottam ezzel a párral, vagyis hogy hogy következtettem ki az örökítőképességüket, majd valaki kijavítja a hibáimat

. Nem egy bonyolult színű madarak, talán jól silabizálom, hogy mi merre

. Elég érdekes ez a genetika, csak magyarul elég kevés a jó leírás, az angol tudásom meg kissé megkopott (főleg, hogy sose tanultam angolt csak németet

). Na akkor belevágok. Végül is mindent az utódokból lehet kikövetkeztetni. Tehát ők egy pár. Idáig három színű utódjuk lett.
Lett mályvakék, némelyik lilás árnyalattal. Ez a szín ugyebár a kék szín dupla sötét faktoros változata. A lilás árnyalat pedig egy lila faktorra utal. Ebből az következik, hogy mindkét szülő rendelkezik egy sötét faktorral, tehát a kobaltkék nem a lila faktor miatt kobaltkék, hanem a sötét miatt. A lilás árnyalat pedig a lila tojótól jött.Ha a kobaltkék a lila gén miatt lenne kobalt, akkor nem születtek volna mályvaszínű utódok. Itt a hüvelykujjamnál lévő a mályva színű.

Lett nekik lila utódjuk is. Ha közben nem született volna mályvaszínű, akkor gondolhatnánk, hogy akár mindkét szülőtől kaphatott volna lila faktort, ha a hím a lila szín miatt lenne kobaltkék. De mivel lett mályvaszín is, így már tudjuk, hogy a hím a sötét faktor miatt kobaltkék, tehát a lila utód sem kétszeres lila faktorral rendelkezik, hanem ő is kobaltkék egyszeres lilával.
A harmadik szín ami kijött eddig ettől a pártól az az égszínkék. Ez is azt bizonyítja, hogy a lila tojó csak egyszeresen lehet lila, mivel ha dupla lenne nem lehetne égszínkék utódja, mert akkor minden utód kap egy lila faktort.
Ebből következik, hogy ennek a párnak lehet még kobaltkék utódja is, ez még idáig nem lett meg, de elvileg még lehet.
Ez a három szín van eddig.

Hát eddig jutottam velük, talán nem írtam túl sok hülyeséget. Ha valaki ezt ki tudja bogozni, akkor mondjon valami véleményt, hogy jól következtgettem-e ki a dolgokat

.