Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 673 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 jún. 22, 16:17 
Én eddig úgy tudtam, hogy a kivált párokat szokták külön kalitkába tenni. A katalinjaim mindenféle odú nélkül is kiváltak és párba álltak és tojtak, (a földre) nem hinném, hogy a hullámos ennyivel különlegesebb lenne, hogy csak kifejezetten párban és odú jelenlétében kezdjenek el valami minimális érdeklődést mutatni a másik nem iránt. :?:

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 jún. 22, 14:23 
Pulipinty írta:
Eleinte páronként voltak, de kb 1 hónap után sem volt semmi.

Ez nem számít szerintem sok időnek.
Pulipinty írta:
.
Azért kicsit irreális, hogy március eleje óta, 4.5 hónapja egy pár sem alakult ki?!?!?!?!?!?!?!? Mégis meddig kéne még türelemmel várni?

Nálam másfél év volt mire megjött az első tojás, ami persze nem sikerült, így még 2 hónapot vártam. és tenyészérett madarak voltak.
Idézet:
Mocskolnak rettenetesen a tollporukkal, az íróasztalom borítva van ezzel a fehér hóesés szerű tollporral, ami mellesleg tök allergén is, borzasztó sokat esznek, rikácsolnak és egyáltalán nem hajlandóak szaporodni.

Ez szerintem mindnyájunknak ismerős, ez a hobbi ezzel jár, piszokkal, nagy költségekkel, sok sikertelenséggel.
Idézet:
Na most értem én, hogy elvileg túl sokan vannak, na de hogy még párt se válasszanak?!?!?! Egyszer kétszer láttam etetést még vagy 2 hónapja, aztán ők is abbahagyták. CCsak ez a 2 buzi hím, aki valamit produkál. Nincs odú, amíg még csak nem is etetik egymást!

Ha nincs odú nincs miért párba álljanak, mert úgysem tudnak szaporodni, és így feleslegessé válik számukra, én csak örülnék a helyedbe, hogy nem indultak be annak az egy odúnak a látványán, gondold el ha több pár egyetlen odúba akart volna kelteni, lett volna egy kis vérengzés.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 22, 14:13 
Rosszul emlékeztem a méretekre:
Hosszúság: 68,5 cm
Szélesség: 47,5 cm
Magasság: 79 cm

Mindenesetre van akkora, hogy levesznek benne szinte a papeszek! :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 22, 14:06 
Na most értem én, hogy elvileg túl sokan vannak, na de hogy még párt se válasszanak?!?!?! Egyszer kétszer láttam etetést még vagy 2 hónapja, aztán ők is abbahagyták. CCsak ez a 2 buzi hím, aki valamit produkál. Nincs odú, amíg még csak nem is etetik egymást! Minek? Az az egy sem gerjesztette őket még arra se, hogy a közelébe menjenek. Nem akarnám kolóniában tartani őket, vannak kisebb kalitkák amibe ha végre párba állnának külön helyezném el őket. De így minek? Csomó ideig voltak külön, minden eredmény nélkül.

Megszokták-e a helyet? Március elejétől kezdve amiket legelőször vettem eltelt 4.5 hónap, ennyi idő alatt még egy vadbefogott madár is már jobban érezhetné magát. :(

Zavarás: egész nap nem vagyok otthon, nincs gyerek, macska, semmi extra, normál életvitelű 2 fős háztartás.

Megfelelően vannak táplálva: szerintem igen, leírtam, hogy mi mindent kapnak. :( Ugyanilyen ellátás mellett ugyanabban a nappaliban szaporodtak a katalinok is, zebrapintyeknél is vol ttojás, csak nincs odújuk, mert még fiatalok.

Tenyészérettek-e? Már akkor sem voltak (2 kivétellel) baba madarak, amikor megvettem őket. Amik Monorról valók ott nem lehetek biztos semmiben, de van, amit havertól kaptam ajándékba, neki semmi indoka nem lenne kamuzni, az a tojó tavaly nevelt is.

Vitaminokat is kapnak időnként a vízbe, Lactifermmel porozom a lágykajájukat, jó, hogy a sejhajukat nem nyalogatom ki! :D

Ja és még annyi, hogy mivel a földön is van egy etető, és az ág pedig magasan van, még repülni is tudnak. Nyilván nem hasonlítható össze egy több négyzetméteres fészerrel, de azé' nehogy má' csak fészerbe szaporodjon a hullámos?!?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 22, 13:51 
Pulipinty írta:
A területük nagy, 80x60 cm alapterülethez 70-80 cm magasság.

Túl sok pár van túl kicsi helyen. Szerintem még fele annyi madárnak is kicsi lenne HA tenyésztésről van szó. Az arányok sem a legideálisabbak, magasabb mint amilyen széles. Szélesnek (vagy ha úgy tetszik akkor a hosszúnak) kell a legnagyobbnak lenni, a magasság egy idő után már nem sokat ad a dologhoz.

Aztán amit nem lehet tudni... tenyész érettek egyáltalán azok a madarak? (Nem ivarérettre gondolok, hanem tenyész érettre). Megszokták már az új helyet? Nincsenek zavarásnak kitéve? Megfelelően vannak táplálva? Ha csak EGY odút láttak az édeskevés. Ha mondjuk 3 párod lenne, akkor 5 odút kellene feltenni. Stb.

Ja, és még egy dolog. Türelem kell a madarászathoz. Ismerek olyan embert aki 3 évet (!) várt, hogy az amúgy minden kritériumnak megfelelő madarai (nem hullámosok) végre sikeresen szaporodjanak. Szóval: türelem kell még akkor is ha amúgy minden o.k. lenne. ;)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 22, 13:37 
Röpdét nem tudok beszerezni, nincs helyem és pénzem. Az odú amikor ott volt a közelébe se mentek, nemhogy benézegettek volna, vagy valami...
Eleinte páronként voltak, de kb 1 hónap után sem volt semmi. Akkor összetettem őket falkába, hogy válasszanak kedvükre.
Azért kicsit irreális, hogy március eleje óta, 4.5 hónapja egy pár sem alakult ki?!?!?!?!?!?!?!?
Másnál már az xedik fészekalj fióka lát napvilágot, nálam meg még csak etetés sincs!!!
Mégis meddig kéne még türelemmel várni? Kezdek mérges lenni rájuk amúgy.
Mocskolnak rettenetesen a tollporukkal, az íróasztalom borítva van ezzel a fehér hóesés szerű tollporral, ami mellesleg tök allergén is, borzasztó sokat esznek, rikácsolnak és egyáltalán nem hajlandóak szaporodni. Lehet mérges leszek és a két kis cuki babamadár kivételével az összeset eladom! :(
Nem őrült anyagi haszonszerzés miatt szeretném, hogy szaporodjanak, nem a Monori börzére a románoknak szánom őket levágásra pacsirtanyelv helyett, de ha legalább az ellátásukhoz szükséges magkeverékek és alma árát behoznák és nullán lennénk az már előnyös lenne. Pénznyelő semmirevaló hobbim már van ezen kívül is nem egy. :(

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 jún. 22, 13:10 
Szia,
Csinálhatod úgy is, hogy páronként kalitba teszed őket olyan elrendezésbe amilyenbe te szeretnéd, nem szokott baj lenni náluk a pár választásnál, ha nincs más jó a szamár is alapon. Vagy ha számodra mindegy ki kivel áll párba akkor szerezz be egy nagyobb röpdét, tegyél fel dupla annyi odút, ahány pár van és várj türelemmel.
Üdv Norbi

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 22, 12:37 
Üdv!
Kérek szépen okos tanácsokat!!! :)

Van egy 12 fős hulámos papagáj falkám, lányok-fiúk, ideiek, tavalyiak, kicsik, nagyok, már költöttek, még nem költöttek, stb. Az első példányok kb február óta vannak nálam, a nagyja az első Monori börze (március) óta, és még pár itt-ott becsatlakozott. Béke és egyetértés van, kajaidőben némi csetepaté, de nem számottevő.

Amit kapnak: keverék magok, köles, muhar, búzaszemek, zab, újabban napraforgó (2 hete) és kendermag, már nem tudok mit kitalálni, ezen kívül reszelt alma, néha répával megtoldva, és gyári tojásos lágykaja porral keverve.

A területük nagy, 80x60 cm alapterülethez 70-80 cm magasság. Lakásban vannak, ami nem melegszik fel trópusi klímára még a nagy melegekben sem, tehát max 25 fok lehet. Déli tájolású a nappali, a sötétségre sem lehet panaszuk. Vagy 1 hónapig fent volt egy odú is zárt ajtók mellett, hogy a látvány hátha gerjesztené őket.

Mindennek ellenére még nem sikerült párba állni senkinek sem, illetve 2 hím elég gyakran együtt mozog, eteti az egyik a másikat...

Ötleteket kérek, hogy mi a fenét kellene csinálni velük? Ennél több madarat nem akarok, hát nem igaz, hogy ennyiközül nincs egy sem, aki szimpi lenne valamelyiküknek?!?!?!

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jún. 8, 12:52 
Újként beraktad és most "szépen" elfoglalta a helyét a rangsorban. Ezért nem igazán éri meg kolóniába berakni új párokat vagy madarat ha már megy a költés. Meg kolóniában amúgy is gyakran megkattannak a hullámosok sajna... Egyébként a nimfákhoz se volt valami okos dolog berakni. Ott is kirámolja a nimfa odúkat és megöli a fiókákat. Még a nagy nimfáknak is neki megy ha rájön.

Valódi név: Holczmüller István

Hozzászólás 2012 jún. 8, 12:25 
Horror a papagáj odúba :( ma benéztem az egyik odúba és azt láttam hogy a bent lévő kis fiókáknak véres a fejük teteje nincs rajt toll amikor körbe néztem a röpdébe akkor vettem észre az egyik idősebb tojó véres csőrrel üldögél tehát ő volt a tettes . Kivettem a fiókákat hogy lekezeljem a fejüket de sajnos kettőnek a csőrét is teljesen leszabta jobbnak láttam ha nem szenvedtetem őket tovább.szerintetek miért történhetett ez ?? Én csak arra tudok gyanakodni hogy pont az az odú tetszett meg neki és el akarta foglalni másra nem. de soha ilyen nem fordult még elő. A 3 pár madárnak 5 odu van felrakva a többi madarat soha nem bántotta a saját fiókáit szépen felnevelte tehát nem tudok másra gondolni.
Most hogy elkerüljem a további vérengzést a tojót és a párját beraktam a nímfák közé mert máshol nincs helyem egyelőre. Nálatok fordult már elő hasonló eset?? Ja és nem csak 3 pár volt bent hanem voltak még fiatal idei madarak az övéké is meg másik páré is és azokkal is szépen elvolt. Az előző költése nem ebbe a röpdébe volt őket kb csak egy hónapja raktam be ide a fiatal fiókák kirepülése után

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2012 máj. 19, 21:57 
3-4 percre jön ki kb. 8-10 percenként,igen ez az első költésük!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 19, 21:04 
Zebrapinty80 írta:
kotlanak már 17 napja és a tojó már ki járkál az odúból pedig még nem kelt ki egy sem!Ez normális ilyenkor?

Az attól függ, hogy mennyi időre jön ki? Ugye ez az első költésük?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 máj. 19, 21:03 
Zebrapinty80 írta:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy hullámos párom,akik most kotlanak már 17 napja és a tojó már ki járkál az odúból pedig még nem kelt ki egy sem!Ez normális ilyenkor?Ha nem,akkor miért lehet ez?

Ez normális, ki szoktak jönni.

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2012 máj. 19, 20:23 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy hullámos párom,akik most kotlanak már 17 napja és a tojó már ki járkál az odúból pedig még nem kelt ki egy sem!Ez normális ilyenkor?Ha nem,akkor miért lehet ez?

Valódi név: Virág

Hozzászólás 2012 máj. 6, 21:18 
Warhawk írta:
Virág írta:
mikor engedhetem ki?

Miután megszokta a helyét. Ez nem egy konkrét idő elteltével következik be, ezt neked kellene látni. De csakis akkor engedd ki, ha a szobában nincs olyan objektum ami kárt okozhatna a madárnak (nyitott tetejű akvárium, de ha az ablak előtt ha nincs függöny, akkor annak is nekirepülhet. Ezekre figyelj). Ne erőltesd, hogy kijöjjön, ha nem akar vagy nem mert, akkor jobb ha hagyod. Előbb utóbb kíváncsi lesz és akkor kimegy. Kint ne adj neki kaját, mert így könnyebben vissza lehet majd csalni a helyére. Nem az okoz nehézséget a leggyakrabban, hogy kimenjen, hanem az, hogy visszamenjen magától. ;)

A lényeg: nem kell semmit erőltetni vagy siettetni. Mindennek eljön az ideje egyszer. :)

Köszönöm szépen a választ! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 6, 21:07 
Virág írta:
mikor engedhetem ki?

Miután megszokta a helyét. Ez nem egy konkrét idő elteltével következik be, ezt neked kellene látni. De csakis akkor engedd ki, ha a szobában nincs olyan objektum ami kárt okozhatna a madárnak (nyitott tetejű akvárium, de ha az ablak előtt ha nincs függöny, akkor annak is nekirepülhet. Ezekre figyelj). Ne erőltesd, hogy kijöjjön, ha nem akar vagy nem mert, akkor jobb ha hagyod. Előbb utóbb kíváncsi lesz és akkor kimegy. Kint ne adj neki kaját, mert így könnyebben vissza lehet majd csalni a helyére. Nem az okoz nehézséget a leggyakrabban, hogy kimenjen, hanem az, hogy visszamenjen magától. ;)

A lényeg: nem kell semmit erőltetni vagy siettetni. Mindennek eljön az ideje egyszer. :)

Hozzászólás 2012 máj. 6, 14:09 
Warhawk írta:
Virág írta:
Azt szeretném kérdezni hogy ha egy papagáj (6 hetes) hozzám került, utána mikor engedhetem ki?

Mármint... a szobába?

igen

IDRE tag

Hozzászólás 2012 máj. 5, 21:07 
Virág írta:
Azt szeretném kérdezni hogy ha egy papagáj (6 hetes) hozzám került, utána mikor engedhetem ki?

Mármint... a szobába?

Hozzászólás 2012 máj. 5, 19:40 
Sziasztok!

Valódi név: Virág Gergely

Hozzászólás 2012 máj. 1, 13:25 
Cingiii írta:
Gergő, a képes részlegbe várjuk a képeket. :)

Feltettem őket.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 673 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Következő