Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2010 jún. 9, 13:24 
Köszi! Ez megnyugtató, hogy másnál is előfordul ez a "semmittevés".
Időt még adok a tojásoknak, hiszen van is! Nekünk nagyon sokat csinálják ezt a dolgot, hát remélem, hogy csak előttünk szégyenlősek. :)
(Az aggódásom leglényegesebb oka végülis nem az, hogy most lesznek vagy sem fiókák, hanem félek, hogy ha nem lesznek, és el kell vennem az üres tojásokat, megint bántani fogja a tojó a hímet. Amit nagyon nem szeretnék!)
Túl fiatal elvileg nem lehet a tojó, mert október óta vannak meg, és akkor azt mondták, hogy fél évesek.

Hozzászólás 2010 jún. 9, 13:12 
Erre csak annyit mondok, hogy ha igazán fészkelni akarnak, akkor tutira sikerül a párzás. Én asszem kb 2-szer láttam az enyémeket az első költésük előtt párzani, többször nem.

Az új röpdéjükben most nem akarnak kotlani, szerintem a meleg miatt hanyagolják. Néha-néha bejár az odúba és a párzáskor ugyanazt csinálják, mint neked. a hím szépen megmássza a tojót, csókolózás, csipkelődés, de nincs párzás, mert egy idő után ledobja magáról.
Szóval ez nem azért van, mert a tojó még fiatal, hanem egyszerűen nincs kedve akkor párosodni. De attól még, hogy pont akkor, amikor láttuk nem sikerült, máskor sikerülhet.
Esetleg, ha ismét üresek maradnak a tojások, akkor lehet, hogy tényleg a hímmel van gond!

Hozzászólás 2010 jún. 9, 12:29 
Hát... gondoltam erre is! :oops: Próbáljam meg felvenni, hátha a videó alapján többet lehet mondani?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 jún. 9, 12:25 
Vikemi írta:
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges az, hogy egy pár hullámos csak "imitálja" a fészekrakást, költést?
Hogy érthető legyen: Most vannak kb. 1 és 1,5 évesek a papik, egyedül vannak ketten. Más hullámost nem is ismernek a másikon kívül. Kaptak odút költeni, és most a második fészekaljat üli a leány. Az első teljesen üres lett (bár azt mondják, ez így szokott lenni), és úgy néz ki, ez is az lesz. Ideje lenne már, hogy keljenek ki a fiókák, de semmi moccanás. Igazán nem is ez "nyugtalanít", hanem az, hogy amikor "nekiállnak" párosodni, nem teszik rendesen. Csak áll a fiú a lány hátán, csókolóznak, és semmi több. Ez is 10 másodpercig, mert a kislány ledobja magáról. Arra gondoltam, lehetséges az, hogy ösztönből ugyan imitálják a dolgot, de igazán nem fogadták el egymást párnak, és ezért nem csinálják rendesen?

Lehet, hogy a hím nem megfelelő, nem képes a párzásra csak szerencsétlenkedik.

Hozzászólás 2010 jún. 9, 11:16 
Ma kéne a második tojásnak kikelnie.

Hozzászólás 2010 jún. 9, 11:05 
Igen, még kotlik, azért van még ideje, csak úgy aggódom! Az első fészket mikor elvettem tőle, mert már rég ki kellett volna kelniük, pár napra rá tiszta "gyogyós" lett. Agresszívan viselkedett, sokat bántotta (bár nem komolyan szerencsére) a fiút, és nem engedte enni.
Lehet, hogy csak előttünk nem csinálják?
Egyébként a képen lévő papikról van szó. A képtől már egy pár hónappal idősebbek.
Szerinted világítsam át a tojásokat, vagy már ne bántsam? Az ötödik napon átvilágítgattam őket, de nem láttam vérereket. :(

Hozzászólás 2010 jún. 9, 10:54 
Magát a pózt felveszi, fel is engedi a hímet, csak a lényeget nem csinálják. :?

Hozzászólás 2010 jún. 9, 10:40 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges az, hogy egy pár hullámos csak "imitálja" a fészekrakást, költést?
Hogy érthető legyen: Most vannak kb. 1 és 1,5 évesek a papik, egyedül vannak ketten. Más hullámost nem is ismernek a másikon kívül. Kaptak odút költeni, és most a második fészekaljat üli a leány. Az első teljesen üres lett (bár azt mondják, ez így szokott lenni), és úgy néz ki, ez is az lesz. Ideje lenne már, hogy keljenek ki a fiókák, de semmi moccanás. Igazán nem is ez "nyugtalanít", hanem az, hogy amikor "nekiállnak" párosodni, nem teszik rendesen. Csak áll a fiú a lány hátán, csókolóznak, és semmi több. Ez is 10 másodpercig, mert a kislány ledobja magáról. Arra gondoltam, lehetséges az, hogy ösztönből ugyan imitálják a dolgot, de igazán nem fogadták el egymást párnak, és ezért nem csinálják rendesen?

Hozzászólás 2010 jún. 9, 9:43 
Hali!
Bolti salátát és ismeretlen eredetű zöldet érdemes 24 órán keresztül sok vízben kiáztatni, közben párszor lecserélni a vizet, majd szikkasztva etetni.

Hozzászólás 2010 jún. 9, 9:29 
Sziasztok!

Bolti zöldséget és gyümölcsöt csak pucolva adom. Amit nem lehet a héjától megszabadítni azt nem adom, mert a héját permetezik be minden féle éréslassítóval meg gombaölő szerrel már leszedett állapotban, hogy ne érjen túl/ ne rothadjon a szállítás közben. nekem még nem volt gondom. Főzni való tojást a tyúk alól szedem, répát én húzom ki, zöldet én kaszálom/szedem.

Szép napot!

Valódi név: Harkai Ádám

Hozzászólás 2010 jún. 8, 21:48 
Sziasztok Ádám vagyok!!!van egy pár standard hullámosom és bisztos párok!!!!de a him nemérdeklödik a tojo után!!!!(TAVALYI FIÁK)!!!!!MILEHET A BAJ??????????????

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 jún. 8, 11:10 
Sziasztok.
A bolti cuccokról nekem is vannak rossz tapasztalataim.......Az enyémek nem is nagyon szeretik......a másik meg h 1 hullámost+1 zebrapintyet már elvitt nekem a bolti sali:(
Ők külön voltak nevelve és mondom nem volt már itthon semmi elszaladtam a boltba és vettem .......kár volt.

Valódi név: Molnár Dávid

Hozzászólás 2010 jún. 7, 10:33 
feketemarcsi írta:
A zöld eleségek, gyümölcsök, zöldségek etetésénél kérlek nagyon vigyázzatok!
Csak garantáltan vegyszer mentes eleséget tegyetek a madaraitok elé, mert amit a boltban, vagy piacon veszünk, nem biztos, hogy az.
Sajnos ennek már többen látták kárát, legyetek óvatosak!

Én csak bólogatni tudok... :(
Csoda hogy 10 évig nem volt semmi gondja egyik madárkámnak se. Rokonnak volt hörcsöge és vettek almát egy nagy áruházban. Mindenki evett belőle. Nekik a fejük fájt, a hörcsög sajnos nem volt ilyen szerencsés...

Valódi név: Molnár Dávid

Hozzászólás 2010 jún. 5, 21:52 
Norbi0131 írta:
Cpt.Dave írta:
Közben megérkezett III György. :) kivételesen most nem a klasszikus zöldet hanem ibolyakék papit hoztunk. Kicsit még meg van szeppenve, de alakul. Kérdés az mennyire normális ha engedi magát simogatni? Fejét, pocakját, de még a csőre környékét is simiztem és az utóbbit még majdnem élvezte is. Vagy várjak még ezzel a közeledéssel míg meg nem nyugszik?

Képet majd kérhetnénk a madaradról? Biztosan szép lehet!
Ha már most engedi magát simogatni és nem látszik rajta, hogy félne, akkor nem lesz gond az ismerkedéssel!

Természetesen fogok. Ma kiraktam , hogy hátha segít egy kicsit felpörgetni, hát szegénykém meg volt őrülve. :) Be is vágta már a szunyát. :)

Hozzászólás 2010 jún. 5, 21:50 
Nagyon szívesen!

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 jún. 5, 19:07 
köszönöm szépen a választ

Hozzászólás 2010 jún. 5, 16:41 
Mindenféle extra ennivaló mehet nekik, ami nem mérgező, saláta, alma, tojás, stb...stb...
Nem sorolom, mert rengeteg van, amivel változatosan lehet etetni őket. Azért írtam a főtt tojást, mert az tömény fehérje és ez a plusz fehérje arra készteti a papagájt, hogy tojjon, mert meg van minden, ami kell a tojás termeléséhez. De, ha ő ösztönösen nem akarja, hogy tojás legyen, akkor hiába enne csak főtt tojást akkor sem tojna.
Majd meglátod, hogy eljön az az időszak is, amikor semmit nem adsz neki, mégis potyognak ki belőle a tojások.

De most elég neki bőven egy nap egyszer adni annyit, hogy kb fél, esetleg egy órán belül elfogyasszák. Természetesen más lágyeleség is mehet nekik, de bizonyos határokon belül, nehogy hasmenésük legyen, hisz ők Ausztráliában honosak, ahol legfőképp magokkal táplálkoznak!

Hozzászólás 2010 jún. 5, 13:59 
oké én is adom nekik a tojást épp most főztem nekik és oda adtam de szerintem már egy kicsit unják.és köszönöm a választ

Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 jún. 5, 13:44 
Réka írta:
köszönöm a válaszokat majd ha nekem is lesznek kis madaraim én is teszek fel képeket :) ( csak sajnos még nincs ) De csak tojás lágy eleséget adjak ? mert én szoktam adni salátát is az esetleg baj ?

bajnak szerintem nembaj annyira nemértek hozzá:),én amikor kikeltek a kicsik nagyon ritkán adtam zoldet!,de a tojást napi szinten nyomatom:)

Hozzászólás 2010 jún. 5, 13:41 
köszönöm a válaszokat majd ha nekem is lesznek kis madaraim én is teszek fel képeket :) ( csak sajnos még nincs ) De csak tojás lágy eleséget adjak ? mert én szoktam adni salátát is az esetleg baj ?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 422  Következő