Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 jún. 5, 13:38 
Szia Réka! Nekem a 15. napon tojta le az elso tojglit,úgyhogy nemkell izgulnod:),és mostanra 5 szépen kitollasodott fióka éldegél az odúban, másfél hét és kezdenek kirepulni,majd rakok képeket:),jah és egy pár hullámosom van:) további szép napot udv mindenkinek!

Hozzászólás 2010 jún. 5, 13:17 
Erre azt szoktuk mondani, hogy türelem! Ha bent van az odúban, akkor biztosan tojni fog, de ez csakis tőle függ, hogy mikor.
Esetleg rásegíthetsz neki főtt tojás adásával naponta, de ez sem biztosíték, hogy tojni fog!
Csakis rajta múlik! De minél később tojik annál jobb.

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 jún. 5, 13:13 
a tojó hullámosom már 10 napja folyamatosan az odúban ül.Láttam pár párosodni sokszor. lehet ha nincs is mer várjam a tojást ? Lehet ha csak szeret bent ülni ?

Hozzászólás 2010 jún. 4, 23:44 
Cpt.Dave írta:
Közben megérkezett III György. :) kivételesen most nem a klasszikus zöldet hanem ibolyakék papit hoztunk. Kicsit még meg van szeppenve, de alakul. Kérdés az mennyire normális ha engedi magát simogatni? Fejét, pocakját, de még a csőre környékét is simiztem és az utóbbit még majdnem élvezte is. Vagy várjak még ezzel a közeledéssel míg meg nem nyugszik?

Képet majd kérhetnénk a madaradról? Biztosan szép lehet!
Ha már most engedi magát simogatni és nem látszik rajta, hogy félne, akkor nem lesz gond az ismerkedéssel!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:34 
Mona írta:
Sziasztok!

Látom másnál is felmerült ez, így megkérdezem: a zöld adása után jelentkező hasmenés normális?
Az egyik papagájomnál vettem ezt észre és mivel más tünete nincs, azért gondoltam a salátára. (bio salátát kaptak, saját termesztésűt).
Kell-e valami kezelés, vagy elég, ha megvonom tőlük a zöldet egyenlőre?

És baj-e, ha nem nagyon isznak? Meleg nincs, az igaz, de azért a kanáriim ennél jóval többet szoktak inni.

Ha túl sokat, vagy ha vizes zöldet esznek, akkor lehet belőle hasmenés. A salátával ez fokozottan érvényes. Amíg hasmenése van addig ne adj neki zöldet és lágyeleséget. A magkeverékbe keverhetsz egy kis mákot. A hullámosok nem isznak sokat.

Hozzászólás 2010 jún. 4, 20:10 
Sziasztok!

Látom másnál is felmerült ez, így megkérdezem: a zöld adása után jelentkező hasmenés normális?
Az egyik papagájomnál vettem ezt észre és mivel más tünete nincs, azért gondoltam a salátára. (bio salátát kaptak, saját termesztésűt).
Kell-e valami kezelés, vagy elég, ha megvonom tőlük a zöldet egyenlőre?

És baj-e, ha nem nagyon isznak? Meleg nincs, az igaz, de azért a kanáriim ennél jóval többet szoktak inni.

Valódi név: Deér Zoltánné

Hozzászólás 2010 jún. 4, 18:04 
Okés, veszek Calciumot, köszi a tippet!
Majd megírom, h hogy alakulunk tollazásban és párzásban....
Szilvi

Valódi név: Molnár Dávid

Hozzászólás 2010 jún. 4, 17:56 
pancsa írta:
Cpt.Dave írta:
Sziasztok. Olyan kérdésem volna, hogy tudtok e mondani olyan embert akinél lehet venni kézzel nevelt hullámost? ...

Szia.Telsen együttérzek veled.Hidd el a legjobb orvosság erre ha beszerzel egy vagy mégjobb egy pár kis csicsergőt.elhalványitja a fájdalmat.Sok sikert.

Közben megérkezett III György. :) kivételesen most nem a klasszikus zöldet hanem ibolyakék papit hoztunk. Kicsit még meg van szeppenve, de alakul. Kérdés az mennyire normális ha engedi magát simogatni? Fejét, pocakját, de még a csőre környékét is simiztem és az utóbbit még majdnem élvezte is. Vagy várjak még ezzel a közeledéssel míg meg nem nyugszik?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 4, 17:40 
Szia deersz!

Jól mondja Norbi, valószínűleg viassza fog nöni a szárnytolla! Nem tudom, hogy mi okozza?!
Adj nekik calcium colomiát!

Hozzászólás 2010 jún. 4, 15:46 
Köszi a válaszod.
Most is kiengedtem őket, és Lilink egy picit jobban tud repülni, látszik is, h nő a tolla. Viszont újdonság, h a hím az egyik nősténnyel együtt elűzte a lámpáról a másik nőstényt, és egy kis veszekedés után most csőröznek és csicseregnek. Megfogadom a tanácsod és megpróbálom összerakni őket.
http://www.postimage.org/image.php?v=TsD7ksA][img]http://s2.postimage.org/D7ksA.jpg

Valódi név: Varga Attila

Hozzászólás 2010 jún. 4, 15:38 
Igen bűvészkedni

Hozzászólás 2010 jún. 4, 9:58 
Szia!

Ez a tollhullás egy tipikus "probléma" szokott néha lenni a hullámosoknál. Most pontosan nem tudom, hogy mi, majd megmondják a többiek, de a tollai majd visszanőnek, kb 2 héten belül.

Ezeknél a madaraknál a tojók a dominánsak. Szóval nem gond, ha verekednek a hímekkel, amíg az véres csatába nem megy át. Valószínűleg azért csinálják, mert a 2 tojó nagyon összehaverkodott és megvédik magukat. Elég rossz helyzetben vagy. :)

Én úgy csinálnám, hogy a két tojót teljesen külön venném egy időre, majd külön betenném egy-egy hímhez őket. És akkor talán nem bántanák őket.

Ui.: Inkább ne rakd fel a szárnytalan madarat magas helyre, nehogy megüsse magát, amikor leesik.

Hozzászólás 2010 jún. 4, 8:55 
Sziasztok!
Tán emlékeztek, h januárban vettünk 4 gyermekünknek 1-1 papit.
2 kalitkában vannak, és minden nap röptettük őket. Nagyon szépek és aranyosak. Immáron kiderült, h nem sikerült a nemek kiválasztása: az egyik kalitkában 2 lány, a másikban 2 fiú van! :D
1 hónapja kiraktuk őket az erkélyre, én meg félállásban dolgozni kezdtem, így csak 2 naponta röpülnek azóta. 2 hete kiengedésnél megdöbbenve láttuk, h a kis kedvenc Lilikénk nem tud repülni, ugyanis kihullottak a hosszú szárnytollai, faroktollak megvannak. Azóta fel kell raknom a többihez kézben a lámpára, ugyanis az a törzshelyük. Néha nekiesnek, akkor leesik. Azt kérdezném, h mi lehet a baj. Talán, h kiraktuk a teraszra? Vagy netán megfázott? Utána jött az a komoly lehűlés esővel. Répát nagyon szeretik, salátát, karfiol levelét is hamar elpusztítják. 2-3 hete heti 3-szor adtam nekik zöldet és láttam, h hasmenése volt. Ezzel összefügghet a tollhullatás? Étvágya és kedve kitűnő, csak nem tud repülni. Hasmenése megszűnt.
Ki fognak nőni a tollai és ha igen, az kb. mennyi idő?
Másik, h a 2 lány 2-3 hete röptetésnél csúnyán nekiesik a másik fiúnak, pedig a fiú nem közeledik. Talán azért, mert ivarérett lett és ők ezt érzik? Megpróbáltam egy lányt és egy fiút rakni 1-1 kalitkába, de gyorsan vissza is tettem, mert a csajok külön-külön is azonnal nekimentek.
Megköszönöm a segítséget!

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 jún. 4, 8:52 
vatesza írta:
Sziasztok!

Varga Attila vagyok Veszprémből. Érdeklődnék, hogy kit érdekelne egy fiatal tojó sárga lutino, kicsi fehér folttal a pofáján? Eléggé vad, habár napi rendszerességgel szoktattam a kezemhez. A szárnya le van vágva, hogy ne tudjon annyira jól repülni,de ő még így is kiválóan repül. Mivel én bűvészkedni szerettem volna vele, ezért a farktollak végét is le kellett vágnom, hogy színpadon szép legyen. Személyesen átvehető Veszprémben. Akit érdekel keressen fel: vateszamagic@gmail.com

Bűvészkedni??? :o :o :x

Valódi név: Varga Attila

Hozzászólás 2010 jún. 4, 6:24 
Sziasztok!

Varga Attila vagyok Veszprémből. Érdeklődnék, hogy kit érdekelne egy fiatal tojó sárga lutino, kicsi fehér folttal a pofáján? Eléggé vad, habár napi rendszerességgel szoktattam a kezemhez. A szárnya le van vágva, hogy ne tudjon annyira jól repülni,de ő még így is kiválóan repül. Mivel én bűvészkedni szerettem volna vele, ezért a farktollak végét is le kellett vágnom, hogy színpadon szép legyen. Személyesen átvehető Veszprémben. Akit érdekel keressen fel: vateszamagic@gmail.com

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 jún. 3, 19:01 
Oké :) köszönöm a segítségeket !

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 3, 9:42 
lenanita8 írta:
Warhawk írta:
Próbáld meg növelni az ásványi anyag bevitelt. Hátha...

És ezt mivel tegyem ? Adjak neki több föttojást vagy vitamint ?

Inkább direkte ásványi keveréket. Pl. Calcium Columba vagy valami Gritt féleséget.

Hozzászólás 2010 jún. 3, 9:03 
Hát bizom benne hogy ez csak egy "botlás" náluk .

Hozzászólás 2010 jún. 3, 9:01 
Warhawk írta:
Próbáld meg növelni az ásványi anyag bevitelt. Hátha...

És ezt mivel tegyem ? Adjak neki több föttojást vagy vitamint ?

Hozzászólás 2010 jún. 3, 9:00 
Kalikó írta:
lenanita8 írta:
Csak ő meg a párja vanak a kalitukban , kétnaponta kapnak tojásos lágyeleséget , szokásnak nem gondolnám mert már költöt amiböl 4 kicsit kb 1 hete választotam el .
Het nem tudom akkor miért csinálhatja:(

Szia Anita !
Nem lehet,hogy a tojás héjja túl törékeny a nem megfelelő kálcium beépülés miatt?
Lehet,hogy nincs is szó szándékosságról.

Szia !
Hát én is abban bizok , végülis csak egyszer költöttek ez lett volna a második .

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 422  Következő