Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Molnár Dávid

Hozzászólás 2010 máj. 24, 11:01 
Köszönöm. Tesóm osztálytársa tenyészt Sirokon, illetve ált. iskolai osztálytársa meg itt Egerben tenyésztő.
De azért szétnézünk még a megyében. Csak közeli lenne jobb, hogy ne stresszeljük rögtön a madarat autózással.

Hozzászólás 2010 máj. 24, 8:25 
Szia, Dávid!
Ami neked kell, az egy közeli, megbízható tenyésztő, a kézzel nevelés hullámosnál nem olyan fontos. Fiatal, a fészket éppen hogy elhagyó madarat vegyél, amelyik már tud eszegetni magától. Lágyeleség, fürtös köles mindig legyen előtte!
(Azért kellene közeli tenyésztőt találnod, hogy ha baj van, nem eszik, visszavihesd!)
Hullámosnál inkább egyedfüggő, hogy melyik szelídül könnyen, ezért egy megbízható tenyésztő biztosan a megfelelő, kedves, érdeklődő madarat adná neked!
Nekem az a tapasztalatom, hogy a vadszínű (zöld) madarak a legjobb természetűek. Néhány hete vittek tőlem egy párt, már fél évesek is lemúltak, sosem szelídítettem őket, a gazdi egy hét múlva telefonált, hogy már kézre ül mindkettő, és imádnivaló szelíd madarak..

Én nem ismerek hevesi tenyésztőt, hátha a többiek...

Valódi név: Molnár Dávid

Hozzászólás 2010 máj. 23, 21:55 
Sziasztok. Olyan kérdésem volna, hogy tudtok e mondani olyan embert akinél lehet venni kézzel nevelt hullámost? Heves megye lenne a legjobb, de gondolom itt nem nagyon van olyan ember. Másfél hete hosszú nagyon hosszú küzdelem után távozott el II.György. :( feketemarcsi a tanu rá, hogy mi mindenen ment át szegény madaram. Lényeg, hogy bár korábban elhatároztam nincs több (lelkileg annyira megvisel, hogy még egy ilyet nem akarok átélni), de valami hiányzik az életemből. Az a kis alapzaj amit Gyuri produkált. Ezért döntöttem úgy, hogy két (kettő, mert nagy terhet vesz le a vállamról az a tudat, hogy 2nap távollét esetén ellesznek egymással) papit vennék, de kézzel neveltet szeretnék. Bár ha nincs az se gond. I.Gyuri bolti volt mégis sikerült kézhez szoktatnom, úgy hogy mikor ki akart jönni repülni csak kiült az ajtóba és jellegzetes csicsergéssel hívott. :(
Lényeg a lényeg tud valaki kézzel nevelt papihoz címet mondani? Hol érdeklődjek. Válaszotokat előre is köszönöm.

Dávid

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 máj. 23, 20:36 
köszönöm a választ. de este egyik madár sincs bent az odúban de nappal járnak be,sőt

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 23, 19:47 
Réka írta:
már lassan 2 hete fel raktam az odút a tojó folyton bejár meg néha a hím is honnal tudom hogy már mikor tojik le ?

Lessél be az odúba amikor nincsenek benne. De ezt lehetőleg naponta max egyszer vagy kétnaponta csináld, mert a sok zavarás sem tesz jót. Egyébként ha már csak enni jár ki és egyikük szinte mindig bent van az egy jel, hogy valószínűleg megkezdődött a kotlás.

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 máj. 23, 19:39 
már lassan 2 hete fel raktam az odút a tojó folyton bejár meg néha a hím is honnal tudom hogy már mikor tojik le ? esetleg laccik ha van benne tojás ( bocs a hülye kérdésért) Előre is köszönöm a válaszokat

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 23, 14:14 
Szia Pysty!

Jóhát :D :wink: !

Valódi név: Nagy István

Hozzászólás 2010 máj. 23, 14:07 
Fehéreskék hullámosnak milyen párt ajálatok?
A kék hulli jó?

Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2010 máj. 22, 18:41 
Sziasztok!
Bevált a lágyeleség elvonása. Mostmár ül a csibém a tojásokon. Csak enni, kakilni, és "rosszalkodni" jár ki. (És néha mintha leellenőrizné, hogy idekint minden okés-e. Csak egy baj van... Amikor nekiállnak bébit gyártani, nem jutnak el hát.... rendesen a végéig. Szóval mikor már felül van a kisfiú, csak oldalt áll. Eszeveszetten csókolóznak, de pár másodperc múlva Bonnie lelöki. (A nevük Bonnie és Clyde :D )
Én azt láttam, hogy Clyde csak áll rajta, párom viszont látta, hogy amikor mögé kerülne, olyankor Bonnie lelöki magáról. Mekkora jelentősége lehet ennek? Nem tudom, hogy a tojások melyik időszakukban termékenyülnek meg. Vagy esetleg csak azért van ez, mert tapasztalatlanok, vagy talán szégyenlősek? :oops:
Egyébként tudja, hogy mi a max idő, ami alatt nem hűlnek ki a tojások?
Előre is köszi a segítséget!!!!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 22, 13:01 
Pysty írta:
A zöld hulli papinak melyin színű párt ajálotok?
A fehér nem tetszik neki.

Egy másik zöldet? (Én szeretem a vadas színűt :))

Valódi név: Nagy István

Hozzászólás 2010 máj. 22, 12:49 
A zöld hulli papinak melyin színű párt ajálotok?
A fehér nem tetszik neki.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 22, 12:01 
Semmi bajuk csak felnőttek. :wink:

Hozzászólás 2010 máj. 22, 9:14 
Sziasztok,

szerintetek miért lehet az, hogy hónapokig beszélgettek, szépen elvoltak a papijaim, az elmúlt egy hónapban meg egyszerűen nem lehet elviselni azt a racsítást, amit levág a hím? Folyamatosan nyomja, de olyan szinten, hogy az ember agya lüktet egy idő után. Ők szobában vannak, így eléggé zavaró a helyzet. Nagy kalitkájuk van, szoktak kint repkedni (mostanában ez sem segít, kiül a rúdra kívülre és racsít, ahelyett, hogy repkedne), kaja van mindenféle, egészségesek. Bezzeg az odúra rá sem néznek, pedig felraktam nekik már egy ideje. Az elején szemügyre vették, be is mentek, most semmi, a hím pedig udvarolgat. Dehát igen, sokszor elhangzott, ketten vannak...

Van valami tippetek, mi lehet a bajuk, ennek oka kell, hogy legyen, de nem tudok rájönni. Ha nem változik a helyzet, akkor oda kell adnom valakinek őket, ahol kint lehetnek, vagy legalábbis külön... Azt azért nem nagyon szeretném.

Köszi a válaszokat

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 máj. 21, 14:22 
Sziasztok !

Az MGKSZ honlapján ez áll a következő börzékről:
FELFÍVÁS !!!!

Tisztelt börze látogatók! Ezúton hívjuk fel nyomatékosan figyelmüket, hogy a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége nem rendez június és július hónapban kisállatbörzét. A májusi börzénken magánszervezetként osztogatott szórólapok tartalmától teljes mértékben elzárkózunk és annak egyetlen mondatáért sem vállalunk felelősséget. Szíves tájékoztatásukra közöljük, hogy Monor város Önkormányzata által kiadott elvi hozzájárulást 2010. május 13-i testületi ülésén visszavonta hatósági engedélyek hiánya miatt. Kérjük, mindazokat akik ezt az információt olvassák, adják tovább kollégáik irányába. Egy húsz éve működő rendszer nem sérülhet meg amiatt, hogy magánemberek próbálják saját érdekük irányába fordítani a rendezés lehetőségét. Mindenkit várunk a következő MGKSZ börzén: AUGUSZTUS 8-ÁN!!!! Tisztelettel: Uhrner Antal

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 21, 14:22 
Ma alkalmam volt megfigyelni milyen szépen tudnak repülni a hullámosok. Elszökött az egyik az odút éppen elhagyó fiatal papagájom. A reggeli etetés után észrevétlenül rárepült a hátamra és kijött velem. :(

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino 2010 máj. 21, 14:24-kor.

Valódi név: Basa Mariann

Hozzászólás 2010 máj. 21, 11:21 
Sziasztok!

Megy valaki a Jászberényi börzére????

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 21, 9:54 
pancsa írta:
Sziasztok.Tudnátok-e segíteni abban hogy meddig tart míg meghódítja a hím papagáj a lányt?Normális hogy az ismerkedés elején kicsit gyepálják egymást?Bár elég kitartóan udvarol neki a drága.

Az elején ez még normális, csak ha "komolyabb" összetűzések vannak akkor kell közbeavatkozni. Esetleg tartsd úgy őket, hogy ne tudjanak egymáshoz menni (pl rácson keresztül láthatják csak egymást). A kezdeti félsz után kialakul majd.

Hozzászólás 2010 máj. 21, 9:48 
Sziasztok.Tudnátok-e segíteni abban hogy meddig tart míg meghódítja a hím papagáj a lányt?Normális hogy az ismerkedés elején kicsit gyepálják egymást?Bár elég kitartóan udvarol neki a drága.

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2010 máj. 21, 9:19 
köszönöm szépen Tamás!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 21, 9:02 
100% hogy tojó!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 422  Következő